Седмичен хороскоп 2-8 септември 2013 година

Новолуние в четвъртък в Дева

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица, противно на очакванията заради сирийската криза, предлага относително спокойна астрологична обстановка. В понеделник ще бъде все още в силата си тригонът Слънце-Плутон в земните знаци Дева-Козирог.

Самоотвержеността, която той задава ще спомага за потушаването на евентуалните пожари провокирани от преминаването на Луната през позицията на Марс в огнения Лъв, задействаща квадрата Марс-Сатурн.

Транзитът на Луната през Марс за радост е кратък и макар че може да направи много бели, цялото чудо ще бъде само за понеделник.

Акцентът на седмицата е новолунието в Дева, в четвъртък. Срещата на Слънцето и Луната ще бъде в 13-тия градус на Дева. Всеки съвпад на светилата е едно обещание за промяна към добро. Пожеланото на новолуние се сбъдва. А това новолуние е особено, защото е на един тригон разстояние от последното слънчево затъмнение, което бе на 10 май, в 19-тия градус на Телец, времето на последните избори у нас.

Сегашното новолуние в Дева може да даде шанс на нещо ново и по-добро, за което подкрепа дава секстила на Юпитер към точката на новолунието. Промените трябва да са добре обмислени и планирани, да се обръща внимание на практичната страна на нещата, на всички подробности и детайли, които биха гарантирали успеха на начинанията.

Картината през следващата седмица, 9-15 септември, рязко се променя. Марс,който навлезе в Лъв на 28 август и ще се движи през него до 15 октомври, ще застане в точен квадрат към Сатурн в Скорпион.

Но сега нека преминем през тази кратка работна седмица с радостни очаквания и да посрещнем празника на Съединението с надеждата за един мирен свят обединен в името на Доброто!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва устремно. Съвпадът на Луната с Марс в понеделник по обяд е много мотивиращ за всичко, което е на дневен ред, ще имате енергия и сила в изобилие. Конролирайте емоциите си и особено много добрите си намерения да помогнете на някого, защото прибързаните действия могат да ви създадат пречки и да ви вкарат в конфликтна ситуация с по-възрастен човек. До края на работната седмица, а това сега е четвъртък, отделяйте необходимото внимание на това, което отива към приключване. За неща започнати през месец май, сега е благоприятен период да бъдат завършени и въведени в действие, предадени за ползване на поръчителя или влизане във владение. Особено благосклонна е астрологичната обстановка към дейности свързани със собственост, с недвижимо имущество, предмет на покупка или на продажба. За нови сделки обаче изчакайте до следващата седмица. Новолунието в Дева, в четвъртък по обяд, е благоприятно за вас в няколко посоки. Някои ще получат полагащо се възнаграждение и вероятно добавка към него. При други назряват сериозни промени в работната среда, нов колектив, ново работно място ще заемат повече от времето ви през следващите две седмици. А трети ще трябва да се погрижат за здравето си, да направят някои промени в хранене и начин на живот, за да бъдат в по-добра физическа и психическа кондиция през есента.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и прави съвпад с Марс. Денят може да бъде много напрегнат, да имате чувството, в даден момент, че „губите почва под краката си“, но всички усилия вложени в добра кауза ще бъдат възнаградени. Марс във вашия знак е нож с две остриета. От една страна ви дава енергия, амбиция, настойчивост в преследване на целите. Но от друга засилва някои отрицателни черти на характера като самонадеяност, себелюбие и необективност, което определено пречи във взаимоотношенията с околните. Най-уязвима е зоната на близките взаимоотношения и особено тези с родителите или с хора, с които живеете под един покрив. Новолунието в четвъртък може да ви помогне да решите някои материални проблеми, да намерите необходимите ви средства за семеен проект, да получите повишението, което ви е обещано преди месеци, да намерите друга работа, с която да увеличите доходите си.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична и резултатна седмица.

Марс,който се движи през Лъв, сродния по стихия знак, и в юпитеровата зона на личната година е силен енергиен стимулант наред с тригона на Слънцето и Плутон. Вашата огнена природа е провокирана за действие. Периодът е добър за пътуване, за почивка по далечни дестинации, за контакти и общи начинания с хора отдалеч. До новолунието в четвъртък направете възможното, за да си изпълните поетите ангажименти към други лица, към държавна администрация, банки, данъчни, към институции, които имат или биха имали претенции към вас. Така ще освободите и ще привлечете на ваша страна мощен подкрепящ потенциал, заложен в астрологичната обстановка в следващите седмици. Новолунието в Дева активира областта на кариерното развитие и заедно със секстила на Юпитер със Слънцето в края на седмицата ще ви дава сила за високи постижения почти през целия месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Основният акцент в нея е новолунието в сродния по стихия знак Дева. Понеделник може да се окаже твърде напрегнат ден и да изисква от вас повече внимание към основополагащи неща, към обстоятелства, които касаят вас и вашите близки, и засягат чувството ви за стабилност и сигурност. Новолунието в четвъртък ще ви даде нови възможности за изява и себедоказване, ще бъдете подкрепени да реализирате плановете си, да намерите най-прекият път към постигане на целите си през следващите две-три седмици. Но също така към вас ще бъдат отправени очаквания, свързани с дадени обещания и поети преди време, през месец май, ангажименти. Децата, техните радости и грижи ще заемат значителна част от времето. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, за нова любов през месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Новолунието във вашия знак е важен акцент не само на седмицата, но и за цялата година. При всички случаи то задава важни промени. Ако се случва преди рождения ви ден, в сатурновия период на личната ви година, то промените увенчават продължителни усилия и изразяват характера на текущата ви лична година, с особен отключващ момент през пролетта. Ако сте вече в новата си лична, новолунието ще ви насочи към първите стъпки по темата от новата ви лична година. Много силно ще го усетят тези,които в момента на новолунието са навлезли вече в лична година 1. За да постигате целите си, разчитайте на повече хора, на приятели, колеги, близки роднини,търсете съдействие и подкрепа, бъдете отворени за диалог, уважавайте чуждото мнение, и не пренебрегвайте „случайните“ на пръв поглед обстоятелства.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата, макар и кратка, може да бъде много успешна. Тригонът на Слънцето от Дева с Плутон във вашия знак задава голяма доза енергия и предприемчивост, които като магнит ще увлекат след вас и други хора. Пръскайте чар и вдъхновение,наслаждавайте се на влиянието, което оказвате върху околните, но имайте мярка и не злоупотребявайте. Предстои квадрат на Марс с управителят на знака ви – Сатурн, и това може да ви докара разочарования и недоверие от страна на приятели или колеги. Новолунието в сродния по стихия знак Дева е чудесно обещание за ползотворно сътрудничество с хора отдалеч, за разширяване на контактите, за сключване на изгодни договори,за даване ход на нови начинания през месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на активното общуване. Предстоящото новолуние в Дева може да донесе повече напрежение и опъване на нервите за родените в средата на зодията. Като цяло обаче седмицата е благоприятна и някои обстоятелства в близката среда ще ви правят едновременно сантиментални и тъжни, радостни и загрижени. Ще имате придобивки, ще получавате подаръци, но също така ще трябва да се разделите с нещо скъпо за вас. Очаквайте развръзка, финално действие, на нещо започнало през пролетта. Новолунието в Дева, в четвъртък, изисква повече определеност и категоричност по важни за вас и близките ви въпроси. Домът, домашните условия, правата върху него, корените, отношенията с най-близките родственици, защитата на личните интереси, ще бъдат приоритетна тема през месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник след обяд, вторник и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица предлага поле за изява повече като участник в колектив отколкото еднолично. Към последното ви подтиква Марс в Лъв, който засилва вашите амбиции за лидерство и за налагане на собственото мнение над това на групата, на екипа. На тази основа може да имате спречквания в понеделник. Венера, управителката на знака, се движи на ваша територия и това ви помага да намерите верния тон във всяка ситуация. Спокойствието, душевното равновесие, балансът във взаимоотношенията с хората около вас, сега са много важни. Ако не сте успели да почивате досега, намерете начин да го сторите. Ако сега се връщате от почивка, не се претоварвайте с много ангажименти, дайте си време да се настроите на работна вълна. Новолунието в предходния знак Дева очертава период на подготовка, размисъл, практическо осмисляне на позицията в която сте, в дома си и извън него.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Понеделник може да бъде много напрегнат ден. Марс от срещуположния ви знак е винаги готов да ви провокира, той може да бъде персонализиран от колега, с когото не се харесвате или с когото се състезавате за едно и също работно място или за вниманието на един и същи човек. Така в първия ден от седмицата е препоръчително да стоите далеч от конфликтни ситуации, но също така и до средата на септември да бъдете сдържани и разумни за всичко свързано с работните взаимоотношения. В емоционалната сфера ситуацията е много по-благоприятна. Силно привличане към някой отдалеч може да ви отведе в дълбоките води на една страстна връзка и макар в сатурнова криза това да не е винаги успешно и трайно , то емоцията си заслужава риска. За обвързаните това не е препоръчително, тъй като Сатурн в крайна сметка разкрива всички тайни.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. На някои от групата в следващите дни може да им се стори, че живеят на „гара-разпределителна“. Много хора ще ви търсят, да питат за нещо, да искат мнение и съдействие. Ще трябва да разделяте вниманието си на безброй частици, за да успеете да сте навсякъде и във всичко. До средата на седмицата имате да разчиствате финансови задължения. Ще разчитате на заработени средства, за които има всички предпоставки да дойдат. Ако продавате кола, е възможно да се появи клиент. Ако търсите да купите, новолунието в Дева ви дава шанс да намерите такава на добра цена. Седмицата обаче не е добра за финансови спекулации. Не разчитайте и на печалба от тотото или лотарията. Насочете очакванията си за след седмица-две, когато астрологичната обстановка ще бъде благосклонна в това отношение. Бъдете критични към нови запознанства. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Работната среда е изпълнена с енергия и амбиции, част от които са ваши, но много са на тези, които са ваши конкуренти. Марс в Лъв ви подкрепя да заявите претенциите си, да бъдете борбени и настойчиви в достигане на целта. Това може да ви натовари с повече отговорности, да ви помогне да заемете по-висока служебна позиция. Новолунието е време на сбъднати желания, а при вас сега има допълнителна подкрепа, която може да приведе в изпълнение замисленото отпреди няколко месеца. Постарайте се преди това да разчистите задълженията си, за да няма пречки пред новото в следващите седмици. Важно условие за успех през септември е да не бъдете самонадеяни и егоистични, да отчитате мнението и интересите и на тези, с които работите заедно. Като част от екип ще постигате повече.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.


Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, все още са под влияние на големия воден тригон, макар сега участниците в него да са различни. Юпитер в Рак раздава картите, а през тази седмица към него добавят добри намерения и позитивизъм със секстил Слънцето и Луната, заедно, в Дева. В понеделник високопоставен приятел може да ви подаде ръка. И пак в понеделник една конфликтна ситуация на работното място или свързана с него, ще ви направи недоверчиви и критични повече отколкото си позволявате да бъдете. Новолунието в Дева, в края на тази работна седмица, дава обещание за навлизане в благоприятен за кариерата ви период. Нещо, което през пролетта е било само намерение, идея, проект, сега може да се развие и да ви ангажира през следващите месеци. Периодът, до средата на септември, е добър за създаване на нови професионални контакти, за сключване на договор за работа. В емоционалната сфера също се очаква раздвижване и нови възможности за сериозна връзка.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 5.09.2013 г.,в 14:36 ч., Новолуние 13°Дева

Солнце в секстил с Юпитер на 7.09.2013 г.,в 15:47 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Везни, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

3.09.2013г., в 20:52 ч. – 4.09.2013г., в 13:43 ч.

6.09.2013г., в 13:10 ч. – 6.09.2013г., в 22:12 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

19 коментара so far »

 1. reni tuncheva каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 4:51

  Благодаря, Ви Муси!
  Толкова ми липсвахте :)

 2. moon_in_taurus каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 6:24

  Муси,радвам се,че се завърна:))
  Кажи ми моля те, новолунието ще е в тригон с венерата ми.Какво мога да очаквам?

 3. Таня каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 6:45

  Здравейте, Муси!Радвам се, че сте отново тук! Моля да ми кажете, ако асцендента ми е в сатурнова дупка, отразява ли ми се негативно? Аз съм рак, а асцендента ми е водолей. Сега прочетох, че водолеите са в сатурнова дупка.
  Благодаря!

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 10:02

  moon_in_taurus,
  любов разбира се. Но не само да очаквате, а и да проявите активност, следвайки интуицията си.

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 10:07

  Таня,
  водолеите са в сатурнова криза,заради преминаването на Сатурн през Скорпион,който е на квадрат с Водолей. При асцендент Водолей Сатурн при вас преминава в горната част на хороскопа през 9-ти и 10 -ти дом. Създава някои затруднения в професионалната сфера, особено, когато пресича МС и когато застава в квадрат към хоризонта, АС-ДС.Но има и добра страна,че дава шанс за професионален растеж.А тъй като Юпитер е сега в Рак, то като цяло ситуацията при вас е повече от добра.

 6. валентина каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 15:44

  Добре си дошла Муси:))) Много хубави неща за Дева и ассц.Скорпион,на 14.09.излизам от лична година 1 и влизам в лич.година 2 ,какво да очаквам,лична година 1 не ми донесе нищо ново и нищо различно.

 7. Таня каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 18:38

  Благодаря, Муси!

 8. Галя каза,

  Писа на септември 2, 2013 @ 23:49

  Здравейте Муси.Аз съм Лъв,ще успея ли тази седмица да реша един сериозен за мен проблем от професионален и личен план…Объркването ми от тези пози на планетите ли се получава…Благодаря Ви предварително

 9. megi каза,

  Писа на септември 3, 2013 @ 6:37

  Муси добре дошла!
  Един въпрос от номерологията. Когато пресмятаме числото на живота – рождената дата – трябва ли да редуцираме 11 до 2, когато имаме напр. месец ноември и така да достигнем до крайната цифра, която ако е 11 или 22 не се редуцира?

  Какво да очакват скорпионите с техния северен лунен възел в скоро време – на там се устремяват и Венера и Марс, да не говорим за Сатурн, който си пребивава отдавна наоколо?

  Приятен и спокоен ден!

 10. begonia каза,

  Писа на септември 3, 2013 @ 12:25

  Здравейте Муси,
  това, което сте написала за новолунието в тригон към Венера, важи ли и за аспекта секстил, защото при мен новолунието прави секстил към наталната Венера в осми дом, а самото новолуние се случва на куспидата на седми дом?

 11. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 3, 2013 @ 23:27

  валентина,
  Лична година 1 е начало на нов цикъл. Понякога промените са незабележими в началото. Надявам се, не чакате нещата да се случат сами, защото тогава ще има много да чакате :) А лична година 2 е чудесна за любов, брак и деца. Годината на Змията е благоприятна в това отношение, а и Юпитер е в Рак. Дано се случат при вас в тази последователност :)

 12. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 3, 2013 @ 23:37

  Галя,
  с решаването на проблеми трябва да бъдете внимателна. Марс е в Лъв и прави квадрат със Сатурн тази и следващата седмица. Влиянието е силно за Лъв от първата декада, родените през юли.Не прилагайте сила там,където можете да направите компромис.

 13. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 3, 2013 @ 23:45

  megi,
  винаги когато рождената пътека е 2,4 или 6, се прави проверка дали не е 11 22 или 33. Датата и месеца се смятат без редуциране на първи ред 22 11 1980 > 22 11 9 > 42 > 6

 14. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 3, 2013 @ 23:51

  begonia,
  секстил на Слънце и Луна към Венера е само по себе си и емоционален аспект. Но секстилът по принцип е интелектуален аспект, помага ни да взимаме рационални решения, да правим нещата по най-добрият за момента начин. Тук освен за по-голяма интимност с партньора, може да стане дума и за някакви имотни въпроси или за неща касаещи общи инвестиции. 8 дом са общите пари, а 7 дом могат да бъдат не само брачните партньори, но и съдружниците във фирмата. И тъй като основата е Дева, новолунието е в Дева, всичко е много по-приземено и подредено. Ако се прави нещо съвместно, то трябва да е добре планирано и огледано отвсякъде.

 15. валентина каза,

  Писа на септември 4, 2013 @ 7:03

  Благодаря много Муси:)))

 16. begonia каза,

  Писа на септември 4, 2013 @ 8:40

  Благодаря, Муси!

 17. Eli каза,

  Писа на септември 6, 2013 @ 9:40

  Здравйте,Муси,
  На какво звездно положение се дължи прогнозата Ви за
  Водолей-Силно привличане към някой отдалеч може да ви отведе в дълбоките води ….ама толкова точно описание на случващото се,
  изумена съм:))

 18. Eli каза,

  Писа на септември 13, 2013 @ 20:07

  Само аз не получих отговор…?

 19. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 16, 2013 @ 10:05

  Eli,
  мисълта е като река, тече бързо. Не можеш да влезеш два пъти в една и съща вода от реката. :) Благодаря ви за обратната връзка.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни