Седмичен хороскоп 12-18 март 2018

НЛ 17 3 2018Слънце и Юпитер в тригон

Венера и Сатурн в квадрат

Новолуние в Риби в събота

от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Огнената енергия е в подем през тази астрологична седмица. В първите дни продължава влиянието на тригона Марс-Уран, който наред с предпролетното Слънце внася повече оптимизъм в ежедневието ни. Времето на водната енергия все още не е преминало. Във вторник Слънцето прави воден тригон с Юпитер в 23-я градус на Риби и Скорпион. На 13 март е първият от двата тригона,които всяка година хармонизират енергиите на двете космични тела,вторият е голям воден тригон на 5 юли в съучастие с Нептун. Аспектът е активатор на творческата енергия, на добронамереността и човеколюбието. Ще повлияе хората с планети и върхове на домове във втората декада на водните знаци Риби, Скорпион и Рак, както и в земния Козирог.

Въодушевлението и самонадеяността на тригона Слънце-Юпитер ще бъде в известна степен рамкиран от квадрата на Венера и Сатурн,който става точен също във вторник. Той ще охлади страстите и ентусиазмът до прагматични нива и разумни граници. На огнената енергия с присъствието на Венера, Меркурий, Уран в Овен и Марс в Стрелец, която ще ни подтиква към повече активности и ангажиране с неща извън възможностите ни, Сатурн от Козирог ще противодейства с разумни доводи и прагматични решения.

Марс придобива сила и влияние в събота,когато преминава в Козирог. В знака на своята екзалтация планетата воин ще бъде два месеца, от 17 март до 16 май. През този период планетата на волята и амбицията ще срещне Сатурн, Лилит и Плутон, които се движат през Козирог, обещавайки неспокойни дни за кардиналните знаци.

Акцентът на седмицата е новолунието в Риби. В събота, 17 март, Слънцето и Луната се срещат в 26 градуса Риби. Новолунието последния знак на зодиака е показателно за изминалия период. Имаме последен шанс да направим нещо отново, преди да се откажем от него. В дните преди новолунието да се разтоварим от това, което е ни е задържало и ограничавало, да приключим проект или договаряне по важна сделка, да затворим страницата на вече изминат път и придобита опитност. Новата луна в Риби ни подсказва, посредством собствената ни интуиция накъде да насочим внимание и енергия в започващия нов цикъл при влизането на Слънцето в Овен на 20 март.

Слънчева мартенска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Огнената енергия е в настъпление, във вашия знак има три космични тела, които са включени в аспекти с другите планети. В първите дни на седмицата Уран от вашия знак е все още в активната част на тригона си с планетния управител. Това ви помага да си изясните някои проблемни моменти в плановете за близкото бъдеще. Рационалният елемент е много силен и може да ви доведе до практични, реализуеми проекти. През седмицата се развива тригонът на Слънцето и ретроградния Юпитер. Във водните знаци този хармоничен аспект е силен на подсъзнателно ниво и дава много насоки за съзнателно изразяване. Имате скрити помощници и в средата на седмицата е голяма вероятността да получите желаната финансова подкрепа. Настройте сетивата си на по-високи честоти, бъдете отворени да разбирате и приемате чуждото мнение до края на седмицата. В събота Марс навлиза в Козирог. В зоната на кардиналните знаци настъпват много промени, съпътстващи преминаването на планетата през зоната на професионалната изява. Особен акцент е съвпадът на Марс и Сатурн в началото на април, който изисква смелост, силна концентрация и воля за успех. Новолунието в предходния знак Риби подсказва някои решения, но ще трябва да обърнете поглед навътре, към подсказките на интуицията и подсъзнанието.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои креативна седмица. На вашата съзидателна енергия през тази седмица се дава възможност да се изрази в пълна степен. Планетният управител е в тригон с благодетеля на зодиака – Юпитер. На този аспект се радвате два пъти в годината. През тази, той се случва във водните знаци, сега през тази седмица и за втори път – в началото на месец юли. Водният тригон на Слънцето с Юпитер съживява всяка идея и дава простор на въображението. Енергията на аспекта се излива в зоната на домашните отношения, идеите за подобряване на жилищната среда, придобиване на дълго желани вещи, мебели, превозни средства. В сферата на взаимоотношенията се дава подкрепа на разширяване състава на семейството, на подобряване на здравето и условията на живот на близките. Квадратът Венера-Сатурн вероятно ще ви сблъска с чиновническо неразбиране и бюрократични пречки. В ръцете си държите силни козове, СЛВ се движи на ваша територия и прави тригон с Меркурий и Венера,това ви прави изобретателни в постигане на целите си. А Марс,който преминава в Козирог в събота, ще ви дава сила да поемете повече натоварване и да се справите с него. Новолунието в Риби носи очакване за разрешаване на финансов проблем през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на благотворителността. Юпитер и Слънцето в хармоничен аспект склоняват вашата състрадателна страна на личността към повече съпричастност и отдаденост към чуждите проблеми. Знанията, уменията ви, финансовите възможности също, ще бъдат в полезрението на хора, които помагат на други хора и търсят във ваше лице съмишленик. Вашата щедрост може да бъде безкрайна, ако не се намесва квадратът на Сатурн и Венера. Той подканя към разум и пестеливост, към ограничаване на претенциите на някои хора и предпазване от злоупотреба с доверието ви. Финансовата сфера ще застава все по-често в центъра на вниманието ви с навлизането на Марс в Козирог, в събота. За два месеца напред планетата войн ще ви мотивира да бъдете по-организирани и прецизни във финансовите дела, да търсите форми и начини за увеличаване на приходите си. Новолунието в Риби ви подканя да огледате с нови очи средата,в която живеете, да планирате промени, ремонт – дребен или генерален, да направите някои проучвания за цени на материали и труд, да организирате близките си и да им разпределите задачите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. До средата на седмицата обстоятелства свързани с чужбина, с хора надалеч, ще бъдат в центъра на вниманието. Планетният управител прави квадрат със Сатурн, което предупреждава за затруднения с институции и пречки от административен характер. Паралелно се развива хармоничната връзка на Слънцето и Юпитер, с обещанието за приятелска подкрепа и съгласуваност с партньор за разрешаване на проблемите. Новолунието в Риби бележи началото на контакти, които могат да се окажат перспективни за в бъдеще, да ви помогнат за приемането в среда, в която ще намерите приятели и подкрепа. В събота Марс преминава в сродния по стихия знак Козирог. Планетата войн прави този транзит на близо всеки две години, но сега има забележителни срещи, които ще изиграят важна роля в живота ви. Марс в Козирог през следващите два месеца е силен мотиватор за амбициите ви, за ориентиране към достижими за вас цели и тяхното постигане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък,петък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Това се случва в събота. До тогава Луната е намаляваща и се движи през последната фаза на своята орбита, бележейки период на разчистване и приключване. Креативният аспект между Слънцето и Юпитер активира зоните на комуникация, нови идеи, съгласувания, подкрепата, която можете да получите от близките роднини и обезателно ученето на нови неща. Има сфера от знанието, която е желателно да проучите по-обстойно за да приложите в практиката свой замисъл. Квадратът Венера-Сатурн ви прави скептични по отношение инвестиции, при разширяване на квотата във фирмените дела, или за разходи, които не сте планирали. Моментът е добър да предявите претенции за по-добро заплащане, съответно на полагания от вас труд. Марс идва в подкрепа на каузата ви в събота, когато преминава в другия земен знак Козирог. В емоционалната сфера ситуацията рязко се променя предвид предстоящите срещи на планетата воин с намиращите се тук Сатурн, Лилит и Плутон. Новолунието в Риби задава нови моменти в партньорските взаимоотношения, както и при тези с работодатели и съдружници.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна седмица. Тригонът на Слънцето и Юпитер раздвижва приятелската среда, от която можете да очаквате както интересни идеи, така и голяма подкрепа за вашите собствени проекти. Огледайте се за хора, които можете да привлечете, да наемете да работят за вас, или да ви станат съдружници. В тази насока е възможно да имате съпротивата на близък човек, или алтернативни предложения, които да ви спестят средства. Новолунието в Риби ще ви открие някои нови възможности в сферата на знанието и новите умения. В събота Марс навлиза във вашия знак. Планетата воин ще ви бъде на гости за около два месеца, до 16 май. Марс е активатор, но и подстрекател. Марсовата енергия ще ви кара да се чувствате силни, готови за смели действия и трудни начинания. Ще искате повече, ще се натоварвате повече. Увеличават се амбициите и самочувствието ви. Имате нужда от повече време за себе си и повече пространство за изразяване и реализация. Търсете форми за отвеждане на натрупаната енергия, най-добре чрез повече движение и спорт.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък,петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Новолунието в зоната на кариерата и професионалната изява е отправна точка за нови предизвикателства. Но до него имате предварителна работа по разчистване на старото, приключване на дейност, на проекти и сделки, по които работите. Противоречивите аспекти в първата половина на седмицата едва ли ще ви затруднят. Тригонът Слънце-Юпитер ви помага да съгласувате работата си с началството, да внесете порядък в работни взаимоотношения и с хора, на които ще разчитате за в бъдеще. Като катализатор на творческия потенциал той ще ви мотивира за изразяване и представяне на собствена идея, план, проект, визия за развитие на фирмата или на отношенията с контрагенти. Квадратът Венера-Сатурн от своя страна ви прави чувствителни към финансовата сфера. Някои просрочени задължения могат да провалят очакванията за нов кредит, или обещана финансова подкрепа. В края на седмицата Марс преминава в Козирог и това може да внесе още повече безпокойство в зоната на финансите. Новолунието във водния знак Риби, в събота, е успокояващо и обнадеждаващо.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на сатурновите проверки. Квадратът на планетният управител с господаря на кармата може да насочи енергия на напрежение във взаимоотношенията с хора от близкото обкръжение. Чувството за стабилност лесно се разклаща по време на сатурнови кризи. Влиянието е по-силно за родените в първата декада на знака. Аспектът изисква много сериозно отношение към поети ангажименти, особено ако са намесени крупни парични суми. Ретроградният Юпитер в зоната на личните доходи и притежания е под покровителството на Слънцето през тази седмица. Имате възможност да поправите неприятното впечатление, което сте оставили у някого, да подобрите доверието във вас, да съберете нужната ви подкрепа. С навлизането на Марс в другия кардинален знак Козирог, в близката среда настъпват промени,които ще изискват много усилия, търпение, коректност и почтеност. Новолунието в Риби изисква от вас да бъдете по-организирани и ефективни в работата си, както и да обърнете повече внимание на здравето си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица фокусирана върху финансите. Новолунието в Риби обещава добро развитие в тази сфера, още повече, че водната енергия е подхранена от тригона на Слънцето с Юпитер, най-благодатната от планетите. Юпитер се движи през зоната на кариерата и професионалния растеж, стимулирайки обстоятелствата на работното място да са във ваша полза. Хармоничният аспект е акцентът, който влияе през цялата тази седмица и дори през следващата, когато новата Луна в Риби може да доведе усилията ви до конкретни резултати. За да не изпаднете в самодоволство и да излезете извън реалността се е погрижил Сатурн. Квадратът му с Венера ви отрезвява и възпира от погрешни стъпки. Срещата на светилата в зоната на личните доходи и притежания ви кара да отворите нова страница, да потърсите нови форми и начини за справяне с настоящи финансови затруднения, или как да имате още по-добри доходи от досегашните.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Хармоничният аспект между Слънцето и Юпитер, във водните знаци Риби-Скорпион, бележи чудесен период от време за вашите лични взаимоотношения,както и за други сфери от живота, където вашата креативна природа има възможност за изразяване. Тригонът Слънце-Юпитер се случва два пъти в годината,но в зоната на водните знаци само тогава, когато Юпитер с движи в Рак, Скорпион или Риби, тоест в интервал през четири години. Вторият тригон Слънце-Юпитер за тази година е в началото на месец юли, в 13 градус на знаците. Сегашният аспект ще повлияе благоприятно най-вече родените във втората половина на знака. Квадратът на Венера и Сатурн в кардиналните Овен-Козирог обаче изисква по-голяма сдържаност в изяви и коментари,за да запазите хармонията във взаимоотношенията си. В събота се случват други две важни събития. Марс преминава в срещуположния знак Козирог. Имате всички шансове да се справите с конкуренцията на работното място в следващите два месеца. Марс ви придава от своята смелост и борбеност, но в същото време изисква повече себеконтрол, тъй като му предстои среща със Сатурн,Лилит и Плутон,всяка от които планети съдържа елемент на конфликт в зоната на партньорството. Новолунието в сродния по стихия знак Риби е ежегоден стимул за вашата емоционална природа,захранва ви с много надежда и позитивизъм. Имате свободата да предприемете нещо важно и смислено, да пътувате насън и наяве, да правите добри неща за други хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

 

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои невероятна седмица. Юпитер от вашия знак прави тригон със Слънцето, първият от двата за тази година, и от 12 години насам, когато Юпитер бе за последно във вашия знак, през 2006 година. Аспектът e творчески, благодатен, подкрепящ и защитен за всички, които се синхронизират с неговото влияние. Дава силна подкрепа за изява, за успешно лично представяне, за демонстрация на качества и умения, които се посрещат с възхищение от околните. Ще повлияе най-силно тези с рождени Слънца между 20-25 градуса, но също така всички от втората половина на знака. Тъй като тригонът внушава известно самодоволство, като контрапункт се явява квадратът на Венера и Сатурн, подканяйки към повече отговорност, сдържаност на изказа, и умереност в поведението. Новолунието в Риби извежда на преден план емоционалния живот, както и постигането на съкровени желания. Ще ви вълнуват романтиката, развитието на личните взаимоотношения, новите интересни познанства.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на новолуние в собствения знак. Това се случва веднъж в годината. В събота Слънцето и Луната ще се срещнат в 26 градуса Риби. В дните преди това намаляващата Луна подсеща за разчистване и приключване, за освобождаване от старото и излишното, за да започнете на чисто с нови идеи и лични планове за месеците до следващото новолуние във вашия знак. Тригонът на Юпитер към Слънцето съпътства новолунието и влияе през цялата седмица. Това дава подкрепа на лидерските ви амбиции и може в голяма степен да ви прави твърде самонадеяни, нещо което често подвежда в погрешна посока на очаквания и резултати. За повече стабилност и равновесие, както и вкарване в някакви обществено изискуеми рамки се намесва квадратът на Сатурн и Венера през първата половина на седмицата. С навлизането на Марс в Козирог в края на седмицата получавате шанса да увеличите хората, на които да разчитате, приятелите, екипа, сътрудниците. Марсовото влияние е противоречиво и в тази зона могат да настъпят разногласия в следващите два месеца, което изисква от вас повече отстъпчивост и съобразяване с интересите на другите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

Дати на някои астрологични събития

Венера квадрат със Сатурн на 13.03.2018 /14:39

Слънце в тригон с Юпитер на 13.03.2018/ 22:06

На 17.03.2018 /15:11/ Новолуние в 26°Риби

На 17.03.2018 /18:40/Марс преминава в Козирог

През тази седмица Луната се движи между знаците Козирог и Овен, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

12.03.2018/ 17:36 – 13.03.2018 / 0:44

15.03.2018 / 9:32 – 15.03.2018 /12:12

17.03.2018/ 15:11 – 17.03.2018 /20:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , , ,

5 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на март 16, 2018 @ 10:03

    Здравейте г-жо Дачева, сегашното минаване на Марс през Козирог, може ли да се разглежда като “репетиция” за следващото му минаване (след 2 г) и последващите стелиуми в този знак? Как мислите, как би се отразило на България (АЦ Козирог), а и в световен мащаб? Или може би ще има статия в тази насока ;)? Благодаря ви.

  2. Деси каза,

    Писа на март 20, 2018 @ 13:58

    Здравей Муси! А квадратът на Новолунието към ингресиращия Марс в Риби следва ли да се отрази и как?

  3. Деси каза,

    Писа на март 20, 2018 @ 13:58

    Марс в Козирог, извинявам се

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2018 @ 9:23

    Василева,
    репетиция не бих го нарекла. Аспектите действат в дадена астрологична среда. Всеки момент е уникален.
    Това, което се случва сега, е следствие на различни причини. И в същото време поражда следствия.
    На България се отразяват много външни процеси, и в същото време се развиват вътрешни процеси, които се изразяват в даден момент.
    Марс в Козирог действа като будилник. Предстои ни да се събудим.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2018 @ 9:39

    Деси,
    хубавото в случая е,че са в различни кръстове, Новолунието е в подвижния, а Марс в кардиналния. Така енергията на квадрата е разсеяна, а и орбисата е относително голяма.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии