Седмичен хороскоп 14-20 април 2014 година

Лунно затъмнение във вторник

Голям кардинален квадрат

Великден в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в най-кардиналната седмица на 2014 година и в началото на пътеката на пролетните затъмнения, между 15 и 29 април.

На 15 април е първото лунно затъмнение за 2014 година. То ще протече при точна опозиция на Слънцето и Луната в 25 градуса по оста Овен – Везни, 10:42 ч.,бг.време.

Лунните затъмнения, за разлика от слънчевите, оказват по-силно влияние върху емоциите. Това е така, защото противопоставянето на светилата подсилва поляризацията между женския и мъжкия принцип, между чувствата и разума, прави част от хората остро реактивни, невъздържани и агресивни. Когато Луната е близо до СЛВ, както е сега, то тя е в доминираща позиция, така чувствата и подсъзнателните импулси са водещи. Последното пълно лунно затъмнение във Везни, до СЛВ, е било преди 18 години – на 4 април 1996 година. Луната в кардиналните Везни, в пика на слънчево-лунния цикъл, на фона на Големия планетарен квадрат, ще доведе до преекспониране на емоциите както в обществените отношения, така и във връзките, където има предпоставки за противопоставяне.

Меркурий, движещ се през Овен, в понеделник се включва в Големия кардинален квадрат с точени аспекти с Уран, Плутон и Юпитер в понеделник и вторник. Меркуриевото влияние може да стане „словесната запалка“, която да подпали не един пожар с накриво казани думи или неразбрани послания.

Лунното затъмнение протича на фона на застинал (стационарен) Плутон в 13-я градус на Козирог. На 15 април, малко след полунощ, Плутон навлиза в ретроградната си фаза,която ще продължи до 23 септември. Ретроградният Плутон при напрегнатата астрологична обстановка, в която се намира – в Големия кардинален квадрат. До 20 май едновременно в ретроградност са Марс във Везни, Сатурн в Скорпион и Плутон в Козирог. Това е предпоставка за засилване, разширяване и задълбочаване на интригите и задкулисните игри на участващите, и на стремящите се към властта през следващите два месеца.

През тази и в следващата седмица ще преминем през критичната зона на Големия кардинален квадрат, Уран-Плутон-Юпитер-Марс, както вече писах в предишните седмични хороскопи, който се оформя около продължителния квадрат на Уран-Плутон. Цикълът на тази тежка квадратура, както знаете, започна от 2009 и ще продължи до 2018 година, като през това време двете планети застават в точните 90 градуса общо 7 пъти. На 1 ноември 2013 година преминахме през средата на цикъла, през четвъртия квадрат.

На 21 април 2014 година предстои 5-я точен квадрат в Овен-Козирог. Усложнението през април идва от двете планети придвижващи се през другите два кардинални знака – ретроградният Марс и директният Юпитер. Юпитер навлезе в Рак през юли 2013 година и пръскаше своята позитивна, и подкрепяща енергия върху водните знаци до есента на предходната година. В началото на ноември 2013 -та гигантът на Слънчевата система навлезе в ежегодната си ретроградност, като през петия месец от нея, през февруари се разигра Украинския сценарий и в края на тази ретроградност, когато Юпитер застина стационарен, в точен квадрат с Уран, и с участието на ретроградния вече Марс, бе осъществен пасивно-агресивния акт по анексирането на Крим.

Марс, четвъртият участник в Големия планетарен квадрат, от 1 март навлезе в ретроградната си фаза от 27-я градус на Везни, отправяйки се към зоната на квадрата Уран-Плутон, 13 градуса Овен-Козирог. Марс и Юпитер правят своите точни квадрати с Уран и Плутон в периода 20-23 април, Юпитер на 20-21, а Марс на 23 април. Предхождащото тази напрегната астрологична обстановка Лунно затъмнение ще ускори и усили процесите предположени от Големия кардинален квадрат. А те на макрониво, в международен мащаб, предполагат разединение, неразбиране, поляризация на мнения и виждания по спорните въпроси, избиране на пътя на налагане на волята със сила, разрушение, разединение, задълбочаване на кризисните процеси.

На микрониво, в личните взаимоотношения периодът между двете затъмнения изисква много разбиране, разум и себеконтрол. Особено внимателни трябва да бъдат хората с рождени Слънца в средата на кардиналните знаци, около 13-я градус, както и тези с Асцендент, Луна или Марс в тази зона.

Струпването на толкова много напрегнати аспекти често се съпътства от аварии, инциденти, катастрофи, агресивни актове, активиране на сеизмичните зони на Земята и земетресения с по-висок магнитут – 6 и нагоре, климатични аномалии, вулканични активности.

Пълнолунията по принцип са време на разгръщане на силите, на осъзнаване на реалностите, на постигане на целите и събиране на реколтата от вложени усилия. Пълнолунието във Везни, макар и плахо, дава посока за намиране на решение на кардиналните проблеми. Надежда носи и Венера, управителката на Везни, която се придвижва през Риби, в компанията на Нептун, и прави тригон с Юпитер в дните след пълнолунието. В неделя, на Великден Луната и Слънцето са в хармония (тригон), което носи благословия за празника.

Весело посрещане на Великденските празници!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои страстна седмица. Пълнолунието в противоположния ви знак, съчетано с лунно затъмнение, с активен Голям кардинален квадрат, поляризира много области от живота. Противоречието между желания и възможности ще изкристализира в следващите дни. Марс е ретрограден и това ви завърта в спиралата на невъзможни за изпълнения, или ненавременни, желания и претенции. Възможно е да се чувствате притиснати от обстоятелствата да вземете решение, или да постъпите по определен начин, при условие, че не го искате или не сте убедени, че трябва на направите точно това, и точно сега. Имам предвид не само дните от тази седмица, но и целия двуседмичен период между двете затъмнения. Дълбокият коловоз, в който сте се вкарали или сте били „натикани“ ще изисква значителни съзнателни усилия, за да задържите положението и да не направите погрешен ход. Бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации, не задълбочавайте конфликтите, не практикувайте екстремни спортове в дните между затъмненията. Положителната страна на периода около пълнолунието сега, е в резултата от усилия, вложени отпреди половин година, през първата половина на месец октомври. И те могат да бъдат значими, и удовлетворителни при тези, при които транзитите към наталните карти създават добра предпоставка.

В общия случай, препоръката е да използвате всяка възможност да отложите взимането на кардинално решение, особено такова свързано с партньорските взаимоотношения, както лични, още повече и такива от професионален характер. В идеалния случай отлагайте важното за месец май. При невъзможност за отлагане, благоприятен ден през тази седмица, за неща свързани с вещи, наследства, имоти, професионални ангажименти, е сряда.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица, макар и кратка, отправя редица предизвикателства. Спешна промяна в плановете, тръгване на път, належащи разговори, сюрпризи от различни места, включая от хора отдалеч, ви очакват още в началото на седмицата. На големите си амбиции обаче „сложете юздите“,защото момента не е подходящ за действия в голям мащаб. Напрегнатата астрологична обстановка между двете затъмнения предупреждава за умереност и избягване на рискови начинания. Седмицата не е добра за пътешествия, ако това се налага, следвайте стриктно съветите за безопасност. Избягвайте конфликти със съседи, отнасяйте се отговорно към задълженията си в общите жилищни части или по границите на имота си. Бъдете внимателни, когато съставяте документи, и при работа с офис техника, където в дните на пълнолунието може да има аварии и сривове на системите. Сряда е добър ден за уреждане на отношения по сделки с недвижими имоти, обръщайте внимание на дребните детайли и нещата, които предполагате,че крият от вас.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Прекомерната ангажираност в марсовия период на личната година вече си казва думата. Имате нужда от промяна – намаляване на рутинните задължения или смяна на вида работа, което да внесе тонус и обновление в ежедневието. Можете да прехвърлите някои от задълженията си другиму, или да се отдадете на пълен релакс през великденските празнични и неработни дни. Всичко това е с цел да се съсредоточите в нещо истински важно и перспективно. В следващите дни може да получите интересно предложение, покана за общи начинания, за сътрутничество или представяне на своя разработка. Периодът между двете затъмнения обаче не е благоприятен за нови и сериозни начинания, нито за договаряне на взаимно изгодна основа. Бъдете внимателни при финансови операции, спекулации на борсата, купуване и продаване на ценни книжа.

Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. В дните около пълнолунието във Везни, съчетано с лунно затъмнение, много от пранираните неща, за да се случат, ще изискват повече усилия и „потрошени нерви“. Неспокойната обстановка в кардиналния кръст ви засяга по най-различен, макар и не толкова стресиращ, начин. Правилото „малките камъчета“ обръщат колата сега е в силата си. Обръщайте повече внимание на детайлите, на спазването на вече дадената дума, на коректните служебни взаимоотношения. Възможна е промяна на работното място, която да ви даде шанс за заемане на по-добра позиция. Бъдете внимателни, ако ви се налага пътуване надалеч. Възможни са проблеми със загубен багаж, неспазено разписание и лоша метеорологична обстановка. Обърнете внимание на здравето и физическата си кондиция. Пролетта е добър момент за изчистване на организма, но избягвайте прилагането на драстични диети, които могат да подкопаят баланса на тялото. В неделя, на Великден, Слънцето навлиза във вашия знак.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои отговорна седмица. Като представител на меркуриевия тип хора, в следващите дни ще играете важна роля в средата си. Меркурий, управителят на знака, е един от активаторите на Големия кардинален квадрат, и може да насочва хода на събитията. Вашите мнение, разчети, планове, доводи за нещо да стане или да не стане, са от голямо значение. Всичко, което се отнася до ваша идея, намерение, план, творение, дете (деца), любов, подлежи на вашето лично преразглеждане, задълбочаване и трансформация в следващите няколко месеца. Внимавайте с това какво, как, къде и на кого говорите, защото думите ви сега имат силен и в даден момент и ситуация – разрушителен ефект. През тази седмица обаче финансовото обезпечаване е най-важно и как най-добре да го направите ще бъде плод на собствената ви находчивост и прозорливост. Възможни са неочаквани приходи, доход от продажба на скъпа вещ, техника или автомобил. В неделя Слънцето преминава в сродния по стихия знак Телец и осветява един от най- позитивните времеви участъци от личната ви година- юпитеровият период, носещ късмет и радост от живота.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в една от най-трудните седмици на годината, последвана от още една такава. Пълнолунието съчетано с пълно лунно затъмнение в кардиналните Везни е най-важното астрологично събитие, което ви оказва влияние. В допълнение към него е ретроградността на Плутон, който се движи през вашия знак, започваща почти едновременно със затъмнението. През тази седмица Плутон ще „спре“ (стационарен) в 13-я градус на Козирог, в квадрати с Уран, Меркурий и Марс, и в опозиция с Юпитер. Това може да ви постави в позиция пасивно да приемате върху себе си товар и нападки, упреци и „камъни в своята градина“, основателно или не е друг въпрос. Няма да продължи дълго и отново ще изправите снага за отпор. Бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации, не задълбочавайте конфликтите, не практикувайте екстремни спортове в дните между затъмненията. Пълнолунието е време за събиране на реколта и някои добри резултати от положени усилия могат да излязат наяве в средата на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои предизвикателна седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Везни е катализатор на много процеси около вас, които досега са били в застой. Могат да се раздвижат обстоятелства около ваше намерение, проект, около децата ви, което да доведе до приключване на определена фаза, или до изясняване на неясни моменти. Акцент на седмицата е финансовата страна на живота, вашите лични доходи, заработените пари,които ви дължат, и които очаквате да получите преди Великденските празници. Някои тайни, свързани с паричните дела, могат да излязат наяве и да ви провокират към определени действия. Емоционалният ви живот може да бъде стимулиран по време на лунното затъмнение с признания, които придават на личните взаимоотношения по-ярък и демонстративен характер. Пълнолунието е време за изпълняване на желания. На някои от групата може да се усмихне късмета, настройте се за подаръци, и ще ги получите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица е забележителна. Пълнолунието във вашия знак е в съчетание с лунно затъмнение. Луната застава в опозиция със Слънцето във вторник и то съвсем близо до Северния лунен възел. Последното подобно лунно затъмнениe във Везни е имало преди 18 години, през април. С присъствието и на Марс във вашия знак импулсът за изява може да бъде невероятно силен, но и с неочаквани последици, заради напрегнатата астрологична ситуация в кардиналния кръст- Голям квадрат. Ситуацията е твърде поляризирана, за да се очаква нещо определено. Възможно е да се сбъдне желание, отправено на новолунието във вашия знак през миналата година. Вашето поведение обаче може да предизвика остра реакция и да забави плановете ви. Очаквайте промени в поведението на партньори и опоненти, на съдружници или работодатели. Едни приятели могат да ви изоставят, и обратно – други да бъдат привлечени от харизмата ви. Не предприемайте важни стъпки в дните между затъмненията. Бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации, не задълбочавайте конфликтите, не практикувайте екстремни спортове в дните между затъмненията.

Благоприятни през тази седмица – сряда и събота.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, навлизат в период на интензивно учене. Пълнолунието в сродния по стихия знак Везни, отваря врати за духовни приключения, за реални и виртуални пътешествия, за самообразоване или академично такова. Не всички желания в тази посока са изпълними. Кардиналният квадрат от планети ще ви провокира да избирате трудни пътища, някои дори невъзможни, да изкачвате стръмни пътеки и да изпитвате границите на собствените си възможности. Приключенският дух ще ви подбутва към движение и търсене на нови хоризонти. Бъдете внимателни обаче в следващите дни, има вероятност за травми, избягвайте рискови ситуации и конфликти. Плутон става ретрограден в мистичната зона на вашата слънчева карта, което ви отправя на някои метафизични пътешествия в света на странното и неизвестното.

Благоприятни през тази седмица – сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в кардиналните Везни, съчетано с лунно затъмнение, ви кара да реагирате остро на всеки опит за ограничаване на личното право и личното пространство. Усещането за заплаха, претенции или неприемане провокира неотстъпчивост и агресивни реакции, които могат да доведат до сериозен семеен конфликт. Не „тръшвайте вратата“, не реагирайте първосигнално, оставете възможност за преговори, за преразглеждане на позиции, за търсене на причините и за намиране на точното решение. В този период могат да изкристализират решения, към които сте се придвижвали слепешком досега. Ясните знаци, които получавате от хората около вас, ще ви насочат към конкретните стъпки. Някои ще трябва да дават обяснения, да се защитават от нападки и обвинения, да отговарят за дадени и неизпълнени обещания. Бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации, не задълбочавайте конфликтите, не практикувайте екстремни спортове в дните между затъмненията. Отлагайте важните си дела за следващата седмица, когато ще можете да разчитате на по-голяма подкрепа.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна в много отношения седмица. Почти едновременно с пълнолунието и лунното затъмнение, управителят на знака ви- Плутон става ретрограден. Ежегодната ретроградност на Плутон ще бъде до септември, един продължителен период, в който много от делата ви ще претърпят модификация. Най-значимите са през април, когато Плутон е ангажиран с повечето от останалите планети на Слънчевата система с напрегнати аспекти. Някои плутонови качества на характера могат да бъдат провокирани в следващите дни, заради поредния точен квадрат с Уран -непредсказуемият бунтар и реформатор. Усилията и всеотдайността вложени по време на ретроградността на Плутон ще дадат плодове, когато планетата тръгне в права посока, през есента. С Венера и Нептун в Риби можете да разчитате на съпричастност и хармония в личните връзки, и раздвижване, ако досега там има застой, в средата на седмицата.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата пренася темата финанси от предходната. Понеделник е неблагоприятен в това отношение. Пълнолунието във вторник, съчетано с пълно лунно затъмнение, изкарва на повърхността общите сметки, доходите от съвместна собственост, парите на съдружниците, дивидентите и тяхното разпределяне във фирмата. Намирате се в творчески подемен период. Една сърцераздирателна история може да окупира вниманието ви и да ви изчерпи емоционално. Вашата отзивчива природа ще бъде фокусирана в нещо,което намирате за значимо и заслужаващо вниманието на повече хора. В личния ви живот въпросите за повече внимание и интимност, ще ви вълнуват в дните на влияние на Големия кардинален квадрат и могат да ви отведат до важни решения през тази и следващата седмица. Някои ще поискат повече яснота и коректност, което може да доведе до сериозен разрив. През втората половина на седмицата отношенията ви с хора отдалеч стават интензивни и плодоносни.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в квадрат с Юпитер на 14.04.2014 г.

Меркурий в съвпад с Уран на 15.04.2014 г.

Меркурий в квадрат с Плутон на 15.04.2014 г.

На 15.04.2014 г. В 2:46 ч. Плутон навлиза в ретроградната си фаза от 13°34′ Козирог. Плутон става директен на 23.09.2014 г.

На 15.04.2014 г., в 10:42 ч., Пълнолуние и пълно лунно затъмнение в 25°Везни.

Меркурий в опозиция с Марс на 16.04.2014 г.

Венера в тригон с Юпитер на 18.04.2014 г.

На 20.04.2014 г.,в 6:55 ч. Слънцето навлиза в Телец.

Юпитер в квадрат с Уран на 20.04.2014 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Козирог, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

15.04.2014 г., в 10:42 ч. – 15.04.2014 г., в 19:20 ч.

17.04.2014 г., в 10:09 ч. – 18.04.2014 г., в 0:44 ч.

20.04.2014 г., в 4:17 ч. – 20.04.2014 г., в 4:28 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

6 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на април 14, 2014 @ 7:48

    Здравей Муси! Желая ти мир и спокойствие през тази нова седмица!
    Обърнах внимание на факта за стационарен плутон на 13 гр.При мен това е първото докосване на аспекта тригон с венерата ми.В момента точен.Кажи ми ще бъде ли значимо?Днес и утре може ли да се очакват събития?Знам,че този аспект ще е дълъг-до края на 2015 година.Не все пак да се надявам ли на нещо?Плутон минава през 6ти дом,а нат.венера е в 10ти.
    От друга страна харесвам един мъж,/нямам връзка с него/който има венера на 25 гр във везни.Лунното затъмнение съвпад с нея,какво може да му донесе?Приключване ,изясняване или друго нещо?
    Благодаря ти!

  2. moon_in_taurus каза,

    Писа на април 14, 2014 @ 16:04

    Има модератор, който трие постовете ли вече?

  3. Мария Лазарова каза,

    Писа на април 21, 2014 @ 0:04

    Здравейте Госпожо Дачева! Христос Възкресе!Искам да ви запитам добра ли е съвместимостта между мен Мария Симова Лазарова-27.10.1981г и ПеткоПетров Савов 17.10.1981г!И кога е удачно да започнем връзка има ли бъдеще въобще!Благодаря за отговора!

  4. tedi123 каза,

    Писа на април 23, 2014 @ 13:08

    ЗДРАВЕЙТЕ !

    ЗАЩО НЯМА АНАЛИЗ НА СЕДМИЦАТА 21.01.-27.04.14Г.

  5. zoya каза,

    Писа на април 23, 2014 @ 17:29

    много сте полезни за хората които се вълнуват ,много сте точна и изчерпателна и има много информация за връзката на зодиите с планетите благодаря ви продължавайте все така ние се интересуваме от вашите точни материали

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на април 27, 2014 @ 0:10

    Путин: Ще има последствия заради Източна Украйна
    Нова престрелка в Славянск взе жертви; при атака срещу военна база в Артьомовск има един ранен; ранени има и при стълкновения, след които украинските сили си върнаха контрола над кметството в Мариупол
    24 април 2014, 11:24,
    http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/putin-shte-ima-posledstviia-zaradi-iztochna-ukrajna-6010572

    Меркел предупреди Русия
    Барак Обама, Франсоа Оланд, Ангела Меркел, Дейвид Камерън и Матео Ренци обсъдиха възможността за налагане на нови санкции на Русия
    25 април 2014, 18:46,
    http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/merkel-predupredi-rusiia-6010696

    Сергей Лавров: Киев ще отговаря за „кървавите престъпления“
    Твърденията на САЩ, че украинските власти са заловили руски агенти, са несериозни, каза руският външен министър
    25 април 2014, 15:16,
    http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/lavrov-kiev-shte-otgovaria-za-kyrvavite-prestypleniia-6010674

    САЩ изразиха безпокойство от придвижване на руски войски край украинската граница
    Украинския премиер Арсений Яценюк заяви днес, че миналата нощ руската военна авиация е нарушила няколко пъти украинското въздушно пространство с единствената цел да накара Украйна да започне война
    26 април 2014, 22:36,
    http://www.vesti.bg/sviat/sasht-izraziha-bezpokojstvo-ot-ruski-provokacii-6010749

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии