Седмичен хороскоп 20-26 май 2019

may19Слънце и Меркурий в Близнаци от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В астрологичната картина през седмицата отново няма напрегнати мажорни аспекти. Но това не означава, че всичко е спокойно. Пълнолунието в Скорпион направи своето – размъти блатото, а и предстоят следващи пълни луни, в които това, което е назряло, ще се изрази.

Понеделник е белязан от съвпада на Луната с Юпитер. Нощното светило обикаля зодиака за по-малко от месец, като прави съвпад с всички участници в планетния театър. Аспектите и са краткотрайни и на тях не придаваме голямо значение, когато не са подкрепени от такива между другите планети. Луната един път в месеца се среща с Юпитер, и това е време на голяма благоразположеност, на готовност за решаване на всички проблеми, на големи обещания. Откакто Юпитер е в Стрелец, това се случва на негова територия, където Юпитер е още по-добър и раздаващ се. Сега съвпадът Луна-Юпитер обаче, освен че е в ретро фазата на планетата -благодетел, е и в квадрата на Нептун от Риби. Предстои изливане на рогът на изобилието от обещания, без никакво намерение за изпълнение.

Седмицата няма да бъде спокойна. И не само заради предстоящите избори, но също така и планетите задават период на съществени промени. Във вторник Слънцето и най-близката до него планета сменят знака, в който се движат. От края на март, когато Венера излезе от Водолей, до вторник във въздушни знаци спорадично се движи само Луната. Няма планета, която транзитира въздушен знак. Въздушната стихия е полето на изява на ума, мисленето, интелекта, идеите, тя им дава средата на изява и разпространение. Тя носи промяната.

Във вторник, Слънцето и Меркурий с разлика от няколко часа, навлизат в Близнаци, първият въздушен знак. Също във вторник двете планети са в съвпад. Навлизането на Слънцето и Меркурий в един и същи ден, с последващ съвпад се случва рядко. За последно това е било на 21 май 1940 година, преди 79 години. Докато Слънцето се движи близо до средната си скорост и ще прекоси въздушния знак за месец, то Меркурий направо препуска през Близнаци и ще го премине само за 14 дни, напускайки го на 4 юни. Бързото движение на планетата на комуникациите задава и бързина на процесите, в които участва, като също така изисква бърза реакция от хората, които се включват в тях.

Какви невероятни идеи ще възникнат зависи от конкретните условия. Някъде ще бъдат за съществени промени и преобразувания, другаде за спасяване на кожата. Меркурий в своя знак е много активен, още повече подкрепен от Слънцето. В сряда Марс и Уран са в секстил, което поражда очаквания за нововъведния, но не толкова спонтанни, колкото принудителни.

Въздушният знак е известен със своето непостоянство, с промяна на мнение и посока със скоростта на светлината, но също така и с амбицията да убеждава другите в своята правота, по подобие на изпитания вече на наш гръб слоган (да го кажа на модерен език) „Вервайте ми!“.

Не е време за „верване“, а за мислене със собствената глава. Защото съвпадът на Слънцето и Меркурий е в квадрат с Лилит, която е в началото на Риби. Лош съветник за тези, които се предоверяват, и които бързо забравят. Гледайте зад привидното, и под повърхността, и четете между редовете, и не приемайте всичко на доверие само защото някой, на когото е написано, или му е прошепнато в ухото, ви го е казал. Информация има, знаци има, останалото е в нас самите. Който търси-намира.

През седмицата Хирон от Овен е активен в преподаването на житейски уроци. В петък е точният му квадрат с Марс от най-социалния знак Рак. На кардиналните знаци се припомня ненаученото и това, че са под зоркия поглед на Сатурн и Плутон от Козирог. Близката среда е най-силният коректив на поведение. Каквото правиш се връща като бумеранг към теб – понякога веднага, понякога по-късно, но винаги.

Аспектът Слънце-Лилит достига най-голямата си активност в неделя по обяд. Тогава Луната в Риби прави съвпад с Лилит и квадрат към Слънцето. Време за трудни, но важни решения, и на мощни скрити облъчвания. Ретроградният Сатурн също се включва с аспект към Слънцето, за да подскаже, че старите практики са още вървежни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои комуникативна седмица. Луната в Стрелец прави съвпад с Юпитер в понеделник и това задава ясен тон за следващите дни. Бъдете открити и общителни. Допускайте хората до себе си, интересувайте се от света около вас и се включвайте активно в него. Това съветва и двойката Слънце-Меркурий която във вторник преминава в Близнаци. Макар някой,който е надалеч, да ви предлага подкрепа, нея ще получавате най-вече от близката среда. Дръжте се за хората около вас, с тези, с които сте изградили вече доверителни отношения. В сряда ви идват добри идеи. Мислете в дългосрочен план, за последствията от вашето казано и сторено. Марс от Рак е революционно настроен, като е в състояние да подкопае доверието във вас, особено в петък, когато прави точен квадрат с Хирон, който е на ваша територия. В неделя излизат наяве скрити тайни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Дори нещо повече, тя прави съвпад с Юпитер, в понеделник. Така началото на седмицата е позитивно и подкрепящо вашата истина, вашата идея и вашето начинание. С едновременното преминаване на Слънцето и Меркурий в Близнаци се отварят много врати пред вас. Имате чудесната възможност да привлечете хора към своя идея, проект, да сформирате екип, да се обедините с други около обща кауза. Пазете се от финансови обвързаности. Имате повече шанс за изява посредством участие в колектив, отколкото да играете соло.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Съвпадът и с Юпитер от вашия знак е чудесен момент на лична изява, удовлетвореност от нещо, което сте казали, или направили. Тихата радост и самодоволство, което изживявате в понеделник, във вторник се пренасочва към другите. Слънцето и Меркурий едновременно навлизат в срещуположния знак Близнаци. Семейните въпроси, общите дела, груповите начинания ще ви интересуват в нарастваща степен в следващите дни. Припряният Меркурий ще ви изнервя с бързината нещата за стават начаса. Но това е вашата стихия – да вършите много неща едновременно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с обещание за финансова подкрепа. И тя има шанс да стане реалност. Във вторник Слънцето и Меркурий влизат почти едновременно в Близнаци. Огрявайки зоната на личните доходи, те обещават решаване на парични проблеми и някои нови възможности за доходи. Планетният управител е във вашия знак и ви води уверено през социалните дебри с дипломатичност и чар. Уран също е все още във вашия знак, а в средата на седмицата е в хармоничен аспект с Марс от Рак. Намирате удачно решение и го заявявате високо, та всички да чуят, макар това да не е точно вашият стил, може да се окаже подходящото за момента. В слънчевия период на личната си година сте, когато рекламата и себезаявяването се посрещат радушно. В повечето случаи. В неделя има вероятност да бъдете подведени от „приятел“.

Благоприятни дни през седмицата –вторник, сряда, четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на големите амбиции. Във вторник почти едновременно Слънцето и Меркурий навлизат в Близнаци. Другият меркуриев знак при вас се разполага в зоната на кариерата. Двете космични тела активират и дават тласък на процеси в тази област, които досега са били задържани по някакви причини. Планетният управител се движи много бързо, почти двойно на средната скорост, с което задава бърз ритъм на всичко случващо се под негово влияние. Това са срещи, разговори, работа по нови проекти, ангажименти с деца и млади хора, писане, говорене, защита на дипломна работа или съдебен казус. Подготвяйте се добре, защото имате силна конкуренция, и мотивирана опозиция.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на промените. И разместване на пластовете, и приоритетите. Доминирането на земната енергия в последните месеци се отрази добре на личните и служебните ви дела. Във вторник Слънцето и Меркурий излизат от земната стихия и добавят своята енергия към въздушната, навлизайки в знака Близнаци. Ако досега ще се чувствали натоварени с работа и ангажименти, то сега следва още повече натоварване, още повече работа и грижи. Търсете начини за намаляване на товара и възможности за почивка. Венера продължава да се движи в земния знак Телец и ви дава добри идеи, на които да обърнете внимание. В средата на седмицата, когато Луната е във вашия знак,бъдете максимално спокойни и разумни, за да избегнете конфронтация, която ви готви Марс от срещуположния знак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Слънцето и Меркурий почти едновременно стъпват във вашия знак, и дори правят съвпад. Всичко това в един и същи ден - вторник, един неспокоен ден, начало на астрологичната година на зодията. Едновременното навлизане на Слънце и Меркурий във вашия знак се случва рядко, за последно това е станало преди 79 години. Безпокойствието, което внасят двете космични тела, ще се усети по-силно в следващите дни. Съсредоточете се върху новите неща, развивайте нови идеи, запознавайте се с нови хора. Намирайте нови подходи в решаване на житейските си задачи. Промяната е на прага ви. Метафорично казано – рестартирайте се. Моментът не е подходящ за поемане на дългосрочни ангажименти, защото всичко подлежи на промяна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. В понеделник Луната от Стрелец,която прави съвпад с Юпитер, ви изпълва с надежди и очаквания. Предлагат ви се много възможности и това затруднява избора. С Марс в зоната на каиерата, амбициите ви са големи. А към тази хармонична за вас астрологична обстановка добавят нови елементи Слънцето и Меркурий. С навлизането в другия въздушен знак, те бележат помпозно начало на юпитеровия период на личната ви година. Излизате от зоната на предположенията и неяснотите. Получавате нужните ви отговори и възможността да се определите накъде да насочите енергията си. Меркурий настоява за бърза реакция и бързо взимане на решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Скорпион ви въвлече в социални ангажименти, които изискват отдаване на много енергия, а също така нейното насочване в определена цел. Понеделник ви дава възможност за разгръщане в тази посока. Във вторник Слънцето и Меркурий навлизат в най лъскавата и атрактивна зона на слънчевия . Намирате се в марсовия период на личната година, време за ангажиране с трудоемки, енергоемки задачи, и за реализиране на амбиции. В петък, събота и частично в неделя Луната е във вашия знак. Това ви прави лидер, диригент, човек, който стои начело, но също така ще носи и главната отговорност. Романтичната тема е в развитие и нещата там могат да се случат много неочаквано и бързо.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои активна работна седмица. В понеделник съвпадът на Луната и Юпитер в Стрелец могат да ви бъдат в подкрепа да получите поне обещание за подобряване на условията, в които работите. Бъдете настоятелни и аргументирани в претенциите си. Пълнолунието в Скорпион е все още в силата си. С навлизането на Слънцето и Меркурий в Близнаци се активира сатурновия период на личната година. Мнозина ще изпитат потребност да се „изключат“, да заработят в сянка, или да се дистанцират от светския шум, за да си обърнат внимание на здравето, или на отношенията с важни за тях хора. За някои е добре да навлязат в нова житейска тема, която да разработят в следващата жизнена година, след рождения ден.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието във вашия знак е задвижило теми, които изискват парично обезпечаване. В понеделник Луната и планетата-благодетел са в съвпад в зоната на личните доходи, което дава основание за позитивни очаквания. Във вторник Слънцето и Меркурий заедно преминават в зоната на финансовата подкрепа, която получавате отвън. Тук двете космични тела работят обединено и разкриват възможности. Меркурий се движи много бързо, като ви пришпорва да взимате решения, да си уреждате семейните дела така, че в началото на месец юни, когато той навлезе в Рак, да сте готови за действие.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, ехото от пълнолунието в другия воден знак Скорпион, ехти и в понеделник. Съвпадът на Луна и Юпитер в Стрелец ви носят добри новини от зоната на професионалната изява. Преминаването на Слънцето и Меркурий в Близнаци във вторник раздвижва най-близката среда. Предстоят промени в дома ви. Някои от тях могат да станат много бързо. Добър период за смяна на жилище. Също така за начало на ремонт, за подобряване на бита. В личния живот се намесва активно Марс, а през тази седмица могат да ви се случат срещи с интересни хора.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 21.05.2019 /10:59 / Слънцето преминава в Близнаци

На 21.05.2019 / 13:51/Меркурий преминава в Близнаци

Слънце в съвпад с Меркурий на 21.05.2019 /16:07

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

20.05.2019 /20:05 – 21.05.2019 /10:56

23.05.2019 /6:58 – 23.05.2019 /20:49

25.05.2019/ 15:51 – 26.05.2019 /9:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. дима каза,

    Писа на май 20, 2019 @ 15:07

    Муси,здравей!

    Аз утре имам рожден ден,и искам да попитам как ще ми се отрази предстоящия съвпад на Слънцето и Меркурий-дали ще има положително,или отрицателно влияние? Родена съм на 21.05.1977, в 11.50 часа,в гр. Русе.Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 21, 2019 @ 11:22

    дима,
    Честит Рожден Ден!
    Жлая ви здраве и много успехи през новата лична година!
    За лични консултации пишете на имейл.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии