Седмичен хороскоп 2-8 май 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНоволуние в Телец в петък

Голям земен тригон на Слънце-Юпитер-Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни кратка работна седмица, с хармонична астрологична картина. Няма точни напрегнати аспекти, освен тези на Луната към някои планети. Има обаче един много ценен аспект – тригон на Слънцето и Юпитер. Няколко дни преди планетата, наричана „голямото щастие“ да стане директна (на 9 май), тя застава в хармоничния аспект със Слънцето в 13 градуса на земните знаци Дева-Телец. От вторник до събота, когато Слънцето направи точен тригон и с Плутон, се развива Голям земен тригон.

На границата между петък и събота се срещат светилата. Новолунието е в 16-я градус на Телец, а в този знак освен Слънцето и Луната се движат Венера и ретроградния Меркурий. Така в земната стихия са шест от общо десетте космични тела. Новолунието в Телец е добро време за планиране на дейности, които носят обезпеченост и сигурност, карат ни да се чувстваме на мястото си, уверени в себе си, в това което имаме, и което сме постигнали със собствен труд.

На новолуние се отправят желания, които ще се сбъднат в някое от следващите пълнолуния, след три, шест или девет месеца. Обмислете добре какво си пожелавате, за да се радвате истински, когато то се сбъдне. На новолуние в Телец мислене и реакции са относително по-бавни, сериозни, ориентирани повече към материалната страна на живота. Връзката с природата, с майката Земя, е тази здрава основа, върху която можем да градим бъдещето си. На новолуние в Телец можем да оценим това, което получаваме от Земята и да намерим начин да ѝ се отблагодарим.

Доминирането на земната енергия е в тон с празниците , предхождан от . Традиции, минало, храна, топлина и уют са приоритетни. В работната част на седмицата, дните от вторник до четвъртък, благоприятното влияние на тригона Слънце-Юпитер подкрепя бизнеса, в частност търговията, услугите, туристическия бранш, харченето и пилеенето.

Благотворното влияние на тази хармонична астрологична конфигурация, големият тригон, ще се излее предимно върху земните знаци, и тези, които имат както Слънце, така и Луна, Венера, Меркурий, Марс, АС, МС в земните знаци Телец, Дева и Козирог, от втората декада. Също така добро влияние може да се очаква и за водните знаци Рак, Скорпион и Риби, от втората декада. За последните (Риби) има някои задръжки през втората половина на последния ден на седмицата – неделя,заради Луната в Близнаци, която задейства голям квадрат в подвижния кръст, където се движат Сатурн-Нептун и Юпитер. Бъдете внимателни какво приказвате и как това се отразява на околните.

Тъй като Луната е в последната си четвърт, а Меркурий ретрограден, не е препоръчително да се започват важни нови неща, да се сключват дългосрочни сделки и договори. Приключвайте, завършвайте, разчиствайте, за да дадете път на новото, което идва с директния Юпитер, а след три седмици и директен Меркурий.

Празнична майска седмица и запомнящи се позитивни преживявания!

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Юпитер на 3.05.2016 /10:58 часа.

На 6.05.2016 / 22:29 ч. Новолуние в 16°Телец

Слънце в тригон с Плутон на 7.05.2016 / 16:03 часа.

Луната през периода се движи между знаците Риби и Близнаци, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

3.05.2016/ 8:08 – 3.05.2016/ 20:04
5.05.2016/ 7:17 – 5.05.2016/ 20:10
7.05.2016/ 5:10 – 7.05.2016/ 19:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Мария каза,

    Писа на май 2, 2016 @ 2:28

    Здравейте Муси,
    Предполагам, че датите за луната без курс са за месец май, а не април Позволявам си :) в тази връзка да попитам, какви позитиви може да носи положението на Луна без курс, ако човек е роден в такъв момент?
    Благодаря за поредния изчерпателен хороскоп!

  2. Пепа каза,

    Писа на май 2, 2016 @ 12:50

    Во истина Воскресе! Хубави празници, г-жо Дачева!
    от един Телец от втората декада…

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии