Седмичен хороскоп 19-25 септември 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от 22-ри

Слънце във от 22-ри

от 23-ти септември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересна, в астрологично отношение, седмица. До средата ще преживяваме квадрата на Слънцето и Марс от предходната, което значи много енергия изхвърлена навън,често в погрешна посока.

В сряда стават точни два земни тригона. Слънцето и Луната са в хармоничния аспект в края на знаците Дева-Телец. В същия ден Меркурий и Плутон са в тригон, в средата, в 15-я градус на Дева-Козирог. Така от средата на седмицата ще бъдем въвлечени в активности с по-мек характер, ще бъдем по-толерантни и отстъпчиви, готови на компромиси в името на разбирателството и общите цели. Към това ни насочва и наближаващият , особено след като дневното светило „прекрачи прага“ на Везни през тази седмица.

Ежегодната среща на Слънцето и щедрия гигант за пръв път от 12 години ще се състои в знака на хармонията и разбирателството – Везни. Точният аспект е на 26-ти, в понеделник, но влиянието му ще започне още през тази седмица. Този аспект е зареден с мощна позитивна енергия и повлиява взаимоотношенията в подкрепа на творчеството и съзидателността в различните и проявления.

Тази благоприятна, всеобхватна тенденция се подкрепя и от личните планети – Меркурий и Венера. Меркурий излиза от ретроградната си фаза, трета по ред за тази година, на 22-ри, четвъртък,като от сряда до петък, стационарен, е в тригон с Плутон от Козирог. Така някои добре планирани начинания имат шанс да се случат и да добият реални, практически измерения.

Венера излиза от собствения си знак Везни, където в последните три седмици подканяше за повече красота и романтика във взаимоотношенията. Навлизайки в Скорпион,планетата на любовта ще се движи в ритъм със Слънцето и ще добавя повече емоции към въздушния съвпад Слънце-Юпитер, ще придава повече драматизъм и дълбочина на чувствата във всяка ситуация, станала под тяхно влияние. Ще го усетят като влияние родените в първите градуси на въздушните знаци Близнаци, Водолей и Везни.

Добро настроение и позитивни емоции в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е интересна с преминаването на Слънцето в срещуположния знак- Везни. Всяка година през септември Слънцето преминава в полето на партньорските взаимоотношения,за да ви припомни,че това, което касае другите, влияе и на вас, че имате свързаност с хората около вас и техните мнения и интереси са също толкова важни, колкото и вашите. Меркурий става директен от четвъртък и това намалява напрежението в близката работна среда, като ви дава повече свобода на действие, както да планирате, така и да привеждате в изпълнение плановете си. Седмицата е благоприятна за вашите доходи, а предстоящият съвпад на Слънцето и Юпитер обещава добри предложения за работа и ангажименти. От следващата седмица управителят на знака ви – Марс навлиза в полето на професионалната изява, което ви прави по-амбициозни и готови за действие. Навлизате в силен в професионално отношение период.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Финансовата сфера все още стои във фокуса на вниманието и някои недоразумения от предходната седмица изискват анализ. Меркурий, на чиято сметка можете да ги пишете, през тази седмица става директен. Това само по себе си няма да ви „напълни джобовете“, но ще ви даде възможност по-спокойно да планирате разходите си. Слънцето сменя знака си, а това значи нови теми,върху които да се фокусирате. Като например договаряне за извършване на услуги, някои ремонти, козметични подобрения в дома. В тази посока и Венера ще ви помага от петък нататък, когато влезе в Скорпион, съответно в зоната на вашите семейни условия. Слънцето във Везни ще ви помага да бъдете по-обективни в оценки и мнения, както и да придавате по-голямо значение на отношенията си с родственици, съквартиранти, съседи и съученици. Периодът е добър за учене и преподаване, за правене на коректни графици, с голяма степен на ефективност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на новите предизвикателства. Меркурий става директен в четвъртък, което ще намали напрежението в работната среда, и ще ви помогне да изгладите някои недоразумения с колеги или шефове. В същото време идва добър период за промени в професионалната сфера, пренастройка и ориентация към нови цели, търсене на нова среда за изява и подкрепа на личните амбиции. Можете да разчитате на по-широка подкрепа с навлизането на Слънцето в приятелски настроения знак Везни, на повече контакти, на по-голяма аудитория. Съвпадът Слънце-Юпитер е знак за важно събитие в следващите дни и седмици, което ще промени досегашния ви начин на живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, акцентите на седмицата са няколко. Меркурий става директен от четвъртък. От 14-я градус на Дева Меркурий се отправя на пътешествие напред, като през тази и следващата седмица е в хармонична връзка с Плутон от другия земен знак – Козирог. По този начин родените през втората и третата декада на Телец са подкрепени в своите начинания, на които сега се дава „зелена светлина“. В тяхна подкрепа също така е и съвпада на Слънцето и Юпитер, който влияе силно върху хармонизирането на работните условия, привличането на подходящи хора за дадена работа, както и за закупуване на собственост, която може да се използва за бизнес. Венера,вашият планетен управител сменя знака си през тази седмица. В петък тя напуска въздушното поле на своя знак Везни и преминава в срещуположния – Скорпион. За връзката ви настъпва нов, и то по-благоприятен период, в който можете да решите както материални проблеми, така и да намерите общ език по важни семейни, или фирмени въпроси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е оптимистично. Луната в сродния по стихия знак Телец придава спокойствие и уравновесеност, което ще прави впечатление на околните. Дните от понеделник до сряда са емоционално приповдигнати, тъй като са под влияние на двата земни тригона, включващи градусите в средата и в края на вашата зодия. Към тях се добавят два акцента. Меркурий, планетният ви управител, който ви гостува продължително време тази година, излиза от ретроградност. Директният Меркурий във вашия знак е чудесна подкрепа за планове, на които сега им идва времето да бъдат задействани. Другият важен момент през тази седмица е преминаването на Слънцето в следващия знак – Везни, където среща Юпитер. Тази супер двойка ще ви помага да подобрите финансовото си състояние. Не на принципа на икономиите, които не са излишни, а с увеличаване на приходите. Венера, която преминава в Скорпион в края на седмицата, ви прави по-социални и отворени към темите вълнуващи най-близките ви хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

2015kozЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, отново предстои позитивно начало на седмицата. Двата земни тригона имат за отправна точка Плутон от вашия знак, което ви прави фокус на събития, засягащи както личния живот, така и професионалния. С изправянето на Меркурий в четвъртък имате свободата да направлявате живота си и да избирате онова, което да присъства в него. Някои затормозени отношения с хора отдалеч предстои да бъдат коригирани и приведени в равновесие. На прага сте на важен житейски избор. С навлизането на Слънцето в зоната на кариерата, пред вас се отварят чудесни възможности за професионална реализация. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в 3 градуса Везни на 26 септември е знаков момент за тази година. Възможно е да получите предложения за по-висока позиция, да получите признание за ваше творение, да се отвори шанс за нещо голямо и стойностно. Венера ще събира поддръжници, а съвсем скоро Марс ще ви дойде на гости и ще повиши амбиции и желания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с обръщането на Меркурий.

Планетата управител излиза от третата по ред ретроградност за годината. Тя премина изцяло в полето на вашите семейни взаимоотношения, като предизвика някои важни житейски промени, които сте отлагали по различни причини. Сега на директен ход Меркурий ще ви прави по-активни и самоуверени, готови да посрещнете предизвикателства и да се приспособите към нови за вас условия. Или не. Въпрос на избор, пред който ви поставя Сатурн от срещуположния знак. Планетата на любовта ще ви радва с подкрепата си в личните взаимоотношения от другия въздушен знак Везни до петък, когато преминава в страстния Скорпион. За по-активния, богат и плодоносен емоционален живот през тази и следващите две седмици отправяйте благодарност към съвпада Слънце-Юпитер във Везни, който ще ви зарежда с позитивизъм и вяра в добрия изход на всяко начинание на любовния фронт.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата носи промени,към които ще бъде важно бързо да се настроите. Ако в понеделник и вторник e добре да си дадете време за размисъл, то в сряда е важно да действате. Тригонът на светилата обещава успех на това, в което вложите енергията си. Новите неща обаче започвайте от четвъртък нататък, когато Меркурий ще бъде вече директен. Тогава и Слънцето ви идва на гости и ще поостане до 23 октомври. Чудесната новина е, че на ваша територия, за първи път от 12 години насам, ще се състои ежегодния съвпад на Слънцето и Юпитер. Това се случва в 3-я градус на знака, и точно на 26-ти, но влиянието е както върху тази, така и върху следващата седмица. Фокусирайте се върху себе си, върху своите потребности и желания. Бъдете самоуверени и готови да приемате комплименти и похвали, още повече ако умело сте използвали времето на гостуването на Венера, и сте поработили върху себе си и външния си вид.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, първата половина на седмицата е семейно ориентирана. Меркурий, от зоната на общите сметки и финансовото обвързване, става директен в четвъртък. Вътрешна ревизия, преглеждане на финансови документи, преработване на бюджета, са все условия да внесете ред в тази сфера от живота си. С преминаването на Слънцето в другия въздушен знак Везни получават по-голяма свобода. Свобода на взимане на решения, на планове и намерения, на избори, които досега сте държали встрани от вниманието си. Хоби, което ви е радвало в свободното време, сега може да стане основно занимание и област на изява, и развитие на творческата ви природа. Съвпадът Слънце-Юпитер, който предстои да се случи като точен, но вече е в ход, може да постави акцент в тази посока, да ви даде някои контакти отдалеч с подходящи хора, или възможност за изява в чужбина, за изложба, дефиле, модно събитие или социален ангажимент с подкрепата на влиятелни хора. В подкрепа на модната тема е Венера, която преминава в зоната на професионалната изява, прави ви по-чувствителни към хармонията и красотата в професионалната среда.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва с активно включване от приятели. Дали сте обещали нещо някому, или някой е решил да ви изненада, но домашната ви среда става много привлекателна. Някой иска да ви дойде на гости, или в семейството ви влиза нов участник – малък или голям, Слънцето е това, което „повлича крак“, осветява, огрява, тонизира най-близката среда от четвъртък нататък, когато навлиза във Везни. С активната роля на Юпитер, разбира се, който се настани във Везни съвсем наскоро, а сега предстои съвпада му със Слънцето пак там. Директният Меркурий ще ви освободи от някои досегашни недоразумения по отношение подобряване на климата в семейството и още повече в материалната среда, където можете да направите редица подобрения. В петък Венера планетата на любовта, преминава в сродния по стихия знак Скорпион, и ще се движи през него до 18 октомври. По този начин всичко в личния живот става твърде драматично, романтично и бляскаво.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои време на равносметка, разчистване и приключване. Намирате се в последния, сатурнов период на личната си година. В четвъртък Слънцето преминава в предходния знак, осветявайки всички задръжки и проблеми, с които сте се сблъсквали през тази лична година. Меркурий става директен също в четвъртък и дава шанс за пренареждане на желания и предпочитания, както и прегрупиране на тези, на които можете да разчитате за тяхното изпълнение. Предстоящият съвпад Слънце-Юпитер може да ви донесе неочаквана подкрепа в точния момент, по подходящия начин. В петък Венера ви идва на гости. Навлизате в период от около три седмици, когато да си обърнете повече внимание. Винаги има какво да се подобри във външния вид, или в гардероба, така че да се чувствате по-комфортно в тялото си и в дрехите, които носите, да бъдете по-привлекателни и по-социални.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на промените. Меркурий, който се движи назад в противоположния ви знак Дева от края на месец август, става директен. Така някои объркани взаимоотношения или недоразумения с партньора намират своя благополучен край, ако вложите и личното си умение да омекотявате острите ръбове. Директният Меркурий, с отдалечаването от опозицията с Нептун от знака ви, ще ви бъде полезен за разнообразяване на социалните контакти и намиране на нови партньори, до 7 октомври. С навлизането на Юпитер в зоната на наследствата и споделените собствености промяната е налице, но когато и Слънцето стъпи във Везни, някои важни събития ще задържат вниманието ви. Някои ще намерят своя наемател, други ще продадат изгодно имот, трети ще получат очакваната издръжка от бившия съпруг. В личния живот настъпват благоприятни промени с преминаването на Венера, планетата на любовта, в другия воден знак – Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в тригон с Плутон на 21.09.2016 / 4:26 часа.

Слънце -Луна в тригон на 21.09.2016 / 6:32 часа.

На 22.09.2016 / 8:30 часа Меркурий става директен от 14°Дева.

На 22.09.2016 / 17:21 часа Слънцето преминава във Везни.

На 23.09.2016 / 17:50 часа Венера преминава в Скорпион.

Меркурий – Плутон в тригон на 23.09.2016 /11:51 часа.

Луната през периода се движи между знаците Овен и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

18.09.2016 /23:10 – 19.09.2016 / 7:58

21.09.2016 / 6:32 – 21.09.2016 / 8:53

23.09.2016 /10:57 – 23.09.2016 /11:33

25.09.2016 / 4:42 – 25.09.2016 /16:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , ,

2 коментара so far »

  1. Стоянка каза,

    Писа на септември 19, 2016 @ 11:33

    Благодаря!

  2. berta каза,

    Писа на септември 25, 2016 @ 21:41

    Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии