Седмичен хороскоп 19-25 март 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце и Хирон в съвпад

Слънцето навлиза в Овен във вторник

Меркурий ретрограден от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица с интересна, дори бих казала с предизвикателна астрологична картина. Началото задава съвпадът на Слънцето и Хирон в 28-я градус на Риби, в понеделник в 1:15 ч.. Слънцето всяка година прави съвпад с Хирон, от 2011 година това се случва в Риби. Сега за последен път през настоящото столетие срещата ще се състои в този знак.

Преди 100 години, на 20 март 1918 година Слънце и Хирон са били в съвпад в 29-я градус на Риби, последния градус на водни знак, последния градус на зодиака и край на първата световна война !914-1918 година. Хирон е символ на болезнените уроци. Има хора, и народи съответно, които се учат само и единствено от собствените си грешки. А има и такива, които се учат и от чуждите грешки. Първото е по-трудно и по-болезнено, второто показва ниво на растеж и осъзнатост. Последният съвпад на Слънце-Хирон в последния зодиакален знак е важен преломен момент за настоящето.

Във вторник Слънцето преминава в Овен, започва новата астрологична година, денят и нощта се изравняват. Денят на пролетното равноденствие е след новолунието на 17-ти. Новата Луна в Овен и още четири космични тела в този знак, Слънце, Венера,Меркурий и Уран, правят първата половина на седмицата много огнена и експресивна, подтикваща егоцентричните амбиции, при много снижено ниво на контрол и балансиране. Марс в силата си, в знака на властта- Козирог допълнително утежнява ситуацията. Още повече, че Слънцето отива към квадрат с него. Точният аспект е в събота, но влиянието му се простира върху цялата седмица.

Имаме четири планети в кардиналния огнен знак Овен и три, плюс Лилит, в другия кардинален, но земен, знак Козирог. Липсва планета в елемента въздух като балансьор на енергиите до четвъртък, когато Луната преминава в Близнаци. По този начин дните от понеделник до сряда са претоварени от страсти и амбиции, от неразумност и безотговорност, злоупотреба и погазване на правата на другите. От всички се изисква много яснота в мисленето и преценка на обстоятелствата преди да се заеме позиция. Шанс за това ни дава съвпадът на Венера и Меркурий във вторник сутринта.

Retr-Merk16

На този астрологичен фон, на 23-ти, петък, Меркурий тръгва назад. Първата ретроградност на Меркурий за тази година е от 23 март до 15 април. Преминава изцяло в Овен, като планетата прави ход назад от 16-я до 9-я градус на Овен. Активната огнена енергия прави хората ентусиазирани, планиращи и безразсъдни. Ретроградният Меркурий ще обърка нечии планове, може да ни върне към стари грешки, да разбърка картите, да размести графиците и да ни накара да бъдем по-внимателни в това, което замисляме и правим.

Краят на седмицата се очертава да бъде неспокоен. На фона на квадратурата Слънце-Марс се развива друга квадратура, тази на Венера и Плутон, в същите знаци, кардиналните Овен и Козирог. Неразбирателство, противоречия, скандали, а с помощта на ретроградния Меркурий възобновяване на стари пикантерии и сензации, които да привличат вниманието, или да го отклоняват от по-важни процеси, които се развиват.

Кардиналните знаци са на ход. Хората, които имат рождени планети, включая светилата, АС, МС, в знаците Овен, Козирог, Везни и Рак, през тази седмица ще бъдат подложени на най-масирано планетарно влияние с предизвикателства, претенции, провокации за издържливост и коректност. Вероятността за инциденти и травми е голяма. Тенденцията продължава до края на месеца, когато Венера излиза от Овен, особено силно в дните, когато и Луната е в кардинален знак, но също така и до 20 април, когато Слънцето се прехвърля в земния Телец.

Ключът за излизане от трудните ситуации е в СЛВ. Главата на дракона в Лъв е в хармонични връзки с повечето планети и ни насочва към новото, новото в мислене, и подход. Да престанем да робуваме на стари схеми и предубеждения, на клишетата в мисленето и в изказа, които определят действията ни. Да погледнем на действителността с нови очи, да се радваме на идващата пролет, на възраждащата се природа, на Живота.

Пролетно настроение през цялата седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. На нещо скрито от очите ви е даден финал, сложена е точката, как и какво ще разберете в следващите дни. Във вторник Слънцето идва при вас и полага началото на новата астрологична година. Това се случва в зоната на новата Луна и естествено поражда очаквания за много нови неща, които навлизат в живота ви. Старайте се да запазвате контрол над реакциите си, тъй като провокативните аспекти в кардиналния кръст са твърде много през тази седмица. От вторник до четвъртък финансовите въпроси ще са в центъра на вниманието. Каквото можете, уточнете го преди Меркурий да тръгне назад, за да не изпадате в заблуждение, и в противоречия. В петък, на 23-ти, планетата на комуникациите става ретроградна във вашия знак. Това ще продължи до 15 април, и ще повлияе личните планове, които от една страна могат да бъдат стопирани, а от друга да се налага дълбоко преобразуване и трансформиране, за да имат шанс за реализация след като планетата тръгне в права посока. Много от това, което искате да кажете, да предадете на околните, може да бъде разбрано погрешно, или изобщо да не стигне до тях. Избягвайте конфликти с близките в края на седмицата, а също така претоварване и рискови ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Луната в Овен в понеделник ви подсеща да потегляте на път. С навлизането на Слънцето в Овен във вторник темата се затвърждава и остава актуална поне още четири седмици. Активността в зоната на огнения знак е добра основа за промени, за нови начинания, за разширяване на кръгозора, обогатяване на знанията, увеличаване на подкрепата и задаването на нови, реално достижими цели. Ретроградността на Меркурий в Овен, която започва на 23-ти март, петък, е възможно да доведе до някои обърквания в организацията на събития, мероприятия, пътувания, на изяви с участие на повече хора. Квадратът на Слънцето и Марс през тази седмица е предизвикателство към огнената ви природа, може да доведе до конфликти и разочарования от несбъднати очаквания. А този на Венера и Плутон ще ви подтиква в края на седмицата да се фокусирате върху важните неща в работната среда, да не обръщате внимание на клюките и интригите, да прозрете отвъд нараненото си его, и да се насочите към новите възможности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои невероятна седмица. В понеделник Луната е в другия огнен знак Овен, а във вторник Слънцето навлиза там. За месец напред то ще огрява зоната на творчеството, амбициите, късмета, печалбите и децата. Ще имате от всичко по много, творчески импулси, вдъхновение и желание за работа, романтика и привличане на вниманието към себе си, искате или не. Но реалността не е толкова щедра, колкото мечтите, затова в астрологичната картина се намесват и напрегнати аспекти от и към планетите в сродния по стихия знак Овен. Така Слънцето се изправя в двубой с Марс, а Венера кръстосва шпага с Плутон от Козирог. Кардиналните схватки са решителни и тъй като засягат зоната на доходи, приходи, печалби, е възможно да претърпите някои загуби през втората половина на седмицата. Причината може да е в ретроградния Меркурий, който с лекота обърква и най-стриктно подготвения план. Договаряйте се до четвъртък, или ако не успеете, отложете за след 15 април, когато планетата на комуникациите тръгне напред. Всичко свързано с децата изисква повече търпение и изчакване на подходящото време. В романтичните взаимоотношения могат да се появят стари персонажи, или да зациклите със стари модели на общуване,които не водят доникъде.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои противоречива седмица. Активността в кардиналните знаци може да ви подведе,че бурята минава далеч от вас. Вярно е,че с навлизането на Слънцето в предходния знак Овен, имате един месец време за почивка, възстановяване на силите, за размисъл и планиране, за подготовка за предстоящия скок в новата астрологична година. Но, астрологичната картина е такава, че няма да останете безучастни наблюдатели на случващото се. Във вторник Луната е във вашия знак и това ви дава диригентската палка в ръцете за обстоятелства, които ви засягат. Възможно е да научите тайна, да попаднете на информация касаеща други хора по един нелицеприятен начин, или огорчаваща ви, но дали ще и придадете значение, и колко, зависи от вас. Двете квадратури, тази между Слънцето и Марс, и между Венера и Плутон, са провокатори на категорични оценки и остри реакции. Ретроградният Меркурий ще налива масло в огъня, връщайки ви към минали събития и грешки, към подозрителност и ревност спрямо хората, с които имате близки взаимоотношения. В края на седмицата, при съзнателно изразено намерение, можете да постигнете равновесие и баланс.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Слънцето навлиза в Овен във вторник, активирайки зоната на силните страсти в слънчевия . Те могат да бъдат породени от различни причини. Едната е финансови въпроси, които придвижвате и очаквате да имат решение. Теглене на кредит, погасяване на задължения, спестявания, застраховки, инвестиции, и др.подобни са във фокуса на вниманието сега и през следващите три седмици. Напрегнатата обстановка в кардиналния кръст, към който принадлежи Овен, не обещава безпроблемно разрешаване на спорните въпроси. При някои дори може да се стигне до сериозен конфликт през втората половина на седмицата. В петък планетният управител става ретрограден. Меркурий ще се движи назад от 23-ти март до 15 април – период през който ще ви се наложи да преразгледате плановете за финансиране на свой проект, да потърсите помощ, консултиране с вещо лице или да разчитате някой друг, който не е емоционално ангажиран, да направи нужните ви разчети. В личния живот през тази седмица се намесва активно квадратурата между Венера и Плутон, изискваща проверка на доверие и доказателства за лоялност откъм, и за партньора.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои натоварена седмица. С навлизането на Слънцето в Овен, много внимание ще изисква дома, поетите ангажименти към членове на семейството, грижите по децата, и родителите, и всичко свързано с бита и устройването на жилищното пространство. За месец напред, планетите в тази зона ще ви мотивират за действие. През тази седмица обаче всичко е по-ярко и драматично, заради напрегнатите аспекти, свързващи планетите придвижващи се през вашия знак и тези – през Овен. Квадратурите са носители на противоречия и предизвикателства. Те изискват заемане на позиция, решителност, твърдост и безкомпромисност. Същото ще изисквате и вие от другите. Така личните ви планове ще имат нужда от повече търпение и настойчивост, за да се приведат в изпълнение. Моментът е подходящ да ремонтирате дома си. Ретроградният Меркурий ще обърка много първоначални идеи, но ще ви накара да ревизирате тези, които имат нужда от промяна и осъвременяване. При някои потребността от реконструкция и преобразуване на домашното пространство може да е свързано със съществени промени в състава на семейството, годеж, сватба, и/или идване на важни гости в дома.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Новолунието в Риби от края на предходната седмица повдига множество въпроси за разрешаване и придвижване напред. Времето няма да ви стига,затова не разчитайте единствено на себе си, а включете хора от екипа си, или ако нямате, бързо си създайте такъв. Във вторник съвпадът Венера-Меркурий дава добри възможности за договаряне и съгласуваност в действията. Активността в кардиналните знаци ще ви изправя пред сериозни предизвикателства дори да не сте пряко включени в случващото се. Ще ви се налага да се определите, да заемете позиция, страна, да изкажете категорично мнение, да поемете ангажимент. Придвижвайте подобни обстоятелства до четвъртък, защото от петък вашият планетен управител „кривва от правия път“. Започва първата за годината ретроградност на Меркурий, а с нея и възможността да не ви се случват нещата,както сте ги планирали. Докато Слънцето се движи през Овен, сте в период на изпитания за приятелските взаимоотношения и подкрепата, която можете да получите от реални и виртуални съмишленици. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак, възползвайте се от предимствата, които ви дава тя, бъдете инициативни и включени в случващото се около вас.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до четвъртък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица отдадена на партньорството. В понеделник Луната в срещуположния знак е притегателен център за вашата грижовност и всеотдайност към нуждите на другите. Във вторник Слънцето се настанява в Овен за месец напред. Динамиката в кардиналните знаци Овен и Козирог изпълва зоните на взаимоотношенията с близките с много емоции и драматични включвания. Конфликтността е заложена в напрегнатите аспекти между Слънце- Марс, и Венера- Плутон особено силно през втората половина на седмицата. Ретроградността на Меркурий допълнително усложнява картината и води до някои недоразумения, които да се развиват с времето. Добрата страна на ретроградната планета на комуникациите е да ви накара да се вгледате по-добре в отношенията си с околните, да направите своята равносметка, да отчетете плюсовете и минусите и да си изградите по-ефективна стратегия на поведението. Винаги може по-добре, но когато идеите идват от вас, и резултатът е по-удовлетворителен. В събота и неделя, когато Луната се движи през Рак, напрежението в домашната среда може да се повиши значително. Ако имате близки в кардиналните знаци, знаете причината, затова старайте се да избягвате конфликтите или поне не им позволявайте да се разрастнат.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна във всяко отношение седмица. Активността в огнения Овен с навлизането на Слънцето там, но и с присъствието на още няколко планети, раздвижва пластовете на близката среда. Приятели, познати от детските години, съседи, братя, сестри, племенници и братовчеди, и много други, ще търсят вашата компания, съдействие по важни за тях въпроси, или да посредничите при преговори и сключване на сделки. Комуникацията ще се осъществява много по-леко, ако не налагате собственото си мнение, изслушвате достатъчно дълго и с разбиране човека отсреща, и имате готовност да се отзовете и помогнете. В напрегнатите аспекти от кардиналния кръст заложен потенциал за конфликт и разваляне на отношения. Тенденцията се засилва през втората половина на седмицата, когато в петък Меркурий става ретрограден. Планетата на комуникацията в тази специфична зона създава ефекта на „разваления телефон“, внасяйки изобилие от объркване и недоразумения. Ако работата ви е да подписвате документи, преглеждайте ги многократно преди да парафирате. Офис техниката може да дава повече дефекти през следващите три седмици,затова обновяването отложете за след 15 април.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. В понеделник Луната започва своя седмичен преход от другия кардинален знак Овен,внасяйки раздвижване в работната среда. Професионалната изява, амбициите за доказване и напредък в професията ще бъдат във фокуса на вниманието през следващите четири седмици. Време за учене на нови неща, за покачване на нивото на вече наученото, за демонстрация на качества и умения за справяне в трудни условия. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци провокират скритите таланти и проявлението на твърдостта на характера ви. Квадратурата на Слънцето и Марс, която се развива,по-точно развихря, през тази седмица може да ви постави в стресови условия както с работодател, така и с партньора. Не са изключени инциденти, попадане в рискови ситуации, разгръщане на сериозни конфликти. Квадратът Венера-Плутон е предпоставка за интриги, ревност, много страст и драматизъм във взаимоотношенията с тези, чието мнение е важно за вас. Ретроградността на Меркурий е задържащ фактор за професионалните ви планове. Някои ще трябва да отложат стъпките за представяне и доказване пред шефа, други ще трябва да се върнат на старата работа, изчаквайки следващ удобен момент за промяна. Периодът не е добър за сключване на трудов договор, докато Меркурий не тръгне в права посока. Четвъртък е благоприятен ден за намиране на решения и хармонизиране на отношения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на почистването. Във вторник Слънцето преминава в Овен, активирайки зоната на здравето и работната среда. Присъствието на няколко планети тук подтиква към сериозни планове, свързани със здравето. Намерете най-подходящата за вас диета, най-подходящото място за релакс или лечение. Може би е настъпил момента да си дадете почивка, да вземете отпуск, или дни-компенсации, за да се откъснете за малко от натовареното работно ежедневие. Не очаквайте някой друг да се погрижи за вас, ако самите сте безхаберни към себе си. Ретроградността на Меркурий е в същата зона и започва на 23 март, петък. За три седмици напред Меркурий ще ви кара да преглеждате отново и отново документи за допуснати грешки от вас, или от ваш служител. Да пренаредите ежедневната си програма така,че да пилеете по-малко време и да бъдете по-ефективни в работата си. Това от своя страна ще ви освободи повече време за почивка. Някои отношения в работната среда също се нуждаят от преразглеждан и пренастройка, за да бъде тя хармонична и подкрепяща работния процес. Нов, по-прецизен поглед изискват и някои договори за работа. Проверявайте всичко, не го оставяйте в ръцете на хора, на които нямате пълно доверие.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна във финансово отношение седмица. С преминаването на Слънцето в следващия знак Овен, енергията ви се пренасочва към по практични дела. Ако сте постигнали успех досега, как да го осребрите, как да намерите материалната или нематериалната му равностойност. В слънчевия период на личната си година сте, тонусът и самочувствието са на добро ниво, дори повече. Направете нужното да популяризирате себе си и това, което правите, като можете да разчитате на добра обезпеченост. Ако нямате лични средства, търсете, разширете кръга от хора, които могат да ви съдействат. Имате умението да слушате хората и да печелите доверието им,но през тази седмица напрегнатите аспекти на Слънцето и Венера могат да ви донесат някои разочарования, затова бъдете максимално търпеливи и сдържани. Ретроградността на Меркурий увеличава риска от несправяне с наличните ресурси, така че правете паричните си разчети с повече внимание и предвидливост.

Благоприятни дни през седмицата от понеделник до четвъртък.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в съвпад с Венера на 20.03.2018 / 6:03

На 20.03.2018/16:15/Слънцето навлиза в Овен

На 23.03.2018/2:19/Меркурий от 16°Овен е в ретроградна фаза до 15.04.2018

Венера в квадрат с Плутон на 24.03.2018/ 1:17

Слънце в квадрат с Марс на 24.03.2018 /18:08

През тази седмица Луната се движи между знаците Овен и Рак, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

19.03.2018/ 21:29 – 20.03.2018 / 3:07

21.03.2018/ 19:21 – 22.03.2018 / 7:30

24.03.2018 /5:52 – 24.03.2018/ 10:53

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на март 19, 2018 @ 16:26

    Здравейте Муси! При слънце в телец, Венера в Овен,луна във Везни много ли проблеми да очаквам?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2018 @ 9:25

    Didi,
    ако очаквате проблеми, те няма да ви разочароват и ще дойдат. Търсете решения.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии