Хороскоп Скорпион 2016

Sk12Муси Дачева

Астрологичната картина през 2016 година е много по-благоприятна за родените под знака на , отколкото бе тя през предходната 2015-та. Сатурн, Господарят на кармата, след близо три годишно гостуване, ви напусна окончателно на 18 септември 2015 година, и ще ви наблюдава през следващите близо 30 години от другите зодиакални знаци.

За две години и нещо напред Сатурн ще се движи през зоната на вашите лични доходи. Неговото влияние е най-напред провокативно, разграждащо и помагащо да отпаднат старите модели, неиздържащите времето договорености, слабите звена в системата. По отношение паричните постъпления от страна на Сатурн ще има ограничения, които могат да ви накарат да бъдете по-пестеливи, да търсите и намирате скритите резерви в бюджета си и да се разполагате според това, което имате, не повече. По време на неговата ретроградност,между 25 март и 13 август, ще ви бъде по-трудно да покривате разходите си, освен ако не вземете мерки предварително.

Планетата, която и през 2016 година ще оказва значимо, но по-важното положително влияние, е Нептун. Придвижващ се през сродния по стихия знак риби, чийто управител е, Нептун ще ви прави по-романтични, ще ви подкрепя в това да създавате хармонични връзки,основани на любовта и взаимната подкрепа. Отношенията с децата са повлияни от Нептун през целия период от 14 години, през който той се движи в Риби,между 2011 и 2015 година. На моменти те могат да обсебват цялото ви внимание, да контролират ежедневието и живота като цяло. Нептун в Риби ви прави по-чувствителни и креативни, по-отдадени на грижите за любимите хора. Понякога тази отдаденост може да премине граници и да ви направи „мечешка услуга“.

Нептун се придвижва бавно като изминава няколко градуса на година. На 1 януари 2016-та планетата тръгва от 7-я градус на Риби, придвижва се напред до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Излиза на прав ход от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. Така Нептун обхожда зоната от 7 до 12-я градус, с което прави тригон към рождените слънца на тези от първата декада и част от втората, в края на октомври и началото на ноември. Нептуновото влияние може да се усети като много благоприятно в дните,когато Слънцето и съпровождащите го Венера и Меркурий, се движат във водния Рак, а това е в последната седмица на месец юни и в началото на юли. Планирайте си почивката за този период. Подобно благоприятно е влиянието и в края на октомври, и началото на месец ноември, когато Слънцето ви е на гости.

През 2016 година Нептун обаче е подложен на напрегнати аспекти с три от външните планети – Марс, Юпитер и Сатурн. Най-продължително е влиянието на Сатурн, след това на Юпитер, през април-май, и най-кратко е на Марс – през април. Напрегнатите аспекти правят така, че да изпъкнат неприятните страни на нептуновото влияние, а то е в това човек да губи реална представа за обстоятелствата ,в които попада и за хората, с които общува.

Най-продължителна и значима е квадратурата на Сатурн към Нептун, с общо влияние между април и октомври. Точните квадрати са на 18 юни и 10 септември. Бъдете внимателни с пари, вещи, ценности, които в този период могат да станат привлекателни за мошеници и крадци. През април, май и юни планетите правят напрегнати конфигурации, затова всичко свързано с финансовата сфера дръжте под личен контрол.

Влиянието на Юпитер върху вас през 2016 година е противоречиво. Както се вижда по-горе, в периодите, когато прави напрегнати аспекти със Сатурн и Нептун, Юпитер може да ви въвлече в групи от хора, в които да не се чувствате комфортно, в които например се упражнява натиск върху вашите разбирания за правилно и коректно, за чест и морал. Откакто влезе в Дева на 11 август 2015 година, планетата наричана „голямото щастие“ застава в добра позиция спрямо рождените слънца на част от групата.

Нова година сварва Юпитер в 23-я градус на Дева. По този начин докато смени знака на 9 септември 2016 година, той ще влияе благоприятно на родените в третата декада. Заедно с Венера и Меркурий от януари до март Юпитер ще ви помага да разширите контактите си, да намирате приятели в реалния живот, и във виртуалния такъв.

През март, май и юни,когато Юпитер и други планети правят хармоничен аспект с Плутон, настъпва добро време за обучение, за подобряване на квалификацията, включване в школи и курсове, отново в средата на повече хора и по-активна комуникация. Ретроградната фаза на Юпитер е до 9 май, време през което е възможно по-трудно да се случат новите запознанства, а сбъдването на някои желания да има нужда от отлагане.

Марс, планетният съуправител, през 2016 година има ретроградност, и тя е в периода 17 април-30 юни. По-важното е,че част от нея е във вашия знак. Марс ви радва с присъствието си от началото на годината до 6 март, когато преминава в следващия знак – Стрелец. Той е планета на волята и амбицията за успех, носи енергия и страст за живот, затова използвайте пълноценно времето, когато ви е на гости, особено през втората половина на февруари. На 27 май Марс е отново в знака ви, но ретрограден. На 30 юни излиза от ретроградната фаза и продължава напред. Напуска ви на 2 август,за да премине отново Стрелец. Ретроградната фаза на Марс е неподходящ период за начинания, които изискват влагане на много физическа енергия. Не са препоръчителни и планови операции.

Месец юли и август се очакват добри за професионална изява, командировки, пътувания, участие в изложби и всяка форма на лично представяне. След пълнолунието през август, на 18-ти, Марс отива към съвпад със Сатурн. Отново се включва квадратурата Сатурн-Нептун, която влияе върху приходите и разходите, върху придобивките и загубите по предизвикателен начин. Точният съвпад е на 24 август, а на следващия ден има Голям подвижен квадрат.

През септември Венера ви идва на гости, внасяйки повече романтика в ежедневието и мекота в отношенията с околните. Това се случва почти едновременно с излизането от ретроградните фази на Меркурий и Плутон, планетният управител. Есенните месеци, които са в сатурновия период на личната ви година, са време за равносметка, но и за успешно приключване на неща, върху които сте работили продължително време. През първата половина на октомври и тази на месец ноември започвайте нови начинания, имайте смелостта да експериментирате. Между 24 октомври и 12 ноември Меркурий се движи през вашия знак. Ще ви помага да правите всичко с повече лекота, без напрежение и без излишни усложнения. Погрижете се за здравето си, правете необходимото за укрепване на имунната система, вашата и на близките ви, особено на децата.

Подгответе се отрано за новогодишните празници защото от 19 декември Меркурий отново е ретрограден, по изключение 4-та ретроградност за една година. Очакват ви много срещи със стари приятели в края на годината.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

  1. svetski каза,

    Писа на януари 2, 2016 @ 19:08

    Муси,

    страхотна сте!! Много, много благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии