Седмичен хороскоп 12-18 септември 2016

ПЛ 16 9 16-001Частично в петък – 16 септември

Слънце в съвпад с Меркурий, в квадрат с Марс, в куинконс с Уран

Марс в тригон с Уран

Венера в опозиция с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни силно енергетизирана септемврийска седмица, доминирана от аспектите на Слънцето. Акцентът е пълнолунието в Риби съчетано с лунно затъмнение на 16-ти, петък.

Това е последното от трите есенни затъмнения. Случва се в 24-я градус по оста Риби-Дева. Луната е в близост до южния лунен възел, а Слънцето до северния, което придава по-силно значение на слънчевия принцип. Още повече, че Слънцето през тази седмица е изключително активно, астрологически. Освен аспектите с Луната, Слънцето е в съвпад с Меркурий много рано сутринта, в квадрат с Марс много късно вечерта във вторник, прави куинконс с Уран сутринта в петък и опозиция с Луната вечерта в петък.

Седмицата започва оптимистично, с тригон на светилата в земните знаци Дева (Слънцето) и Козирог (Луната). Доминиращият слънчев принцип ще изкарва всичко на показ. Директен изказ, на принципа „право куме в очи“, задава съвпада Слънце-Меркурий в 20-я градус на Девата. Ретроградният Меркурий – планета на мисълта и изказа, в писмена или говорима форма, подхвърля стари теми за обсъждане по нов начин. А квадратът Слънце-Марс в подвижните знаци Дева-Стрелец не оставя сянка на съмнение за решителността и готовността на някои хора не само да говорят, но и да действат в подкрепа на собственото си его.

Цикълът Слънце-Марс е почти двугодишен. За това време двете космични тела застават два пъти в квадрат, като аспектите могат да се случат в една календарна година или в две. Текущият цикъл Слънце-Марс е започнал през юни 2015 година и приключва през юли 2017-та. Двата квадрата са през 2016 година, първият през месец февруари при планети в неподвижните знаци – Слънцето във Водолей, а Марс в Скорпион. Сегашната квадратура е в подвижните знаци Дева-Стрелец, което придава по-голяма динамика на случващото се, провокирано от тази квадратура. Напрегнатият аспект ще бъде усетен предимно от хората с рождени слънца в подвижните знаци, близо до 20-я градус. Също така от тези, които имат планети или върхове на домове в 20-я градус на подвижни знаци.

Така първата половина на седмицата може да се окаже твърде напрегната. Много хора няма да могат да сдържат реакциите си, провокирани от хора и обстоятелства, които не харесват, не приемат, които са в разрез с техните принципи и идеали. Голяма е вероятността за саморазправа там, където властта и закона не са достатъчно ефективни. Напрегнатият аспект на Слънцето и Марс повишава риска от аварии, инциденти, катастрофи, пожари, битови травми. Влиянието му за някои може да е започнало още в края на миналата седмица с проблеми в комуникациите, прекъсване на електрозахранване, токови удари, шофьорски главоболия.

Пълнолунието в петък, съчетано с лунно затъмнение, допълва напрегнатата картина провокирана от квадрата Слънце-Марс. По този начин до края на седмицата ще има емоционални бури, остри реакции, неконтролирано поведение. Възможни са и аномалии във времето.

Пълнолунието е време за реализация. А лунното затъмнение в Риби хвърля мост назад към обещания, планове и намерения отпреди половин година, по време на пролетното пълно слънчево затъмнение през месец март. Това което е било мечта, съкровено желание, неясно намерение, сега може да намери своите по-ясни контури, да се стигне до фаза на конкретизиране и реализация.

Това което се развали в началото на седмицата, частично може да бъде поправено в края на седмицата, когато се развива тригонът на Марс и Уран в огнените знаци Стрелец-Овен, подкрепящ техничарите и тези, които ремонтират развалени уреди, машини и човешки взаимоотношения. За последното ще имат остра нужда хората от кардиналния кръст, попадащи в обсега на влияние на опозицията Венера-Уран в кардиналните знаци Везни-Овен. Ефектът на емоционална приповдигнатост се усилва от Луната в Овен в почивните дни.

Успешна и урожайна септемврийска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои запомняща се седмица. Луната в движеща се в зоната на професионалната изява още в понеделник ще ви напомни, че сезонът на отпуските свърши и е време за сериозна работа. По дадена тема от вас се очаква да сте си „написали домашното“, отчитайки всички възможни варианти на предизвикателства, които могат да ви се изпречат. Слънцето „хвърля ръкавицата“ на вашия планетен управител и много неща опират до чест, достойнство, до стриктно изпълнение на поет ангажимент. Срещу фактите ще ви бъде трудно да се изправите в дните на пълнолунието в Риби, съчетано с лунно затъмнение. В събота Луната влиза във вашия знак и ще ви даде шанс за реабилитация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната във финансово отношение седмица. Вашият управител – Слънцето прави квадрат с Марс, планетата войн, което поставя във фокуса на конфликт, доходи, планове, очакващи обезпечение, притежания, към които някой има претенции или неправомерно изразходвани ресурси. Пълнолунието ще ви даде по-добра представа за това с какви средства разполагате, какъв е баланса на семейния бюджет, и дали все още можете да разчитате на обещаната преди време финансова подкрепа. За тези, които са искали кредит, ще има отговор, макар и не в най-оптимистичния формат. В личния живот предстоят напрегнати моменти, които можете да избегнете като отложите сериозните разговори за следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. Побързайте да свършите някои важни за вас неща в понеделник, докато Слънцето и Луната са в хармоничния аспект – тригон. Във вторник е „във вихъра си“ квадратът Слънце-Марс, който ви засяга пряко и то много лично, защото Марс е във вашия знак. Участието на ретроградния Меркурий допълнително обърква и влошава всяка ситуация на противоречие и противопоставяне. Имайте готовност да се сблъскате с всякакъв вид претенции към вас и вашата работа. Ако не поставите ограждения „Лично пространство“ ще се изгубите в стремежа си да помогнете и обгрижите всички. Пълнолунието в Риби ще ви посочи най-важната тема, върху която да се съсредоточите. Развиват се процеси, започнали от пролетта, или пожелани тогава, които ще внесат спокойствие в най-близката среда през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои още една седмица на слънчево благоволение. Слънцето се движи в земния знак Дева и дава подкрепа на идеи планове и намерения,още повече че сме в седмицата на . Но квадратът с Марс може да „сложи прът в колелата“ на вашите стремежи. Предизвикателствата идват по линия на обща собственост, наследства и фирмени инвестиции. Имате добри шансове да защитите правата си. Търсете подкрепата на приятел, това което ви е обещано, или това, за което сте се договорили през пролетта. В личния живот бъдете по-сдържани в изразяване на емоциите. Може да се чувствате като пренавита пружина и да направите погрешна стъпка към обекта на внимание. Пълнолунието в Риби в петък носи възможности за разширяване на контактите в социалните мрежи,както и за реализация на IT проект,който има приложение,касаещо много хора.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Тригонът на светилата, който дава началният тон на седмицата в понеделник озвучава с романтична музика полето на личните взаимоотношения. Понеделник може да бъде ден на лично споделяне и докосване на чувствителните струни на сърцето ви. Но във вторник квадратът Слънце-Марс прави рязко приземяване и обръщане от фантазии и желания към фактите от реалния живот. Ретроградният Меркурий е съучастник и напомня за стари проблеми или повтарящи се ситуации, които ви вкарват в омагьосан кръг. Пълнолунието в Риби носи успокояване на страстите, размиване на конфликтните моменти или замитане на проблемите „под килима“,за да изчакат по-благоприятно време за разрешаване. Пълнолунието в срещуположния знак Риби, в съчетание с лунно затъмнение е време за реализация на желание, пуснато „в мрежата“ през пролетта на тази година.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

 

2015kozЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е обещаващо. Луната е във вашия знак и прави тригон със Слънцето от Дева. Чудесен ден за лични постижения и получаване на похвали. Във вторник обаче ви очакват предизвикателства, ако не намерите начин да отклоните нечии претенции, или да отложите спешното изпълнение на ангажимент. Пълнолунието в Риби ви носи удовлетворение от съвместна работа, продължила няколко месеца. В края на седмицата имате планетарна подкрепа за реорганизация на дома, разместване, преместване, прекрояване на жилищното пространство така, че то да стане по-функционално и отговарящо на новите условия.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Квадратът Слънце-Марс,който се развива през първата половина на седмицата внася напрежение в обстоятелства, свързани с близки хора. Това размества пластове, които досега сте считали за стабилни, и променя живота на някои много рязко, и с голяма скорост. Пълнолунието в Риби, съчетано с лунно затъмнение, е другият фактор на промяна, който повлиява най-вече професионалната сфера. Събирате урожай от нещо посято преди години или най-късно през пролетта на тази. Реколтата ще ви зарадва, стига да не се намесят интереси на некоректни хора, които да ви „размътят водата“. Тези, които очакват повишение, може да не са напълно удовлетворени,заради променени условия и обстоятелства извън техните планове.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с новини от и за близки хора. Във вторник квадратът Слънце и ретрограден Меркурий срещу Марс е набрал скорост и е възможно някои изобщо да не го усетят. Конфликтната точка за други ще бъде информацията, която подвежда, може да бъде нараняваща и дори разрушителна. Пълнолунието в Риби, съчетано с лунно затъмнение изкарва на повърхността някои ваши слабости. Някои събития могат да бъдат знакови и да послужат за тест доколко сте изпаднали в зависимост от хора или обстоятелства. Грижата за здравето определено трябва да бъде един от приоритетите ви, но не и да се фиксирате в тази част от живота си. Работете върху здравословните мисли и това ще ви повлияе тялото и психиката. Имате двама съюзника за повече позитивизъм, двете най-оптимистични планети Венера и Юпитер.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Времето няма да ви стига през тази седмица. Както и наличната информация, за да направите своите изводи. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак. Това ви дава възможност да се справите с някои от предизвикателствата на квадрата Слънце-Марс,които се завъртат около вашите доходи. Личното участие ще бъде оценено като плюс, получавате подкрепа за себе си и за хората, с които сте ангажирани. Разпределението на общи доходи може да предизвика дискусии и напрежение, но това което ви се полага ще си го получите в дните на пълнолунието. Пълната Луна в Риби е чудесен момент да изчистите някои недоразумения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда,четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва подкрепящо, с тригон на светилата. Луната, вашият планетен управител прави тригон със Слънцето и това е чудесно начало за тази иначе твърде напрегната седмица. Не пропускайте понеделника да си извоювате нещо, което сте планирали. После се засилва влиянието на квадрата Слънце-Марс и ситуацията се променя рязко. Предстоящото пълнолуние в Риби дава възможност за измъкване на хора, които са „хлъзгави“, некоректни и непостоянни, които умеят да извъртат обстоятелствата винаги в своя полза. Възможно е да направите промяна в някои сериозни планове, като се върнете към разработка на стари идеи, или неща, които сте започнали, но не те довършили. Седмицата не е добра за далечни пътувания, особено по вода или над водни басейни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица поставя като важни груповите дела. В понеделник имате подкрепата на приятелите си и много обещания можете да чуете от техните уста. Но във вторник превес взима квадратът на Слънцето и Марс, към който е съпричастен и ретроградния Меркурий. Някои финансови въпроси ще предизвикат противопоставяне и необходимост от търсене на адекватни решения за справяне с тях. Пълнолунието в Риби, съпроводено от лунно затъмнение, е момент на възторг от вашата способност да творите. Съуправителят Марс в тригон с Уран придава на вашата креативност елементи на рационализъм и уникалност. Мнозина ще имат радост от реализация на проект, продукт, изделие, нещо планирано и развито в последните няколко месеца.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Пълнолунието във вашия знак,което се случва един път в годината, сега е съпроводено от лунно затъмнение в петък. То е предхождано от напрегнат аспект на Слънцето и Марс,движещи се през зоните на връзките, партньорството и отношенията с работодателите. Някои неща, които искате да станат по-бързо ще се бавят, и обратно, други които не са ви толкова спешни, ще имат тенденция към ускоряване, а оттам и притискане като време и ресурси. Възможно е да получите повторно предложение за нова работа. Не бързайте да приемете, дайте си време да обмислите добре плюсовете и минусите. Отчетете фактора доходност, как ще повлияе това на приходите ви, и доколко сте в състояние да се справите с по-голямата отговорност.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луната на 12.09.2016 / 5:36 ч.

Слънце в съвпад с Меркурий на 13.09.2016 / 2:40 ч.

Слънце в квадрат с Марс на 13.09.2016 / 23:38 ч.

Слънце в куинконс (150 градуса) с Уран на 16.09.2016 / 4:51 ч.

На 16.09.2016 / 22:05 часа в 24°Риби -Пълнолуние и частично лунно затъмнение

Марс в тригон с Уран на 17.09.2016 /10:05 ч.

Венера в опозиция с Уран на 18.09.2016 /11:06 ч.

Луната през периода се движи между знаците Козирог и Овен, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

12.09.2016 /13:00 – 13.09.2016 / 0:28

14.09.2016 /18:31 – 15.09.2016 / 5:23

16.09.2016 /22:05 – 17.09.2016 / 7:22

18.09.2016 /23:10 – 19.09.2016 / 7:58

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

1 коментар so far »

  1. Mimi каза,

    Писа на септември 12, 2016 @ 13:12

    Пълнолуние в риби…!
    Не в дева.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии