Седмичен хороскоп 1-7 септември 2014 година

Меркурий във Везни от вторник

Тригон на Слънце и Плутон

Венера в Дева от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Лятото отмина и ето ни отново заедно със седмичния хороскоп. Първата седмица на месец септември задава старт на процеси, силно повлияни от личните планети Меркурий и Венера, които с разлика няколко дни сменят знаците си.

Особеното сега е, че всяка от двете планети навлиза в знака, управляван от другата. Така Меркурий и Венера ще се намират във взаимна рецепция, като обединяват влиянието си по възможно най-добрият начин.

Меркурий, планетата на рационалното мислене и общуването,придвижвайки се през Везни ще ни кара да бъдем готови на компромиси и съгласуване на различията до стигане на общ финал. А Венера планетата на любовта, но и на справедливостта, правото, етиката, морала, ценностите, преминавайки през Дева ще ни кара да обръщаме повече внимание на това да правим нещата по правилния начин. Кой е той? Тук може да има различни варианти, но всички те трябва да бъдат ориентирани към човека и справедливостта.

Обединените енергии на Меркурий и Венера ще ни дават подкрепа почти през целия септември. Така първият есенен месец представя отлични възможности за преговори на различни нива и постигане на съгласие, за обединение и договаряне, за общи действия в посока на мира и справедливостта.

Слънчева усмихната седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, първата седмица на месец септември ще бъда много подвижна. Меркурий преминава в срещуположния знак Везни във вторник и ще даде импулс на всички онези работни дела, които досега са били във фаза замисъл, проект, договаряне. Нарастващата Луна през тази седмица ще премине през най-активната в професионално отношение зона от слънчевия хороскоп, придвижвайки се през Стрелец, Козирог и Водолей. Обръщайте внимание на поетите задължения. Каквото можете, коригирайте и доуточнете, защото през следващата седмица Меркурий навлиза в критичната зона от от зодиака, тази на кардиналния кръст, в която в 11-15 градус се намират Плутон и Уран. В полето на личните взаимоотношения Меркурий ще ви подтиква към изясняване, към изчистване на недоразуменията,провокирани от квадрата Венера-Марс, и директно поставяне на проблемите за разрешаване с подчертана готовност за компромиси и отстъпки. За това ще ви помага и Венера, която до петък е все още в Лъв. Сряда е ден на активните и резултатни комуникации, а в четвъртък някои ще получат изгодни предложения.

Благоприятни дни през тази седмица- вторник,сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, първата седмица на септември отправя някои предизвикателства. В понеделник може да се чувствате по-натоварени от всякога най-вече със семейни ангажименти, които не търпят отлагане. От вторник нататък атмосферата се разрежда. Меркурий преминава във Везни, във вашата зона на комуникациите и обучението. Общуването с околните ще стане по-интензивно и по-ползотворно, ще чувствате по-голяма потребност от конкретни знания по даден въпрос. Намирайки се в активния слънчев период на личната си година, сега е момента да направите нещо повече за себе си, да популяризирате това, с което се занимавате, да се рекламирате, да привлечете внимание към собствените идеи и планове. Темата за намиране на средства за финансиране на планираното ще заема все по-централно място в ежедневието. С навлизането на Венера в Дева в края на седмицата шансовете за увеличаване на доходите нарастват. Но тази сряда за някои може да се окаже късметлийска, да се случи нещо неочаквано и радостно, да се попълни липсващото звено от пъзела на щастието.

Благоприятни дни през тази седмица- вторник,сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, септември ще бъде много ангажиран и неспокоен месец. Предпоставка за това дава Меркурий, който във вторник преминава в комуникативните въздушни Везни и в зоната на обществената активност в слънчевия хороскоп. Вашите социални инстинкти ще бъдат стимулирани от различни страни, ще имате потребност да се включвате в това, което се случва около вас и да заявявате открито своето мнение по важни за вас въпроси. Може да станете център за важно обществено начинание, да съберете група от съмишленици около себе си, да мотивирате другите, но и самите вие активно да участвате в името на важна кауза. Вашата организационна и лидерска позиция се подкрепя от Луната,която се движи през Стрелец във вторник и сряда. В четвъртък тригонът на светилата съвместно с тригонът на Слънце-Плутон може да ви помогне да решите финансов въпрос по най-добрият начин. В края на работната седмица Венера навлиза в зоната на кариерата от слънчевия хороскоп и това може да даде ход на някои ваши професионални амбиции. Венера е планета на любовта и с нейна помощ може да попаднете в среда, в която работа и романтика да се преплетат през следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица- вторник,сряда и четвъртък.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, първата седмица на септември носи интересни емоционални преживявания. Меркурий излиза от зоната на любовта във вторник. Преминавайки във Везни той ще ви подтиква да мислите повече за здравето си, и по-специално за превенция, за това с какво можете успешно да укрепите имунната си система и да посрещнете зимата силни и устойчиви на вирусите. Събирайте и прилагайте на практика рецепти за природни лекове, споделяйте ги с приятели,защото „когато приятелите ни са добре и ние сме добре“. Намирате се в силен момент от личната си година- марсовият период,време за по-голямо физическо натоварване, за поемане на повече професионални и лични ангажименти. До сряда се развива тригонът на Слънце и Плутон в земните знаци Дева и Козирог,който ще стане точен в 11-я им градус. Това е значимо указание за родените в края на април и началото на месец май Телци, зарежда с много енергия и амбиция за налагане на собственото мнение, за практическото реализиране на свое намерение. До петък Венера, управителката на знака ви, съвместно с Юпитер ще ви подкрепя в домашните дела, особено тези свързани с подобряване на домашния комфорт на живот. В петък вечер Венера преминава в Дева, в зоната на любовта на слънчевия хороскоп, и в съюз със Слънцето през следващите три седмици ще ви кара да влагате повече енергия и романтика в личния си живот.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна със смяната на знака на Меркурий. Вашият планетен управител, който ви бе на гости от средата на месец август, от вторник нататък ще се придвижва през въздушните полета на Везни. Тази промяна ще повлияе друга сфера от живота – тази на личните доходи. Меркурий ще ви подкрепя да мислите прагматично, да планирате по-добре и да насочите повече мисъл и енергия за повишаване на доходите си. Меркурий в естетичните Везни ще ви бъде полезен съветник при работа с цветове и форми, при кроене и проектиране на дрехи, мебели или къщи, за дизайнерски решения,при които се изисква голяма прецизност и усет към детайлите. В това отношение още по-полезна ще бъде намесата на Венера,планетата на любовта и красотата, която ви идва на гости в петък вечер и ще се заседи почти до края на месеца. Във вторник и сряда раздвижване у дома, а в четвъртък късметът ви чака да му дадете знак.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в успешна седмица. Намирате се в юпитеровия период на вашата лична година, време за събиране на реколтата, за реализация на това, по което сте работили усилено, за получаване на похвали и признание на заслугите. Меркурий подсилва тази тенденция, преминавайки във вторник в зоната на кариерата, от където ще внася повече рационализъм и находчивост при изпълнение на служебните ангажименти. Седмицата минава под знака на земния тригон на Слънцето и Плутон в Дева-Козирог като придава сила за изпълнение на намисленото. В петък Венера се включва за планетарна подкрепа като стъпва на територията на земната Дева. Предстои ви едномесечен период на повече лекота в отношенията с хора от различни от вашата националност, вяра, разбирания, цели и стремежи, повече вникване в проблемите на околните, загриженост, отзивчивост, толерантност и съпричастност. За свободните сърца периодът носи много романтика, нови запознанства, създаване на нова връзка или брачно обвързване при вече съществуваща двойка.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, месец септември започва динамично. Това може да не се усети точно в понеделник,когато Луната е все още в тежкия Скорпион, но във вторник,когато е вече в устремния Стрелец ще ви се наложи да бъдете много повече от гъвкави,за да отговорите на всички предизвикателства. Някои приети отпреди ангажименти ще се струпат за изпълнение в един и същи момент. Приятел или колега ще има нужда от вашата помощ и Меркурий,управителят на знака, който във вторник преминава на въздушна територия, ще ви кара да приемете с въодушевление предложението. До края на месеца, а после за кратко и през октомври, Меркурий ще се движи през сродния ви по стихия знак Везни, в зоната на любовта и забавленията, на новите идеи и творческата реализация. Това ще ви прави много по-отворени от обикновено за нови запознанства, за флиртове и експерименти, за очаквани или неочаквани промени в личния живот. В петък Венера навлиза в Дева,внасяйки повече нежност, чувственост и романтика в дома ви.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на месец септември бележи един по-прозаичен участък от личната година. На фона на сатурновия период,в който се намирате, навлизането на Меркурий на ваша територия е указание за повече рационализъм в ежедневието, за по-практично отношение към материалните дела,за планиране и стриктно спазване на графика. Мотивацията, която провокира Меркурий, може да ви накара да искате повече, да се стремите към повече, да бъдете по-амбициозни и безпардонни, когато това се налага, макар да противоречи на балансираната ви природа. Балансът в общи линии ще успеете да запазите, защото в петък Венера, планетният управител на знака ви, също се мести на нова територия – в Дева. Така двете най-лични планети си подават ръка, всяка в знака на другата, и ще ви помагат заедно поне до края на месец септември. В средата на седмицата имате възможност да се справите с важен семеен въпрос, който изисква повече физическа и психическа енергия.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на преговорите. В понеделник е все още рано за това, докато Меркурий не е преминал във въздушните Везни. От вторник нататък, до края на месеца, Меркурий ще ви помага да бъдете делови и успешни там, където трябва да защитите свой проект, да договорите издаване на книга, да постигнете съгласие по спорен въпрос в съдебен процес и навсякъде, където доказателствата, а не други условия, се взимат под внимание. Препоръчително е да говорите само това, което е необходимо, без да разкривате предстоящи проекти и идеи, които са все още в зародиш. Вашата предвидливост и известна доза мнителност ще ви предпазят от проблеми свързани с авторското право. Сряда е най-добър ден през тази седмица за делови срещи, договаряне на условия по сключване на договор или неговото подписване в сряда, или в четвъртък. В петък Венера навлиза в тайнствената зона на слънчевия хороскоп откъдето ще ви кара да бъдете по-придирчиви в личните взаимоотношения, да изисквате повече доказателства за коректност и вярност. В края на седмицата бъдете инициативни и изобретателни в това къде и как да почивате с приятелите.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, първата седмица на месец септември започва емоционално. Причината е в Луната, покровителката на знака ви,която в понеделник, преди да излезе от страстния Скорпион, се включва в конфликта между Венера и Марс. Може да се окажете „между чука и наковалнята“, да направите неща, които друг не одобрява или да ви се наложи да заемете по-твърда позиция по важен за вас въпрос. Във вторник Меркурий навлиза в зоната на домашните дела и това внася подвижност и разнообразие, което ще създаде известно безпокойство в ежедневието през целия месец. Загрижеността на близките ви към вас и делата ви,може да ви дойде в повече. Търсете спасение в шетане, чистене, подреждане, канете си гости, не отказвайте покани за празненства, общувайте повече с близките си. Седмицата минава под знака на тригона на Слънцето и Плутон, който при вас ще повлияе най-вече комуникациите, новите перспективи в работните взаимоотношения, поръчките, договорите, добрите предложения за ангажименти както сега, така и в следващите месеци. Добре ще повлияе стремежите ви за повишаване на квалификацията, за включване в група за специализирано обучение Венера, която в петък преминава в ученолюбивата Дева. Вашите умения в дадена област ще придобият по-практични измерения. Някои ще намерят добри приятели със сродни интереси и дори нещо повече успоредно с придобиването на нови умения.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, започват месец септември с Луна в знака си. Луната ще се движи през Скорпион до вечерта в понеделник и това ви прави ангажирани с всичко и всеки в този ден. Седмицата може да се определи като значима заради хармоничната връзка на Слънцето към управителят на знака – Плутон. Тригонът става точен в сряда, но влиянието му се простира над всички работни дни от седмицата. Това ви дава шанс да постигнете своето в дадена област, в която сте съсредоточили време и усилия. С навлизането на Меркурий във Везни, през следващите седмици имате шанс да се докоснете до някои скрити истини, да научите нещо от „кухнята“, което е важно за вас и би ви дало преднина в една ситуация на конкуренция и противоборство. Разчитайте на жени да ви помагат, директно или индиректно – посредством други хора. Във вторник и сряда важна тема за вас ще бъдат доходи, заплата, договор за работа. Сряда е добър ден за обсъждане на предложения и стигане до взаимноизгодно договаряне.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, месец септември попада в меркуриевия период на личната година. Това е най-подвижния и комуникативен участък от пътя на Слънцето по вашия личен хороскоп. Бъдете отворени за нови срещи, за случайни запознанства, за разкриване пред други хора, което не ви се случва често. Меркурий във вторник е в хармоничните Везни и така всичко,което искате да правите, трябва да бъде помислено от всички страни така, че да устройва и други хора, да отговаря на нечии други изисквания,което значи, че трябва да сте готови за компромиси. С последното ще ви бъде по-лесно,в следващите седмици, когато Венера премине в срещуположния знак Дева, в петък. Венера ще внесе позитивно раздвижване и в личния ви живот, и заедно с Меркурий ще ви помага да намерите подходящ партньор, или да поставите отношенията си с настоящия на една нова основа, при по-ясни правила и взаимното им зачитане.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 2.09.2014/8:37 ч. Меркурий преминава във Везни и ще се движи през него до 28.09.2014/ 1:39 ч.

На 3.09.2014 г точен тригон на Слънце и Плутон в 11 градуса Дева-Козирог.

На 5.09.2014/20:06 ч. Венера преминава в Дева, и ще бъде там до 29.09.2014/23:52 ч.

На 1.09.2014/20:16 ч. Луната навлиза в Стрелец.

На 4.09.2014/1:14 ч. Луната навлиза в Козирог.

На 6.09.2014/ 2:58 ч. Луната навлиза във Водолей.

На 8.09.2014/ 2:46:35 ч.Луната навлиза в Риби.

През тази седмица Луната се движи през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

1.09.2014/ 18:40 ч. – 1.09.2014/ 20:17 ч.

3.09.2014/ 21:06 ч. – 4.09.2014 / 1:15 ч.

5.09.2014/ 18:08 ч. – 6.09.2014 /2:59 ч.

7.09.2014 /20:19 ч. – 8.09.2014 / 2:47 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

11 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на септември 1, 2014 @ 7:16

    Привет, Муси, много ни липсвахте! Септември започва доста кротко, дано продължи така и до края, преди развихрянето на страстите през октомври. Приемете пожеланията ми за много здраве, за да ни напътствате все така компетентно.

  2. adriana каза,

    Писа на септември 1, 2014 @ 9:06

    Госпожо Дачева,имате ли впечатления от вашия опит за влиянието на неподвижните звезди в натала на човек?Като че ли няма много литература по този въпрос.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 1, 2014 @ 10:29

    Благодаря Варта! :)

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 1, 2014 @ 11:18

    adriana,
    да, разбира се. Има книги на П.П. Глоба и на Ебертин, Хофман – Неподвижните звезди, на В.Робсън – Неподвижни звезди и съзвездия в Астрологията.
    Наскоро имах интересен случай. Човекът имаше много зле поставен Меркурий, който иначе би дал проблеми с мислене и обучение. Този Меркурий прави почти точен съвпад със звездата Agena ,което обясняваше силният интелект и писателската дарба.
    Но условието при звездите е да правят съвпад с лична планета, АС или МС, и то с много малка орбиса до 1 градус.

  5. Вили Иванова каза,

    Писа на септември 1, 2014 @ 13:44

    Госпожо Дачева, бъдете отново мой редовен “виртуален” гост с утринното кафе! Добре дошли в моя ден и изобщо в моя малък “свят”. Надявам се да сте събрали повечко енергия от “майката- природа” и много слънчеви лъчи до следващото лято. С пожелание за ритмично ежедневие и здраве!!!

  6. adriana каза,

    Писа на септември 1, 2014 @ 14:26

    Благодаря за отговора,ще потърся литературата,както и за примера,който сте ми посочила от вашата работа.Попитах ви,защото установих,че приятелят ми има съвпад на ретрогарден Плутон във Везни в 4 дом/той е част от стелиум с ретрогардни Юпитер и Сатурн,посл.две от които са в съвпад/ с изкл.щастливата звезда Арктур.А този Плутон има аспекти към стелуима му в 10 дом-опозиция със Слънце и Луна в Овен,както и куинконс с Меркурии в Риби,който е на върха на 10 дом.Нептун в Стрелец от 6 дом аспектира този Плутон чрез секстил,както и прави квадрат към Меркурии и тригон към Луна/10 дом/.Локус фортуна в Рак от 1 дом прави квадрат към Плутон и към Луната.Всъщност локуса,Плутон и Луната са част от Т-квадрат.Начинаеща съм в изучаването на астрологията,но си мисля,че цялата тази картина представя успехи в кариерата или високо обществено положение.Но има и парадокс,защото той по принцип не е много амбициозен.Но като че ли картата показва успех в кариерата,чрез родител,ако не се лъжа.Или се лъжа.Ако не ви се струва нахално от моя страна,бихте ли ми подсказали с 1-2 изречения правилно ли разсъждавам или греша?Благодаря!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2014 @ 18:48

    adriana,
    Плутон е бил ретрограден и в съвпад с Арктур през март и април 1981 година, като паралелно е и съвпадът на ретроградните Юпитер и Сатурн на 5 април 1981 г.по новолуние. Но те не са в стелиум, тъй като между тях има около 19 градуса.
    Напрегнатите аспекти не дават подкрепа, те са предпоставка за пречки и предизвикателства – дори това да са аспекти на Локус Фортуна от първи дом.
    Влиянието на Арктур е противоречиво, то дава сила, но е важно как тя се използва, а съвпад с Плутон не е най-позитивната ситуация, още повече в дъното на хороскопа и в опозиция със светилата.
    Но струпването на планети в 10 дом-този на кариерата, е обещание за възможности,зададени от средата и от обстоятелствата.
    Празният първи дом обаче не гарантира амбицията тези възможности да бъдат реализирани според очакванията на околните.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2014 @ 19:18

    Вили Иванова,
    Благодаря! :)

  9. adriana каза,

    Писа на септември 3, 2014 @ 7:59

    Благодаря ви за отговора!Имам още много да се уча.Астрологията е един необятен океан.Колкото повече чета,толкова повече имам чувството,че нищо не знам!

  10. Десислава каза,

    Писа на септември 3, 2014 @ 18:13

    Здравейте! Проверих си хороскоп за един от следващите дни на номерологичния Ви календар и за пръв път не излезе нищо, а само въпросителни. Това означава ли, че нещо лошо ще се случи?

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2014 @ 22:14

    Десислава,
    Не, това означава, че сте в Слънчева събота. :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии