Седмичен хороскоп 21-27 септември 2015

PlodorodieСлънце във Везни от сряда

Марс в Дева от петък

Плутон става директен в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни кратка работна седмица. Като календарна тя е втората седмица между затъмненията,слънчевото на 13-ти и лунното,което предстои да се случи на 28-ми септември. Топлото есенно слънце ни радваше през последните дни,но дали ще бъде така и в следващите. Вероятно времето ще ни предложи изненади. Поне доколкото предполага Меркурий, един от главните астрофактори в астрометеорологията. Меркурий, вече ретрограден, предстои да застане в квадрат с Плутон,като все още ще бъде в обсега на влияние на опозицията му с Уран. Тази разтеглена тао квадратура се случва за втори път. Предишната бе около 10 септември, когато Меркурий бе директен. Тогава изведнъж доста захладня, температурите паднаха с повече от 10 градуса.

В сряда Слънцето преминава в най-романтичния знак на зодиака -Везни. Любовната тема се подхваща от Венера, която прави огнен тригон с Уран в 19-я градус на Лъв и Овен. Седмица на необичайни,странни срещи, на запознанства с интересни хора, на любовни изповеди и влюбване „от пръв поглед“.

В петък Марс сменя знака си. От Лъв – огнен знак, през който се движеше от 9 август насам, Марс преминава в земния знак Дева. Марсовата енергия ще бъде насочвана към по-реалистични начинания, могат да се постигат цели от прагматично естество, стига към това да бъдат насочвани усилия и ресурси.

В петък Плутон излиза от ретроградната си фаза, в която влезе преди повече от пет месеца – на 17 април. В следващите месеци,движейки се напред, ще даде възможност да се изяснят някои заплетени ситуации,касаещи големи маси хора, нещо което ще стане по-открито и ясно в средата на ноември, когато и Нептун тръгне в права посока.

 

Весел празник и успешна кратка работна седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои кратка работна, но активна седмица. В почивните дни могат да станат по-отчетливи някои противоречия с партньора. Меркурий е ретрограден в противоположния ви знак Везни и изисква повече внимание и прецизност в общите дела. За тези, които работят,вторник може да се окаже критичен за отношенията с работодател и началник. Премисляйте добре преди да говорите. Някои невинни, на пръв поглед, забележки могат да развалят отношения. От сряда Слънцето ще се движи през Везни и ще огрява срещуположната зона на зодиака. Навлизате в добър период за промяна на работата. Оглеждайте се, проучвайте, но не бързайте с подписване на трудов договор. Изчакайте Меркурий да тръгне в права посока, а това ще стане на 9 октомври. Планетният управител Марс сменя знака, преминава в земната Дева, което си има своите плюсове и минуси. Полезното за вас е, че ще ви помага да бъдете по-прецизни в това, което правите.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Венера във вашия знак е в чудесна позиция спрямо непредсказуемия Уран в Овен. Седмица на влюбването „от пръв поглед“, романтичните запознанства, срещите с интересни хора. В края на седмицата Марс ви напуска. Това няма да мине незабелязано, защото междувременно планетата войн застава в предизвикателен аспект- квадрат към другия малфактор – Сатурн. „Кръстосването на шпагите“ между двете планети ще ви постави в позиция да защитите своя позиция, или своя собственост, дори с цената на повече усилия, или разходи. Отзивчивостта ви ще бъде подложена на изпитание. Комуникацията с хора от близкото обкръжение зависи от умението ви да бъдете съсредоточени и последователни, нещо за което ще ви създава пречки ретроградния Меркурий. Бъдете внимателни при шофиране, особено през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на приятелите. Слънцето преминава във Везни в сряда и огрява онази зона от слънчевия ви хороскоп, която е отредена за приятелските взаимоотношения. Можете да отделите повече време за хората, с които имате дружба от много години, но също така да си създадете нови лични или семейни приятелства. Някои задочни контакти, от социалните мрежи например, също може да преминат в нещо повече, от виртуално в реално приятелство. Донякъде разочароващ момент като „лъжица катран в каца мед“ внася ретроградния Меркурий, който също се движи през Везни. От някого може да бъдете разочаровани, от дума, отношение или постъпка, в средата или в края на седмицата. Плутон,който от април е ретрограден, през тази седмица тръгва в права посока. Очакването е това да повлияе положително доходите ви. А Марс внася раздвижване в работната среда,където може да има както предизвикателства, така и повече възможности за изява и постижения.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на промените. Знам, че за повечето това не е добра новина, но астрологичната картина е в тази посока. Във вторник мнозина ще получат интересни новини, а някои примамливи предложения. Моментът не е добър за твърди уговорки,заради ретроградността на Меркурий. Можете обаче да събирате идеи и предложения, а като настъпи подходящото време, да действате. Слънцето навлиза в зоната на вашите работни взаимоотношения. Някои промени в екипа, в който работите, или сред хората, които сте наели, ще са наложителни. Марс също сменя знака. Навлизайки в сродния по стихия земен знак Дева, ще ви прави по-активни във всичко, което касае близки на сърцето ви хора. Може би детето ви има нужда от подкрепа, или партньорът ви разчита на вас да се ангажирате повече със семейните дела. На самотните сърца Марс може да даде кураж да направят първата крачка към някой, който привлича вниманието.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, двата почивни дни в началото на седмицата са добра възможност не толкова за отдих, колкото да се свърши домашна или земеделска работа. В сезона на гроздобера сме, изобщо на прибиране на реколтата, затова всеки слънчев ден е подарък. А Юпитер, който се движи през вашия знак обещава добър урожай през тази година. Бъдете внимателни както с прибиране на реколтата, така и със собствените си вещи, защото планетният управител през тази седмица отново е в проблемна ситуация. Освен че е ретрограден Меркурий влиза в сложната напрегната конфигурация – тао квадрат с Плутон и Уран. Възможни се загуби под някаква форма, но също така и провокация към вашата ценностна система, към разбирането ви за етика и морал. В края на седмицата Марс ви идва на гости, което ще продължи до 13 ноември. Планетата на волята и амбицията може да ви бъде съюзник в начинания, които изискват голяма мотивация и сила на духа.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна седмица. Макар и кратка като работна, в астрологично отношение има важни събития. Главното е обръщането на Плутон. Планетата ( или планетоидът) излиза от ежегодната си ретроградна фаза, в която влезе на 17 април. Разбира се това няма да стане веднага, защото Плутон е далечна планета и на границата между директната и ретроградната фаза има период на стационарност, когато се движи с минимална скорост. Сега това се случва около 12-я градус на Козирог. Затова влиянието ще се усеща от следващата седмица нататък като освобождаване от нещо, което ви притеснява, от задължение, отговорност, бреме, ангажимент с други хора. Слънцето навлиза във Везни и поставя акцент върху кариерата, върху това, с което се занимавате в момента, като тук се отварят възможности, към които обаче подхождайте с внимание. Докато Меркурий е ретрограден,пак там – във Везни, едва ли ще се радвате на спокойствие и безметежност. Бъдете внимателни с хора отдалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Планетният ви управител Меркурий не само, че се движи назад, ами отново прави сложна напрегната конфигурация с малфакторите Плутон и Уран. Бъдете внимателни в отношенията си с децата, преценявайте предварително дали да кажете нещо, или да премълчите. Някои „стари рани“ могат да се отворят. Подкрепа имате от Слънцето,което преминава в сродния по стихия знак Везни. Всичко, в което сте вложили творческа енергия, ще бъде в центъра на вниманието. Към новите неща и твърдите ангажименти подхождайте внимателно. В края на седмицата Марс навлиза в зона, от която ще повлияе случващото се в най-близкото ви обкръжение. Някои наследствени въпроси ще излязат на преден план. Ще бъдете мотивирани да защитите интересите си по един по-категоричен начин.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. В сряда Слънцето ви идва на гости, започва астрологичната година на вашия знак. Слънцето ще ви помогне да намерите себе си, да се освободите от някои тежки мисли, подозрения, недоверие и предубеденост, пробудени от Лилит, която се настани за дълго време -9 месеца, за пореден път, както преди 9 години, във вашия знак. Поне докато прави съвпад с нея, през тази седмица. Позитивната слънчева енергия ще ви помага да се справите и с неблагоприятното влияние на Меркурий, който се движи назад във вашия знак. В следващите дни ретроградната планета „мери мускули“ с малфакторите Уран и Плутон. Не бъдете категорични в оценките, премисляйте преди да отправяте обвинения, особено към близки или брачен партньор през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Към управителят на вашия знак – Уран отправя любовни послания Венера от огнения знак Лъв. Под влияние на тригона между тях ще бъде първата половина на седмицата. В сряда Слънцето влиза в сродния ви по стихия знак Везни. Имате почти 30 дни,за да решите какво да правите в свободното си време, ако имате такова. Или да изберете поредната учебна дисциплина, с която да попълвате липсващи знания, както и документ за квалификация. Периодът е добър за пътуване, но с уговорката, внимателно с документи, срокове, резервации, билети, пътнически багаж и спътници. За тези,които имат проблеми със здравето, препоръката е да не избързват с решение за лечение преди да са поискали второ и трето мнение. Още повече, ако се налага операция. Периодът на ретрограден Меркурий не е подходящ за планирани операции.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, отново предстои пълна с ангажименти седмица. И няма как иначе. Слънцето преминава във Везни и огрява всички проблеми в домашната среда. Ще ви правят, повече от всякога, впечатление недовършената работа и некачествено свършената, вашата и тази на други хора. Поправки и ремонти ще ви притискат да бързате, защото има неща нетърпящи отлагане. Във вторник някои ще получат интересно предложение за съвместна работа, за творчески ангажимент, поръчки, покана за среща. За някои седмицата може да бъде много романтична. Здравето на близък човек ще ви ангажира в повече през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник,сряда и четвъртък.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на промените. Намирате се в сатурновия период на личната си година, а и Слънцето в сряда навлиза в предходния зодиакален знак – Везни. Време за равносметка, за оценки и разчистване на тръните по пътя. Плутон, вашият пръв управител, излиза от ретроградната си фаза през тази седмица. Това мнозина ще го усетят като освобождаващо и обновяващо, ще отпаднат някои пречки, а с тях и излишните страхове. В края на седмицата Марс, вторият управител на вашия знак, се премества в земната Дева за един немалък период от време, до 13 ноември. С негова помощ отношенията ви с приятелите ще стават все по интензивни и съдържателни. Можете да разширите кръга си на общуване, като увеличите приятелската си листа във фейсбук, да намерите нова среда, по-близка до вашите интереси, или да създадете собствена група. В края на тази седмица обаче бъдете внимателни, заради квадрата на Марс към Сатурн, нещо което може да е свързано с материални загуби точно заради приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. В първия работен ден – сряда Слънцето навлиза във Везни. Някои общи начинания, партньорски планове за инвестиция или разширение, може би ще изискват по-прецизно оглеждане и корекция. Имайте готовност за проверки, от данъчни, или от други инстанции, а може и вътрешно фирмени ревизии на документи и стоки. Проверете си сметките, плащания, фактури, договори и анекси. Изискайте същото от подчинените си. В петък Марс преминава в срещуположния ви знак Дева. С него се увеличава конкуренцията и предизвикателствата към вашата личност и към вашата работа. Моментът не е добър за искания към шефа за по-висока позиция и по-добро заплащане.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник,сряда, четвъртък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в тригон с Уран на 23.09.2015г в 7:00 ч.

На 23.09.2015 година в 11:20 часа Слънцето навлиза във Везни.

Меркурий в квадрат с Плутон на 25.09.2015г в 1:27 ч.

На 25.09.2015 г в 5:17 ч. Марс преминава в Дева.

На 25.09.2015 г в 9:57 ч Плутон от 12°Козирог излиза от ретроградната си фаза.

Марс в квадрат със Сатурн на 26.09.2015г в 4:12 ч

Луната е растяща през тази седмица се движи между знаците Стрелец и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.09.2015 / 11:59 – 21.09.2015 / 15:33

23.09.2015 / 2:13 – 23.09.2015 / 20:51

25.09.2015 / 7:02 – 25.09.2015 / 22:44

26.09.2015 / 19:32 – 27.09.2015 / 22:29

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

6 коментара so far »

  1. Цвета каза,

    Писа на септември 23, 2015 @ 10:14

    Здравейте,
    Лилит догодина вече не е ли в скорпион.Наистина ли 9 години ще бъде във знака Везни?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 23, 2015 @ 12:33

    Цвета,
    уточнявам: Лилит се връща в знак през 9 години, за 9 месеца,както съм писала в тази статия. На 21 май 2016 година преминава от Везни в Скорпион.

  3. Nevi каза,

    Писа на септември 23, 2015 @ 12:54

    Муси, много си точна заСтрелеца. И приятел ме разочарова и предложение за работа точно днес, две в едно както се казва. Благодаря ти мила,чета те винаги с удоволствие.

  4. Мария Ц. каза,

    Писа на септември 23, 2015 @ 13:58

    Еха адашката мими наистина е прекалила. И аз не бих я изтраяла, ама те Рибите понякога са като дъвки като ти се залепят няма отлепване. И винаги страдат горките.

  5. Nevi каза,

    Писа на септември 23, 2015 @ 16:41

    Мария тя не ти е адашка, нали Маргарита се казва. Мисля,че се сещам коя е,май и по форумите се пише луна в телец. Аз май съм от нестойностните хора, хахаха, някой се е взел много насериозно и ръси етикети.

  6. Боян каза,

    Писа на октомври 1, 2015 @ 9:36

    Право в десятката:’Възможни се загуби под някаква форма, но също така и провокация към вашата ценностна система, към разбирането ви за етика и морал.’ Неизбежна среща с нахални,нагли и невъзпитани хора, които смятат, че светът се върти около тях /и то в собствения ти дом/.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии