Седмичен хороскоп 16-22 май 2016

ПЛ 22 5  16 на 20-ти май

Лилит в Скорпион от събота

в Стрелец в неделя

Меркурий директен от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната седмица от ретроградната фаза на Меркурий Планетата на комуникациите тръгва напред в неделя от 14-я градус на Телец. Предстоят ѝ три месеца на прав ход до следващата ретроградност, която ще бъде от 30 август нататък, и отново в земен знак, този път Дева.

Изправянето на Меркурий се случва в деня на пълнолунието в Стрелец. В неделя през нощта, или по-точно много рано сутринта, светилата са в опозиция в 1-я градус на Стрелец и Близнаци. Луната в Стрелец, освен че е срещу Слънцето, пренася енергия между ретроградните Марс и Сатурн, два от малфакторите на зодиакалния пантеон. Слънцето и Марс са в опозиция. Затова неделята се очертава като ден на конфликти и напрежение, които преминават бързо поради подвижния характер на знаците, включени в тях.

На 20 юни предстои още едно , в 29-я градус. Така за огнените знаци ще има втори шанс за спешна реализация.

Като важно астрологично събитие трябва да отбележа и преминаването на в следващ знак, от Везни в Скорпион. Това се случва на 21 май, събота. Лилит преминава през Зодиака за 8.85 г., като се задържа в даден зодиакален знак средно за около 9 месеца.

Повече за Лилит в тази моя статия, Лилит-Черната луна.

Успешна предпразнична седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Някои ще стягат багаж за пътуване на близки разстояния и „къси преходи“. На други от групата обаче предстоящото пълнолуние в сродния по стихия знак Стрелец, предстои далечно плаване – в буквален, и в преносен смисъл. Слънцето преминава в Близнаци в петък като бележи предстоящ едномесечен период, в който близката среда на общуване ще привлича вниманието и ще изисква влагане на повече от марсовата ви енергия. Отношенията с братя, сестри, племенници, братовчеди – своите, и тези на партньора ви, ще са сред хората, които най-активно ще участват в случващото се около вас. Имайте готовност за много срещи, разговори, обсъждания и договаряния, които ще се отприщят с тръгването на Меркурий в права посока. Често ще ви се налага да отстоявате позицията си категорично и без да давате много алтернативи на отсрещната страна. В събота и в неделя избягвайте конфликти, и „джигитски“ изпълнения на пътя.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Предстоящото пълнолуние в сродния по стихия знак Стрелец повдига градусите на емоциите, прави ви изпълнени с енергия и ентусиазъм да доказвате себе си, своите планове и намерения. В личния живот има много емоции, страст и запомнящи се преживявания. Трите планети, включая Слънцето, които ви поощряваха да си поставяте по-високи цели, да разширявате работните си контакти и да търсите повече възможности за приложение на способностите, ще ви подкрепят и през тази седмица. Слънцето напуска зоната на кариерата в слънчевия в петък, преминавайки във въздушните Близнаци. В края на седмицата Меркурий излиза от ретроградност и това ще се отрази чувствително, и в позитивна посока, на професионалните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои още една забележителна седмица. Този път акцент дава пълнолунието във вашия знак в края на седмицата. Обикновено пълнолуние в знака се случва веднъж в годината. Но през 2016-та имате бонус – две пълнолуния, първото на 22-ри май, второто на 20-ти юни. В понеделник тригонът на светилата спомага за повече лекота в общуването с околните. Вторник е делови ден и някои ангажименти изискват повече внимание и отговорност. В сряда си пазете вещите и личните данни от недоброжелатели. В петък Слънцето преминава в срещуположния зодиакален знак -Близнаци. Намирате се в средата на личната си година, време за равносметка и „натискане педала на газта“. Подкрепа имате от пълната Луна в знака, която бележи време за реализация. В събота и неделя обаче бъдете внимателни във взаимоотношенията с околните, заради опозицията на Слънцето и тройката космични тела, които са ви на гости- Луната, Марс и Сатурн, ретроградни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е вдъхновяващо. Луната в Дева, в тригон към Слънцето, ви прави активни и предприемчиви. През тази седмица и последните от знака ще преминат в слънчевия период на личната си година – време за изява и реализация на амбициите. В това отношение имате подкрепата на Меркурий, който в неделя излиза от ретроградната си фаза. Меркурий е в средата на знака ви и ще ви радва с присъствието си до 13 юни. Пълнолунието в Стрелец в края на седмицата ще изведе на преден план интимния ви живот. Марс ще участва активно както в скандалите, така и в сдобряването, насищайки с огнена страст емоционалния ви живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои неспокойна седмица. В понеделник Луната е все още във вашия знак, активна във все още действащия голям земен тригон. Ехото на събития от миналата седмица, ще бъде предмет на обсъждане до средата на тази. До петък позитивните енергии на аспектите в земните знаци ще ви радват и подкрепят. Слънцето навлиза във въздушните Близнаци на 20-ти. Така в последните дни на седмицата, в дните на пълнолунието, някои страни на живота ви могат да станат твърде поляризирани. За което спомагат пълнолунието в Стрелец и опозицията на Слънцето с планетите, разположени в този зодиакален знак – ретроградните Марс и Сатурн. Мнозина ще трябва да избират между равностойни възможности. На други ще се наложи на пренебрегнат някои служебни ангажименти в полза на семейните, или обратно. В неделя Меркурий излиза от ретроградност, двоен плюс за вас в следващите седмици, защото е управител на знака ви, и е в подкрепящия земен знак Телец.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, успешно начало на седмицата. Тригонът на светилата в другите два земни знака – Дева и Телец, прехвърля позитивна енергия от предходната седмица в тази. Ако „денят се познава от сутринта“, то през всичките останали дни доброто настроение ще бъде ваш спътник. В петък Слънцето преминава във въздушните Близнаци като огрява зоната на слънчевия хороскоп свързана със здравето. Навлизате в период, в който профилактиката е не просто пожелателна, а необходима. Ако тялото ви дава знаци, обърнете му внимание. Откажете се от вредни навици, които влияят неблагоприятно върху физиката и духа ви. Променете дневен режим, начин на хранене, работен график или друго, което ще внесе разнообразие и тонус в ежедневието.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е запомняща се с изправянето на Меркурий. Управителят на знака ви излиза от втората си за годината ретроградна фаза в земния знак Телец. Предстоят му повече от три месеца движение напред, в част от които, между 13 и 30 юни, ще ви бъде на гости. Дотогава, от предходния знак Телец, планетата най-силно свързана с мислене и говорене ще ви прави по-зрели и прецизни в това отношение, давайки си сметка за последиците. В края на седмицата предстои огнено пълнолуние в зоната на партньорството в слънчевия ви хороскоп. Марс и Сатурн, ретроградни в Стрелец, активирани от Луната, през втората половина на седмицата, могат да напрегнат отношенията с брачния партньор, или съдружниците, с колегите, или работодателите. От петък Слънцето е във вашия знак, ще ви помага да изразявате по-добре мисли, желания, намерения, да се представяте пред околните по възможно най-добрият начин.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои комуникативна седмица. В понеделник след обяд Луната е вече във вашия знак и ще се движи там до четвъртък. Дават ви се много права и възможности да движите нещата си в избраната от вас посока. Стига Меркурий да не се намесва активно,в тази последна за неговата ретроградност седмица. В петък Слънцето преминава в другия въздушен знак -Близнаци, откъдето ще освети преминаващата през Стрелец Луна в края на седмицата. Пълнолунието в огнения знак ще ви прави по-активни в общуването. Чудесен период за изява, в края на тази и през следващата, за тези които практикуват меркурианска професия – такава свързана със словото, писмено и говоримо. Можете да бъдете много убедителни и успешни, когато купувате, продавате, или посредничите. Разширете кръга на социалните си контакти, обърнете внимание на хората около вас, приятели, съседи, съученици.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. Предизвикателствата идват още в понеделник, когато в следобедните часове Луната премине в другия въздушен знак Везни. Някои ще „стягат куфарите“ за пътешествие надалеч. Други ще приемат предизвикателствата на знанието, на повишаване на квалификацията, на ученето или преподаването, отправени към любознателната ви природа. От петък Слънцето е в третия въздушен знак -Близнаци. Навлизате в период на динамични промени в личния живот. С активното участие на Венера и директния от неделя Меркурий ще ви се отдава с лекота да внесете съществени подобрения в домашната среда. Пълнолунието в огнения Стрелец насища със страст връзките и носи реализация на съкровени желания.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционално приповдигната седмица. Предстоящото пълнолуние ще ви прави по-чувствителни към приказките и постъпките на околните, както и по-остро реагиращи на дребни на пръв поглед дразнители. Триото Слънце-Венера- придвижващо се през земния Телец ще ви подтиква да доказвате своята компетентност понякога по странен за околните начин. Вашите знания сега ще влязат в употреба, но все още ретроградния Меркурий може да ви попречи да бъдете изрядни в документи, и при работа с институции. Възможно е да се чувствате претоварени и несмогващи с малкото време, с което разполагате. Отървете се от излишните ангажименти, разчистете си графика за най-важното в момента.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Тригонът на светилата в понеделник ще удължи ефекта на добрите влияния от предходната седмица. До петък Слънцето е все още в зоната на партньорството и можете да продължите преговорите по нова работа, или нова ангажимент. С преминаването в зоната на въздушните Близнаци картината се променя. Фокусът на вниманието също. Вашата водна и емоционална природа ще бъде провокирана в следващите дни от пълната Луна в огнения Стрелец. Тя ще ви кара да търсите начини да се справите с финансов проблем, да успеете да извлечете полза от вложения досега труд, месеци назад. Темата за намаляване на разходите също ще бъде поставена на масата за обсъждане, както и баланса между двете – приходи и разходи. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак, правото и отговорностите също. В неделя Меркурий „изправя походка“ и за вас отпадат някои ограничения в партньорските взаимоотношения за следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължава тенденцията на активно включване в социалния живот. Пълнолунието в огнения Стрелец създава допълнителна динамика, която може да ви дойде в повече и към края на седмицата да се чувствате „като изцедени“. Но не е време да стоите на завет, да чакате да ви открият и поднесат успеха на тепсия. Бъдете активни и включени в случващото се около вас. Пълната Луна в зоната на кариерата е мощен стимул за напредък. Да, сега все още Меркурий е ретрограден и „слага прът в колелата“. Но от неделя той тръгва напред и извинение нямате. Имате обаче втори шанс,след месец,на второто пълнолуние в Стрелец. От петък Слънцето огрява зоната на семейните взаимоотношения. Дом, деца, жилищна среда, жестове на привързаност и взаимност, всичко това ви очаква в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луната на 16.05.2016/12:20 часа.

На 20.05.2016/17:36 часа Слънцето преминава в Близнаци.

На 21.05.2016/17:51 часа Лилит преминава в Скорпион.

На 22.05.2016/0:14 часа пълнолуние в 1°13’Стрелец.

Слънце в опозиция с Марс на 22.05.2016/14:17 часа.

На 22.05.2016/16:19 часа Меркурий става директен от 14°Телец.

Луната през периода се движи между знаците Дева и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

16.05.2016/12:20 – 16.05.2016/20:33

18.05.2016 /18:23 – 19.05.2016/9:29

21.05.2016/14:39 – 21.05.2016/21:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , , , , ,

4 коментара so far »

  1. tedi123 каза,

    Писа на май 16, 2016 @ 17:25

    Какво произтича за зодиите от лилит в скорпион

  2. Пепа каза,

    Писа на май 17, 2016 @ 10:47

    Здравейте, дали това че Меркурий ще се обърне в права посока точно върху МС е добър знак за намиране на работа/професионално развитие/? Благодаря!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 18, 2016 @ 11:58

    Пепа,
    Да, защото тръгва по 10 дом отново.
    Може да се появят както стари,така и нови предложения. Изобщо време за раздвижване в професионалната сфера.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на май 18, 2016 @ 11:59

    tedi123,
    дълго е за обяснение. Ще го включвам в седмичните хороскопи,както досега.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии