Седмичен хороскоп 10-16 септември 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от вторник

Слънце и Плутон в тригон

Венера в опозиция с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Новолунието в неделя вечерта, на 9-ти, ще дава отражение на цялата седмица. Срещата на светилата в 17-ия градус на Дева е чудесен повод да се фокусираме върху малко, но конкретни неща. Да правим всичко прецизно, с отношение към подробностите, да сме взискателни най-вече към себе си, но да не подминаваме грешките на другите. Да сме почтени в отношенията с околните, независимо от цената,която трябва да платим. И да си разчистим жизненото пространство. И психичното също. Нарастващата Луна в следващите дни подкрепя икономичното, пестеливото, ефективното. Лятото отмина, а с него и диетите за отслабване вече не са толкова търсени. Но е време за укрепване на имунната система,за да сме здрави през зимните месеци. Има много начини, намерете най-доброто за себе си.

Във вторник Марс преминава във Водолей. Планетата воин започна ретроградната си фаза във Водолей, като на 13 август се върна в Козирог. Сега отново стъпва във въздушния знак, движейки се в права посока до 16 ноември, когато ще премине в Риби. Във Водолей на Марс предстоят срещи, които ще се отразят на много хора. Свикнали сме да мислим за Водолей като за най одухотворения знак на зодиака. И често това е така. Но сега там се движи Лилит,която среща ЮЛВ. Съвпадът Лилит-ЮЛВ изкарва „кирливите ризи“ на показ, прави хората, предразположени към това, заядливи, преднамерени, злопаметни, отмъстителни като в сапунен сериал.

Марс ще настъпи „минното поле“ още с навлизането в знака тъй като Венера е вече в Скорпион. Така първите градуси на неподвижния кръст се завихрят емоции и драми, провокации и гневни изблици от двойния квадрат между Марс, Венера и Уран. Въпреки тонът зададен от новолунието в Дева, играта няма да е честна. Много мощни енергии мерят сили и който не може да се ориентира какво къде и как да прави, ще попадне в мелницата им.

В средата на седмицата, когато и Луната навлезе в неподвижния знак Скорпион,подкрепяйки Венера с нейните квадрати към Марс-Лилит и лунни възли, и опозиция към Уран, ще гръмнат „заложени капани“, ще има фойерверки за отклоняване на вниманието и “ловене на риба в мътна вода“. Най-засегнати са хората с рождени планети, АС, МС, в неподвижните знаци Скорпион, Водолей, Лъв и Телец,имат възвръщане през тази година на Марс, Лилит или ЮЛВ в първите градуси на Водолей. Неподвижните знаци са инертни. Оставят проблемите да се трупат, докато стигнат критична точка и неочаквано, в даден момент изригнат като вулкан. По Земята няколко вулкана се раздвижиха през тази година. Възможно е в следващите дни да има отново разместване на земните пластове. Изригване на вулкан ще има и в международните отношения.

Предстоят кармични изчиствания на много нива,при отделни хора, в групи по интереси, в държави, в континенти. Докато Марс премине през тези мътни води, да разбърка калта, е трудно да се види реалната картина. Най-рано 2 октомври, когато премине съвпада му с Лилит.

В астрологичната картина за седмицата има и позитивни моменти, които вдъхват надежди за справяне с всяка трудна ситуация. Предстоят секстили на Слънце – Юпитер, на Венера-Сатурн, на Меркурий и Юпитер,тригон на Слънце и Плутон. Все още действа тригонът Уран-Сатурн. Луната е растяща. При добра вътрешна нагласа, придържане към нормалното и разумното, всякакви провокации и манипулации ще минават и заминават без да ви засягат.

Много слънце и безоблачно небе!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата обещава запомнящи се преживявания. Те идват от двете планети,които сега в оказват силно влияние- Марс и Венера. Планетата на любовта премина в Скорпион, другият марсов знак, активирайки зоната на „тайните и загадките“. Много страни от личните ви взаимоотношения търпят анализ и пренастройване, а времето след новолунието в Дева е най-добрият момент за това. „Честност за честност, доверие за доверие“, ако ще всичко да се разпадне. За съжаление моментът е точно такъв. Планетният управител влиза във Водолей във вторник, в подвижните пясъци на клюките и интригите. Намирайте начин да се освободите от непосилен товар. Разчистете приятелската си среда от тези, на които нямате доверие. Погледнете на живота си отстрани и си дайте реалистична оценка,бъдете най-строгия си съдник, така ще намерите и верния път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Като неподвижен знак попадате под влияние на аспектите между планетите на страстта и силните преживявания- Венера и Марс. Планетата на любовта навлезе в другия неподвижен знак Скорпион и това определено дава отражение в домашната среда и отношенията с най-близките. Те са по-ярки и драматични, предизвикващи вашето честолюбие и чувството ви за ред и хармония. Венера ще се движи в зоната на домашното огнище по-дълго време от обикновено, до края на годината с изключение на месец ноември. За тези близо два месеца и половина Венера ще премине и през ретроградната си фаза, която е от 5 октомври до 16 ноември. През това време някои начинания свързани с дома, преместване в ново жилище, ремонт, преобзавеждане, могат да претърпят съществени промени, забавяния, ограничения на бюджета. През тази седмица Венера е в „опъващи нервите“ взаимоотношения с Марс и Уран, и с Лилит и ЮЛВ, което я поставя в недобра позиция и в необходимост от компромиси и отстъпления. На работното място също е възможно да има дим и огън, да ви предизвиква конкуренцията и да попадате в конфликтни ситуации, затова въоръжете се с търпение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Новолунието в Дева, в зоната на професионалната изява е катализатор на амбициите ви за успех. Нарастващата Луна дава шанс всичко планирано да бъде изпълнено. Напрежението в неподвижните знаци може да ви засегне косвено, налагайки някои промени свързани с пътуване, преместване или ангажиране на по-голям кръг от хора. Марс е във Водолей от вторник, което раздвижва най-близката среда, и хората, с които прекарвате ежедневието си. Отношенията с братя, и сестри, могат да станат по-емоционални, особено ако касаят обща собственост, или неуредено наследство. Планетният управител е в много хармонични връзки през тази седмица, което гарантира подкрепа и излизане от трудни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционално активна седмица. Планетният управител се движи в срещуположния знак Скорпион. Влиянието е многопосочно и противоречиво. В период сте на активно общуване с околните, очакват ви нови запознанства, разширяване кръга от колеги,партньори, съдружници. Новолунието в другия земен знак Дева очертава позитивни намерения и амбиции за изява по всички възможни начини, както в професионалния живот, така и в личния. Но през тази седмица трябва да бъдете внимателни с привличането на вниманието към себе си, защото това не винаги ще бъде удовлетворяващо намеренията ви. От вторник Марс е в зоната на Водолей и раздвижва конкуренцията в работната среда. Предстоят ви битки за отстояване на позицията, разгръщане на служебен скандал и търсене на подкрепа и защита. Средата на седмицата, дните сряда и четвъртък са критични в това отношение. В петък и събота възможностите за изясняване и внасяне на известно спокойствие, са значително по-големи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Новолунието във вашия знак е отворило нови възможности за лична изява и доказване. Използвате ги пълноценно в следващите дни, когато Слънцето от вашия знак прави хармонични аспекти с Юпитер и Плутон, което повлиява позитивно успеха в начинанията. Марс навлиза във Водолей във вторник, активирайки зоната на здравето. Обръщайте внимание на симптомите, търсете подходящите средства за укрепване на имунната система и съпротивляемостта на тялото ви срещу болести. Домашните любимци вероятно ще ви създават повече проблеми в следващите дни. Работната среда може да стане арена на сериозни конфликти. Проявявайте повече търпение и разбиране, изглаждайте недоразуменията навреме.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на подкрепата. Имате сериозна приятелска подкрепа за някакво ваше начинание, или за решаването на личен проблем. Улесненията идват от конфигурацията бисекстил, в която се включват Слънце, Плутон и Юпитер, в женски знаци. Новолунието в другия земен знак Дева е отворило нова страница в живота ви, може да си поставяте нови цели, да търсите разнообразие и разтоварване посредством хоби или занимание, което ви допада. Периодът е добър за учене и пътешествия с цел придобиване на по-добри познания в дадена област. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци засягат финансовата сфера. И тук трябва да проявите предвидливост, за да намалите евентуалните щети от рискована стъпка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Марс навлиза във Водолей във вторник и това е началото на много активен период от годината. Някои отворили се възможности от далеч, или за далеч, ще създават известно напрежение в отношенията с близък на сърцето ви човек. Имате огромно колебание как да постъпите та „хем вълкът да е сит, хем агнето цяло“. В средата на седмицата ще ви бъде най-трудно да се ориентирате в обстановката и да се определите, доколкото това е възможно за вашия изменчив знак. В петък Луната прави съвпад с Юпитер и астрологичната картина като цяло е по-благоприятна, което ще наклони везните в едната посока, и ще ви даде ключ за разрешаване на дилемата. В неделя обаче възниква нова. И така до края на месеца, докато Марс започне безпрепятствено движение по другия въздушен знак Водолей и ви помага да бъдете по-точни в преценките си, и в изборите си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на предизвикателствата. Новолунието в предходния знак Дева бележи период на освобождаване от старото, разчистване от предразсъдъци и ограничения. Ще усетите силен прилив на енергия и повишаване на амбициите,когато от вторник Марс премине във Водолей. От другия въздушен знак планетата на волята и амбицията ще ви кара да пристъпвате смело към нови проекти и начинания. В средата на седмицата Луната е във вашия знак и това ще ви помага да поемете нещата в свои ръце. Управителката на знака е в сериозни затруднения да изрази себе си. Ограниченията идват от двамата малфактори Марс и Уран, с които тя сключва напрегнати аспекти. Това може да бъде едновременно стимулиращо и ограничаващо, особено във финансовата сфера.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна седмица. Във вторник Марс ви идва на гости. Планетата воин прави това на всеки близо две години, като оставя дълбоки, често запомнящи се следи. И сега няма да бъде по-различно. Дори напротив, още с стъпването на ваша територия Марс се озовава в напрегнати отношения с планетата на любовта и с анархиста Уран. Венера се движи в зоната на професионалната изява. Напрегнатите аспекти,в които е включена, могат да създадат известни пречки,но в същото време ви мотивират. Марс от вашия знак ще ви прави по-смели и категорични, готови да преминете „през огън и вода“, за да постигнете целите си. Някои обстоятелства в семейната среда могат да изискват по-голяма мобилизация на силите и находчивост, освобождавайки ви от товар и ангажименти по необичаен начин.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Новолунието в Дева,което бе в неделя, зададе тон на пътешественика във вас. Иска ви се да излезете от рутината на ежедневието, „да хванете балкана“ и да преживеете куп интересни неща. Особено ако не сте си ползвали летния отпуск по предназначение. Венера е в другия воден знак Скорпион и ви настройва романтично. През тази седмица обаче нещата с романтиката може да се пообъркат, заради опозицията на планетата на любовта с готовия винаги да разстрои стабилното и равновесното – Уран. Или може би ще трябва да понесете нечие странно чувство за хумор. Работете върху мислите и емоциите си, създавайте вътрешно равновесие, което да личи и отвън. Избягвайте конфликтите, особено там където има неуравновесени, самонадеяни и агресивни хора. Обърнете внимание на здравето си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, четвъртък, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Венера, която ви дойде на гости, се забърква в сложни отношения с двамата лоши- Марс и Уран. Това ви прави участник в сложни комбинации, замислени от вас, или от някой друг. Във вторник Марс навлиза в зоната на семейните взаимоотношения, срещайки там Лилит и ЮЛВ. Имайте търпението и здравия разум да преминете през една, или поредица, от ситуации на недоверие и подозрения, на неяснота и интриги, в най-близкия кръг от хора. От вас зависи дали ще се включите, или изключите. Човек винаги има избор. А и двете най-благодатни планети са във вашия знак, носейки доброта, хармония и толерантност към недостатъците на другите. Сряда и четвъртък са критични в това отношение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на планетарна подкрепа. Венера е в другия воден знак Скорпион, откъдето ви прави активни в социалния живот, привличащи съмишленици и приятели. Новолунието в срещуположния знак Дева е чудесен повод да направите някои промени в партньорството, които да заздравят отношенията, или да ги издигнат на по-високо ниво. С навлизането на Марс във Водолей обаче ще ви се наложи да се справяте с проблеми, или хора, неизвестни, скрити, в сянката на някого, но активни и предизвикателни. Напрежението в неподвижните знаци изисква от вас проява на пословичната за вашия знак умелост и гъвкавост, с които успявате да излизате винаги „сухи и от най-дълбоката вода“. Интересни предложения и добри вести ви очакват в петък.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 11.09.2018/3:55/Марс влиза във Водолей

Слънце в тригон с Плутон на 11.09.2018 /18:31

Венера в опозиция с Уран 12.09.2018 12:02

Венера в квадрат към Лилит и л.възли на 16.09.2018

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

10.09.2018 /18:12 – 10.09.2018 /18:20

12.09.2018 /1:58 – 12.09.2018/ 21:15

14.09.2018 /11:54 – 15.09.2018 / 3:45

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Водолей
  2. gravatar Таня за Хороскоп 2019 за Водолей
  3. gravatar svetski за Хороскоп 2019 за Водолей
  4. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Везни
  5. gravatar Милена за Хороскоп 2019 за Везни