Седмичен хороскоп 19-25 януари 2015 година

Retr Merk2Първо във Водолей във вторник

Меркурий ретрограден от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

 

Предстоящата седмица идва с динамична астрологична картина, изпълнена с разнообразни аспекти и конфигурации. Следвайки хронологията, но не и значимостта, първа е опозицията на Венера и Юпитер в неподвижните знаци Водолей-Лъв. Тя се развива от края на миналата седмица, но става точна в понеделник след обяд. Тъй като Венера се движи почти едновременно с Меркурий, двете планети застават заедно срещу гиганта на Слънчевата система -Юпитер. Точна опозиция между Меркурий и Юпитер няма да има, защото първият забавя ход,заради предстоящата си ретроградност.

Двете вътрешни планети срещу планетата със силно социално влияние ще създадат известен дискомфорт в обществените отношения през първата половина на седмицата. Средата на неподвижните знаци създава условия за повече страст и драматизъм,затова някои обещания няма да бъдат изпълнени, някои очаквания на отделни хора или групи от хора, могат да не се сбъднат и да станат повод за възмущение. Юпитер има силно влияние върху вярата и религията, затова фрустрацията може да бъде по религиозни причини,което да доведе до показно и демонстративно религиозно поведение.

Периодът, особено в началото на седмицата, не е добър за материалните дела поради противопоставянето на Венера-Юпитер, но и заради вторият точен аспект за седмицата – съвпадът на Марс и Нептун. Срещата на войнствения Марс с планетата на илюзиите и мистиката – Нептун става веднъж на две години. Сега е втората среща на двете планети в Риби, предишната бе на 4 февруари 2013 година. Този силно мистично украсен аспект влияе от предходната седмица и то в значително по-дълъг период назад, от момента в който Марс премина в Риби на 12 януари. Тогава се задейства двойната квадратура (тао-квадрат) със Сатурн от Стрелец и Лилит от Дева.

Съчетанието между двата аспекта внушава недоверие в институциите, неувереност в управляващите, усещане за хаос и некоординация, за безправие и беззаконност. Разпадащата се Луна засилва това усещане до момента, в който се срещне със Слънцето на 20 януари, вторник, след обяд. Съвпадът на светилата е съвсем, съвсем в началото на знака Водолей и прави секстил към Сатурн в Стрелец. Луната при това новолуние ще бъде относително по-близо до Земята, на 359656 км. А най-близо, така наречената супер Луна, ще имаме на следващото новолуние,което е отново във Водолей – на 19 февруари, навръх китайската Нова година. Тогава нощното светило ще бъде в точката на своя перигей, на отстояние 356998 км от нашата планета.

Новолунието в знака на хуманизма и прогреса -Водолей засилва човешката нотка във всички световни процеси. Така това първо новолуние за 2015 година зарежда с позитивното очакване за намиране на справедливи решения на множество въпроси,за което пък ще трябва да взимаме под внимание обръщането на Меркурий.

На 21 януари 2015 година в 17:57 ч Меркурий навлиза в ретроградната си фаза. Това е първата ретроградност на планетата за текущата година. Меркурий ще се движи назад и после напред изцяло в знака Водолей. Ретроградната фаза се простира между 21 януари и 11 февруари, за което време планетата ще измине 16 градуса назад до 1-я градус на Водолей.

По време на ретроградностите на Меркурий е добре да се спазват някои правила, за които съм писала в предишни статии. Ретрограден Меркурий във Водолей ще ни кара да преразглеждаме отношенията си с хората, да търсим забравени стари модели на комуникация и общуване,с които по-лесно да стигаме до истината и да се разбираме помежду си.

Ведро настроение и добро сработване с ретро Меркурий!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

oven

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата има подчертано професионален ориентир. Понеделник е неблагоприятен ден. Много от това, което ще провокира емоциите ви в следващите дни ще бъде свързано с работната среда, колегите, шефовете, партньорите и съдружниците. Затова бъдете много миролюбиви и толерантни в личните взаимоотношения. Съвпадът на Марс с Нептун в понеделник може да ви постави в ситуация на вътрешна съпротива срещу многото работа, която трябва да свършите, или наложени отвън изисквания. Има подвеждащи моменти в астрологичната картина, които предупреждават за повече дискретност за планове и намерения, ако не искате някой ваш приятел да ви направи „мечешка услуга“. Разчитайте на интуицията си докато Марс се движи през Риби. Ретроградният Меркурий от сряда нататък ще ви поставя меркуриански задачки за решаване, които могат да ви срещат многократно с чиновници,по едни и същи въпроси, в следващите три седмици. Среща със стар приятел може да се окаже много ценна за вас и да ви даде нови перспективи.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

lav

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, неспокойствието от предходната седмица се прехвърля в тази. Причината е не една, но основно пак заради Марс, който не може да стои мирен в Риби и сега при съвпада с Нептун, избутва на повърхността всякакви тайни. По отношение личните взаимоотношения това може да ви коства раздяла с партньора или временно охлаждане на чувствата. Новолунието в срещуположния знак -Водолей ще ви „отваря очите“ за нови възможности, за по-големи перспективи за вас, но и за партньора. Общите дела и планове обаче е препоръчително да подложите на щателен анализ и преразглеждане по основните показатели по времето на ретроградния Меркурий. Някои ще имат шанс да се върнат на старата работа,която им харесва. При тези,които имат предложение за нова позиция, за ново работно място, покана за интервю или каквито и да са обещания за работен ангажимент, е добре да „задържат топката“ и да ен подписват трудов договор докато Меркурий не тръгне в права посока, а това ще стане на 11 февруари.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

strel

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица подлага на изпитание чувството за такт и мярка. Откакто Сатурн се настани на ваша територия кривата на критичността и нетърпимостта към чуждите недостатъци рязко скочи нагоре. През тази седмица ще трябва да си наложите повече търпимост и приемане на неща, които не можете да промените, защото те са вече факт. Възможно е да ви се налага, поради поети професионални ангажименти, да общувате с хора, които не харесвате. Но в неформалната комуникация може да си позволите повече свобода и да отсявате тези, които отговарят на личните ви предпочитания. Ретроградността на Меркурий може да се окаже за вас подходящото време за възобновяване на работа по изоставен проект, започната книга, картина, или мелодия. Някои пръснали се по света приятели могат да се сетят за вас и да поискат да подновите отношенията си в следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата може да се окаже емоционално приповдигнато. Венера в компанията на забавния Меркурий е в опозиция с Юпитер, което ви изправя пред ситуации на недоволство и огорчение от някой, който не е оправдал очакванията ви. Това в голяма степен е свързано с хора от екипа ви, с тези с които имате общи планове, изработвате заедно проект или са просто приятели от близкия ви социален кръг. Противопоставянето на работните ангажименти на домашните задължения също води до труден избор. Новолунието във вторник ще ви кара да гледате напред, да търсите нови хоризонти, да правите панове ориентирани към по-далечното бъдеще. Но се намесва ретроградният Меркурий в сряда и към всичко това ще трябва да „добавите щипка“ скептицизъм и да ревизирате планираното като го редуцирате до най-належащото и възможното към момента.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

deva

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, част от емоциите на предходната седмица се прехвърлят в тази. Венера и Меркурий продължават пътешествието си в срещуположната зона като правят активни отношенията с околните. Но също така ви товарят с неоправдани очаквания, които могат да доведат някои от вас до пасивна агресия, в която основното оръжие е мълчаливото неодобрение. Ретроградният Меркурий от сряда нататък може да отклони вниманието в друга посока като ви създаде достатъчно грижи по домашни поръчки и доставки или по ангажименти от работно естество, в които има много недогледани детайли. В ежедневния ви график предстоят важни промени, може би трябва да го ревизирате, да измените някои фиксирани часове, да ги направите плаващи, изобщо да го направите по-гъвкав и адекватен на новите условия.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

koze

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, някои тенденции от предходната седмица намират изражение в началото на тази. В понеделник и вторник Луната е във вашия знак, което ви прави необходим участник в процесите, които ви касаят. Изтъквайте постиженията си, рекламирайте се, намирате се в Слънчевия период на годината си. Вашата лична инициатива и активност са много важни сега, тенатискат спусъка“ на квадрата Уран-Плутон,с който една стара структура може да бъде разрушена и да даде път на нещо ново. Първото новолуние във Водолей, във вторник осветява темата за вашите доходи за почти месец напред,когато ще се включи второто новолуние във Водолей – на 19 февруари. А ретроградността на Меркурий в тази зона ще доведе до преразглеждане на някои основни позиции в приходната част на бюджета ви през втората половина на месец февруари.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

bliz

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с обръщането на Меркурий. Планетният управител на знака ви навлиза в първата за годината ретроградност в сряда. Между 21 януари и 11 февруари ще се движи назад през Водолей, зоната на далечните пътешествия и грандиозните планове за бъдещето. Меркурий във Водолей може да бъде хладно рационален и задълбочен като ви освободи от излишни емоции и напрежение. Използвайте това време да внесете някои корекции в планираното, да изчистите проектите си от излишните подробности, да потърсите и намерите рационалното зърно и да направите разчетите си по-точни и реално изпълними. Избягвайте да правите резервации за пътуване и почивки по време на ретрограден Меркурий, или ако е неизбежно, оставете си вратички за последващи промени.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

vezn

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, напрежението от края на предходната седмица се прехвърля в тази. В понеделник и вторник ще бъде в силата си опозицията на планетния управител Венера с Юпитер, която ще постави мнозина в проблемна ситуация свързана с деца. Някои очаквания отправени към тях могат да се окажат преувеличени или поне за момента неизпълними. Избягвайте излишни разходи, освен ако целта ви не е да направите впечатление някому и да блеснете на всяка цена. Някои работни ангажименти могат да ви се сторят обсебващи и изискващи твърде много време, и сили. Можете да прокарате вашите добри идеи за промяна на работната среда, и да наложите волята си. Тонус за това ще ви дава Слънцето, което от вторник нататък осветява зоната на вашите иновации, творчество и себереализация. Забавлявайки се можете да творите, или да прекроите нещо вече създадено, по нова мярка. Ретроградният Меркурий ще стимулира образното мислете и творческите ви импулси могат да се реализират на практика с неговото тръгване в права посока.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

 vod

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на първото новолуние. Тази година е уникална за вашия знак с двете новолуния в него, едно много рядко астрологично събитие. Първото новолуние е във вторник в първия градус на Водолей, а второто е на 19 февруари в последния градус на Водолей. Така на ваша територия светилата се срещат два пъти и два пъти имате шанса да започнете нещо отначало. През тази седмица това обаче няма да бъде удачно,заради ретроградността на Меркурий, която започва ден след новолунието и ще бъде изцяло на ваша територия. По този начин новите неща при вас… са добре забравените стари. Много неща ще ви се удават с лекота тъй като Венера ви прави чаровни и привлекателни. Но опозицията и с Юпитер ще изложи на показ вашите неизпълнени обещания и некоректни постъпки към другите. Темата приходи и разплащане на задължения ще бъде остро поставена в първата половина на седмицата. Ретроградният Меркурий ще ви насочи към стар източник на доход, или към изпитан вече начин за справяне с проблема.

Благоприятни дни през тази седмица – от вторник до събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

rak

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на новолуние. Срещата на Слънцето с планетния ви управител Луната е винаги значимо събитие, защото внася яснота по наболели въпроси. А сега повече от всякога ще ви се иска да имате точни ориентири. Част от тях са свързани с личния живот, а други – с професионалния. И в двете сфери имате надценяване на очакванията. Ретроградността на Меркурий ще ви дойде като живителен хладен душ,с чиято помощ да избистрите мислите и сетивата си. Препоръчително е да ревизирате някои планове за инвестиране в собственост или в общи предприятия, както и да промените подхода си към спестяванията. По време на предстоящата меркуриева ретроградност обърнете повече внимание на счетоводната си документация, особено ако сте я поверили на други хора.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

skor

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства. В понеделник Луната преминава през позицията на планетния управител – Плутон, като активира квадрата Уран-Плутон, което се отразява на отношенията ви с хората от най-близкото обкръжение. Някои обстоятелства около деца могат да се окажат не такива, каквито сте очаквали и това да наложи промени в бъдещите ви планове. Новолунието във вторник осветява собствения дом и всичко свързано с него. При някои могат да се наложат спешни ремонти, или поне освежаване на средата на обитаване. Някои ситуации касаещи родителите ви, могат да изискват по-активна намеса. Ретроградният Меркурий ще ви подтикне да преразгледате мнението си по въпроси свързани с наследство, с общи собствености, с подялба на жилище. Не е препоръчително да сключвате сделка за покупко-продажба при ретрограден Меркурий,но пък можете да свършите голяма част от подготвителната работа по нея, и да я финализирате, когато планетата тръгне в права посока.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък, петък и събота.

ribi
На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби,предстои отново неспокойна седмица. Марсовото влияние се засилва със срещата на планетата с Нептун,планетният управител, на ваша територия. Съвпадът е в 5-я градус на Риби и най-силно ще бъде повлияна от него първата декада на знака. Аспектът прави хората, под негово влияние, по-твърди и настъпателни, защитаващи своя позиция, или своята територия, от посегателство на овластен човек или институция. С навлизането на Слънцето в предходния знак Водолей, имате месец време за отдръпване от активен социален живот, за да осмислите собствените си дела, да направите плановете си, да проведете належащо лечение или да преживеете насаме личната си драма. Ретроградният Меркурий може да ви върне към някои стари теми, които да разчоплите и развиете по нов начин.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в опозиция с Юпитер на 19.01.2015/15:44/

Марс в съвпад с Нептун ва 20.01.2015/2:09/

На 20.01.2015/11:43 ч/ Слънцето преминава във Водолей

На 20.01.2015/15:13 ч/ Новолуние в 0°08′ Водолей

На 21.01.2015/17:54/ Меркурий навлиза в ретроградната си фаза от 17°Водолей

През тази седмица Луната се движи през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

19.01.2015/12:51 – 20.01.2015/ 14:59

22.01.2015 / 3:45 – 22.01.2015 /14:48

23.01.2015/ 13:13 – 24.01.2015 /15:31

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

4 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на януари 19, 2015 @ 7:13

    Ретро меркурий през 7ми дом…
    Май няма да е много добър период?
    Меркурий ми управлява 3ти дом.

  2. Боряна каза,

    Писа на януари 27, 2015 @ 12:06

    Здавейте,
    От известно време се чудя дали личната ми година е 1 или 11?
    Родена съм на 20 октомври.
    :) Благодаря

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 28, 2015 @ 23:21

    Боряна,
    в Лична година 1 сте.

  4. Боряна каза,

    Писа на януари 30, 2015 @ 16:50

    Благодаря

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии