Годишни хороскопи 2018 по зодии

14 коментара so far »

  1. Елица каза,

    Писа на януари 3, 2018 @ 23:12

    Благодаря!

  2. Svetski каза,

    Писа на януари 5, 2018 @ 16:57

    Здравейте Муси

    Много благодаря за редовните и навременни хороскопи и за всичкия труд и усилия, които влагате в сайта. Информацията винаги е подбрана и много интересна!

  3. Райна Ценево каза,

    Писа на януари 5, 2018 @ 20:48

    Много обстойни,пълни и разбираеми прогнози за тези,които имат дори минимум астро познания!Благодаря и ви имам пълно доверие!

  4. Svetski каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 2:27

    Имам следния въпрос – когато върхът на първи дом пресича съответния знак в последните му градуси (например 27-ми градус на Скорпион), то тогава влиянието на дадена планета (например Юпитер), транзитираща през асцендента, върху 12-дом ли е, докато планетата не докосне ъгъла на 1-ви дом, или влиянието ѝ е вече върху 1-дом, понеже вече минава през същия знак? Тематиката на активираната енергия би трябвало да се определя от знака на асцендента, но енергийно планетната енергия все още е разтворена в 12 дом, или?

  5. Svetski каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 2:40

    Същият въпрос, пренесен към следващия дом например, би означавал, че например Сатурн, транзитиращ през Стрелец, би трябвало да активира втори дом (поне тематично), но енергийно се намира изцяло в първи дом (на рождествения хороскоп)-къде е грешката или по-скоро уловката в тълкуванията ми; как се тълкува влиянието на планета върху домовете, пресечени в последните градуси;като цяло дори и домът да е пресечен през средата – половината от транзитния период планетата е в единия дом, след това в другия- каква е дефиницията за тълкуването? Съжалявам за дългия въпрос, дано не звучи много объркващо. Благодаря.

  6. Svetski каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 2:46

    Вторият ми въпрос е дали планувате в бъдеще курсове по астрология/номерология? Понеже обяснявате нещата много точно, ясно и логично, “по инженерски”

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 15:47

    Svetski,
    При транзитите е важно влизането в дадената зона. А зоните се управляват от планетите, не от знаците. Когато Сатурн навлезе в Стрелец, всички зони управлявани от Юпитер, а това са тези, в които са знаците Стрелец и Риби,косвено, попадат под влиянието на Сатурн.
    Ако това е втори дом, са парите и др., ако е пети дом любовта и др., и т.н.
    Силното влияние става тогава, когато планетата пресече върха на дома, куспидата,няма значение дали е в 29-я градус или в 15-я.
    Даже често, ако рождената карта е точна, стъпването на Сатурн, а и на всяка друга тежка планета, на самия връх, е свързано с някакво събитие, което е в темата на дадения дом, ако е втори дом -нещо свързано с пари, ако е десети дом, а там е много силно, е нещо свързано с кариерата, или с другите производни теми. Домовете имат по няколко теми които държат под контрол, не е само една.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 15:49

    Svetski,
    не, правила съм курсове преди време.
    Но не планирам такива за в бъдеще.
    Давам астроконсултации, където обяснявам подробно по зададени въпроси. :)

  9. Svetski каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 18:57

    Благодаря за изчерпателния отговор. “..всички зони, управлявани от Юпитер, а това са тези, в които са знаците Стрелец и Риби”-имате предвид тези домове, чиито куспиди секат Стрелец и Риби? Какво става когато домът е интерсептиран – зоната продължава да се управлява от планетата, управляваща предходния дом? И съответно, когато домът е пресечен от две куспиди, две зони попадат едновременно под влияние на транзитиращата планета?
    Ако правилно разбирам, с навлизането на Юпитер в Скорпион под неговото влияние в рождествените хороскопи попадат зоните, чиито куспиди секат Скорпион (косвено) и Овен(пряко)? Съответно, с навлизането на Сатурн в Козирог под неговото влияние попадат зоните, чиито куспиди секат Козирог(пряко) и Водолей (косвено)? И с предстоящото навлизане на Уран в Телец, под неговото влияние ще попаднат зоните, чиито куспиди секат Телец(косвено) и Везни(пряко)? Благодаря още веднъж.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 7, 2018 @ 0:27

    Svetski,
    не съвсем,
    примерът със Стрелец и Риби, които са под управление на Юпитер го дадох заради това,че те принадлежат и към един и същ кръст, този на подвижните знаци.
    Голяма каша стана.
    Планетите си управляват знаците. Знаците могат да бъдат разположени в един дом (интерсептиран знак), върху два дома, върху три дома като изцяло да заемат един дом и съседните, тоест домът да е интерсептиран.
    Планетата си влияе върху дома, в който се движи.Влиза,излиза от даден дом и това е времето за влияние, с известно разсейване, в зависимост от силата на планетата.
    Планета влиза в знак и също започва влияние,което е определено от взаимодействието между планетата и знака.
    Сатурн влиза в Козирог, но е в първи дом на натала. Влияе си върху първи дом.Пресича върха на втори дом, който е в Козирог, започва влиянието върху втори дом. И пак обръщам внимание, че има разсейване във времето,в смисъл че влиянието започваме да усещаме по-рано. Ефектът на “свирката на идващия влак”. Да пестите Сатурн ще ви подсеща месец преди да е влязъл във втори дом.Сатурн изминава близо 1 градус на месец.

  11. Svetski каза,

    Писа на януари 7, 2018 @ 13:01

    Много Ви благодаря. След неколкократен прочит нещата се изясниха.

  12. Svetski каза,

    Писа на януари 7, 2018 @ 16:46

    Все пак още нещо не мога да схвана съвсем-след като една планета, примерно Сатурн в Стрелец, е активна примерно във втори дом и смени знака и премине в Козирог и продължи да е активна във втори дом-добре, полето на изява (лични доходи, придобивки и т.н.) не се променя, но какво тогава се променя? Или се гледат тогава аспектите към рождените планети, дали със смяната на знака не се образува примерно квадратура или друг напрегнат аспект (в слънчевия хороскоп), което Вие в един друг постинг обяснихте. Ако Слънцето е примерно във Водолей, то тогава общо взето смяната на знака няма да се усети кой знае колко забележимо, правилна ли е логиката?

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 7, 2018 @ 18:53

    Svetski,
    всичко се гледа. Транзитната картина е много подвижна и всяка промяна има значение.
    Не е едно и също Сатурн в Стрелец във втори дом, и Сатурн в Козирог във втори дом.
    Защото Стрелец във втори дом дава щедър човек, при добър Юпитер, лесно печелещ и с широки пръсти.
    Козирог във втори дом дава стиснат човек,който се страхува да не обеднее, и прави всичко, за да задържи спечеленото.
    Това е съвсем схематично.
    Когато Сатурн се движи през втори дом в Стрелец, той дава на човек друг поглед към парите, да бъде сдържан и попестелив, но също така
    да намира стабилни източници на доходи.
    Транзитен Сатурн в Козирог във втори дом обаче засилва пестеливостта на човек до скържавост, и увеличава страховете му да не обеднее.
    Аспектите към рождените плънети също оказват влияние при този транзит.

  14. Svetski каза,

    Писа на януари 8, 2018 @ 0:57

    Благодаря за обстойните и просветляващи отговори. Поздрави

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии