Седмичен хороскоп 26 януари-1 февруари 2015 година

Koki4eВенера в Риби от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица, в сравнение с предходната, предлага относително хармонична астрологична обстановка. На фона на Слънцето, движещо се през въздушния знак Водолей, което ни прави по-лесно въодушевяващи се от идеи и каузи с обществена значимост, водната стихия придобива по-голямо значение.

Във вторник Венера,планетата на любовта, преминава във водния знак Риби. Тук Венера е в много добра позиция (в екзалтация) и проявява в голяма степен позитивната страна на своето влияние. Венера в Риби ще ни прави по-чувствителни и романтични, по-състрадателни и отзивчиви към околните. Много хора под влияние на Венера в Риби ще изпитват по-голяма потребност от внимание, обич, разбиране и приемане. Влюбването при Венера в Риби е дълбоко, всеобхватно и обсебващо. А съвпадът на Венера и Нептун в края на седмицата подхранва платоничните чувства дори и при хора, които са външно земни и рационални.

В сферата на социалните отношения силната водна енергия с акцентирания знак Риби подхранва ирационалните идеи, утопиите и безпочвените очаквания. Известно отрезвяване ще настъпи след оттичането на влиянието на съвпада Венера-Нептун и сближаването на планетата на любовта с действения и прагматичен Марс. Венера и Марс ще се движат в синхрон през знака Риби до 20 февруари,първият ден след второто новолуние във Водолей.

Венера от Риби обаче няма да бъде толкова безобидна в четвъртък и петък, когато застава в квадрат със Сатурн от Стрелец. В обществените отношения кръстосването на шпагите между двете планети, може да доведе до остра реакция на взето решение от изпълнителната власт и на поредното разочарование от управляващите.

В петък е и първият за годината съвпад на Меркурий и Слънцето. Ретроградността на Меркурий донякъде тушира идеалистичната и вдъхновена природа на тази космична среща. Новаторството и реформаторският импулс у мнозина обаче ще бъде подкрепен от хармоничната връзка на този съвпад със северния лунен възел. Най-силно повлияни ще бъдат въздушните и огнените знаци.

 

Слънчева седмица и много Любов!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

oven

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с предизвикателствата на Луната,която се движи през вашия знак. Имате отговорности, от които не можете да избягате. Част от тях са свързани с дете, деца, с нещо което е ваше постижение и се нуждае от покровителство и защита. Във вторник Венера ви „идва в гръб“, навлизайки в предходния знак Риби. Така тя увеличава ефекта на разсейване, който създава ретроградния Меркурий и все още близката връзка на планетния управител Марс с Нептун, планетата на мечтите и илюзиите. Активността в скритата зона ще задейства някои процеси,резултатът от които ще излязат на светло след около месец. Но още сега в края на седмицата някои обстоятелства около родственици например могат да ви се сторят ехо от минали събития, които в настоящето звучат като справедливо възмездие. Във вторник и сряда бъдете настоятелни в претенциите си за по-високо възнаграждение на труда ви. В петък и събота срещите със стари, и добри приятели ще внесат позитивна нотка и обещание за сътрудничество в близките дни.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

lav

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Мнозина ще трябва да проявят характер в някои ситуации, когато ще трябва да отстояват себе си и да защитят позиция и собственост. Ангажиментите ви към друг човек го изискват, дадена преди време дума и въпрос на чест е да се случат нещата така, както вие ги виждате. През втората половина на седмицата някои ще бъдат изправени да взимат решение в ситуация,в подобна на такава,в която са били в началото на декември миналата година. Сега обаче условията са различни и крайният резултат -също. Имате възможност да се предоговорите, да промените някои данни,но се придържайте към реалностите и фактите,за да не задълбочавате противоречията. Бъдете внимателни с финансови операции в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

strel

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, през предстоящата седмица астрологичната картина препоръчва някои промени в графика, в плановете, в стереотипите. Някои ще имат потребност да се освободят от дребни, изяждащи времето занимания и да се съсредоточат в нещо по-интересно и приятно. Венера, която във вторник преминава в зоната на вашите близки отношения и домашен уют, ще бъде основен двигател на промените. А те ще бъдат в посока на преподреждане и разкрасяване на дома. Може да има и сериозна причина за това, да чакате гости например, или нов човек в дома си. Или за да направите добро впечатление на най-близкия си човек. Венера и Марс ще внесат и много страст в отношенията. Първото изпитание е в петък,когато Венера прави квадрат със Сатурн от вашия знак, и когато някои от групата, съзнателно или не, ще си спретнат семеен скандал. Но веднага след това следва, в събота и неделя, съвпадът на Венера с Нептун – времето на сдобряване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на равносметката. Луната е при вас от понеделник вечер до сряда вечер. Така първата половина на седмицата ви поставя в центъра на събития, или на отправени претенции към вас. Моментът е добър да поставите нещата на мястото им,да заявите своята истина, да се опрете на фактите. Във вторник Венера, планетният управител, сменя знака си, което ви дава право да смените подхода си. Венера в Риби е в силата си, а същевременно е в компанията на „пазителя на тайните“ Нептун и на война Марс. Можете да воювате сами, но можете и да привлечете на своя страна повече хора, дори това да значи противопоставяне на някакви правила и бюрократични ограничения в края на седмицата. Ретроградният Меркурий ще ви кара да преразгледате най-близките си цели и да търсите най-прекият път към достигането им.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

deva

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник ангажименти с близки или с дома, ще ви държат съсредоточени в личните дела. От вторник нататък обаче вниманието ви ще бъде ангажирано повече с хора и обстоятелства, които са извън дома, или са надалеч, или имат виртуален характер,но ви карат да се включвате рационално и емоционално с тях. Венера преминава в срещуположния ви знак Риби и отива към съвпад с Нептун, в края на седмицата, а след това към среща с Марс. Така романтиката и близостта в партньорските отношение се избистрят и извеждат на по-високо емпатийно ниво. Можете да укрепите връзката си, ако покажете повече разбиране и съпричастност към делата и стремежите на партньора си. Много е важно да постигнете яснота в отношенията си, да загърбите недоверието и предубежденията, да изгладите противоречията. Но всичко това при една реалистична преценка, предпазвайки се от розовата пелена-препятствие, която може да ви обгърне в края на седмицата от прегръдката на Венера и Нептун в Риби. Преминете ли нея успешно, Марс и Венера ще ви помагат в следващите седмици да намерите,това което търсите в партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

koze

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои романтична седмица. В действителност тя започва от вторник, когато Луната се придвижва в зоната на любовта и силните емоционални преживявания. Във вторник Венера, планетата на любовта и романтиката, преминава в Риби, в зоната на вашите неформални контакти. Последвалата активност от струпване на три планети – Венера, Нептун и Марс, в тази част на слънчевия , ще ви прави твърде разпилени, склонни към изразходване на твърде много време и психична енергия за дреболии. Заливащата ви информация, нужна или не, ще ви отклонява от важни за вас дела. Тенденцията се подкрепя и от ретроградния Меркурий, който влияе неблагоприятно върху концентрацията на ума. Затова ще са ви необходими много и съзнателни усилия да останете съсредоточени върху важни за вас и за момента дейности. Доброто в цялата ситуация е, че обединените енергии на трите планети могат да генерират у вас огромно количество идеи, да ви подтикнат да пишете и разработвате интересни и значими теми, на които да дадете ход при директен Меркурий, от 11 февруари нататък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

bliz

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна със съвпада на Меркурий със Слънцето. Това е първата среща на планетния управител със Слънцето за тази година,но важното за вас е, че ще бъде в сродния по стихия знак -Водолей, в неговия 10-ти градус. Импулсът на този съвпад, който ще влияе през тази седмица и част от следващата, може да ви бъде в подкрепа на идеи и планове свързани с повишаване на степента на образованост, с намирането на подходящата среда за социален растеж, но също така и за духовно пробуждане, стига да е имало достатъчно силен стремеж в тази посока. От вторник, когато Венера премине в Риби, в зоната на вашата кариера и професионално развитие, ще срещате повече разбиране в опитите ви да постигнете справедливост, излизайки от, или поне на път да излезете, от бюрократически или съдебен лабиринт.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

vezn

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица е забележителна със смяната на знака на планетния управител. Венера преминава от Водолей в Риби във вторник. През този знак тя ще се движи до 20 февруари. През това време ще направи две важни срещи в Риби Първата е с Нептун през тази седмица – в неделя. Втората е с Марс, с когото ще се движат в синхрон, сближавайки се през месец февруари. Транзитът на Венера през Риби, в който знак тя е в екзалтация, е добър период да направите нещо повече за себе си, за собствения си комфорт и удобство, за здравето си. В четвъртък и петък, когато Венера застава в квадрат към Сатурн, с цената на повече нерви ще можете да се справите с поет ангажимент, за да си освободите време и пространство за нещо по-приятно и желано.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

 vod

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, астрологично седмицата започва с домашни ангажименти. Много от това, което не харесвате в най-близкото си обкръжение, ще искате да промените по един одухотворен и естетичен начин, да направите неща, които да ви карат да се чувствате едновременно уютно и сигурно. С преминаването на Венера, във вторник, в зоната на личните доходи, ще имате и финансовата възможност да го направите. Мнозина от групата са в подемен период в това отношение. Съвместното влияние на трите планети може да привлече към вас приходи,но и внимание, което е важно за тези, които имат проблемни връзки, или са сами. Предстоящият съвпад на Меркурий със Слънцето във вашия знак обещава интелектуален блясък и чар, нещо в което може да има нещо ретро, но достатъчно привлекателно за някого. Всичко е възможно докато Юпитер се движи в зоната на връзките и партньорството, макар и ретрограден. От четвъртък до събота периодът е добър, макар и с някои напрегнати моменти, за срещи -лични и служебни. В неделя обаче избягвайте пътувания.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък,петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

rak

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстоящата седмица подхранва големи очаквания към личния живот. Във вторник Венера, планетата на любовта,преминава в сродния по стихия воден знак Риби. Венерината енергия добавена към тази на Нептун и най-вече на Марс,който от 12-ти януари влезе в Риби, съсредоточава вниманието ви върху постигането на важни за вас цели. Колкото са по-големи те, толкова повече усилия ще изискват. Но докато Венера и Марс се движат през Риби, а това ще бъде до 20 февруари, добрите намерения, волята и амбицията ви ще бъдат подкрепени, както в зоната на личните планове, така също и в сферата на професионалната реализация. Времето е подходящо за пътешествия – реални и виртуални, за общуване с хора отдалеч, или такива с различни от вашите разбирания. Меркурий е ретрограден и ще ви кара да променяте в движение някои финансови ангажименти, да преработвате стратегии, да правите крачка напред дори с цената на някои отстъпки.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

skor

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна в астрологично отношение седмица. Във вторник Венера, планетата на любовта, преминава в зоната на вашите емоционални взаимоотношения, страст, творчество и себереализация. Така тя добавя своята нежна креативна енергия от знака Риби към тази на Нептун и Марс, придвижващи се през него. Трите планети подсилват темата любов, връзки, сексуален живот, всичко свързано с децата, като резултат на вашата съзидателна природа. За самотните сърца периодът до февруарското новолуние, когато Венера и Марс едновременно ще преминат в съседния знак-Овен, е време на емоционален подем. Седмицата е добра за флиртове, романтика, признания и разговори на свещи, но не и за сериозни ангажименти. В петък Венера ви предлага взимане на важно решение – изпитание, с което да изчистите проблем или част от него. В неделя е срещата и с Нептун, около която витае розова мъгла и пречи да се видят ясно важни подробности. Подобно е и влиянието на съвпада на ретроградния Меркурий със Слънцето, който би трябвало да носи изясняване, но не и сега.

Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

ribi
На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои творческа седмица. С идването на Венера при вас на гости, от вторник – 27 януари до 20 февруари, много страни на живота ви могат да се променят. Венера всяка година ви гостува, а откакто Нептун се настани при вас дългосрочно, срещата с него всяка година не е нещо необичайно. Интересното сега е в едновременното пребиваване в знака ви на Венера и Марс за около три седмици. Докато Марс ви прави по-активни и амбициозни, Венера ще пробуди у вас други качества – разбиране, съпричастност, емпатия и голяма склонност към идеализация. Платоничният съвпад на Венера и Нептун в неделя оцветява цялата седмица и част от следващата. Той ще ви кара да гледате на другите, особено на тези към които изпитвате симпатия, през розови очила. Ретроградният Меркурий допълва разфокусирането на картината. Но затова пък тези, които имат поетична нагласа, ще бъдат ощастливени от Музата и могат да сътворят своите шедьоври. Връщане към реалността – в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и събота.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 27.01.2015/16:59 ч., Венера преминава в Риби.

Венера в квадрат със Сатурн на 30.01.2015/10:23 ч.

Слънце в съвпад с Меркурий на 30.01.2015/15:45 ч.

Венера в съвпад с Нептун на 1.02.2015/19:36 ч.

През тази седмица Луната се движи през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

26.01.2015/ 16:23 – 26.01.2015/18:37

28.01.2015/ 4:18 – 29.01.2015/ 0:36

30.01.2015/ 11:24 – 31.01.2015/ 9:09

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. павлинка каза,

    Писа на януари 29, 2015 @ 15:29

    имам предложение да се върна на старата ми работа която напуснах 13.06.2014 а сега Меркурий е ретрограден.г-жо Дачева дали да приема

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2015 @ 19:21

    павлинка,
    много е индивидуално. Връщане на стара работа по принцип е във влияние на ретрограден Меркурий.
    Ако можете да забавите подписването на договор за след 11 февруари, когато Меркурий става директен, е добър вариант.
    Ако не, самата покана за връщане на старата работа, е един вид висока оценка за вас, и е уместно да се договорите за по-добри условия.
    Ако не ви харесва старата работа и можете да си позволите да сте без работа и да изчакате по-добро време, изчакайте.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии