Седмичен хороскоп 15-21 януари 2018

НЛ 17 1 2018Новолуние в Козирог в сряда

от четвъртък

Слънце във Водолей от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица минава под знака на новолунието в Козирог. В сряда 17 януари, преди изгрев, светилата се срещат в 26 -я градус на Козирога. Най-сериозният знак на зодиака е в центъра на астрологичното внимание. В него се срещат няколко космични тела. Седмицата може да се нарече и „седмица на стелиумите“. В понеделник Луната прави стелиум със Сатурн, Меркурий и Лилит в първите пет градуса на Козирог, на фона на стелиума Плутон, Слънце, Венера. В сряда Луната пренася натрупаната енергия в друго образувание, новолуние и стелиум с Венера. Така вътрешната активност в знака Козирог задава раздвижване в сферата на реда, правилата, законите, правовите рамки на обществото и как се разполагат в тях институциите и отделните хора.

За всички кардинални знаци има раздвижване в професионалната сфера, нови възможности или разместване на пластовете в работната среда, които предполагат последващи промени.

На 18 януари, в четвъртък Венера преминава във Водолей, а на 20 януари я последва Слънцето. Някои ще си поемат въздух, излизайки от сковаващите рамки на Козирога. Венера във Водолей носи дружелюбие, отзивчивост, дипломатичност, готовност за разумни компромиси в името на добрите взаимоотношения, още повече,когато става дума за благородни каузи, благотворителност и мир.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Доколкото професионалната сфера е в центъра на вниманието, в следващите дни имате всички шансове да постигнете много. Да направите нещо,което от дълго време планирате, да постигнете своя цел, да се порадвате на похвалите на някой, чието мнение е важно за вас. Новолунието в Козирог, в сряда, в доната на кариерата е отправна точка за вашите амбиции. Винаги има по-добро, затова и стремежите не трябва да имат граници. Можете да разчитате на финансова подкрепа, така че това оправдание отпада. Съберете мислите си, и енергията, планирайте и действайте. Използвайте тази седмица, която е преди коридора на затъмненията, на 31 януари и 15 февруари, за да привлечете на своя страна повече помагачи. За това ще ви подкрепя Венера, а след нея и Слънцето, които през втората половина на седмицата са вече в зоната на приятелите и груповите начинания. Обединете усилията ис с други хора, за да имате гарантиран успех. За жените седмицата предполага повече мъжко внимание и отзивчивост.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои ангажирана седмица. Новолунието в Козирог ви прави фокусирани върху здравето, било то физическо или психическо. Това е добър момент да изпробвате нова диета или нов режим на хранене. В тази посока си поставяйте достижими цели, предварително се убедете, че ще можете да се справите, за да сте сигурни в крайния резултат. Бъдете разумни и умерени, но също така последователни и настойчиви в начинанието. Новолунието може да подсказва предстояща промяна в ежедневието, във вашите навици, нещо към което ви е нужно време, за да привикнете. Вашата работна среда, и промените в нея също са обект на новото, идващо с новолунието в Козирог. За някои от групата моментът е добър да сменят колектива, да отидат сред нови хора, в нова работна среда,или да направят такива промени в старата, че да се подобрят отношенията и психологичната атмосфера. От четвъртък Венера, а в събота и Слънцето, са в срещуположния знак Водолей. Двете благодатни космични тела в зоната на партньорството дават енергията си за хармонични взаимоотношения, повече романтика, съпричастност и подкрепа от партньора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица продължава темата от предходната. Сферата на финансите е в центъра на вниманието през тази седмица,заради новолунието в Козирог и стелиумите в тази зона. Да не забравяме, че Сатурн е вече в нея и колкото и да нарастват приходите, то начинът за тяхното съхраняване , и непилеене, ще бъде приоритет. Може би имате цел, която изисква значителна сума за финансиране, не чакайте нещата да се случат просто така. Търсете, и използвайте всяка появила се възможност. Моментът е добър да внесете някои новости в организацията на финансите, да завишите контрола, да планирате добре бюджета си, да намалите разходите за сметка на приходите. Зоната на новолунието също така е свързана с вашето самочувствие, така че можете да има промени в начина, по който мислите за себе си. Работейки върху вашето личностно израстване, ще се повиши самоуважението. От четвъртък, когато Венера, а след два дни и Слънцето преминат в зоната на комуникациите, ще имате подкрепа да разширите приятелския кръг, да направите обществено достояние идеите до които сте стигнали, да споделите разкритията си. И да бъдете по-подвижни и общителни, макар да е зима, период на затваряне и откъсване от света.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои резултатна седмица. Новолунието в другия земен знак – Козирог, е чудесен повод да обновите пановете и целите си за предстоящата година. Мислете в перспектива, подхождайте стратегически и не подценявайте конкуренцията. Тя не е малка и като „трън в петата“ винаги ще ви напомня да бъдете нащрек, и все по-добри. От четвъртък Венера преминава във въздушния знак Водолей. В зоната на професионалната активност, планетата на любовта внася много очарование и хармония,които дават възможност да намирате верния тон в общуването с всеки на професионалното поле, и не само в него. Вниманието на партньора в в рамките на този венерин транзит, ще бъде по-голямо и подкрепящо. Особено за жените се очертават романтични дни и мъжка подкрепа. Слънцето също добавя енергия към социалната среда, като на 20-ти навлиза във Водолей. Работата с повече хора, в мрежа, в екип ще ви носи успехи и удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица с новолуние в сродния по стихия знак Козирог. Светилата се срещат в най-романтичната зона на слънчевия , която е и на творчеството, и на децата, а също така на блясъка, и на славата. Ще трябва да се примирите, че ще бъдете под светлината на прожекторите, и това което правите, или не правите, ще бъде оценявано прецизно по високи критерии. Някои от начинанията ви ще изискват сериозна инвестиция на време, средства и енергия. Но тъй като сте в сатурнов подем, не се жалете. Няма напразен труд, а кой по-добре от вас знае това. Свободните сърца ще бъдат обект на внимание, не избягвайте покани за срещи или събития, където има вероятност да срещнете подходящия за вас човек. Венера, която в четвъртък навлиза във Водолей, задава възможности това да се случи в работната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, акцент на седмицата е новолунието в собствения знак. Срещата на светилата на ваша територия става веднъж в годината, по изключение два пъти. Но сега, освен Слънцето и Луната, на ваша територия са Плутон от няколко години, Сатурн, който ви дойде на гости на 20 декември миналата година, Меркурий и Венера, и Лилит. Подобно стълпотворение в знака ви не е имало много години, и много години напред няма да има. Уникална седмица, уникален времеви период. Всяка планета носи дарове, но и отправя изисквания. Ако се чувствате като „слуга на много господари“, притихнете и се вслушайте във вътрешния си глас. Това ще ви помогне да намерите център и опорни точки, с които да изведете приоритетите си за момента, и за следващите шест месеца до пълнолунието във вашия знак в края на юни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои страстна седмица, доколкото у мнозина силните емоции ще доминират над разума. Въпреки, че активността в хладния и сдържан знак Козирог предполага обратното, то за вашия знак всичко се случва в зоната на силните чувства, повечето от отрицателния спектър. Препоръчително е да не им давате възможност да се задълбочават и задържат за дълго в сърцето и ума ви, тъй като сами по себе си водят до проблеми със здравето. На вашата въздушна природа приляга бързо преминаване на емоциите от едната полярност в другата,макар това отстрани да изглежда като повърхностно отношение към живота. Но е по-здравословно. В тази посока ви идват на помощ Венера и Слънцето, най-добрите посланици на позитивното, които съответно в четвъртък и събота преминават във въздушния Водолей. За месец напред ще ви бъде много по-лесно да общувате с околните. В юпитеровия период на годината е добре да се мисли за по-добра работа, по-добри жизнени условия, повече приятели, движение и забавления.

Благоприятни дни през седмицата –от сряда до неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на семейството и най-близките. Активността в кардиналните знаци е голяма и особено в Козирог, което дава отражение в няколко сфери от живота ви. Новолунието в зоната на дома и семейните отношения идва със свежи идеи за промени и нововъведения. Някои промени са неизбежни, други по желание и след сериозно планиране. Някои ще планират преместване при любимия човек, други ще сменят семейното жилище, трети ще се разделят със съквартирант, и ще си търсят нов. В марсовия период на личната година вашите идеи, проекти и планове имат нужда от повече свобода, а вие – от повече лично пространство. Но в същото време ще правите всичко необходимо за укрепване на тила си, за получаване на доказателства за вярност и подкрепа, които да ви дават усещане за стабилност. Управителят на знака навлиза в сродния по стихия знак Водолей в четвъртък. Ще бъде в зоната на романтиката и любовта до 11 февруари, заедно със Слънцето, което ви прави в следващите седмици по-емоционални и чувствителни към жестове на любов и привързаност.

Благоприятни дни през седмицата –от сряда до неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на търсене на себе си. Новолунието в най- мистичната зона на слънчевия хороскоп е предизвикателство към духовната ви същност. За някои обстоятелства ще ви се наложи да отстъпите и да оставите да се развиват според плана на съдбата. За други, ще трябва осъзнато намерение и включване. За някои е настъпил удачният момент да влязат в орбитата на интересен, и полезен за тяхното духовно развитие, човек. Когато ученикът е готов, учителят идва. Обръщайте внимание на знаците и синхроничностите, запомняйте и записвайте сънищата си. Оставете настрана материалните дела за колкото време ви е възможно, отдайте се на интроспекция и свързване с най-дълбокото ви аз. Так ще стигнете до важни за вас прозрения и оценки, които сега, в сатурновия период на годината, ще са ориентирите за най-важното в новата лична година. От четвъртък оживление в социалния живот настъпва с идването на Венера във вашия знак за периода 18 януари- 11 февруари. В ежедневието идва и хармонията и романтиката, и разнообразието. От събота и Слънцето огрява зодията и започва новата лична година, за родените през тази седмица, в някоя година.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на сериозните дела. Като кардинален знак никога не си оставяте „магарето в калта“, но в следващите дни бъдете много концентрирани в това, което правите. Новолунието в срещуположния знак, както и струпването на планети там поставят партньорските отношения на пиедестал. Обърнете внимание на това, което ви казват другите, вслушвайте се в съветите по-внимателно, и тогава предприемайте каквото и да било. Учете се от чуждия опит, и от чуждите грешки. Можете да създадете нови партньорски взаимоотношения, да учредите фирма, да привлечете съдружници, да смените състава на хората, с които работите. Венера и Слънцето преминават във Водолей през втората половина на седмицата. Влиянието е върху финансовата сфера. Отношението към общите средства може да бъде обединяващ фактор, и тема за сериозни разговори и планове за бъдещето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота, неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Новолунието в Козирог бележи период за активно общуване с околните, на проучване и изследване на нови неща, на експерименти и проби за годност и издържливост. Може да бъде приятно изненадан от това, което се случва близо до вас, у съседите, или в квартала. Можете да получите подкрепа от неочаквано място. Срещата на Слънцето и Луната в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп дава импулс на вашия интелект, който търси нови хоризонти. Периодът е подходящ за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност. Търсете нови начини за мобилност, периодът е добър за избор и купуване на превозно средство, или за намиране на нов начин на придвижване от точка А до точка Б. От четвъртък Венера от Водолей ще ви учи на повече търпимост и дипломация в семейните отношения. А когато и Слънцето навлезе в тази зона, от събота нататък, всичко свързано с дома придобива особена значимост.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота, неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на сбъднатите желания. Новолунието в Козирог ви подтиква да търсите своята среда, приятелите, на които можете да разчитате, групата, в която се чувствате в свои води и не се притеснявате да изказвате мнения и предпочитания. Вашите желания могат сега да намерят своето материално изражение, но също така и съмишленици, с които да направите екип, отбор или група по интереси, да работите заедно за благородна кауза, да защитавате нечии интереси. Обединението прави силата, съгласуваните действия са мощна вълна, която преодолява всяко препятствие. С преминаването на Венера и Слънцето във Водолей, в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, бъдете повече от всякога дискретни. Запазете плановете, и чувствата си в тайна до момента, в който бъдете сигурни, че можете да ги споделите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота, неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Н 17.01.2018 / 4:17/ Новолуние в 26°Козирог

На 18.01.2018/ 3:43/Венера навлиза във Водолей

На 20.01.2018 /5:08/ Слънцето навлиза във Водолей

През тази седмица Луната се движи между знаците Козирог и Риби, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

14.01.2018 /11:48 – 14.01.2018/ 22:42

17.01.2018 /9:30 – 17.01.2018/ 11:32

19.01.2018 /14:52 – 19.01.2018 /23:26

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Деси каза,

    Писа на януари 16, 2018 @ 15:19

    Муси, когато имаме толкова силно “сборище” от планети в Козирог, може ли да се каже, че времето е подходящо за правене на процедури свързани с подобрението на кожата ни?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 19, 2018 @ 17:26

    Деси,
    не съвсем,”сборището” включва малфактори, пък и Венера излезе от Козирог.
    Но е добре да се оправят зъбите, пломби, протези, профилактика.
    Пипането по лицето е рисково винаги, и затова трябва внимателно да се планират процедури и манипулации.

  3. Деси каза,

    Писа на януари 21, 2018 @ 21:15

    Благодаря :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии