Седмичен хороскоп 2-8 септември 2019 година

НЛ 30 8 2019Стелиум в Дева в понеделник

Тао квадрат в петък

Силен земен тригон в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на септември започва с троен съвпад, стелиум, между Слънцето, Меркурий и Марс. Точните аспекти помежду им се развиват от понеделник до сряда, но оказват влияние върху цялата седмица. Бонус към тях е все още активният съвпад на Венера със Слънцето и Марс.

Планетата на любовта се отдалечава от мъжката огнена енергия на двете космични тела проявявайки се повече с женските черти, подкрепени както от знака Дева, в който се движи, така също и от активния почти до края на седмицата тригон със Сатурн в другия женски знак -Козирог.

Седем планети се движат в земни знаци, в неделя даже стават осем, когато Луната влезне в Козирог. И нито една планета не се движи във въздушен знак от вторник нататък, когато Луната ще е излязла вече от Везни. Земното обвързване на седем планети, като между повечето съществува тригонална връзка, задава условия за съглашателство. Намира се общата база в противоречията, често тя е материален интерес, или предполага бъдещо надмощие. Земята обича да властва и намира различни начини за това. Липсата на въздух предполага липса на нови идеи. Планетите на мисълта и иновациите Меркурий и Уран са в същата група от седем обвързани планети. Това, което ще се роди под тяхно влияние, ще бъде много практично, реалистично, жизнеспособно на физическото поле тук и сега. Нарастващата Луна ще подкрепя процесите на развитие и съграждане.

През седмицата пълнеещата Луната ще измине пътя между кардиналните знаци Везни и Козирог, през което време ще направи две важни срещи. В петък Луната прави пореден, ежемесечен, съвпад с Юпитер. Срещата е в Стрелец и нейната важност този път се подсилва от съпътстващите аспекти. Там където се случва транзитния съвпад на Луна – Юпитер има емоционален подем, а в Стрелец и превъзбуда, и много силни преживявания. Сега те могат да не са от най-приятно естество, заради квадратите на Венера и Нептун, другите две планети свързани с емоционалния живот, с проявленията на любовта между хората.

Навлизаме в зоната на третия, последен за тази серия, квадрат между Юпитер и Нептун. Първият бе през януари, с точен аспект на 13-ти, вторият през юни, точен на 16-ти, и сега през септември, точният ще бъде на 21- ви. През януари към квадрата Юпитер-Нептун се включи Венера от Стрелец. През юни към тази квадратура се включиха Слънцето и Луната с пълнолунието в Стрелец.

Сега, за три седмици напред към квадрата Юпитер-Нептун, с напрегнати аспекти, се включват последователно Венера, Меркурий, Марс и Слънцето. През тази седмица квадрат към Юпитер и опозиция към Нептун правят Венера и Меркурий, а Слънцето се включва в неделя. През следващата седмица Слънцето и Марс, тежката артилерия, действат активно в тао квадратурата с Юпитер и Нептун. Луната „включва осветлението“ в петък, на 6 септември, и слага финал на 21-ви, неделя, когато е точният, и последен, квадрат на Юпитер-Нептун.

Влиянието на тази сложна конфигурация, с включени 7 участника, е най-динамично през следващите две седмици, до пълнолунието на 14 септември. Но същевременно то е поддаващо се на контрол от страна на Сатурн и Плутон от другия земен знак Козирог. На 14 септември, Меркурий и Венера едновременно излизат от Дева, прминавайки в кардиналния знак Везни. Докато стелиумът в Дева предполага съгласуваност на основата на общия интерес, то в паралелно действащите напрегнати аспекти е заложено разтрогването на договори и разочароващи раздели.

Съвпадът Луна – Юпитер, особено в огнените знаци, засилва самонадеяността. И тъй като сме в дните на една мрачна годишнина, да си припомним, че на 1 9 1939 година, преди 80 години, когато Хитлер напада Полша и фактически слага началото на ВСВ, Луната е имала среща с Юпитер в Овен. Имало е и няколко хармонични аспекта, голям земен тригон Марс-Нептун-Уран, както и Венера в съвпад със Слънцето и в тригон със Сатурн. Има и други аналогии, които са интересни. Сатурн в съвпад с ЮЛВ в квадрат с Плутон, в неподвижните Телец и Лъв, както и Уран в Телец. Темата търпи развитие няколко години преди това, когато Хитлер идва на власт 1933-34 година, по време на квадратурата на Уран-Плутон в кардиналните знаци За това съм писала в предишни материали. Голямата депресия 1929 година е времето на формиране на квадратурата Уран-Плутон в Овен-Рак,като тя се разпада през 1935 година,когато Уран преминава в Телец. Готовност за реализация на натрупаното има след преминаването на Сатурн през кардиналния Овен, но ретрограден и навлизащ отново в него, при Юпитер в него и предстоящо преминаване на ЮЛВ в Овен, в началото на септември. Сатурн се връща в Овен на 22 септември 1939 година, при голям квадрат в кардиналните знаци с участието на Марс в Козирог. Връзката Сатурн-ЮЛВ в квадрат с Плутон е много продължителна, от август до октомври 1939 година.

Цикълът на квадратите на Уран-Плутон е 80 години. Големият цикъл на съвпадите на Сатурн с ЮЛВ също е близо 80 години, малкиат е 23-24 години. Квадратурата Уран-Плутон в кардиналните Овен- Козирог се разви в периода 2009-2018, като началото бе белязано с икономическата криза. Подобно на 39-та година, сега съвпадът Сатурн-ЮЛВ е също продължителен. Започна през май 2019 -та, когато планетата навлезе в ретроградната си фаза, и продължава до октомври, при близък контакт с Плутон в Козирог. През януари 2020 година предстои точен съвпад на Сатурн с Плутон в Козирог, при навлязъл вече в кардиналния знак Юпитер и все още движащ се в него ЮЛВ. Големият цикъл на съвпад на Сатурн с ЮЛВ е от порядъка на 84-85 години и се състои от няколко малки. Интересното е, че таз годишния и двата преди него са точно през 80 години- септември 1939 година, и септември 1859 година. Сатурн и ЮЛВ са отражение на кармата, старото, преживяното, натрупаното като опитност, остарелите предразсъдъци и начин на мислене, старите офехтели рамки, старите порядки, всичко онова което искаме да остане в миналото, за да продължим напред, и което подлежи на разрушение.

Връщам се на седмичния хороскоп. След като е разръчкала въглените в петък, в неделя Луната е в Козирог, събирайки се в кардинален стелиум със Сатурн и Плутон. Той подава ръка за разбирателство с другия стелиум, от началото на седмицата в Дева. Живеем в нови времена и разумът, както и грижата за хората и природата, трябва да са от първостепенна важност, надскачайки егото и тщестлавието на малцина.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния днак Везни. По този начин партньорската тема е във фокуса на вниманието и на всички начинания, към които насочва нарастващата Луна. Новолунието в Дева от миналата седмица е в Дева и ви кара да правите поне няколко неща наведнъж, за да промените условията си на работа и служебни взаимоотношения. На този стелиум по новолуние дават подкрепа планетите от зоната на кариерата. Някои ще получат добри предложения за работа. Но,има коварни моменти, които са свързани с някои правни въпроси. Ако искате да сменят раотата си, проверете какви ангажименти сте поели с подписване на трудов договор- предизвестие, неустойки. Друго препятствие от страна на напрегнатите аспекти от Юпитер и Нептун могат да ви срещнат с изискване за стаж, или квалификация. Някои предложения могат да бъдат и от чужбина. Бъдете внимателни за некоректност на офертите. С две думи, възможности има, но пресявайте внимателно всяка от тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на голяма слънчева активност. Планетният управител е в дни след новолуние и в голям стелиум от планети, като до края на седмицата, и през следващата, прави значими напрегнати аспекти. Тази активност разположена в земния знак Дева ви поставя в динамично променящи се условия, които изискват будно съзнание и бърз ум. Някои ще бъдат насочени към дейности от спекулатиивен характер, или такива, в които личният интерес е на първо място. Предстои ви проверка по линия на етика и морал, на спазване на общочовешки принципи и придържане към определени норми на поведение. Критични в това отношение през тази седмица са дните четвъртък и петък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Новолунието в Дева раздвижва професионалната сфера. Някои теми, които са били задържани досега, получават попътен вятър. Съвпадът на Слънцето и Марс, които са част от съпътстващия стелиум, придава голяма активност на тази седмица. Планетният управител също е „сръчкан“, но с напрегнати аспекти, и затова всичко, което идва при вас като предложение, или нови възможности, подлагайте на щателна проверка. Избягвайте да подчертавате личното си участие. За мнозина от групата предупреждението е излишно, но аспектите провокират човешката самонадеяност и тщестлавие, затова не се хвалете, а оставете делата да говорят за вас. Земната енергия е много силна през тази седмица, което предполага ангажиране с материални дела. Краят на седмицата е по-благоприятен в това отношение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новолунието в Дева от 30 август задейства подкрепящи енергии, които ако използвате по предназначение, ще имате на какво да се радвате в есенните дни. Земната стихия през тази седмица е доминираща. Стелиумът в Дева прави тригон към Уран от вашия знак и това ви носи много вдъхновяващи идеи, за реализацията на които ще ви е нужна много енергия. Затова правете нужното да сте в добра физическа кондиция. Някои ще бъдат заинтригувани от имотни въпроси. Периодът е добър. Бъдете коректни и изисквайте същото от другата страна. В емоционално отношение седмицата е също добра, но при някои, напрегнатите аспекти могат да донесат научаване на някои неприятни истини и разочарования.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои първата седмица от новия цикъл на Луната, започващ в Дева. Стелиумът във вашия знак, подкрепен от този в другия земен знак Козирог и от Уран в Телец, ви прави силни и маневрени в много посоки. Дават ви се извънредни пълномощия. От вас заисят хора и развитие на събития. Отговорността е голяма и изисква много вътрешна духавна сила от вас. Подложено е на изпитание доверието ви в някои хора от близкото обкръжение, членове на семейството. В четвъртък и петък се въздържайте от конфликти с роднини и партньори.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. Новолунието в другия земен знак Дева е отправна точка на релизиране на ваши планове и стремежи,които обгрижвате от известно време. Доминирането на земната енергия през тази седмица е благодатно поле за изява на вашата прагматична природа. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, а и предстои новолуние в зоната на кариерата, затова мобилизирайте се, и действайте. Но, бъдете дискретни. Работете внимателно с информация, до която имате достъп. Бъдете почтени. Уважавайте другите и техния принос.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знк Везни. Седмицата е доминирана от земната енергия,но също така от земната страна на меркуриевото влияние. Това ви прави в пъти по-прагматични и ориентирани към материалните дела. Новолунието в Дева дава ход за изясняване на някои въпроси, които са важни за хората от обкръжението ви, за близките и семейството. Предстои обновяване на някои договори с работодатели, или ангажименти с клиенти. Възможни са наложителни промени, с които не сте съгласни. Ще имате остра нужда от подкрепа от най-близките. Търсете баланс на интересите – вашите и на другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във вашия знак. Новолунието в предходния знак е много силно изявено на духовното поле. Стелиумът от планети раздвижва много пластове, изкарва на повърхността спомени, опитности и стремежи ориентирани към бъдещето. Предлагат ви се разнообразни възможности, но изборът е значително по-малък отколкото ви се струва първоначално. Въздушната енергия сега е заглушена от земната. Имате време до следващото новолуние, което ще бъде във вашия знак, и то е на 28 септември. Но още от пълнолунието в Риби на 14-ти, когато Меркурий и Венера дойдат на ваша територия, ще си поемете въздух и ще мислите много по-ясно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Тя ви носи амбицията да разкривате неща, които някои искат дълбоко да скрият, и да зазидат дори. Въздушната ви природа обаче няма подкрепа до края на седмицата. Наблягайте на земното и практичното в себе си. При някои въпроси свързани с имоти ще търпят развитие, периодът е добър за обмисляне на сделки със собствености. Стремете се към яснота и прозрачност, обръщайте внимание на детайлите, проверявайте източници и информация, разчиствайте съмненията, работете с истината.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Везни. Новолунието в Дева, от 30 август, дава възможност да изразите своите комуникативни, и организаторски умения. Стелиумът в Дева ви прави много силно заинтригувани от света около вас и повишава чувствителността ви към тревогите на околните. Търсете баланса в работа с информацията. Претоварването на умственото поле е също толкова нездравословно както и това на физическото. Освобождавайте се от излишното. Договори с доставчици на разни услуги могат да претърпят промени, които не ви устройват.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите. Новолунието в Дева, съпътствано от голям стелиум, прави приятелската среда изключително важна през тази седмица. Получавате нужната ви информация, като и конкретна помощ от хора, на които сте разчитали и преди. Обстоятелствата правят така, че дружбата с някои хора минава на друго ниво. При някои ще има потвърждение и ново начало, при други – разочарование. Общата работа ще ви носи повече успехи и задоволство, отколкото соловите изпълнения. Във вторник и сряда можете да бъдете по-настойчиви за неща, които лично ви засягат. Бъдете внимателни по финансови въпроси в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и неделя.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои първата седмица от новолунието в срещуположния знак. Стелиумът от планети в зоната на партньорството, съпътстващ новолунието в Дева дава изобилна храна за отношенията ви с околните. Някъде ще има заявки за привързаност и зачитане на желанията, а другате остра конфронтация, заради включения сино енергетизиран съвпад на Марс и Слънцето в прецизната Дева. От вас се иска яснота, конкретност, искреност и директно поставяне на всеки въпрос, на който търсите решение. Ще ви трябва и одобрение на някой висшестоящ. И там може да има изненади. Подкрепа имате във вторник и сряда, но в четвъртък и петък дръжте сетивата си отворени, и защитните механизми активни.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Марс на 2.09.2019 /13:42

Венера в квадрат с Юпитер на 2.09.2019/ 19:26

Венера опозиция с Нептун на 4.09.2019 /14:26

Слънце и Венера в тригон със Сатурн и Плутон на 7.09.2019

Слънце в квадрат с Юпитер на 8.09.2019/ 18:27

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през първа ивтора четвърт.

Луната е без курс на:

2.09.2019 /11:34 – 3.09.2019 / 2:35

4.09.2019/ 13:58 – 5.09.2019 / 6:08

6.09.2019 19:03 – 7.09.2019 /13:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

 1. Mimi каза,

  Писа на септември 2, 2019 @ 5:46

  Много липсвахте:)
  Добре дошли отново:)

 2. Варта каза,

  Писа на септември 2, 2019 @ 6:17

  ДОБРЕ ДОШЛА, Муси! Липсваше ни!

 3. дафи каза,

  Писа на септември 6, 2019 @ 16:11

  И на мен ми липсваше….

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия