Седмичен хороскоп 3-9 септември 2018

Sept18-001Сатурн директен от четвъртък

Меркурий в Дева от четвъртък

Венера в Скорпион от неделя

Новолуние в Дева в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Септемврийската седмица започва с квадрат между Слънцето и Луната. За много хора денят ще бъде важен за самоопределяне и взимане на важни решения. Понеделник дава тон на цялата седмица. Сериозно отношение към всичко, което мислим и правим. Земната енергия е доминираща, а в най-сериозния знак на зодиака- Козирог се движат три мощни планети. Марс тръгна в права посока от 27 август в Козирог. В четвъртък предстои излизане от ретроградната фаза на Сатурн, а ретроградния Плутон е там отпреди повече от десет години.

Сатурн влиза и излиза от ретроградност всяка година. За пръв път от близо тридесет години, от 23 септември 1990 година, това се случва в собствения му знак Козирог. Сатурн е строг учител, а в Козирог е най-силен и взискателен. Почтеност, придържане към ред и разум, в рамките на обществените норми и порядки, търпение и лична отговорност,това са уроците които ни преподава отново и отново, очаквайки да отворим сетивата си. Зоната от рождествения , в която Сатурн е бил ретрограден, през последните няколко месеца е била подложена на щателен преглед, ревизия, пренастройка и разчистване от слабото и излишното. Хората на властови позиции са подложени на най-големите изпитания от господаря на кармата, всеки трябва да отговаря за това къде включва енергията си и на какви процеси оказва влияние.

В неделя е новолуние, така цялата седмица преминава в последната фаза на Луната. Време за ремонти, разчистване и преподреждане на жилищното и работното пространство. Не е препоръчително да се предприемат нови значими неща, особено след секстила на светилата в сряда, тоест между четвъртък и неделя. Новите начинания оставете за следващата седмица, когато Луната нараства, а на небето остават само три ретроградни планети.

Астрологичната картина подсказва голяма социална активност. До края на седмицата Венера е в своя знак Везни, в неделя преминава в Скорпион. В този знак тя ще престои повече от обикновено, заради ретроградната си фаза, която ще бъде между 5 октомври и 16 ноември, обхващайки две новолуния и едно пълнолуние.

През тази седмица планетата на любовта, хармонията и красотата, но и на справедливостта, е на път да се включи в тао квадратура с Марс и Уран, която ще се развие през втората половина на тази и през цялата следваща седмица. В четвъртък двойният квадрат се превръща в голям кардинален квадрат след като Луната от рак добави енергията си към него. Така денят става изключително напрегнат и провокативен към емоционалните реакции на много хора. Точните напрегнати аспекти на Венера са с Марс квадрат на 8-ми късно вечерта, а опозицията с ретроградния Уран е на 12 септември. Квадратът Марс-Уран набира скорост и ще стане точен на 19 септември,бележейки период на остра реактивност, агресия, аварии и проблеми в комуникационни системи, електрически инсталации, навигационни системи, вероятност от режисиран тероризъм, подклаждане на противоречия, провокции, пожари, насилие.

Навлизаме в „мътен“ период,който се отключва с преминаването на Венера в Скорпион в неделя. През следващата седмица тя прави квадрат не само с Марс,като участник в тао квадрата, но и с намиращите се наблизо коварен съвпад на ЮЛВ и Лилит. Любителите на клюки и интриги ще имат много подкрепяща среда за изява. На фона на опозицията на Слънцето и Нептун ще отпаднат всякакви задръжки от морално естество. ЮЛВ е изразител на кармата, но ще има включени и допълнителни насилствени елементи за саморазправа и наказание.

Планетата на комуникациите ще се опитва да „замазва“ положението с умни приказки и уместни аргументи. От 6 до 22 септември Меркурий се движи през своя знак Дева. През тази седмица прави хармонични аспекти, като най-значимите са в петък, когато се включва в голям земен тригон с Уран от Телец и Сатурн от Козирог. На земните знаци се възлагат отговорности и очаквания да се справят с някои сложни ситуации, забъркани от въздушните знаци.

С навлизането на Меркурий в Дева в четвъртък, родените под този знак стават обект на по-голямо внимание от околните. Още повече в края на седмицата, когато Слънцето и Луната се срещат в 17-я градус на земния знак. Ставаме по-разсъдливи, рационални и пестеливи. Почивните дни, събота вечер и неделя, са благоприятни за изгодно пазаруване на стоки и услуги.

Топли есенни дни и добро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойно начало на седмицата. Имате недовършена работа, или такава, която изисква преразглеждане и подобряване на параметрите. Отговорността ви е голяма и няма как иначе с три важни планети в зоната на професионалната изява. Ако сте на късна почивка, използвайте максимално времето и обстоятелствата да се разтоварите и „презаредите батериите“. В четвъртък Сатурн тръгва в права посока, не веднага, има инерция, тъй като е относително бавна планета. През следващата седмица ще ускорява ход и в седмицата,започваща на 17 септември ще имате предизвикателства, които ще променят професионалния път, в зависимост от направеното до тогава от вас. Промените са с участието на планетния управител. Марс навлиза в зоната на квадрат с Уран, а към това се добавя и квадрат с Венера. В партньорските взаимоотношения предстои сблъсък в края на седмицата. Вашата почтеност ще бъде подложена на проверка. Изчиствайте недоразуменията навреме.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с хармоничен аспект между Меркурий в Лъв и Венера във Везни. Това ви носи разнообразие от контакти, нови впечатления и интересни преживявания, включващи хора от най-близкото ви обкръжение. Меркурий ви е на гости до четвъртък, когато преминава в съседния знак Дева. Също в четвъртък Сатурн излиза от ретроградната си фаза. Докато се движеше назад през последните близо пет месеца, сатурновото влияние е било насочено към работната среда, за оценка на нейните плюсове и минуси, за подобряване на организацията ви на работа, и намирането на най-добрата формула за сработване с колегите от бранша. Здравето също е било обект на анализ и търсене на причини. Възможно е да сте взели някои мерки за подобряването му, но при в следващите седмици и месеци усилията ви ще бъдат по-резултатни. Важното е да бъдете дисциплинирани и постоянни. Новолунието в Дева отваря темата за личните доходи и тяхното увеличаване през следващите седмици, и месеци.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. Освен това в квадрат със Слънцето. Противоречиво начало,което създава известно безпокойство, заради неща които са неясни, или неизвестни, скрити или прикрити. В работната среда се очаква раздвижване след летния застой. Изразител е Меркурий, който в четвъртък преминава в собствения си знак Дева с добрата подкрепа на някои планети. В четвъртък Сатурн излиза от ретроградност. Движейки се в сферата на финансите, планетата е оказвала известни задръжки. Преразглеждането на доходите, на източниците на средства за препитание или за бизнеса, е довело до някои заключения, с които ще трябва да продължите нататък, когато планетата господар на кармата излезе от стационарната част на постретроградния период. За да бъде добронамерен придвижвайки се през тази зона на слънчевия хороскоп, Сатурн изисква почтеност във финансовите дела. В противен случай се включва причинно-следствения закон. Ако си взел повече, отколкото ти се полага, ще трябва да връщаш с лихвите. Ако си коректен, те очаква стабилност на доходите, и финансова сигурност. В неделя Венера преминава в предходния знак Скорпион. За дълъг период от време, защото в тази зона тя ще бъде ретроградна, планетата на любовта ще ви подложи на любовно боледуване и изцеление. Също в неделя е новолунието в Дева. Това е едно от четирите значими за вас новолуния на годината, случващо се в зоната на професионалната реализация. То може да бележи старт на нова, важна крачка в кариерата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, астрологичната картина подкрепя почивка и разтоварване след усилна работа в летните месеци. Или уседване след продължително и активно движение. До края на седмицата Венера е в другия собствен знак Везни и съдейства за намиране на най-изгодната почивка, или пътешествие, особено ако предишните опити за това са се оказали неуспешни. Обръщането на Сатурн в другия земен знак – Козирог, бележи важен период в текущата година. Директният вече Сатурн през следващите седмици ще ви кара да погледнете отвъд това, което сте правили досега, да набележите нови цели. Някои ще искат да променят из основи бизнеса си, да се занимават с нещо по-сигурно и по-доходно, или поне с по-малко разход на време и ресурси. Навлизате в добър период, но в него има и някои подводни камъни, които са най-вече в сферата на личните взаимоотношения и умението ви да намирате общ език с околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на новолуние в Дева. То се случва веднъж в годината и е забележителен момент в нея. В понеделник е квадратът на светилата в 10 градуса Дева-Близнаци. Преминавате през ситуация, която изисква бързи и категорични действия. Имате съдействие и подкрепа от близки хора, Меркурий и Венера са в хармонична връзка и разведряват всяка напрегната обстановка. Такива са възможни следващите дни, заради напрегнатите аспекти между няколко планети. В четвъртък планетният управител ви идва на гости, както всяка година. Меркурий се движи бързо и ще прекоси знака ви до 22 септември. Това ще забърза някои сфери от живота ви, не давайки време за много мислене и протакане. Една от тях е зоната на личните взаимоотношения, сърдечните дела, любовта, страстта, зачеването и раждането на деца. Сатурн се движи през нея , а в четвъртък излиза от ретроградната фаза. Ако досега е имало забавяне там, то постепенно след седмица ще усетите промяна и развитие. В неделя Венера навлиза в Скорпион, правейки ви по-придирчиви и взискателни, но също така по-чувствени и любвеобилни. 

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Планетният управител излиза от ретроградната си фаза. Сатурн тръгна назад на 18 април от 9 -я градус. В четвъртък тръгва напред от 2-я градус на знака. Обръщането на планетата е процес, който има вътрешни стационарни фази от двете страни на нулевата точка. Затова през миналата, тази и през следващата седмица господарят на кармата е стационарен. Постепенно ще увеличава скоростта си, а оттам и влиянието като директна планета. В ретроградния период някои лични дела е възможно да са претърпели забавяне, и дори изоставяне, тъй като в сатурнова криза негативното влияние се задълбочава. Сатурн в Козирог е много чувствителен към личностни качества като почтеност, коректност, отговорност към себе си и другите, спазване на правилата и законите на общността. Директният Сатурн ще ви прави по-общителни и отворени към нови контакти. Активността в земните знаци е добра основа за разширяване на бизнеса. Преминаването на Меркурий в другия земен знак Дева и новолунието в същия, в неделя, активизират социалния ви живот, желанието за разнообразие и пътешествия. Също в неделя Венера преминава в Скорпион. През втората половина на седмицата планетата на справедливостта е в неблагоприятни взаимоотношения с Марс и Уран,което създава известно безпокойство и нарушаване на комфорта във взаимоотношенията с някои групи хора. През следващата седмица, от 10-ти нататък, са възможни трусове във финансовата сфера, когато Марс премине в тази зона на слънчевия хороскоп.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. И не само това, но и с квадратура към Слънцето в Дева. Така първият ден на седмицата е много важен за това, което ще последва. Решения, избори, включване в словесни или физически противопоставяния, трябва да бъдат добре претеглени. Венера от Везни ще ви помага в това отношение до края на седмицата, когато преминава в страстния и потаен Скорпион. Преди това обаче, в четвъртък и петък, тя се включва в голям кардинален квадрат с Марс, Уран и Луната. Така отношенията с близки на сърцето ви хора, или към дейности, които ги касаят, ще бъдат изпитание за способността ви да се ориентирате в обстановката и да постъпвате адекватно. Меркурий е в своя знак Дева от 6 до 22 септември, а през тази седмица е в хармоничен аспект със Сатурн, което влияе добре на умението да намирате полза за себе си във всяка ситуация. В четвъртък господарят на кармата тръгва напред, продължавайки прехода си през най-тайнствената зона на слънчевия хороскоп. Отношенията с партньора се издигат на ново ниво и искат нов поглед за тяхното развитие. Акцентът пада върху финансовите дела, наследствата и подкрепата за сериозни инвестиционни начинания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Венера от знака ви е добре разположена към Меркурий. По този начин астрологичната картина е благоприятна и подкрепяща. Предимство се дава на това, което може да се разчисти, или да се пусне на свобода. Не задържайте непотребното, излишното, остарялото. Последната фаза на Луната се съчетава със стационарния Сатурн, тенденцията ще продължи и след новолунието в неделя. Срещата на светилата в предходния знак дават старт на процес на разтоварване, който е вероятно да засегне финансовата сфера. Може би имате в повече, отколкото ви трябва, или е време да преструктурирате тази сфера на живота си. Ще трябва да обърнете повече внимание на тази тема от 12 септември нататък. Сатурн ще се движи напред в зоната на семейните отношения от четвъртък нататък, обещавайки подкрепата на най-близките. Планетният управител сменя знака. Венера преминава в Скорпион в неделя. Във водния знак тя ще бъде повече време от обикновено, до края на годината с прекъсване през месец ноември. В Скорпион започва и предстоящата ретроградна фаза на планетата на любовта, която ще продължи между 5 октомври и 16 ноември,като в нея ще се случат две новолуния и едно пълнолуние. В края на тази седмица и през следващата вашата управляваща планета ще бъде в напрегнати аспекти с Марс и Уран, а това обещава неспокойни дни и много предизвикателства към кардиналната ви природа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата е позитивно. За това са се погрижили Луната в другия въздушен знак Близнаци и дружелюбната Венера от Везни. Отворени сте за приятни преживявания наред с поредицата отговорности, които имате. Някои от проблемите сте замитали успешно под килима докато трите малфактора са ретроградни в най-скритата зона на слънчевия хороскоп. С обръщането на Марс на 27 август, но още повече с обръщането на Сатурн през тази седмица ще трябва да застанете с лице към това, което ви притеснява, и ограничава. Ще се подобри качеството, ще се увеличи продуктивността, стига да си го поставите за цел, да изоставите недоверието и предразсъдъците, но още повече личната си неувереност. В четвъртък Меркурий преминава в Дева и във финансовата сфера настъпва раздвижване. Ако ви е необходима финансова подкрепа, банков кредит например, бъдете внимателни за условията, които ви се предлагат. Новолунието в неделя е в тази зона и може да отвори някоя затворена преди време врата. В неделя Венера преминава в Скорпион. До края на годината тя ще се движи напред-назад в най-високата зона на слънчевия хороскоп, понякога давайки подкрепа, а друг път завъртайки служебна интрига и отдръпване на хора, на които сте разчитали.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с квадрат на планетния управител със Слънцето. Макар краткотраен, аспектът дава тон на седмицата, в която емоциите ще са преобладаващи. Чувствителността ви към чуждото мнение може да внесе напрежение във взаимоотношенията с партньора. В зоната на партньорството се движат три значими планети и те оказват силно влияние върху връзките. Марс от Козирог тръгна в права посока на 27 август. Отпаднали са някои съмнения за сигурността на позицията, която заемате, макар и противоречията да не са стихнали. Другата ретроградна планета – Сатурн, ще тръгне напред в четвъртък. Бавно, но мощно, планетата ще увеличава своята скорост, и съответно своето влияние. Сатурн в срещуположния на рожденото Слънце знак, с изключение на времето на точните аспекти, влияе стабилизиращо. В отношенията с работодател имате основания да очаквате сигурност и подкрепа, стига да сте били работливи, търпеливи, коректни. В сряда,когато Луната е във вашия знак, и прави хармонични аспекти с Юпитер и Нептун, сте в добра позиция за разговори, обсъждане на проекти, събиране на оферти, планиране на важно начинание. За последното подкрепа ще имате от Венера, която в неделя навлиза в другия воден знак Скорпион. Новолунието в Дева в неделя ще ви помогне да укрепите отношенията си с най-близките роднини, със съседи и с приятели от детинство.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Нови обстоятелства ви очакват в сферата на финансите. Възможно е да получите добра оферта за продажбата на недвижим имот, или да се появи подходящият наемател. Трябва да имате готовност за бърза реакция, за да не пропуснете точния момент. От 27 август планетният управител се движи в права посока и това ви прави много мобилни, готови за приключения и изненадващи пътувания. Тенденцията продължава и през тази седмица. В четвъртък Меркурий преминава в Дева, хармонично разположен към няколко планети и устремен към съвпад със Слънцето. От своя знак,планетата на комуникациите подкрепя разширяването на приятелския кръг, запознанството с нови хора и създаване на нови приятелства както в реалния, така и във виртуалния свят. Също в четвъртък Сатурн става директен, като това ще повлияе комуникациите. През следващите седмици ще можете да се справите с някои проблеми по придвижване от точка А до точка Б, намирайки най-рационалното решение. Купуването на сигурно превозно средство за дълги пътувания е добро решение, но го приведете в изпълнение през следващата седмица най-рано. Директният Сатурн ще в бъде в подкрепа на планове за подобряване на квалификацията, записвайки се в курсове и школи, или намирайки най- подходящия за вас учител. В неделя Венера ви идва на гости. Ще се радвате на присъствието и до края на годината, с изключение на месец ноември. За този продължителен престой е виновна ретроградната фаза, която ще бъде в интервала 5 октомври -16 ноември. Планетата на любовта няма да се срещне с благодетеля Юпитер, но пък за дълго време ще бъде в хармоничен аспект с Нептун. Така романтичната и платоничната любов ще владеят ежедневието ви сега и през следващите месеци.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата изисква добра организация и повече търпение. Слънцето навлиза в зоната на опозицията с Нептун от вашия знак. Точният аспект е в петък, но влиянието е през цялата седмица. То е подсилено в първите часове на понеделник,когато Луната прави квадрат с дневното светило. Ще ви се наложи да правите важен избор, да изгладите някои противоречия с партньора или с колега, за да преодолеете недоверието. В четвъртък Меркурий навлиза в срещуположния знак Дева и в зоната на партньорството настъпва раздвижване,което се засилва до края на седмицата. Не се поддавайте на предложения за нова и по-добра работа без да си дадете достатъчно време за обмисляне и преценка. Новолунието в Дева в неделя отваря врати за нови договори, нови контрагенти, работодатели, съдружници, колеги. Изправянето на Сатурн от четвъртък е благоприятен фон за сериозни контакти и стабилна подкрепа в начинанията. Ако сте изоставили колектив, който не ви е бил по сърце, или не сте получавали нужната ви подкрепа, то сега „палачинката се обръща“. С навлизането на Венера в Скорпион нараства професионалната ви привлекателност. Може да се окажете „най-търсеният човек“ в даден момент.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

На 6.09.2018/5:38/ Меркурий влиза в Дева

Меркурий в тригон с Уран и Сатурн на 7.09.2018

Слънце в опозиция с Нептун на 7.09.2018/ 21:27

Венера в квадрат с Марс на 8.09.2018 /23:38

На 9.09.2018/12:25/ Венера влиза в Скорпион

На 9.09.2018/21:01/ Новолуние в 17°Дева

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.09.2018 / 9:37 – 4.09.2018 /15:03

6.09.2018 /15:43 – 6.09.2018 /16:54

8.09.2018 /16:31 – 8.09.2018 /17:29

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Света Анна каза,

    Писа на септември 3, 2018 @ 7:03

    Е, Муси, ДОБРЕ ДОШЛА! Без тебе лятото беше безцветно… Така сме ти свикнали, че очаквах септември с нетърпение. Ето на това му се вика “СМИСЛЕН ЖИВОТ” – когато липсваш на останалите! Вече почти няма сайт без прогнози, но твоите тълкувания учат, а не са просто констатации. ДЕРЗАЙ!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2018 @ 12:47

    Благодаря! <3 :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии