Седмичен хороскоп 22-28 май 2017

НЛ 25 5 17Новолуние в Близнаци в четвъртък

и в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната десетдневка на месец май предлага много и ярки емоции,заради активната мъжка половина на зодиакалното семейство. В понеделник Луната в Овен прави съвпад с Венера и задейства двойната квадратура Венера-Юпитер-Плутон, тао- квадрат в кардиналните знаци Овен- Везни-Плутон. Квадратът Венера-Плутон става точен в четвъртък, но влиянието на напрегнатите аспекти ще се отрази в обществените отношения, и ще се намесва в личните дела на много хора през цялата седмица. Опозицията Венера-Юпитер,която стана точна през миналата седмица, провокира чувството за справедливост на много хора. Сега квадратът Венера-Плутон, на фона на тази опозиция, дава израз на натрупаната емоционална енергия по един много категоричен и безапелационен начин. Силно включени в конфликтни, емоционално наситени, ситуации ще бъдат кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог.

През втората половина на седмицата навлиза в зона от Близнаци, в която застава в опозиция със Сатурн от Стрелец. Точната опозиция предстои в началото на следващата седмица, но влиянието ще се усеща още от средата на тази. Двете планети противопоставят амбиции и ред, порядък, импулси срещу умереност и разсъдливост, твърде много говорене, заради самото говорене ще противостои на добре премислените и точни аргументи.

В последните дни на май и в началото на юни Сатурн става активен с няколко точни аспекта. Планетата, господар на кармата, е ретроградна до 25 август. Сатурн, на фона на тригона му с Уран, освен опозицията с Марс, която е част от двойна квадратура,включваща Хирон, прави хармонични аспекти с лунните възли. Така кармичната тема е в основата на много от случващото се около нас. Връзката причина-следствие дава шанс на много души да видят последствията от мислено, казано, направено, било то в положителния или в отрицателния полюс.

В четвъртък е новолунието в Близнаци. Слънцето и Луната ще се срещнат в 4 градуса Близнаци късно вечерта в четвъртък, на 25.05.2017 година в 22:44 часа. Започва новата астрологична година за първия въздушен зодиакален знак, а с нея и надеждите за повече мисъл в делата, повече стремеж за знания и напредък, както и лекота в отношенията, която носи разнообразие и динамика в живота. Националният ни празник на словото и писмеността чудесно се вписва в настоящата астрологична картина.

Усмихнати майски дни и попътен вятър на завършващите образованието си!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична в емоционално отношение седмица. Венера във вашия знак е много активна с аспектите, които прави. Луната е също при вас в понеделник и във вторник до обяд. За това време тя пренася енергия между Венера и Уран, което ви прави едновременно чувствителни и романтични, но също така хладно рационални, не изпускащи от поглед собственото участие в случващото се, и още повече личния си интерес. В интимните дела това влияние може да донесе някои изненади. Новолунието в Близнаци в четвъртък е отправна точка за мнозина,стремящи се към по-високи знания и по-добра квалификация. Близнаци имат отношение към комуникации, транспорт, мобилна техника, мобилни устройства, затова началото на образование в тази посока е удачно. Преминаване през кратки обучителни курсове, школи, или такива от дистанция, също е подкрепено от новолунието в Близнаци. Купуването на ново превозно средство е препоръчително да бъде добре обмислено и не сега, а в средата на следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои комуникативна седмица. Активната огнена енергия ви прави ангажирани и активно включени в това,което се случва около вас. В някои случаи сте главната причина, или главното действащо лице във водовъртежа на събитията. Очакват ви похвали и високо оценени заслуги към общо начинание. Професионалните ангажименти могат да изискват повече енергия и да ви накарат да изоставите някои лични планове. Новолунието в Близнаци дава шанс да постигнете удовлетвореност посредством другите, като част от колектив, независимо дали сте лидер или редови член. Стимулиращ роля играе средата на хора, които се интересуват от вас, от вашите интереси, работа, хобита, мнения. Кръгът от познати ще се разширява в следващите дни, седмици и месеци – в социалните мрежи, или директно чрез лични контакти и срещи. Това ви поставя в позиция и вие да се интересувате повече за мнението на околните, за техните предпочитания, там където имате допирни точки или общ път, професионален или личен.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Луната в сродния по стихия огнен знак Овен е в съвпад с Венера в понеделник. Това прави началото на седмицата романтично, емоционално, ангажирано с близки на сърцето ви хора. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци, включая Овен, може да ви поставят в ситуации, когато трябва да проявите решителност и категоричност, защитавайки собствената правота, или тази на емоционално свързан с вас човек. Новолунието в срещуположния знак ще ви кара да правите компромиси, да подхождате дипломатично, договаряйки се, а не конфронтирайки се. Съвпадът на светилата в Близнаци може да стане отправна точка на ново партньорство, на сътрудничество с хора, с които имате общи цели и интереси. За свободните сърца, периодът е удачен за нова връзка, нещо към което насочва от известно време и движещия се там Марс. Но Сатурн от знака ви поставя условия за почтеност и равнопоставеност, за разумно разпределение на енергиите във връзката.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Управителят на знака – Венера е много активна в следващите дни. Придвижвайки се в огнения знак Овен, под нейно влияние импулсите и спонтанните реакции ще ви карат да постъпвате по един или друг начин, но много често неадекватно на конкретните условия. Меркурий, който се движи през вашия знак, служи за балансьор и посредник между чувствата и разума до средата на седмицата. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, което ви поставя начело на всяка инициатива, но и отговорни за случващото се. Новолунието в Близнаци, в четвъртък, е едновременно фокус и отправна точка за нов поглед към личните доходи. Темата е обширна, но като земен знак подхождайте към нея прагматично. Увеличаването на приходите може да стане не само с пословичното ви търпение и работа, а също така от оригинални идеи, в които да инвестирате време и енергия в следващите седмици. Уран „ви диша във врата“, а след броени месеци ще ви дойде на гости. Подгответе от сега територията на нестандартното и уникалното, което дреме неизразено в дълбоките пластове на творческата ви памет.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. Новолунието в зоната на кариерата е важен момент от личната жизнена година. Срещата на светилата в Близнаци съживява професионалния живот, дава нова насока на амбициите, или ги прави по-големи във вече избраната цел. Линията на постиженията се ускорява с течение на времето, затова ако сега започнете нещо, засеете семената на намеренията си, то след няколко месеца, през есента и зимата дори, те ще дадат плодове. Вашето търпение и трудолюбие са важни фактори, но също така изборът на точния момент за действие е определящ крайния изход. Някои обстоятелства,свързани с партньора ви, или с най-близките колеги, ще окажат значимо влияние в крайния изход. Разчитайте на подкрепа, търсете съвет от надежден консултант, но следвайте най-вече собствената си интуиция.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак през цялата седмица сте под влияние на емоциите предизвикани от напрегнатите аспекти между Венера, Юпитер и Плутон, движещ се през вашия знак. Домашната среда и ангажиментите, свързани с най-близките, ще се конкурират за вниманието ви с професионалните задължения. Новолунието в Близнаци бележи период, в който ще трябва да преподредите нещата си, да си съставите точен график, за да успеете да свършите всичко планирано, и повече от всякога да бъдете полезни на близките си, на хората около вас. Предстоят ви промени в работната среда, с цел подобряване ефективността на работа и бързо справяне с поетите ангажименти, може да бъде преместване в нов отдел, сред нови колеги, наемане на персонал, привличане на нови хора по работен проект. Периодът е подходящ да вземете някои профилактични мерки за подобряване на физическата си и емоционална кондиция.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Акцент в нея е новолунието във вашия знак, което отбелязва началото на астрологичната година за зодията ви. Отделете време до четвъртък да разчистите стари задължения, да са освободите от чувство за вина, от всичко, което ви ограничава и разочарова, или от връзки, които са изчерпани от съдържание, за да освободите място за новото, което идва към вас. Ще имате потребност да отделите повече време за себе си, да промените това, което не ви харесва, както във външния вид така и в поведението си. Това ще ви помогне да постигнете баланс в отношенията с околните, и особено с хората, на които държите. Напрежението в отношенията с околните, и особено в партньорските взаимоотношение ще нараства след новолунието, заради Марс, който е във вашия знак и в опозиция на господаря на кармата – Сатурн. Бъдете внимателни, тактични и праволинейни в отношенията с възрастни хора в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак – Близнаци. Планетният управител в следващите дни играе ролята на катализатор на партньорските взаимоотношения. Тяхната интензивност и емоционална насоченост могат да преминат допустимите нива на търпимост, заради напрегнатите аспекти на планетата на любовта и хармонията с Юпитер и Плутон, в кардиналните знаци. Правото, както и неговото прилагане за, и против, справедливостта ще бъде основна тема за част от групата. Новолунието в най-духовната зона на слънчевия хороскоп е указание за важна житейска промяна. Направете нужното усилие, за да започнете, или да се включите, в нови проекти или дейности, които разширяват съзнанието, дават нова перспектива на живота ви.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата е запомняща се с новолунието в сродния по стихия въздушен знак Близнаци. В най-творческата зона на слънчевия хороскоп срещата на светилата отключва куп желания и амбиции за изява. Сега сте в марсовия период на личната си година, време за движение напред, за настъпление и поемане на товар, който сте сигурни, че можете да понесете. За самотните сърца, новолунието в Близнаци открехва множество врати, стига собствените им вътрешни ограничения да не ги затварят. За да имате успех, настройте се на забавна вълна, отворете сърцето си и не бъдете предубедени. За двойките, новолунието в четвъртък, носи позитивни послания за сбъдване на желания за разширяване на семейството, или за укрепване на връзката по един лек и забавен начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на седмицата е напрегнато. Луната в Овен активира тао квадрата на Венера, Юпитер и Плутон, което от своя страна създава обтегнати отношения на работното място, чувство за несправедливост и невъзможност за доказване на своята правота. Във вторник ще ви трябва както силен характер, така и добри идеи, за да намерите най-правилното решение на важен за вас въпрос. Новолунието в четвъртък, в предходния знак – Близнаци, е важен момент от сатурновия период на личната година. Вземете „голямата метла“ и разчиствайте всичко, което ви дърпа назад, което ви ограничава и задържа, което е в разрез с вашите планове, или с представата ви за лични, приятелски, или професионални взаимоотношения. Но, правете всичко с мярка и добре премислено. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст са в силата си през втората половина на седмицата. Интензивните преживявания могат да се отразят неблагоприятно не само на отношенията с другите, но и на здравето ви. Затова насочвайте изобилната емоционална енергия в нещо съзидателно и полезно.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на грижа за другите. Луната в другия марсов знак – Овен в началото на седмицата задвижва чувството ви за съпричастност към случващото се с някой друг. Не правете прибързани заключения, още по-малко действайте импулсивно. Търсете мнението на повече хора и специалисти, особено, ако се касае за здравето на друг човек. Новолунието във въздушния знак Близнаци задейства зоната на интензивните интимни взаимоотношения, които при някои могат да изместят като приоритетни тези свързани с кариера и професионална реализация. При друга част от групата ще се отворят нови възможности в бизнеса и инвестирането. Това, което сега започнете, ще даде плодове в края на годината,но само при условие,че действате в съгласие с партньора си, и споделяте равностойно както правата, така и задълженията.

Благоприятни дни през седмицата вторник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с решаване на финансови въпроси. Някои парични задължения не търпят повече отлагане. Дните преди новолунието са подходящи за разчистване на стари сметки и освобождаване от несвойствени ангажименти. Новолунието в Близнаци активира зоната на семейните отношения и провокира към активност свързана с домашната среда. Настъпва време за по-голям интерес към корените, традициите, историята на рода, наследството, всичко онова, което ви прави цялостни и стабилни. Каква подкрепа получавате, и каква можете да дадете на хората, с които споделяте житейския си път. Всичко свързано със семейството, неговото минало, и неговото бъдеще, застава във фокуса на вниманието. На битово ниво, периодът е добър за начало на ремонтни работи, за преустройство и пренареждане на дома, за преместване в ново жилище, или за смяна на местоживеенето.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Плутон на 25.05.2017 / 19:22 часа

На 25.05.2017 / 22:44 часа новолуние в 4°Близнаци

През тази седмица Луната се движи между знаците Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

23.05.2017 / 9:59 – 23.05.2017 / 15:33

24.05.2017 / 22:08 – 25.05.2017 / 15:15

27.05.2017 / 9:18 – 27.05.2017 / 14:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

3 коментара so far »

  1. мария христова каза,

    Писа на май 25, 2017 @ 18:08

    Здравейте, имах регистрация години наред за всекидневен безплатен номерологичен хороскоп, но сега не ми се отваря прозорчето? Какво да направя?Поздрави!Мари

  2. диди каза,

    Писа на май 27, 2017 @ 12:53

    ще се оправи,пише приставката не можа да зареди!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 27, 2017 @ 13:50

    “Номерологичен календар” тук в сайта си работи нормално. И ако влизате тук от телефон също би трябвало да зарежда.
    Ако имате предвид приложението “Номерологичен календар”, то след като Google направиха промени в платформата си,
    не работи. Надявам се след време да бъде преработено и годно за ползване.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии