Седмичен хороскоп 18-24 септември 2017

НЛ 20 9 17Венера в Дева от сряда

от сряда

Слънце във Везни от петък

 

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В началото на седмицата Венера все още е в центъра на вниманието, а с нея и големият огнен тригон. Трите планети Венера-Уран-Сатурн обединяват енергиите си, а с дискретното участие на Юпитер от Везни за много хора в личния живот ще се случат интересни и предимно благоприятни промени- срещи, запознанства, покани за пътувания и за радостни събития, като годеж, сватба, пита за дете или кръщенка.

В сряда Венера преминава в Дева, в знака на своето падение. Макар с отслабено влияние планетата на любовта ще бъде особено благосклонна към земните знаци през следващите три-четири седмици. Но също така и за всички останали драматизмът в личните отношения ще бъде изместен от повече спокойствие и резервираност, което от своя страна измества фокуса на вниманието към по-земни и практични общи цели.

Дните преди новолунието предполагат разчистване на старото и отваряне на терен за развитие на новото. Като изметени есенни листа някои отношения могат да отидат в коша, и есенния вятър да отвее съмненията,които вгорчават нечии връзки.

Главният акцент на седмицата е новолунието в Дева. В сряда сутринта Слънцето и Луната се срещат в 27-я градус на Дева. Така в сряда Слънцето и Луната, все още близките Меркурий и Марс, и току що пристигналата Венера се събират в шестия знак на зодиак,правейки активна и водеща земната стихия. Новолунието в земния знак Дева задава много нови теми, които да се развият до следващия съвпад на светилата.

В петък Слънцето преминава във Везни, знакът на хармонията, баланса, сътрудничеството, сдружаването в името на обща идея, цел, кауза.

Докато Венера започва седмицата с тригон с Уран, то другата планета, която играе важна роля в човешките отношения – Марс прави опозиция с друга далечна планета – Нептун, в края на седмицата. Тези много различни персонажи от планетарния ансамбъл застават един срещу друг през около две години. За последно опозиция между Марс и Нептун е имало на 7 октомври 2015 година. Докато Марс е провокатор на директния изказ и устремното действие, Нептун е манипулатор от висока класа и подтиква към завоалираност в словесното изразяване, както и към подмолни действия. Опозицията има качеството да обединява противоположностите, да ги прави взаимнодопълващи се, с цел създаване на устойчива форма,на едно цяло. Така в края на седмицата, през трите почивни дни, на фона на Слънце във Везни ще се развиват противоречиви по своята същност идеи, нагласи, планове и стремежи, но облечени в една дреха, обединени в едно цяло.

Топли есенни дни и празнично настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана, макар и по-кратка, седмица. Венера навлиза в Дева,последвана от новолунието в същия знак. Така зоната на земния знак в слънчевия ви хороскоп е зачетена с присъствие от пет космични тела. Някои ще се чувстват притиснати от обстоятелства да правят определени неща, които не са точно това, което искат. Или по определен начин, който не е точно техният. Умението да се организирате бързо, да спазвате предписание, график, рецептура, или друга схема, ще ви бъде от полза. Новолунието в Дева ще изисква да се опрете на лични качества като точност, акуратност, почтеност, да имате готовност за промени в ежедневието, които целят подобряване, укрепване, на здравето и подобряване ефективността на труда влаган в прякото ви занимание. По-добре малки стъпки и сигурни резултати, отколкото голямата кошница, която остава празна. В края на седмицата вашата марсова природа може да бъде провокирана да се изрази по несвойствен начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на успокояване на страстите. Принос за това има Венера, която в сряда ви напуска, преминавайки в земната Дева. Каквото било, било. С новолунието в Дева навлизате в период, в който си връщате трезвото мислене и способността практически да прилагате знанията си, извличайки полза най-напред за себе си, разбира се, но и за тези, които огрявате с дарбите и чара си. Темата пари и притежания ще се развива в следващите дни и седмици. Можете да постигнете много в тази посока, ако положите съответните усилия. При някои ще има увеличение на работното възнаграждение, други ще намерят допълнителни източници, за да подобрят финансовото си състояние. В петък Слънцето преминава във Везни и това ще промени някои обстоятелства в живота, като ви направи по-комуникативни, търсещи, информирани и готови за промени.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Работните ангажименти ще ангажират изцяло вниманието ви. В зоната на професионалната активност се движат няколко планети. Венера,която преминава в Дева в сряда, спомага за хармонизиране на отношенията в работната среда, с колеги, шефове и партньори. От своя страна новолунието, което се случва в същата зона, задава нови теми, нови идеи за решаване на важни за вас и кариерата ви въпроси. И нови цели, или преформулиране на старите. В петък Слънцето влиза във Везни с препоръката да се включите в екип, да работите съвместно с други хора, за да имате гарантиран успех в близко бъдеще. Разширявайте кръга от приятели, привличайте съмишленици за добрите си каузи, разчитайте на другите и нека те също разчитат на вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои въодушевена седмица. Активната земна стихия ви настройва романтично есенно, подхранва позитивизма и надеждите, което ви помага да бъдете обединителен център за очакванията на околните. Новолунието в сряда, в зоната на любовта, творчеството, забавленията, успехите, ви прави по-активни и съзидателни, готови със свои виждания и решения, които отговарят на изискванията на момента. Има някои присъщи ограничения, като това да не се хвалите с неща, които не са ваши постижения, както и да не харчите повече, отколкото можете да си позволите към този момент. За свободните сърца, на които Венера помогна да срещнат някого, новолунието в Дева отваря нова страница, с нови възможности за създаване и/или укрепване на връзка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на новолуние в Дева. То е предхождано от навлизането на Венера във вашия знак. Планетата на любовта,красотата и хармонията е прекрасен гост, който ви навестява веднъж на година и половина. Тя носи добронамереност, мекота в отношенията с околните, вежливост, деликатност, добри маниери, но също така заостря вниманието към собствената личност. Обръщайки критичен поглед към себе си, вероятно ще поискате да промените някои неща във външния си вид. Периодът е удачен за това, а последвалото новолуние във вашия знак, в сряда, ще ви даде добри идеи в тази посока. Новолунието в Дева е отправна точка за планове с дългосрочен характер, по които да работите търпеливо и всеотдайно в следващите седмици и месеци. Слънцето навлиза във Везни в петък, задействайки мисловен процес фокусиран във финансовата тема. В края на седмицата Марс от вашия знак застава в опозиция с Нептун от срещуположния. Някои ваши инициативи може да не срещнат подкрепа, или действия от ваша страна да доведат до недоразумения с някого, на когото държите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Събирането на няколко космични тела в зоната на земната Дева прави първата половина на седмицата особена и значима за вашата група. За някои предстои тръгване надалеч, предприемане на дълго пътуване, или такова до далечни земи. Други ще се отправят на интелектуално пътешествие, започвайки обучение, или преподаване, в ново учебно заведение, или в нова учебна дисциплина. Новолунието в Дева задава повече движение и разнообразие в живота, кара ви да излизате от досегашните си рамки на възприемане на света, да бъдете отворени за новото и различното, разделяйки се с предразсъдъци и ограничения. От петък Слънцето ще огрява зоната на кариерата, където заедно с Юпитер ще си партнират, за да ви дадат шанс да изпъкнете, да привлечете внимание, да наложите себе си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои семейно ориентирана седмица. С навлизането на Венера в Дева в сряда, в домашната среда настъпва оживление. Домът ви става фокус на вниманието на околните, идват ви гости, имате идеи за подобряване на обстановката, с повод, или просто, за да си доставите естетическа наслада. Благоразположението и хармонията ще продължат толкова, колкото им позволите, колкото усилия вложите в това да правите околните радостни и доволни. Новолунието в Дева ви прави чувствителни към средата, в която живеете. Някои от групата ще имат успех в намирането на точното жилище за себе си, или за семейството си, макар за това да се наложи да похарчат повече, отколкото са предвидили. В петък Слънцето преминава в сродния по стихия знак Везни, насочвайки вниманието ви в следващите седмици към любовта, творчеството, децата и забавленията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата е забележителна с навлизането на Слънцето във вашия знак. В петък,когато Слънцето влезе във Везни започва вашата астрологична година. В дните преди това има още важни събития. В сряда Венера преминава в Дева. Вашият планетен управител навлиза в най-скритата зона на слънчевия хороскоп, задействайки подсъзнателни импулси и творчески намерения. В дните от сатурновия период на личната година се случва новолунието в Дева, в сряда. Можете да скриете много малко и то за кратко време, защото със Слънцето в петък всичко излиза на показ. Юпитер е все още във вашия знак, придвижвайки се към опозиция с Уран, която става точна през следващата седмица. Имайте готовност за промени в работните отношения и в партньорството.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Активността в земния знак Дева поставя интимната страна на живота ви като приоритетна, което може да измести тази свързана с кариера и професионална реализация. Нуждата от подкрепа и съпричастност ще ви постави в особено положение, от което ще бързате да излезете, стъпвайки на здрава основа. Новолунието в сряда отваря врати за умели решения в сферата на бизнеса като ви прави по-практични и успешни във финансовите дела. Някои ще намерят подходяща сфера за инвестиции или за влагане на спестяванията си в перспективни съвместни начинания с партньора.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Някои още в понеделник ще тръгнат спешно на път. При други, работните ангажименти ще ги дърпат да пътуват наблизо, а някои и надалеч. В сряда, когато Венера премине в ученолюбивата Дева, и светилата се срещнат там, навлизате в период подкрепящ всяка форма на обогатяване на знанията, на придобиване на по-висока квалификация, на подобряване на уменията в дадена област. Средата, която ще ви притегля към себе си, ще бъде предимно от хора, които подобно на вас не стоят на едно място, търсят и се развиват. С новата Луна в Дева е възможно да получите добро предложение за партньорство, или за сезонна заетост, което към момента да ви удовлетворява. Периодът е добър за внасяне на подобрения в превозното средство, или закупуване на ново.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Активността в земния знак Дева се отразява на контактите ви, на взаимодействието с хора, с които споделяте общи цели и планове, работите в екип, приятели сте в реалния живот, или във виртуалното пространство. Венера в Дева от сряда ще в помага да намирате общ език, да балансирате различията и да се свързвате с подходящите хора. Новолунието в същия ден, и в същия знак, внася допълнителна порция свежест, идеи и позитивни очаквания. Децата ви, техните приятели и партньори, предизвикват интереса ви и желанието да ги опознаете по-добре. Организирайте срещи до средата на седмицата. В почивните дни астрологичната картина предлага изненади и вероятност за разочарования.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица посветена на партньорството. Активната земна стихия раздвижва дълбоки пластове в срещуположната зона на слънчевия хороскоп. Венера в Дева от сряда ще влага много добра и подкрепяща енергия за укрепване на отношенията във връзката. А там, където няма връзка, новолунието ще даде шанс и възможности за срещи, запознанства, харесване и начало на такава. Партньорството в професионален план също търпи подобрения и нови възможности за съвместни бизнес начинания. Настоявайте за прозрачност и яснота в отношенията, предвид опозицията Нептун-Марс, която подсказва някои разминавания в интересите между вас и отсрещната страна.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в тригон с Уран на18.09.2017/ 7:27 часа

На 20.09.2017/4:15 ч Венера преминава в Дева

На 20.09.2017/8:29 ч Новолуние в 27°Дева

На 22.09.2017/ 23:01 ч Слънцето преминава във Везни

Марс в опозиция с Нептун на 24.09.2017/ 22:49 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Лъв и Скорпион, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

18.09.2017 / 3:55 – 18.09.2017 /7:52

20.09.2017 / 8:30 – 20.09.2017 /13:06

22.09.2017 /16:04 – 22.09.2017 /20:40

24.09.2017 /10:33 – 25.09.2017 / 7:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

6 коментара so far »

  1. Пепа каза,

    Писа на септември 18, 2017 @ 13:16

    Здравейте, г-жо Дачева, как може да се тълкува съвпад на моя натален АЦ 23/Лъв със соларния АЦ в 21/Лъв на друг човек и разбира се с тр.Северен възел? Соларния АЦ му попада във 2 рад дом, това може ли да е знак за добра финансова соларна година? :) Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 19, 2017 @ 19:25

    Пепа,
    добра финансова година за кого? За вас? За другия човек? За двойката?

  3. Пепа каза,

    Писа на септември 19, 2017 @ 21:27

    Това е в неговият солар – за него, а от там и за двойката :) А и слънцето му е във втори дом в солара. Благодаря ви.

  4. Грета каза,

    Писа на септември 21, 2017 @ 10:04

    Здравейте!

    Бих искала да попитам относно евентуалното проявление на транзитиращ Юпитер в съвпад с натален Северен Лунен Възел.

    Благодаря!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 25, 2017 @ 12:04

    Грета,
    знаете,че това се случва на всеки 12 години и можете да върнете времето назад за аналогия какво да очаквате.
    Разбира се, настоящата транзитна картина е различна от тази преди 12 години. Този юпитеров транзит е благоприятен по принцип.
    Зависи къде в рождения хороскоп се случва, но обикновено е свързан с позитивни събития и нови възможности.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 25, 2017 @ 12:07

    Пепа,
    по-скоро подсказва,че доходите и личните притежания ще бъдат много важни за него през тази лична година. Може да предприеме начинания, кото изискват повече средства, или обезпеченост със собственост. Вероятно и вие сте съпричастна към неговите намерения,в зависимост от взаимоотношенията ви.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии