Седмичен хороскоп 22-28 януари 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в съвпад с Плутон и квадрат с Уран

Марс навлиза в Стрелец в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата преди първото за годината затъмнение е относително спокойна. Хармонията в астрологичната картина се дължи преди всичко на продължаващия съвпад на Венера и Слънцето във въздушния знак Водолей. Липсата на значими напрегнати аспекти също допринася за успокояване на страстите, но за това най-силно е влиянието на Марс,който напуска дълбоките води на Скорпион и преминава в огнения знак Стрелец на 26 януари.

Меркурий е много активен в следващите дни и това допринася за повече динамика в комуникациите, за размяната на мнения и идеи, за внасяне на промени,там където момента е назрял.

Вестоносецът на боговете прави съвпад с Плутон в сряда, в 19 градус на Козирог, а в четвъртък – секстил с Юпитер от Скорпион. През втората половина на седмицата се развива квадратът на Меркурий и Уран, въвличайки и Плутон. Освен,че оказва влияние върху взаимоотношенията между хората с повече словесна активност, назидателна и предизвикваща раздразнение, аспектът влияе и върху времето. Квадратът на Меркурий и Уран, който става точен в неделя, често е съпътстван от силни въздушни течения, мощен вятър, урагани, гръмотевични бури, според сезона -рязко спадане на температурата, заледявания, оттам аварии по суша и въздух.

В петък Марс преминава в Стрелец, с което открива сезона на авантюристите и пътешествениците. Червената планета се чувства превъзходно в огнения Стрелец, ще активира амбиции и първични страсти в мъжките знаци Стрелец, Овен, Лъв, Везни и водолей. Транзитът на Марс през Стрелец продължава до 17 март 2018 година. Планетата войн е катализатор на мотивацията и предприемчивостта, с негова подкрепа се преодоляват препятствия, издържате на повече физическо натоварване и осъществявате лидерските си амбиции.

В събота е тригонът на Слънцето и Луната, задаващ добър завършек на делата и на работната седмица, успокояващ и омекотяващ влиянието на другите планети.

Усмихната, снежна, слънчева седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак и това ви прави значими не само в собствените ви очи. Имайте куража да изразявате своето мнение, да насочвате делата си в желаната от вас посока. Бъдете открити, с нови и оригинални идеи, които могат да променят хода на личната професионална история. В четвъртък и петък някои финансови въпроси изискват повече внимание и разумен подход. Планетният управител раздвижва някои сфери от живота ви, преминавайки в сродния по стихия знак Стрелец, където ще се движи до 17 март. Марс в другия огнен знак ви прави по-предприемчиви и смели, ентусиазирани да осъществите новите си идеи, да направите първата крачка към бизнес партньорство или интимна връзка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Слънцето и Венера в зоната на партньорството се движат близо един до друг и синхронно, подобрявайки климата в близките отношения, и давайки възможност за създаване на нови такива. Някои ще имат възможността да изяснят отношения в работната среда, макар да няма гаранция,че това ще стане лесно. Съвпадът на Меркурий и Плутон в тази зона е указание за острота на изказа и потребност от стабилни доказателства, за да запазите позицията си. Марс навлиза в зоната на любовта и творчеството за около седем седмици. Периодът е добър за всичко, което е ценно за вас, за повече творческо вдъхновение и привличане на вниманието към вашата личност, или към ваше творение. На хазартните личности може да бъде астрологичен стимулант за повече харчове и пилеене на енергията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Така романтичната тема освежава първата половина на седмицата. За някои от групата сряда е ден за избор между две или повече възможности. През втората половина на седмицата финансите стават обект на повече внимание. Някои разходи могат да се появят неочаквано, като от вашето бързо и адекватно действие зависи изхода на ситуацията. Акцент на седмицата е навлизането на Марс на ваша територия. Планетата воин обикаля зодиака за по-малко от две години. За последно Марс е навлязъл в знака ви на 6 март 2016 година. Марсовата енергия ще ви прави по-силни и амбициозни, готови да отстоявате себе си, позицията си, своето, повече от обичайното. Повишава се вашата предприемчивост и настойчивост да следвате целите си, и издържливост, но също така вашата самоувереност може да бъде подложена на изпитание, както и умението да налагате контрол над импулсите и емоциите си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Съвпадът на Меркурий и Плутон в Козирог в средата на седмицата е мощен активатор на ниво интелект, идеи, планиране, особено силен за тези,които работят в сферата на образованието, науката, писането, преводачеството. За да бъдете добре приети ще помагат Венера и Слънцето движещи се синхронно в зоната на професионалната изява. В сряда имате пред себе си сериозен избор, вземане на важно решение, заемане на позиция в спор. С преминаването на Марс в Стрелец,личните взаимоотношения стават по-интензивни, и страстни, но също така нараства вероятността за противоречия и скандали. В четвъртък и петък, когато Луната се движи във вашия знак,чувствителността към чуждото мнение е по-голяма и съответно би ви донесла неприятни изживявания, ако не проявите самоирония и снизхождение към чуждите недостатъци и предпочитания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Планетният управител е активен в следващите дни, с аспектите си с Плутон, Юпитер и Уран. Това ще повиши динамиката на вашите комуникации. Възможно е да бъдете въвлечени в спорове и конфликти с близки хора, или заради близки хора, заради лични проекти и активности, в които сте пряко включени. С повече толерантност и разбиране ще успеете да изгладите отношенията, и да постигнете взаимно изгодно договаряне. В петък Марс се настанява в зоната на семейните отношения за около седем седмици. Ще имате повече енергия за всичко свързано с дома, за защитата на сигурността му и на членовете на семейството, и за подобряване на условията на живот. Някои обстоятелства неизяснени в миналото могат сега да бъдат предмет на обсъждане и изостряне на отношенията с близките. Обръщайте внимание на болестни симптоми и взимайте мерки навреме, за да избегнете усложнения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата предлага смесица от проявления на прагматизма и романтиката. Слънцето и Венера в зоната на финансите са чудесно обещание за благополучие в сферата на личните доходи. Съвпадът на Меркурий и Плутон във вашия знак са силен импулс за идеи и планове, които можете да разработите в близко бъдеще, под мъдрото ръководство на Сатурн, и при условие, че се справите с подмолната неувереност, идваща от Лилит в знака ви. В петък Марс се настанява в най-скритата зона на слънчевия до 17 март, активирайки несъзнателната страна на вашата личност. Някои импулси и подсъзнателни стремежи могат да намерят своята изява в следващите седем седмици. Периодът на този транзит дава сила на вътрешното изследване, на активната работа с подсъзнанието, на сънуването, медитациите, на работа на духовно ниво, с което да балансирате енергиите си и да сте готови при преминаването на Марс на ваша територия за съзнателна активност във физическия свят.

Благоприятни дни през седмицата – сряда,четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Планетният управител прави важни аспекти в следващите дни, като насища с ментална активност ежедневието ви. Мнозина ще имат да решават важни казуси, свързани с финанси, намиране на средства за инвестиции, предоговаряне на кредити, или справяне на проблеми в сексуалния живот. В петък Марс преминава в срещуположния знак. Марсовата енергия вложена в зоната на партньорството е нож с две остриета. До 17 март планетата войн ще насища връзките ви с амбиции за доминиране, могат да се проявят несъгласия, натрупани от много време, спорове и конфликти в защита на собственото его. Ако направите първата крачка към човек, когото харесвате, ще имате успех, но проявявайте повече търпение, ако искате връзката ви да е удовлетворителна и трайна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Вниманието ви ще бъде повече в това какво искат другите, какво правят, или не правят хората, с които сте в партньорски взаимоотношения. Романтичната тема се поддържа от Слънцето и Венера, които в следващите дни изпълват зоната на любовта и забавленията с новини, интересни запознанства и нови възможности. Покупката на неща, които надхвърлят бюджета ви, могат да се окажат в основата на семейни противоречия в средата на седмицата. В петък Марс преминава в зоната на комуникациите с близки хора, роднини, съседи, приятели. Марс ще насища с енергия мисъл и реч, което може да бъде трудно за контрол и да ви вкара в между съседски или роднински спорове.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. В слънчевия период на личната година Слънцето и Венера, в синхрон, се придвижват през вашия знак, задавайки благоразположение и готовност за съпричастност с всеки, който се обърне към вас за помощ. Можете да бъдете достатъчно дипломатични, за да постигнете своите цели. Лидерските ви амбиции са задействани, като с преминаването на Марс в Стрелец те се усилват. Най-добре ще изразите себе си в следващите седем седмици посредством активното включване в група, като работите в екип, като разработвате съвместен проект с други ентусиасти. Планетният управител е все още в Овен, стимулирайки свободолюбието и революционното действие с цел промяна. С помощта на Марс реформаторският ви дух достига пикови стойности на всеки близо две години.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Луната в Овен до сряда е съучастник в неразбирателство на работното място. Някои недоразумения изискват повече търпение и разбиране на чуждите мотиви, особено в сряда, когато светилата са в квадрат. В средата на седмицата Меркурий и Плутон правят съвпад в зоната на партньорството, който развързва езика и прави някои хора твърде саркастични и незачитащи чувствата на другите. В петък Марс започва транзита си по Стрелец. Зоната, която енергетизира е свързана с работната среда, в която ще бъдете все по-активно включени, но също така са възможни противоречия и конфликти, които се развиват на приливи и отливи през целия период, до 17 март. Здравето е уязвимо за трески и внезапно покачване на температурата, за възпаления и диагнози, насочващи към хирургическа интервенция,както и за разстройство в храносмилателната система.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово активна седмица. Марс напуска вашия знак в петък, преминавайки в огнения Стрелец. За близо седем седмици планетата воин ще активира зоната на личните финанси. На фона на преминаването на Юпитер през вашия знак, това може да бъде период от време силно фокусиран върху материалните дела. Придобиване на собственост, активи, права върху наследство или повишаване на доходите с включване на нови източници е цел, постигането на която ще ви кара да се чувствате финансово независими и стабилни. Придвижването на Слънцето и Венера в зоната на дома и семейството подсказват радостни събития в близката среда. Бъдете внимателни в кореспонденцията си,защото там е възможно да допуснете неточност или неуместност, които да навредят на отношенията ви с някого.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота, неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. До сряда Луната в Овен активира финансовата сфера. Някои ще получат заплащане за положен труд, а други поощрения, за по активно включване в работния процес. Подкрепата от приятели може да дойде неочаквано и по забележим за околните начин. Професионалната сфера ще бъде в полезрението на Марс. Планетата на волята и амбицията навлиза в зоната на кариерата в петък. За времето до 17 март, Марс ще повиши вашето социално честолюбие, ще ви кара да се стремите към по-високи върхове, за да достигнете слава и почести, да заемете висока позиция, откъдето да упражнявате контрол върху повече хора. Транзитът на Марс в тази зона предполага конкуренция и противодействие от страна на хора, с които работите, конфликти с работодатели и хора на властови позиции.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота.

 

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в съвпад с Плутон на 24.01.2018 /22:50

Меркурий в секстил с Юпитер на 25.01.2018/ 13:28

На 26.01.2018/14:56/Марс преминава в Стрелец

Меркурий в квадрат с Уран на 28.01.2018 / 9:08

През тази седмица Луната се движи между знаците Риби и Рак, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

22.01.2018 / 3:13 – 22.01.2018 / 8:27

24.01.2018 / 6:16 – 24.01.2018 /15:39

26.01.2018 / 5:16 – 26.01.2018/ 19:40

28.01.2018 /12:39 – 28.01.2018 /20:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на януари 22, 2018 @ 16:56

    Здравейте Муси! Телец съм с Марс в рождения хороскоп в Стрелец.Как ще ми се отрази преминаването на Марс в Стрелец? Благодаря предварително! Спорна седмица!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 24, 2018 @ 10:42

    Didi,
    предстои ви марсово възвръщане, преминаване на Марс през рождената позиция.
    Това е относително често случващо се астрологично събитие.
    Марсовото възвръщане е през около 2 години,така че имате вече натрупан опит.
    Влиянието е силно енергетизиращо, повишава се жизненият тонус и амбицията
    да се следват собствените намерения и цели.

  3. Гери каза,

    Писа на януари 29, 2018 @ 10:15

    Здравейте Муси зодия стрелец съм, с Марс във водолей, как
    ще ми се отрази Марс в стрелец?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 30, 2018 @ 19:38

    Гери,
    би трябвало да е тонизиращо,тъй като и двата знака са мъжки, и в някакъв момент Марс ще направи секстил с вашия рождествен.
    Това може да бъде стимул на ментално ниво, добри идеи и решения,които изискват повече мисловна енергия.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии