Седмичен хороскоп 1-7 април 2019

НЛ  5 4 2019Новолуние в Овен на 5 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец април се оказва много лъжовна. Причината не е само началото, понеделник 1 април, ден на лъжата. Меркурий – богът на крадците, мошениците, търгашите, е отново в съвпад с планетата на илюзиите и фантазиите-Нептун. Всяка година Меркурий се среща с Нептун. През април 2011 година мистичната планета навлиза в Риби, за няколко месеца се връща обратно във Водолей, а от февруари 2012 година Нептун е в своя знак за един значителен период от време, за да завърши текущия си цикъл през зодиака през февруари 2025 година. За този близо 14 годишен период на транзит през своя знак, единствено през 2019 година Нептун се среща с Меркурий три пъти.

Планетата комуникатор направи първи съвпад с Нептун на 19 февруари тази година, на прав ход. Втората среща бе на 24 март при ретрограден Меркурий, а третата среща предстои през тази седмица, на 2 април, отново на прав ход, в 17-я градус на Риби. Последните два съвпада на планетите са с разлика от десетина дни, което ги прави свързани. Така темите, станали актуални през последната седмица на март, продължават да се развиват и през настоящата, първа седмица на април.

Който умее да различава истина от лъжа, няма да се подвежда, независимо от масираните атаки за изкривяване на реалността. А който е свикнал други да му казват какво и как да мисли, ще му бъде предложено достатъчно сдъвкано и предъвкано, готово за смилане.

В най-тъмния ден, предноволуние, по-точно в най-тъмната нощ, преди Луната да се разпадне в четвъртък вечерта, ЮЛВ, който както се знае се движи в обратна посока на тази, в която се движат планетите, прави съвпад с Плутон. Това е много рядко астрологично събитие. Цикълът на лунните възли е около 19 години, през такъв интервал от време ЮЛВ пребивава в Козирог. Плутон се движи по значително изтеглена елипсовидна орбита, като среден интервал от време за възвръщане в даден знак е около 247 години. В случая предишното му преминаване през Козирог, и то във времето, когато и ЮЛВ се е движил в този знак е било преди 243 години. Последната им среща се е състояла точно на 24 декември 1776 година в 27-я градус на Козирог. Какво се е случило през тази година, но няколко месеца по-рано, когато Слънцето е било в противоположния знак Рак, а СЛВ в знака на неговото управление-Лъв? Цитат:1776 стана повратна точка в световната история. По това време на 4 юли беше приета Декларацията за независимост на САЩ, която очерта хода на тази страна за политическа мощ. През тази година се роди държава, която по-късно ще се превърне в световна сила, подобно на Римската империя.„ Сравнението с Римската империя е много удачно. Това е важен астрологичен аспект за настоящето на наследницата и, който може да бележи повратна точка в нейната история, през тази година и особено през месец юли, когато Слънцето ще се изправи до СЛВ срещу мощните Сатурн и Плутон в Козирог.

Най-важното астрологично събитие на седмицата е новолунието в Овен. В петък, в 11:50 ч, соф.време, Слънцето и Луната се срещат в 15-градус на Овен. В противовес на тройката планети от знака на медиите и шоуто, Меркурий-Нептун-Венера, които се съюзяват с другото трио, Плутон-ЮЛВ-Сатурн от знака на властта – Козирог, новолунието в Овен ще ни помогне да си отворим очите и да прозрем старателно скривани истини. Новолунието в Овен може да даде старт на много нови идеи, които обслужват на пръв поглед лични цели, но в крайна сметка са важни за цялото общество. Най-егоистичният знак на зодиака е и всъщност най-готовият за саможертва в името на идея, кауза, на Новото.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на новолуние в Овен. Началото на седмицата може да се окаже твърде предизвикателно за част от групата. Луната във Водолей се придвижва към съвпад с Лилит, но също така и към квадрат с Марс, който навлезе в Близнаци. С три планети в „задния двор“, във вторник и сряда в добавка Луната там, ще ви бъде трудно да запазите тайни и конфиденциалност. Марс в Близнаци ви прави разговорливи и готови да влизате в спор за всичко, което ви касае. Да припомня, че планетния учител Хирон е във вашия знак, а другият, строгият е в Козирог, и двамата ви следят под лупа- какви ги говорите и какви ги вършите. Затова придържайте се към истината, не „дърпайте чергата“ твърде много към себе си, и ще имате успехите, които идват с новолунието във вашия знак, подкрепени от Юпитер в зоната на големите стремежи, новите цели, повдигането на духа ви и личностното удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Водолей. Меркурий и Нептун в съвпад, за трети път, разбъркват неща скрити и такива, за които не се интересувате, или сте решили, че не искате да знаете. Но те се развиват и напомнят за себе си. Някои от тях са свързани с очаквания за промени във финансовата сфера, които зависят от други хора. Новолунието в другия огнен знак Овен слага край на неяснотите и ви дава увереността да стъпите на здрава основа. В юпитеровия период на личната година новолунието бележи време за старт на професионални проекти. Насочвайте се към нови цели, отхвърляйте това, което сте се убедили, че не е за вас или че не работи. Отхвърляйте ограниченията, дайте си повече свобода на действие и защитавайте своята независимост от странични посегателства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Активността във водния знак Риби, и особено ретроградността на Меркурий там, разбъркаха семейния казан, от което мнозина са получили емоционални възторзи, но също така и голяма доза притеснения за близък човек. С третия съвпад на Меркурий и Нептун се разиграва последната сцена на спектакъла, и за вас настава период на просветление и яснота. Някои въпроси, които живо са ви интересували, ще получат своя надежден отговор. Новолунието в Овен е силен акцент в най-активния, марсовия период на личната ви година. Не прекалявайте с ангажиментите си, които ще се увеличават в геометрична прогресия. Дайте си свободно време за приятни преживявания и емоционално обогатяващи ви контакти с други хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Водолей. Работните дела ще ви заливат отвсякъде, но ще ви се наложи да се скриете „на сянка“, ако искате да се откъснете от служебен скандал, или да останете насаме с важен за вас човек. Активността в Риби влияе по много начини върху отношенията ви с хора, с които работите в екип, по общ проект или обединени от една цел. Някои от групата ще осъзнаят, че даден човек откровено ги лъже, и злоупотребява с приятелството им. Ще трябва да положите повече усилия, за да преодолеете недоверието, ако е възможно да възстановите отношенията си или да създадете нови, там където това е необходимо. Новолунието в предходния знак Овен насочва към нови начини за вътрешна работа, за активност на подсъзнателно ниво и повече доверие към собствената интуиция. В неделя Луната е във вашия знак и бележи началото на благоприятен период.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои мистична седмица. Планетният управител отново попада в обятията на Нептун. При някои може да се получи усещане, че се движат с другите успоредно, но в различни посоки. Разминаване в целите, или по определени, но съществени житейски теми. Доколко вашият разсъдлив знак може да бъде подведен и омотан в нечии мрежи, зависи от много странични фактори. Но след вторник истината ще лъсне, и ще бъдете наясно с възможностите на настоящето. Новолунието в Овен ще ви даде определеността, от която се нуждаете. От неделя навлизате в благоприятен период, както по отношение материалните дела, така също и за личните планове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Предимно на ментално ниво, заради Меркурий, който за трети път се среща с Нептун в потайните Риби, във вашата зона на информационен обмен. Неговата ретроградност може да ви е дошла в повече, заради претоварването на комуникациите ви с проблемни ситуации, които трябва да разрешавате при ограничени в информационно отношение условия. Ще бъдете принудени да сложите ясни граници. А с новолунието в Овен ще имате и смелостта да го направите. Новата Луна в Овен ви прави мотивирани за домашни промени, за планиране и начало на ремонт, за преместване в ново жилище, или за приемане на нов член на семейството.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Въздушната стихия сега ви е много нужна, за да надмогнете тежката водна енергия от струпването на планети в Риби. Още повече заради третия по ред съвпад на вашия планетен управител с подмолния Нептун. Някои проблеми разгърнали се през последите седмици, сега ще имат нова вълна на проявление. Особено силно това ще бъде в средата на професионалната изява, на социалната активност и там, където изразявате своя потенциал. С Марс в собствения знак вече имате силата да вземете кормилото в свои ръце и да се разправите с тези, с които имате противоречия. Силата ще бъде с вас, но дали правото ще е с вас, това зависи от Юпитер от срещуположния знак Стрелец. Новолунието в другия огнен знак Овен ще ви даде някои насоки, изискващи смелост и готовност за експерименти. Едната е за това да си създадете нов екип, да търсите нови хора за обща работа, да разширите кръга от приятели, на които можете да разчитате за реална, или виртуална подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Активността във водната стихия, която се засилва с напредването на дните, се отразява на отношенията ви в работната среда. Ретроградността на Меркурий, която протече там, както и съвпадите му с Нептун, е възможно да са пропукали доверието ви в някои хора. След вторник имате повече възможности да си изясните картината, а с новолунието в Овен, истината ще се прояви с повече категоричност. Новолунието в противоположния знак, в петък, дава зелена светлина на всичко, което е търпяло задръжки по ваше желание, или заради чужда намеса. В период сте на динамични промени както относно професионалната сфера, така и за личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Марс от другия въздушен знак Близнаци ви мотивира за повече движение и активно участие в пролетните промени на средата около вас. Активността в Риби ви настройва романтично и поетично, творчески и отнесено, което може да се отрази неблагоприятно върху някои финансови аспекти на ежедневието. Последният от трите съвпада на Меркурий и Нептун в зоната на личните доходи, и притежания, може да сложи край на някои неясноти, и обърквания в материалните дела. Новолунието в Овен ви подтиква да търсите нови възможности за придвижване, повишавайки ефективността, по-дълги разстояния с по-малко разходи. Също така да търсите по-съвършени форми на комуникация, нови устройства, или приложения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на творческото вдъхновение. Активността в другия воден знак Риби ви прави чувствителни към околния свят, готови да пречупите всичко случващо се през своята емоционална призма. Периодът е добър за разглеждане на всяка достъпна информация, за внасяне на нещо ново и разнообразно в живота, за пътешествия – пътувания наблизо и далеч, но и пътешествия без граници на ума и на духа. Новолунието в другия кардинален знак Овен открива нови хоризонти и в професионалната сфера. Набелязвайте нови цели, дайте шанс на интересни предложения, но подхождайте към всичко много обосновано и премерено. Не възлагайте големи очаквания там, където към момента нещата не са ясни, където има много неизвестни за вас фактори. Марс е в Близнаци, а това значи много подводни камъни по пътя, докато не стъпи той на ваша земя.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Активността в другия воден знак Риби се отразява на личния ви живот. Динамиката там се определя от аспектите на Венера, Меркурий и Нептун, които се движат в този знак. Съвпадът Меркурий-Нептун изисква много внимание и предимно етичност в отношенията с близък човек. Всяка форма на недоверие пропуква връзката и изисква много време за връзване и кърпене впоследствие. Някои от групата ще имат късмет в материалните дела в средата на седмицата. Новолунието в Овен дава чудесни възможности за укрепване на здравето и на самочувствието, там където са положени адекватни грижи за това. В професионалната сфера новолунието отваря възможности, които да използвате разумно, но и смело. Периодът е добър за организиране на собствен бизнес, за учредяване на своя фирма или сдружение.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистично емоционална седмица. С ретроградността на Меркурий станахте център на внимание повече свързани с грешки и недоразумения, което е засегнало чувствителната ви природа. През тази седмица е последният, трети съвпад на Меркурий и Нептун, който от една страна ви дава право на „последната дума“, но от друга затваря страницата на информационното затъмнение. Предстои чудесен съвпад на Венера и Нептун във вашия знак, но за това в следващия хороскоп. Марс навлезе в зоната на домашните отношения и там може да се оформи поле на емоционална динамика, в която да прекипят страстите пробудени по време на планетната активност в знака ви. Новолунието в Овен е катализатор на стремежът ви за материално благополучие. Новата Луна в зоната на притежанията поражда идеи за нови източници на доходи, както и смелост да изисквате от работодателя по-адекватно на труда ви възнаграждение.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий съвпад с Нептун на 2.04.2019 /12:36

На 5.04.2019 /11:50/ Новолуние в 15°Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, през и четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

1.04.2019 / 6:01 – 1.04.2019 / 17:48

3.04.2019 /18:36 – 4.04.2019 / 5:56

6.04.2019 / 5:15 – 6.04.2019 /16:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

5 коментара so far »

  1. Thelady каза,

    Писа на април 2, 2019 @ 21:27

    Какво означава съвпадът на Южния възел с Плутон в Козирог?Когато той е в 5 дом от хороскопа,какво може да се очаква?Как да се проработи?

  2. Vera каза,

    Писа на април 2, 2019 @ 21:28

    Какво означава съвпадът на Южния възел с Плутон в Козирог?Когато той е в 5 дом от хороскопа,какво може да се очаква?Как да се проработи?

  3. ivan каза,

    Писа на април 10, 2019 @ 16:32

    на 0104 в12.30 при съвпада на Южния възел с Плутон при рожденна дата 23.11.1966 получих инсулт.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на април 11, 2019 @ 22:05

    ivan,
    съжалявам за случилото се.
    Желая ви преминаване през това изпитание с много вяра, и бързо възстановяване.

  5. ivan каза,

    Писа на април 16, 2019 @ 17:11

    благодаря за жниманието.няма проблем вече съм по-добре.интересно ми е кой е по голям злодей,защото до месец сатурн и южния възел ще се движат заедно няколко месеца

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии