Седмичен хороскоп 13-19 април 2015 година

НЛ 18  4  15Меркурий в Телец от сряда

Новолуние в Овен в събота

От петък Плутон е ретрограден

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в кратка, но с динамична астрологична картина, работна седмица.

Понеделник е все още под влияние на хармоничния аспект (секстил) между Марс в Телец и Нептун в Риби, който наред с тригона на Луната и Венера ще бъдат в подкрепа на женската енергия, за омекотяване на напрежението и намиране на оправдание за простъпките.

В сряда Меркурий преминава в Телец, знакът на Венера, която от своя страна се движи в меркурианската обител – знака на Близнаци. Двете лични планети се намират във взаимна рецепция и работят заедно – в екип. Това ще продължи до 1 май, когато Меркурий ще премине на своя територия в Близнаци. Най-силно обаче ще се прояви тази синхроничност в движението на двете вътрешни планети в края на тази седмица, в събота, когато те ще застанат в скромния, но благоприятен аспект – полусекстил (30 градуса). Влиянието може да се усети като повече практичност и търпение в меркуриевите хора, и повече бързина и готовност за промени у венерините. За сръчните и артистичните, за тези които имат хармоничен аспект на Меркурий и Венера в рождените хороскопи, периодът благоприятен за реализация на стоки и услуги, за успех в бизнеса.

На венерианците ще им бъде малко по-трудно, защото Венера е в сложни взаимоотношения с две от външните планети. До средата на седмицата се развива опозицията на Венера от Близнаци към Сатурн в Стрелец. През втората половина Венера застава в квадрат с Нептун. С участието и на Луната в Риби, в сряда се оформя конфигурацията двоен (тао) квадрат, който ще повлияе делата на подвижните знаци – Близнаци, Дева, Риби и Стрелец. На родените под знака на Близнаци, където се движи Венера, ще се наложи да бъдат много дипломатични, толерантни и приемащи мнението на околните, ако искат да постигат целите си. Някои ще забравят добрият тон, и явно, а по-вероятно задкулисно, ще се опитват да налагат своята гледна точка. Манипулативните намерения понякога обаче обръщат посоката и се получава „хитрата сврака – с двата крака“.

В събота става точен квадратът между Марс и Юпитер, но неговото влияние се простира върху цялата седмица. Правото произтичащо от Закона и „юмручното право“ ще кръстосват шпаги в следващите дни. Тъй като квадратурата е в неподвижните знаци Телец и Лъв, познати със своята неотстъпчивост и страст, могат да се очакват много емоционални сблъсъци на интереси, права и задължения.

В петък, на 17 април, Плутон навлиза в ретроградната си фаза от 15°Козирог. Ще се движи назад повече от пет месеца, до 25 септември, когато ще тръгне напред от 12°Козирог. Ретроградността на Плутон в Козирог ще повлияе някои инициативи на държавната администрация, където ще се наложи преструктуриране и преработване на определени проекти за промени в законите. Трансформиращата роля на Плутон по време на неговата ретроградност се задълбочава,което ще даде отражение върху власт, политика, едър бизнес и всички скрити „зад завесата“ механизми, които ги управляват.

Новолунието в събота в първия знак на зодиака – Овен е вдъхновяващо всичко ново и позитивно, което да намери изразяване през следващата седмица при нарастващата Луна.

Кратка, но ползотворна седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, динамиката от предходната седмица се пренася в тази. Фокусът на вниманието ви е във финансовата сфера. Насища я с енергия Меркурий, който във вторник се премества от вашия знак, в следващия – Телец. В зоната на доходите заедно с Марс, планетният управител, ще ви правят настойчиви във финансовите дела, особено там, където сте вложили вече значително количество усилия, и очаквате възвращаемост. Темата за договорите и тяхното изпълнение е много актуална в следващите дни. В сряда се пазете от измамници. Последната фаза на Луната, дните преди новолунието, е време за разчистване на задължения и приключване на работен ангажимент. Периодът обаче не е добър за подписване на нови договори, за поемане на нови ангажименти, с непознати досега партньори. За да не изтървете изгодно предложение, подготвяйте си всичко останало, но отложете „стискането на ръцете“ за следващата седмица. През тази, Марс прави квадрат с Юпитер и това ще се отрази на разбиранията ви за право и законност, за обещания и тяхното изпълнение.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник,четвъртък и неделя.

 

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна седмица. Намирайки се в юпитеровия период на личната година, в следващите дни ще имате допълнителен импулс за промени и движение напред. Меркурий сменя знака си и преминава в зоната на вашите основни цели и професионална изява. Периодът е добър за пренастройване, за промяна в някои предварително избрани насоки, поради независещи от вас фактори. При някои ще има промени в работната среда, ще се появят нови колеги, нов шеф, но също така и нови възможности за растеж. Разпадащата се Луна през тази седмица склонява към приключване на ангажименти, разчистване на задължения и освобождаване от отговорност. В правно отношение може би някои от групата ще имат повод за разочарование. Сряда е неблагоприятен ден за финансови операции, бъдете внимателни с общи сметки, фирмени пари и инвестиции, които не са според джоба ви.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

 

strelЗа родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. Планетният управител се движи уверено напред,което създава впечатлението за свобода и повече възможности. Също така ви зарежда с повече позитивизъм, което ще ви помогне да преодолеете всяко препятствие. През тази седмица ще ги имате както от страна на жените, така и на мъжете. Първото преодоляване е в средата на седмицата, когато в сряда Венера от срещуположния знак застане в опозиция със Сатурн, който ви е на гости. Ще ви се наложи да сближите мнения, да се споразумеете за нещо с някого, може би с известен натиск от близки хора. Ситуацията ще изисква много разум и вникване в проблема от ваша страна. Второто препятствие през седмицата е през втората половина от четвъртък нататък, когато Марс застане в квадрат с Юпитер. Аспектът води до конфликт, конфронтация, отказ от приемане и вероятно разваляне на отношенията с някой, с когото не намирате общи допирни точки. Препоръката е да обръщате повече внимание на детайлите и да се осланяте на чувството си за хумор.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

telecЗа родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. Планетният управител Венера е в активни отношения с другите планети, което води до предизвикателства от различен характер, с които ще трябва да се справяте. Намирайки се в сатурновия период на личната си година, имате за приключване започнати неща, или ще ви се налага да правите първата крачка в посока, която сте отлагали за  подходящото време. За второто моментът не е подходящ, защото Луната е в разпад преди новолунието в събота. Работете по новите си теми, но началото насрочвайте за следващата седмица, от 20 април нататък. Марс,който се движи през вашия знак, в следващите дни застава в квадрат към Юпитер. Това е знак за противоречия, които основно са заради разлика във виждане, подход, намерения -ваши и на член от семейството. Някои обстоятелства касаещи дома, и отношенията ви с близките, подлежат на сериозно обсъждане. Препоръката е за повече отстъпчивост и съобразяване с мнението на другите. Сряда е неблагоприятен ден за финансови дела.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и неделя.

 

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на промените. Макар и кратка, работната седмица е раздвижена от смяната на знака на вашия планетен управител. Във вторник Меркурий преминава от огнения Овен в сродния по стихия земен знак Телец. Това е благодатната за вас зона на юпитеровия период на годината, в който някои вече са, а на други предстои да влязат. Включването на меркурианската енергия към тази на Марс, който от началото на април е в Телец, засилва творческият импулс, стремежът за нови знания и умения, дава много идеи за бъдеща реализация и внася известна лекота в отношенията с околните. В сряда при напрегнатата астрологична картина в подвижния кръст, за някои от първата декада на знака-родените през август, са вероятни ситуации на разочарование от партньорство, от съдружник, или от брачен партньор. Не бързайте с новите начинания, отложете ги за следващата седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

 

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. Раздвижването идва от Меркурий, който преминава в зоната на любовта, творчеството и децата. Присъствието и на Марс в тази част на слънчевия ви прави още по-уверени в себе си, готови за битки с бюрокрация и невежество. В сряда вероятно ще получите покана за среща с далечен роднина, която подозирате,че е с користни намерения. И вероятно не сте далеч от истината. Пазете се от измами и измамници в средата на седмицата. В петък Плутон, тръгва назад от 15-тия градус на вашия знак, изминавайки 3 градуса за повече от пет месеца. Бавното ретроградно движение на планетата може да внесе известно забавяне в някои лични планове и намерения. Причината може да бъде и във вашата неотстъпчивост и нежелание за промени, за актуализиране съобразно наличните обстоятелства и ресурсите, с които разполагате.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Макар и кратка като работна, в нея има много активност, която ви засяга. В първите часове на меркуриевия ден -сряда, вашият планетен управител сменя знака си. Меркурий преминава в земния знак Телец, територия от която ще ви подкрепя да бъдете по-постоянни в намеренията си, по – практични и търпеливи. Венера, която се движи през вашия знак е в сложни взаимоотношения с останалите планети. С Меркурий, планетният ви управител, се води „ръка за ръка“ и ще ви дава спасителни идеи за сложни ситуации. Те от своя страна идват от напрегнатите й аспекти с потайния Нептун, и строгия Сатурн, които са в своя пик в сряда, когато тя попада в един от ъглите на тао квадратурата. На някои ще се наложи да преминат бързо през конфликтни ситуации на работното място, да отговарят на провокативни въпроси, или да се справят с недоразумения от различен порядък. С обръщането на Плутон в Козирог, по отношение собствености и инвестиции, астрологичната обстановка предполага забавяне.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък, събота и неделя.

 

veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с ентусиазъм. Луната във Водолей ви зарежда с позитивизъм и готовност да преминете бързо в работен режим. Във вторник Меркурий е вече в Телец, през който знак ще се движи до края на месеца. В сряда някои ги очакват изненади в работната среда. Обръщайте внимание на намеците, на дискретните знаци, които ви дава колега или колежка, с цел предупреждение и предпазване. Зоната на общите сметки, паричните задължения, заемите от хора или банки е активирана. Ако дължите пари някому, то вероятно ще ви бъдат поискани, или ще има промени, с които не сте съгласни. Препоръчително е да разчистите задълженията си до края на седмицата, в последната фаза на Луната. Новолунието в Овен може да се окаже важно за взаимоотношенията ви с работодател, да се отворят възможности за нова работа, или за позитивна промяна в настоящата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

 

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои кратка, но в значителна степен успешна седмица. Във вторник Луната е във вашия знак, затова водещата роля е ваша. Личният пример е важен за всяко начинание, както и поемането на лична отговорност за успехите, но и за несполуките. Известна доза неувереност се очаква във вторник вечерта и в сряда, когато Луната се среща с Нептун и затваря контура на двойния квадрат от Венера-Сатурн-Нептун. Не се ангажирайте финансово до четвъртък включително, защото има вероятност от измама. От вторник до края на месеца Меркурий ще се движи в зоната на вашите най-близки взаимоотношения, като им придава подвижност и изменчивост. Очаквайте гости, нови хора в дома си, предложения за радостни събития. Новолунието в събота е отправна точка за някои изменения в начина ви на придвижване. Може би е време да се прехвърлите от автомобил на велосипед, мотоциклет или нещо по-леко и екологично.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък, събота и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, първият ден на кратката работна седмица е с Луна във Водолей. Вашият планетен управител задава и темата на седмицата, а тя е насочена към това какво се случва с хората около вас, и доколко това ви засяга. По-голямата част от времето ви ще бъде ангажирано с проблемите на приятели и колеги, на хора, с които имате общи интереси или професионални ангажименти. Меркурий напуска зоната на кардиналните знаци и навлиза в Телец във вторник. Това прави приятелската ви среда, реална и виртуална, много активна, търсеща внимание, но също така готова да приеме вашето мнение. До новолунието в събота Луната се движи в последната си фаза, подканяйки ви да приключите с някои ангажименти, или очаквания. Активността в зоната на мечтите и желанията, с присъствието на Меркурий и Марс там, ще ви прави по-практични и готови за промяна, основана на конкретните условия и реалните възможности.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

 

skorЗа родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Във вторник Меркурий се настанява в срещуположния ви знак -Телец за дните до края на месеца. Така зоната на партньорството става фокус на важни за вас промени. В сряда трудната астрологична обстановка в подвижния кръст може да повиши градуса на емоцията между вас и някой,на когото държите – любим човек или детето ви. Не се предоверявайте по финансови въпроси, търсете експертно мнение. През втората половина на седмицата имайте готовност да отстоявате позицията си, да защитавате своята гледна точка със сериозни аргументи. Направете собствени проучвания, образовайте се по тема, знанията по която ще ви бъде от полза. В петък планетният управител Плутон навлиза в ретроградната си фаза, която ще продължи повече от пет месеца. Някои започнати проекти ще изискват повече внимание, усилия и търпение, за да бъдат осъществени.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда,четвъртък, събота и неделя.
ribiЗа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои странна седмица. В сряда Луната е при вас на гости и прави съвпад Нептун, затваряйки тао квадрата на Венера и Сатурн с него. Не всички, но някои от групата, особено от първата декада на знака, може да попаднат в особена ситуация, в която да изпитат недоверието на околните към себе си. То може да е породено от лични постъпки, но може и да е резултат на наклеветяване. Жените от близкото ви обкръжение имат важна роля в този случай, те могат да помагат, но и да пречат. Пазете се от измамници, особено такива на път или по линия на комуникациите -телефони, социални мрежи. Новолунието в Овен дава старт на някои дейности, с които можете да подобрите финансовото си състояние в близко бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък, събота и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 15.04.2015 година в 1:51 ч. Меркурий преминава в Телец.

Венера в опозиция със Сатурн на 15.04.2015 /7:25 ч.

На 17.04.2015 година в 5:53 ч. Плутон от 15°Козирог става ретрограден.

Марс в квадрат с Юпитер на 18.04.2015/3:29 ч.

На 18.04.2015/21:56/ Новолуние в 28°Овен

Венера в квадрат с Нептун на 19.04.2015/13:29 ч.

През тази седмица Луната се движи през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

14.04.2015/22:45 – 14.04.2015/23:12

16.04.2015/0:37 – 17.04.2015/0:00

18.04.2015/21:57 – 19.04.2015/ 0:31

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. ana каза,

    Писа на април 15, 2015 @ 13:57

    Здравейте Муси, как бихте интерпретирала Новолунието в 10ти дом в точна опозиция с натален Плутон (У5)? Предпоставка за бременност или не е достатъчно?
    Благодаря Ви сърдечно!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 15, 2015 @ 18:28

    ana,
    за забременяване не е достатъчно. Новолунието дава енергия на дома, в който се случва. Опозицията към У5 може да засили желанието за забременяване и търсенето на решение. Дори да е добре активиран Плутон обаче, е необходимо да имате добър баланс на хормоните в тялото. Плутон управлява хипофизата, а тя хормоналният баланс в организма.

  3. ana каза,

    Писа на април 16, 2015 @ 8:06

    Благодаря!! Успешен и хубав ден!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии