Седмичен хороскоп 16-22 ноември 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в съвпад със Слънцето във вторник

Нептун директен от сряда

Венера в квадрат с Плутон в събота

Слънцето в Стрелец от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Началото на седмицата попада в напрегната астрологична обстановка. Луната преминава през кардиналния Козирог като за пореден път задейства квадратурата на намиращия се в него Плутон и Уран. Това се случва няколко пъти на месец, когато нощното светило преминава през кардинален знак. Но сега включването на квадрата Уран-Плутон става едновременно с квадратурата Сатурн-Нептун,която от средата на октомври навлезе в критичната пет градусова орбиса.

Квадратурата Уран-Плутон в кардиналните Овен-Козирог се разви от 2009 година насам,както много пъти съм писала. Тя премина през седем точни аспекта в периода 2012-2015 година като в резултат в света се случиха дълбоки преобразувания, в арабските страни, в Азия и в Европа. Както приближаването, така и разделянето при далечните планети става бавно и постъпателно, две крачки напред една назад. Затова излизането от квадратурата ще продължи още няколко години. Заради ретроградното движение на Уран, което ще продължи почти до края на годината, квадратът се доближава до точен, достига 91 градуса, а от там и неговата разрушителна сила се проявява още по-силно.

Другата квадратура, на Сатурн и Нептун е по-динамична, заради относително по-бързото движение на Сатурн спрямо това на Уран и Плутон. Първият точен аспект предстои да се случи на 26 ноември при право движение на двете планети. Следват още два – през юни и през септември 2016 година.

Утежняващо условие е движението на Юпитер през Дева,който в даден период, през пролетта на 2016 година, прави напрегнати аспекти и с двете планети включвайки се в двоен, тао- квадрат с тях. И трите планети са свързани с религията, Юпитер е сигнификатор на вярата, религиозните закони, властта на религиозния елит. Сатурн се движи в неговия знак Стрелец,който също има отношение към вярата, макар по един по-разкрепостен и свободолюбив начин. А Нептун допринася за мистифицирането на религиозните убеждения и фината манипулация на съзнанието на големи маси хора. По този начин от предходната седмица сме в епицентъра на процеси, които набират енергия от месеци и години, но които сега – през зимата и пролетта на следващата година ще имат най-яркото си изражение.

В сряда Нептун излиза от ретроградната си фаза. Тя е продължителна, заема около пет месеца, а в случая започна на 12 юни 2015-та. Правото движение на Нептун в неговия знак Риби може да донесе известно омекотяване на международната обстановка, след трагичните събития във Франция. Или тяхното замазване.

Но нивото на емоционалност в човешките взаимоотношения ще нараства с напредването на дните. Макар да се движи през дипломатичните Везни, Венера навлиза в зоната на влияние на квадрата Уран-Плутон. Двойният квадрат ще влияе през тази и през следващата седмица. Точните аспекти с далечните планети са – на 21-ви с Плутон, а на 24 -ти с Уран. Кардиналните знаци са отново на авансцената,както и хората с лабилна психика, остро реактивни и неконтролируеми. В международните отношения – дипломатически престрелки, заплахи и действия от позиция на силата. И всичко това няма да свърши с преминаването на Венера до края на ноември, защото след нея в критичната зона навлиза Марс и ще се задържи там до средата на декември.

В личните отношения квадратът на Венера-Плутон ще изпълни с емоции и страст зоните, където има неразбирателство и пукнатини. Най-отчетливо ще бъде проявлението на аспектите при хората с рождени Слънце, Луна, Венера, Марс, Асцендент, МС в кардиналните знаци в първа и втора декада.

Докато Венера показва своето разбиране за проблемите в кардиналния кръст, Меркурий подхваща щафетата в подвижния, насочвайки се към съвпад със Сатурн. На 20-ти планетата на комуникациите преминава в огнения знак Стрелец. Макар това да е знака на неговото изгнание, Меркурий съвсем не е безобиден, но за него ще говорим повече през следващата седмица. В неделя и Слънцето навлиза в Стрелец, започва новата астрологична година за родените в първите градуси на подвижния огнен знак.

И накрая ще се върна към началото на седмицата. Във вторник Меркурий прави съвпад със Слънцето в 24 градуса Скорпион., и заедно с него застават в хармонични аспекти с лунните възли. Тези благоприятни аспекти,заедно с Луната във Водолей правят първата половина на седмицата топло рационална, отворена за творчество и вдъхновение, за търсене на нови възможности, и пътища за справяне с трудните задачи, които ни поставя живота.

Слънчева и позитивна седмица!

 

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Понеделник е неспокоен заради Луната в Козирог, с чиято помощ ще ви бъдат отправени изисквания, на които ще се чувствате задължени да отговорите. Марсовият ден на седмицата – вторник вероятно ще бъде забележителен за мнозина. Бъдете готови да дадете своята безкористна подкрепа там,където трябва. Ако на вас е нужна такава, ще я имате преумножена. Първата половина на седмицата е благоприятна за договаряне с кредитори, за обсъждане на финансовия план със съдружници, за купуване или продаване на семейно жилище, за изготвяне на семеен бюджет за наближаващите празници. Последното може да се окаже по-сложно, ако го правите през втората половина на седмицата. В срещуположната зона на зодиака се движат двете емоционални планети,на любовта- Венера, и на страстта-Марс, като в партньорските взаимоотношения правят сложното още по-сложно от четвъртък нататък. Въоръжете се с много търпение и стоицизъм в почивните дни, особено в неделя.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, основната тема през седмицата е доверието. С тръгването на Нептун от Риби напред ще ви се иска да сте максимално сигурни в най-близките си хора, или в най-близкия човек. Позволени са всякакви тестове и изпитания, стига да не накърняват чуждото достойнство. Радостно събитие в дома подсказва съвпадът на Меркурий и Слънцето, дори нещо повече -добро възнаграждение за положен труд. Първата половина на седмицата е подходяща да направите нещо повече за личните си доходи. За някои ще е удачно да вземат допълнителна работа, която да извършват от дома си. През втората половина на седмицата, когато в астрологичната картина облаците се сгъстяват, бъдете внимателни в отношенията си с тези, с които учите, или сте съседи, или работите по един и същи проект. От неделя нататък навлизате в марсовия период на личната си година – време за нагърбване с по-тежки и обемни ангажименти, но и за повече романтика.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои последната седмица от сатурновия период, предшестващ навлизането на Слънцето в собствения знак. Началото на седмицата е обещаващо по отношение професионална реализация и лични доходи. Някои ще получат директни похвали, а други подкрепа от някой, който не желае да се афишира. Нептун,тръгвайки напред, ще ви помогне да си отговорите на въпроси свързани с близки хора и да намерите най-добрата линия на поведение. Вероятно ще трябва да промените нещо в разбирането си за личното пространство, и кого искате да допуснете в него. През втората половина на седмицата, когато Венера навлезе в критичната зона, темата пари, доходи, материална подкрепа ще застане във фокуса на вниманието ви. Имате силата да се справите, още повече, че в събота Меркурий ви идва на гости, а в неделя Слънцето навлиза в знака и осветява най-хубавите страни на вашия огнен характер.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е оптимистично. Луната в сродния по стихия знак Козирог, задейства амбиции, потискани поради невяра в себе си или заради материални съображения. Имате шанса да получите подкрепа от партньор или съдружник, ако подходите достатъчно коректно и почтено. Нептун излиза от ретроградната си фаза и за вас това може да донесе просветване за истината в някои човешки взаимоотношения. Особено важно е това през втората половина на седмицата,когато Венера, управителката на знака ви, влиза в спор с Плутон. Натрупаното напрежение в интимните отношения може да изригне като вулкан и да застраши семейния мир, към който толкова много се стремите. И не само семейния. Марс, подобно на Венера, е в зоната на работните взаимоотношения, затова не подкрепяйте интригите на работното място, ако държите на добрия тон и на спокойствието.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои още по-динамична седмица от предходната. Съвпадът на планетния управител Меркурий със Слънцето е знак за високо емоционални и радостни преживявания. На някои късметът ще се усмихне под формата на печалба, на други ще донесе интересно запознанство, на трети неочаквани пътувания. Периодът е добър за смяна на превозното средство, за закупуване на велосипед, мотор или кола, или с каквото там се придвижвате. Или да си купите зимни гуми на добра цена. Полагането на изпит в първата половина на седмицата може да е много добра оценка. Използвайте дните до сряда, включително, за договаряне на всичко свързано с обучение, писане, преводи или публикации. В петък и почивните дни обаче се въздържайте от непланирани разходи, и такива надвишаващи възможностите ви.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на предизвикателствата. В понеделник Луната е във вашия знак, преминавайки през позицията на Плутон – 13 градуса Козирог. Транзитът е изпълнен с много амбиция и желание за себедоказване. Можете да бъдете начело, лидер, водач, или бунтовник, защото е задействан квадратът на двете планети -трансформатори на минало и настояще. Дали ще бъдете разбран и подкрепен? Да, през първата половина на седмицата. Разчитайте на хората около вас, и на тези, с които имате виртуално приятелство. С потеглянето напред на Нептун в сряда постепенно ще отпаднат някои съмнения и разминавания между думи и дела. Някои неясноти по проекта, по който работите, също ще се разсеят и ще ви дадат възможност да се поместите в предварителния график. В края на седмицата обаче дръжте емоциите си под контрол. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст сега започват с включването на Венера, което е „леката кавалерия“. Предстои включване на Марс през декември, и тогава ще ви трябват много повече усилия и себеконтрол.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на отговорностите. Поетите, изпълнени или неизпълнени задължения, ще засветят в ярко червено пред вас, за да ви напомнят за себе си. Особено важни са тези с хората на по-висока позиция в йерархията. През първата половина на седмицата имате възможност да видите картината по-ясно. Това, което е било забулено през месеците на ретрограден Нептун, сега постепенно ще ви се открие и даде възможност за адекватна реакция. Съвпадът на Меркурий, вашият управител, със Слънцето е златен шанс да се договорите и да наклоните везните в желаната посока, за по-добра позиция и по-високо заплащане. Втората половина на седмицата може да се окаже твърде напрегната за личните взаимоотношения, още повече, ако там сте проявили небрежност и некоректност. През следващата седмица, когато към Сатурн в срещуположния знак Стрелец, се приближат Слънцето и Меркурий, партньорството ще придобива все по-голямо значение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

Ve12Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, започват седмицата с грижи по дома. По-точно с доходите, с които обезпечавате семейството си и покривате своите нужди, и тези на близките си. Повечето от групата ще трябва да се справят сами, без да разчитат на чужда подкрепа. Марс е в знака ви отскоро, дава кураж и самоувереност, с които можете да отправите своите претенции, там, където се чувствате пренебрегнати и недооценени. Нептун, потегляйки в права посока от сряда, ще ви помага да се ориентирате в лабиринта на сложните взаимоотношения в работната ви среда, да различите истинското приятелство от фалшивото Някои новооткрити истини могат да ви подтикнат да търсите разплата в дните, когато управителката на знака – Венера влиза в битка с далечните и могъщи Плутон и Уран. Критични в това отношение са петък и почивните дни, особено неделята. От следващата седмица навлизате в период на активна комуникация и движение, което ще ви помага да се разтоварите от излишната емоционална енергия.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои резултатна седмица. Акцентът е в съвпада на планетата на комуникациите и Слънцето, събитие което се случва няколко пъти в една календарна година, но най-много един път в зоната на кариерата на вашия слънчев . Обединената енергия на двете космични тела повлиява благоприятно професионалната сфера. Имайте готовност за промени, за нова работа, нови ангажименти, за по-добри кариерни условия. Директният Нептун от сряда нататък ще разсее неяснотите по отношение личните доходи. Можете да искате повишение на заплатата, да предявите някои претенции от морално етично естество. Имате нужда от повече пространство и възможност сами да взимате решения. Преборете се за това. В края на седмицата ви идва подкрепа в лицето на приятел/и или екипа, с който работите.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои още една неспокойна седмица. В понеделник имайте готовност да отговорите на множеството претенции отправени към вас, от партньор, деца или колеги. Първата половина на седмицата се очертава да е позитивна и удовлетворителна с ваши или на близките ви постижения. Излизането на Нептун от ретроградната фаза също е астро събитие с положителен знак за вас, тъй като дава „зелена светлина“ на плановете за обучение, пътешествия и забавления. Рязка граница не може да се сложи,защото влиянията се преплитат,но втората половина на седмицата е по-емоционална и напрегната. Това е заради неблагоприятните аспекти на Венера с Плутон и Уран в петък, и в почивните дни. Избягвайте конфликти с най-близките, позволете си натрупаната енергия да изразите в нещо съзидателно и трайно. От неделя навлизате в период на повече физическо и умствено натоварване, затова пестете силите си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Първата половина е под влияние на съвпада на Меркурий и Слънцето във вторник в 23 -я градус на вашия знак. Предоставя ви се чудесна възможност да изразите собствено мнение по даден въпрос, да заявите позиция, с което да насочите случващото ви се в определена посока. Изборът ви може да е продиктуван от дълбоки емоции – радостни или тъжни, но касаещи близки хора. В сряда Нептун тръгва в права посока в сродния по стихия знак Риби. След близо пет месечен период на несигурност, нестабилност или заблуда по отношение дете, деца, интимен партньор или творчески продукт,сега завесата постепенно започва да пада. Можете да внесете съзнателни корекции, да се намесите там,където това е необходимо. В края на седмицата Слънцето преминава в следващия знак и така всички от групата ще бъдат в слънчевия период на личната си година. Отделете време и средства да рекламирате дейността си, търсете нужните ви хора и подходящата среда за реализация на уменията ви.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои интересна седмица. Акцентът е Нептун, който се движи през вашия, неговия, знак и в сряда става директен. Ретроградната фаза на Нептун продължава почти половин календарна година, от 12 юни, продължително време, през което някои лични планове и намерения могат да търпят задръжки, или личната инициатива и предприемчивост да са били сведени до минимум. За промяната ще си дадат сметка малцина, само най-чувствителните, тъй като планетата преминава през стационарна фаза, като и трябват няколко дни докато се усети движението и напред. Съвпадът на Слънцето и Меркурий в сродния по стихия знак Скорпион е истинско откровение за кретивната ви природа, особено ако усилията ви са съсредоточени в интелектуални занимания, научна работа, писане, издаване. Ако разчитате на финансова подкрепа на плановете си, то ще ви се наложи да се преборите за нея както сега през тази седмица, така и през следващата.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце и Меркурий в съвпад на 17.11.2015г в 16:53 ч.

На 18.11.2015 г в 18:29 часа Нептун излиза от ретроградната си фаза от 7°Риби

На 20.11.2015/22:43 часа Меркурий преминава в Стрелец.

Венера в квадрат с Плутон на 21.11.2015 г в 4:02 часа.

На 22.11.2015 г в 18:25 часа Слънцето навлиза в Стрелец.

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

16.11.2015/22:53 – 17.11.2015/9:24

19.11.2015/10:19 – 19.11.2015/14:21

21.11.2015/15:23 – 21.11.2015/17:12

22.11.2015/21:16 – 23.11.2015/18:26

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на ноември 16, 2015 @ 7:40

    БРИЛЯНТНА както винаги! Благодаря, Муси!

  2. Анелия Филипова каза,

    Писа на ноември 16, 2015 @ 12:36

    За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои резултатна седмица. Акцентът е в съвпада на планетата на комуникациите и Слънцето във вашия знак, събитие което се случва няколко пъти в една календарна година, но най-много един път във вашия знак – за Водолей; За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Първата половина е под влияние на съвпада на Меркурий и Слънцето във вторник в 23 -я градус на вашия знак. – за Скорпион. За водолей едва ли е вярно и ако не е, тълкованието по-нататък за този знак какво е

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 16, 2015 @ 16:45

    В зоната на кариерата, за Водолей това е Скорпион,тълкуванието е в този смисъл. Грешката е моя. Благодаря ви Анелия.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 17, 2015 @ 10:52

    Проявление на квадрата Уран-Плутон.
    Силно земетресение разлюля Гърция
    Земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер разлюля Гърция. Европейският сеизмологичен център промени магнитуда на труса, след като по-рано съобщи, че е 5,6 по Рихтер.
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1529104

    Земният трус е усетен в 8,10 ч. тази сутрин и с епицентър на 25 км западно от Лефкада, на 95 км югоизточно от Керкира и на 279 км южно от столицата на Албания – Тирана.

    Трусът е с дълбочина 10 км, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Засега няма данни за пострадали или материални щети.

    Граждани, които се намират на около 30 км от епицентъра съобщават, че са усетили много силно труса. Усетили са го хоризонтално и за доста дълго време. Земетресението е усетено в Атина като доста продължително.

    Източник: БГНЕС

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии