Седмичен хороскоп 11-17 април 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA и в тригон във вторник

Голям тригон -Юпитер-Плутон

Марс от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през една относително спокойна в астрологично отношение седмица. Освен квадратът на Слънцето и Луната в четвъртък, други точни напрегнати аспекти няма. Първата половина на седмицата е под силното влияние на огнения тригон между планетите на любовта и страстта – Венера и Марс.

Тъй като това са близки до Земята планети, едната вътрешна спрямо Слънцето, другата – външна, очакването е те да правят по-често важни (мажорни) аспекти помежду си. Това обаче се случва през две години. И то не като един, а като група аспекти от даден вид, в случая -тригон. Заради ретроградностите си, Венера и Марс през 2016 година застават в тригон два пъти – през април и през юли, и двата пъти планетите са директни. През април тригонът е огнен – в знаците Овен и Стрелец, а през юли е воден, съответно Венера и Марс са в Рак и Скорпион. Последната група тригони между двете планети е имало през декември 2013 година, а също така през март и през юли 2014-та. Последният тригон на Венера в Овен и Марс в Стрелец е бил преди близо 15 години – на 2 юни 2001 година.

Емоционалният пламък, който ще се разгори през тази седмица обещава да доведе до трайни резултати в личния живот на мнозина. Бурни „обяснения в любов“ можем да наблюдаваме и в обществените отношения, особено в сферата на политиката, където чувствата и интересите са преплетени на много нива. Още повече, че след прегръдките с Марс, планетата на любовта се хвърля в авантюра с привидно строгия Сатурн. А както знаем, „старо бунище като се запали-дълго пуши“. Така пролетта ще замъгли разсъдъка и завърти умовете на много хора, от всички възрасти. Аспектът ще повлияе благоприятно делата на огнените и въздушните знаци от третата декада, както и тези с Луна, Венера, Марс, АС или МС там.

В четвъртък е квадратът на Слънцето и Луната в 24 градуса на кардиналните Овен и Рак. И двете светила са в силна позиция, което значи, че мъжкото и женското начало са в противоборство. Денят е от голямо значение за взимане на решения, за избиране на страна, на позиция, за определеност на мнение, в сутрешните часове. След квадрата си със Слънцето Луната е „без курс“ – важните крачки, трябва да бъдат добре обмислени.

През втората половина на седмицата щафетата на хармоничните аспекти се поема от Меркурий. Планетата на комуникациите прехвърля енергия от четвъртък до неделя между Юпитер и Плутон. Юпитер е ретрограден, а Плутон – стационарен, готов да навлезе в ежегодната и ретроградна фаза на 18 април. Големият тригон, който оформят трите планети е в земните знаци, което придава повече реализъм и заземеност в комуникациите. Но също така възможност за прехвърляне на топката между институциите и хората на властови позиции.

Големият земен тригон подкрепя както земните, така и водните знаци от втората декада. В петък,с участието на Луната в Лъв, се оформя още един Голям тригон-огнен. След обяд, в хармонична връзка застават Луната-Венера и Сатурн във втората декада на Лъв, Овен и Стрелец. Така последният работен ден може да се окаже „последния влак“ за назрели за реализация ситуации.

В неделя Марс става ретрограден. Планетата -воин навлиза в ретроградност през около две години. Когато тя се движи назад някои процеси забавят своя ход. Всяка ретроградност изисква ревизия и преразглеждане там,където се движи планетата, преосмисляне на цели и амбиции. Част от тазгодишната ретроградност на Марс ще бъде в Стрелец, знакът свързан с правилата и законите, с тяхното изготвяне, формулиране и подготовка за прилагане.

Ретроградността на Марс в Стрелец е на фона на ретроградния Юпитер,управител на Стрелец, който се движи назад до 9 май. Сатурн, движещ се през Стрелец, е също в ретроградност, до 13 август. А Плутон, който се движи през управлявания от Сатурн – Козирог, предстои да навлезе в ретроградност. Така от следващата седмица навлизаме в един много сложен период на годината, чийто апогей ще бъде месец май, когато и Меркурий става ретрограден. Ето защо, това което е готово за приключване и въвеждане в действие, е добре да стане до края на тази работна седмица. Не отлагайте, ако сте сигурни в начинанието си!

Пролетно настроение и много усмивки в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои романтична седмица. Вашият планетен управител през тази седмица е „във вихъра на любовта“. Тригонът му с чаровницата Венера поставя фокуса на вниманието върху любимите хора, там където са симпатиите, сърцето, душата. Тази любов има преди всичко физически измерения, нуждае се от реални доказателства, от признание, от показване на чувствата. За последно Марс е бил в подобна позиция през юли 2014 година, когато се е придвижвал през Везни. Аспектът между двете лични планети е стимул да поемете риска да направите важна житейска крачка. Венера от вашия знак е по-бързата планета в случая, Марс забавя ход, затова вие трябва да бъдете активното действащо лице. Успешна може да бъде и комуникацията с институциите през първата половина на седмицата, понеделник и вторник, както и в последния работен ден -петък. От неделя управителят на знака ви – Марс навлиза в ретроградната си фаза. Това е период, в който част от плановете ще ви се наложи да преразгледате, да изместите акцентите, да направите някои неща по-близо до закона, отколкото до вашите интереси и намерения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои късметлийска седмица. Тригонът на Венера и Марс в другите два огнени знака – Овен и Стрелец, отправя към вас позитивна енергия, подкрепа и кураж за справяне във всякакви ситуации. Най-силно повлиява личния живот, където се отварят много възможности за развитие на вече съществуваща връзка, или за начало на нова такава. Споделянето на впечатления, разкриването на чувства и общите планове ще сближат още повече тези,които са във връзка. За необвързаните, любовният тандем Венера-Марс подготвят условията за една сериозна връзка, началото на която може да бъде положено през тази седмица. Големият земен тригон, който се развива през втората половина на седмицата, ви носи дивиденти – за някои в буквален, а за други в преносен смисъл. В четвъртък на обяд Луната влиза във вашия знак, а в петък се включва в Голям огнен тригон с Венера и Сатурн,което обещава празник с активно лично участие.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, продължава романтичната тема. Дори нещо повече, във вторник тя се разгръща под влияние на хармоничния аспект на Венера и Марс, движещ се през вашия знак. В понеделник обаче ще ви е нужно повече търпение и разбиране, за да преминете през конфликтна зона с човек, или хора, имащи претенции към вас, или вашата работа. Тригонът на Венера и Марс ще ви помогне да погледнете отвъд конфликтите и да простите там, където това е необходимо. Последният подобен тригон, с такова разположение на планетите, е бил на 2 юни 2001 година. През втората половина на седмицата, Меркурий и големият земен тригон ще ви помогнат да осребрите вложен труд, като получите удовлетворяващо ви възнаграждение. В петък всичко свързано с децата ще ви интересува и радва – новини, резултати, постижения. От неделя Марс тръгва назад във вашия знак,което ще бъде основа за известно забавяне и преразглеждане на цели и посока.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои комуникативна седмица. В първата половина, вашият планетен управител „води хорото“ от огнения знак Овен. Колкото сте по-чувствителни, толкова по-пъстра гама от емоции ще успявате да уловите. Това, което не може да се изрече или покаже директно, може да бъде подсказано по много други начини, изпращайки и приемайки мисловни или психични сигнали от разстояние. Меркурий, който се движи през вашия знак, се включва активно през втората половина на седмицата, увеличавайки вашата възприемчивост към мнението и оценките на околните. Особено на най-близкия човек, от когото през тези дни можете да чуете дълго чакани признания. За свободните сърца, аспектите на планетите дават кураж за действие, без отлагане. Вятърът надува платната само на тези, които са излезли в морето и са тръгнали на път.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционално приповдигната седмица. Тон задава романтичния аспект между Венера и Марс, планетите на любовта и страстта. Те ще насочват мислите и действията в първите дни на седмицата към по-ярко изразяване на чувствата. Вашият планетен управител се включва активно през втората половина на седмицата, когато сформира голям земен тригон с далечните Юпитер и Плутон. Тази планетна конфигурация внася улеснение в общуването с околните, особено когато са намесени планове за почивки, пътешествия, реализация на идеи, представяне на творчески проект и всичко свързано с резултати от вложен труд. Колкото по-добри, толкова по-добре. На някои планове за подобрения в дома е препоръчително да дадете ход сега, стига да имате готовност. От неделя Марс е в ретроградност, което ще се отрази задържащо на планове за ремонт и преобразувания в домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, семейната тема продължава и през тази седмица. Проводник е Венера, която във вторник прави тригон с Марс, създавайки хармония в домашната среда, усещане за комфорт и разбирателство, за уют и сигурност. Тази семейственост някои ще прехвърлят и върху други хора, опитвайки се да ги привлекат в своя най-близък кръг на общуване. Други ще пожелаят да увеличат собственото си семейство. Седмицата е благоприятна в тази посока, стига да има и синхрон на личните цикли. Любовният аспект на Венера и Марс се продължава като тема от Меркурий, който пренася енергия между по-висшата октава на Марс-Плутон и покровителя на брака – Юпитер. Постепенно сте осъзнали потребността от промяна в домашните условия – дали като ремонт за освежаване, или цялостен, или промяна в местоживеенето. В тази посока ще ви подтиква и Марс,който от неделя е в ретроградната си фаза в Стрелец.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Вашият планетен управител е главен комуникатор в следващите дни. Ролята му да свързва хората става още по-значима от четвъртък нататък, когато навлиза в обсега на голям земен тригон с Юпитер и Плутон. На вас се отрежда мисията да намерите „общият знаменател“ за дадена група хора, и да ги обедините в едно, поне временно. За себе си можете да постигнете повече в началото на седмицата. Луната е във вашия знак в понеделник, бъдете инициативни и включени в събитията,които се разиграват пред погледа ви. Хармоничният аспект между Венера и Марс може да насити с пълна гама от емоции взаимоотношенията в приятелската среда – реална и/или виртуална. От неделя Марс е ретрограден. Движението му назад ще окаже влияние върху служебните партньорства. Някои договори могат да се окажат предмет на преразглеждане през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои романтично начало на седмицата. Управителката на вашия знак е в хармоничен аспект с другата планета, свързана с чувствената природа – Марс. Тригонът Венера-Марс,който раздвижва емоционалния живот, внася енергия и красота в отношенията, се случва в интервал от две години, нещо което му придава по-голямо значение. Венера се движи в срещуположния знак Овен, зоната на партньорството, а Марс през зоната на комуникациите. Така първата половина на седмицата е ориентирана към другите, към обогатяване на старите познанства и с лекота завързване на нови такива. Някои неформални отношения могат да преминат в служебни и това да стане основа за дълготрайно партньорство. Повече нагледни и осезаеми резултати ще имате във втората половина на седмицата,когато Меркурий задейства големия земен тригон. В петък Луната в Лъв прави същото с Венера и Сатурн в огнените знаци, което на вас носи възторжени аплаузи от приятели и почитатели.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои бурна в емоционално отношение седмица. В понеделник Луната е в сродния по стихия знак Близнаци, което отприщва поток от чувства, облечени в думи, и отправени от любим човек. Темата се развива във вторник, когато Венера и Марс са в изгарящ огнен любовен аспект -тригон. Приятелските контакти в следващите дни могат да станат по-интензивни от всякога. А някой от приятелите ви, много по-близък. За необвързаните – едно приятелство може да премине в интимна връзка. И всичко това трябва да се каже, да се изкоментира в близък до вас кръг от хора, или във фейсбук, „споделената радост е двойна радост“. За семейните хармонията на любовните планети се отразява благотворно на взаимоотношенията във връзката. Не пропускайте момента да споделите чувствата си, да си кажете колко се обичате и колко сте щастливи заедно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои резултатна седмица. Венера, която се движи в зоната на кариерата и професионалната реализация, във вашия слънчев , е емоционално активирана през тази седмица. Много емоции в работната среда, или много работа в емоционалната сфера, или и двете, но при всички случаи вашата чувствителност ще бъде подложена на изпитание в следващите дни. И вашата издържливост на позитивни преживявания. Много движение обещава за вас Меркурий, който през втората половина на седмицата е главно свързващо звено между просто познати, близки познати, колеги, просто приятели, много близки приятели и така нататък до най-близкия ви кръг от хора. Луната е във вашия знак от вторник след обяд до четвъртък на обяд, когато прави квадрат със Слънцето. Към вас има насочени очаквания, някои ще трябва да вземат важно решение. Петък е добър ден за финансите, някои ще получат повече от очакваното.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, понеделник може да се окаже притеснителен във финансово отношение. От вторник нататък обстановката за вас става все по-благоприятна. Луната е в другия воден знак Рак, а двамата планетни господари – Плутон и Марс в следващите дни се надпреварват да ви създават улеснения. Марс се гледа любовно с Венера от пламенния Овен във вторник. Можете да направите работното си място много по-приятно, стимулиращо както работния процес, така и почивката. За необвързаните това може да бъде и мястото на пораждане и развитие на лична връзка. През втората половина на седмицата в тази посока ще насочва събитията Меркурий, съвместно с Плутон и Юпитер от Козирог и Дева. В петък имате възможност да представите себе си в най-добра светлина в професионално отношение. Ако това ви донесе добри приходи, чудесно,защото от неделя,когато Марс стане ретрограден, в тази сфера ще имате известни затруднения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с домашни грижи и нерешени въпроси около близки хора. От вторник обаче, когато Луната навлезе в сродния по стихия воден знак Рак, романтичната тема на седмицата се разгръща пълна сила. Тригонът на Венера и Марс макар да е в огнените знаци Овен-Стрелец, оказва влияние върху личните взаимоотношения. Някои съвместни планове сега стават актуални и искат особено внимание. Чувството ви за справедливост е активирано, и донякъде подсилено от емоциите породени от аспекта на двете планети. В четвъртък Меркурий и големият земен тригон ще раздвижат енергии в полетата на комуникациите – с близките, с приятелите, с колегите, правейки ви преносител на информация, която за другите ще бъде интересна. Свободните сърца ще успяват да съчетават полезното с приятното, създавайки връзки,които имат перспективата да станат сериозни.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

Дати на някои астрологични събития

Венера в тригон с Марс на 12.04.2016 / 22:16 часа

Меркурий в тригон с Юпитер на 14.04.2016 / 18:27 часа.

Меркурий в тригон с Плутон на 17.04.2016 /12:23 часа

На 17.04.2016/15:14 часа Марс навлиза в ретроградната си фаза от 8°Стрелец. Отново ще бъде директен на 30.06.2016/2:38 часа от 23°Скорпион.

Луната през периода се движи между знаците Близнаци и Дева, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

11.04.2016 / 21:57 – 12.04.2016 / 11:06

14.04.2016 / 6:59 – 14.04.2016 / 16:53

16.04.2016 / 20:48 – 17.04.2016 / 2:23

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

2 коментара so far »

  1. tedi123 каза,

    Писа на април 12, 2016 @ 18:51

    При рождени венера в овен и марс в стрелец,как ще се отрази тригона тази седмица? Нова връзка?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 13, 2016 @ 8:28

    tedi123,
    това е мъжки тригон. Трябва да се действа, а не да се изчаква. Тогава има резултат. Имате възпроизвеждане на рождена позиция,което се случва на 15 години веднъж. Успех! :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии