Седмичен хороскоп 30 октомври-5 ноември 2017

ПЛ 4 11 17 в събота

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни седмица на пълнолуние. Луната ще застане точно срещу Слънцето, в 11-я градус на Телец, в събота. Така почти цялата седмица е изпълнена със стремежа за реализация, за овеществяване на труда ни, за взимане на това, което ни се полага, за даване на всекиму заслуженото. Ще се синхронизираме с енергията на пълнолунието, ако намерим баланс между разбирането за нашето и чуждото, за това какво ни принадлежи, и какво не, и трябва да го пуснем да отлети, или да го дадем, на когото се полага.

Пълнолунието в Телец ни прави по-чувствителни към великолепието на природата, към прекрасната палитра от есенни цветове, с които земята ни се покрива през този сезон на годината, по артистични и съзидателни, готови да посеем семената на красивото и доброто.

До средата на седмицата ще сме под въздействието на близостта на Слънцето и Юпитер, които на 26-ти направиха ежегодния съвпад. Към това благодатно по своята същност влияние се добавя това на тригона на Сатурн и Уран и този на Слънцето и Нептун,ставащ точен в петък.

Тригонът между двете далечни планети Сатурн-Уран е продължителен и заради ретроградността им, която продължава около пет месеца, той се повтаря три пъти,в дадения период. В рамките на една година сега Сатурн и Уран застават в хармоничния аспект на 25.12.2016 г., 19.05.2017 г., и на 11.11.2017 г., в края на следващата седмица.

Текущата част на цикъла Сатурн-Уран започна, когато двете планети бяха в Стрелец и направиха съвпад през февруари 1988 година. През 1999-2000 година планетите бяха в квадрат а през 2008-2010 година в опозиция. Първата серия тригони на Сатурн-Уран в този цикъл беше през 2002-2003 година в знаците Близнаци-Водолей и Рак-Риби. Сега сме в полето на втората серия тригони 2016-2017 година, които изцяло преминават в знаците Стрелец-Овен.

Сатурн като планета на ограниченията, консерватизма, формата, конструкцията, скелета, промените в рамките на статуквото, която руши старите модели, неспособното и нестабилното, в Стрелец добива допълнителна енергия за обновление, за изкристализиране на проблемите и търсене на тяхното трайно решение. Уран от своя страна е планета на трансформацията с разширени граници и перспективи, без задръжки, и без предупреждение. Затова урановият девиз е „очаквай неочакваното“. В Овен тази авантюристична планета е в свои води, подстрекател на свободата в нейните разнообразни проявления, на революции и обновление, на анархизъм и тероризъм дори.

Тригонът между двете планети е омекотяващ противоречията и предпоставя възможност за намиране на удовлетворителни следствия от противостоящи си причини. Пример към момента е казуса Каталуня, отделянето на автономната област като самостоятелна държава. Периодът е добър да се намери подходящото административно решение, да се намери законова форма, на „незаконното“ деяние- отделяне от цялото. Тригонът Слънце – Нептун също навежда към „изглаждане на ръбовете“ и съглашателство. В неделя Меркурий влиза в Стрелец и търсенето на решение в рамките на закона ще бъде на ход през следващата седмица, когато е точния тригон на Сатурн-Уран.

В края на тази седмица планетата на хармонията и любовта, която се движи в своя знак Везни от средата на месеца, застава в опозиция на Уран. Затова търсенето на баланс, и договарянето, ще бъде трудна мисия, и ще изисква много компромиси от заинтересованата страна. Планетата воин – Марс продължава да се движи във Везни самотен, настрани от отношенията между другите планети, но в същото време давайки воля за изява на първичните страсти и инстинкти по първичен начин,без задръжки и лична цензура.

При двойките с участие на кардинални знаци – Везни,Козирог, Овен и Рак, ще има причини за появата на пукнатини, или тяхното увеличаване, до риск от неочаквани раздели.

В неделя Меркурий преминава в Стрелец, през който знак ще се движи до края на годината. В Стрелец ще бъде и неговата четвърта и последна ретроградност за 2017-та,между 3 и 23 декември. Меркурий в Стрелец повлиява комуникацията в добра посока, прави ни по-добронамерени като мисъл и изказ, готови да приемем новите идеи, и справедливите решения, да мислим за всички хора, да гледаме отвъд собствената си камбанария, в по-широки граници, и в по-големи мащаби.

Успешна и резултатна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. Венера и Марс се движат в срещуположния знак Везни, отправяйки към вас предизвикателства, всеки по своя си начин, по-меко или остро, в зависимост от хората и конкретната ситуация. Пълнолунието в Телец ще направи видими някои дисбаланси в принципа на даването и вземането. Това ще става както на материално, така и на емоционално-психологично ниво. Пълнолунието е по принцип време за реализация на натрупаното, затова във финансов аспект ще получавате оттам, откъдето сте си го заработили, или откъдето ви дължат. В партньорските взаимоотношения някои могат да се чувстват ощетени в известен смисъл, или несправедливо обвинени за неща, които са казали, или направили. Дисхармонията идва от опозицията на Венера и Уран, която се разгръща през втората половина на седмицата и добавя неудовлетвореност към това, продиктувано от противостоенето на светилата. От неделя Меркурий навлиза в сродния по стихия огнен знак Стрелец и това е добро очакване за бъдещите ви цели, проекти и планове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в Телец за вашия знак е най-показателно за успеваемост в сферата на професионалната изява и социалните ангажименти. Използвайте пълноценно дните от работната седмица, за да бъде успехът ви още по-бляскав и запомнящ се. Можете да разчитате на подкрепа от семейството и близки хора, без да прекалявате с претенциите си разбира се. Последното е много вероятно по времето на преминаването на Луната през Овен от сряда до петък. В същото време това е чудесен период да изградите личната си стратегия за справяне, да си подготвите защитната реч, или словото по случай награждаването ви. В края на седмицата планетата на любовта ви готви изненада. Опозицията с Уран може да ви сюрпризира с идеи за пътувания или нов начин за посрещане на наближаващ празник.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои изпълнена с ангажименти седмица. Пълнолунието в края ѝ, ангажира и вашия планетен управител, който наскоро се настани в предходния знак Скорпион. Пълната Луна в Телец ви ангажира с изпълнението на натоварен график, поети задължения към други хора, но също така държи сметка и за личните дела и здравето ви. Не търпят отлагане мерките, които трябва да вземете, защото се намирате в сатурновия период на личната си година. Не пропускайте посещение при зъболекар, както и планирани профилактични прегледи. И най-важното вземете свои мерки, вече лично изпитани рецепти за укрепване на имунната система, за да се радвате на добро здраве през зимните месеци. Главните аспекти през тази седмица се фокусират в зоната на дома, семейните отношения и най-вече тези с децата. Слънцето и Нептун ще ви радват и подкрепят, но Венера и Уран могат да ви поднесат изненади в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата –  от понеделник до четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на пълнолуние в собствения знак. Това се случва по принцип един път в годината. Пълнолунието във вашия знак е време за лична изява и съсредоточаване върху собствените потребности, лични възгледи, принципи на поведение, когато се разширяват границите на вашата чувствителност за отношението на околните към вас. Дали очакванията ви са оправдани. Дали това, което искате е в рамките на възможното. Търсете баланса между вашите желания и намерения и тези на партньора. През втората половина на седмицата планетният управител е сюрпризиран от Уран. Опозицията Венера-Уран може да ви поднесе някои изненади, да излязат наяве истини, за които не сте подозирали. Периодът е добър за приключване на ремонт, за преобзавеждане и влизане в ново жилище.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда и неделя

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Пълнолунието в другия земен знак Телец е чудесен период за възход на делата ви. Не си давайте и миг спокойствие, направете строг план и го следвайте, защото утре нищо няма да бъде като днес, и шансовете минават и заминават. Както е казал един мъдрец: „Два пъти в една и съща река не можеш да стъпиш“. Пълнолунието в Телец е един път в годината. Както и останалите 11 :). Но пълната Луна в Телец е време за разгръщане, за полет, за излизане извън ограниченията, които ви налагат, или сами си налагате, за празник и надежди. Някои ще стегнат куфарите и тръгват на път, други ще правят планове за това за предстоящите празници. Оставете си и малко време и за себе си, защото цялата седмица ви държи обърнати към нуждите, потребностите, ангажиментите на другите – както към близките, така и към служебно обвързаните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Телец. В тази част на годината може да се чувствате преизпълнени с енергия, с нови планове и проекти, а пълнолунието дава основание за това. Някои затворени врати се отварят, някои изпуснати възможности се появяват отново, шансът е на ваша страна и не губете време в колебание дали да действате или да се каните да действате,което е различно. Сатурн е в добри отношения с Уран, а за вас това е подкрепа от висш порядък. Плутон от вашия знак прави хармоничен аспект с участниците в опозицията и това е начин да бъдете въвлечени в нечии истории, да ви се възложат очаквания, да се почувствате отговорен за част от общата работа, или за цялата,защото лидерските ви качества ще бъдат оценени по достойнство в следващите дни. Работете в група, от името на група, бъдете организатор на групови начинания, и умел водач.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с раздвижване в професионалната сфера. Връзките ви с хора от работната среда и тяхното укрепване, ще бъде главна тема през цялата седмица. Ще имате потребност да съгласувате мисли и действия с някой друг, да получите подкрепа на своите планове и намерения или да оправдаете стъпките, които досега сте направили, доколко те са в правилната посока. Пълнолунието в предходния знак Телец е критичен момент за нещата, които искате да държите далеч от някого,да запазите в тайна, само за себе си, или за близък кръг от хора. Ще ви бъде трудно в това отношение, заради опозицията на Венера и Уран в кардиналните знаци Везни-Овен, която отваря устата,прави разговорливи и открити, повече от обикновено, много хора. За необвързаните тя обаче може да донесе интересни лични запознанства. Имайте готовност за промяна на плановете в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Повод за това могат да бъдат обстоятелства както в интимната сфера, така и по отношение финансите и тяхното движение по линия на закона за даването и вземането. В личния живот пълнолунието в чувствения Телец обещава интензивност на съвместните преживявания, както и желание за по-дълбока обвързаност с обекта на чувствата. По отношение материалните дела, пълнолунието подтиква към разчистване на задължения там, където ги има, освобождаване на място за навлизане на нови теми и възможности за съвместни инвестиции и раздвижване на капиталите. Планетният управител отново е в развалени отношения с далечните си събратя в края на седмицата. Венера от ваша територия прави опозиция с Уран от срещуположния знак – Овен. Този аспект може да ви вкара в конфликт с някой, който се държи фриволно, или се опитва да ви накара да действате по начин, който противоречи на личните ви етични правила и морални ценности.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на семейните ангажименти. Пълнолунието в Телец фокусира вниманието през цялата седмица върху неща, които касаят близките ви, или домът като убежище от проблемите и случващото се отвън. Слънцето и Юпитер продължават да греят в зоната на подкрепата, а тази седмица се добавя и тригонът на Слънцето и Нептун. Този аспект може да ви помогне да намерите удачно решение на финансов проблем, като обезпечите средствата или намерите модел за справяне с тревожна за вас, или за близък човек, ситуация. Бъдете отворени за възможности в понеделник и вторник. Опозицията Венера-Уран в края на седмицата може да внесе напрежение в личните отношения, изисквайки много такт и разбиране, за да улегнат страстите и да се стигне до единомислие.

Благоприятни дни през седмицата –  понеделник, вторник и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва вълнуващо. Луната в другия воден знак Риби ще ви подканя да стягате багажа за път, или за бягство от реалността. А тя се очертава твърде натоварена с ангажименти и резултати на собствени действия, които рефлектират във вас. Пълнолунията винаги натоварват емоционалната ви природа, и това през тази седмица няма да бъде по-различно. Пълната Луна в земния знак Телец изисква равносметка на казано и сторено, особено по отношение личните взаимоотношения, независимо дали са формални или неформални. Някои приятелства могат да се окажат във фокуса на вниманието, а непремислени изказвания да повлияят репутацията ви. Представата ви за редно-нередно, честно-нечестно, почтено-непочтено, правилно-неправилно, вашият личен морален кодекс, могат да се разминат с тези на хора, с които споделяте общо пространство – физическо или виртуално. В края на седмицата, ако искате мир в дома си, ще ви се наложи да направите редица компромиси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава добрата серия. След навлизането на Юпитер във вашия знак, и последвалия го съвпад със Слънцето, което благодатно влияние се простира и през тази седмица, идва пълнолуние в Телец. Пълната Луна в срещуположния знак обещава реализация и удовлетвореност от личните и служебните дела. Стига да сте прилагали правилно закона за даването и вземането, във всичките му аспекти, не само като вещи, стоки, услуги, но и в общуването, на словесно и емоционално ниво да търсите баланса и хармонията, пълнолунието ще ви радва с резултати през тази и следващата седмица. В личните взаимоотношения то може да изиграе ролята на катализатор, на мотиватор да изведете връзката си на по-високо, взаимно ангажиращо ниво,за повече обвързаност и взаимност. Ангажирането с проблемите на други хора в края на седмицата може да ви донесе някои изненади.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Понеделник е най-силният ви ден през тази седмица. Луната активира тригонът Слънце-Нептун по-рано и по този начин ви прави облагодетелствани от това чудесно планетно влияние. Чистотата на вашите помисли и намерения могат да бъдат преумножени и върнати в събития, обстоятелства, които улесняват живота ви, или ви правят успешно справящи се с възникнали към настоящето проблеми. Пълнолунието в Телец поставя във фокуса на вниманието умението да общувате, да вербализирате мислите си и да ги отправяте като ясни послания към другите. Работа по проект сега може да навлезе в заключителна фаза, или да получите нови ангажименти, след като вече сте спечелили доверието с предишни такива. В края на седмицата „затегнете кесията“, защото Венера и Уран са активни подстрекатели на бързото харчене, в големи количества, и обеми.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития

Слънце и Нептун в тригон на 3.11.2017 / 21:23 часа.

Венера в опозиция с Уран на 4.11.2017 / 7:02 часа

На 4.11.2017/ 7:22 ч., Пълнолуние 11°Телец

На 5.11.2017/21:18 часа Меркурий преминава в Стрелец.

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Близнаци, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

3.11.2017 / 5:03 – 3.11.2017 /11:46

5.11.2017 /11:28 – 5.11.2017 /12:26

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , , , ,

7 коментара so far »

  1. Анелия каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 6:45

    Марс е във Везни :)

  2. Гергана каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 7:13

    Здравейте г-жо Дачева,
    въпреки ,че усещам предстоящите негативни тенденции ,искам да Ви попитам.
    Пълнолунието ще е в съвпад с натална венера в 10ти дом.Управлява 4ти и и11 домове.
    В момента съм без една стотинка.Ще взимам пари чак на 13 ноември.От друга страна,към мен е заведено дело,за изплащане на неизплатени суми.
    Периода подходящ ли е за взимане на заем от банка?
    Аз съм риба с ас лъв.
    Последното затъмнение се случи във вторият ми дом.
    С човека който ме докара до това състояние на фалит,сме в постоянен конфликт,а той си живее спокойно,а аз се страхувам за бъдещето си.Посъветвейте ме моля Ви.
    Благодаря.

  3. Тина Ангелова каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 9:09

    Допусната е неточност – Марс не е в Овен, а в противоположния знак Везни.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 13:08

    Много ви благодаря!
    Радвам се,че четете с разбиране и ви правят впечатление неточностите.
    Поправена е грешката с Марс. :)

  5. Деси каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 13:46

    Когато планета транзитира сама и неаспектирана в знак, повече се изявява тя или повече знака, в който транзитира? Както е Марс във Везни сега. В природата на Везните, Марс май не проявява качествата си добре. Но може би ще даде от енергията си в повече, за да има се намират по- лесно междинни решения в конфликти ситуации? Може ли с Марс във Везни неаспектиран да се говори за успешна твърда дипломация? Кое от двете събития случващи се във Везни ще се отрази по- ярко – опозиция Венера Уран или неаспектирания Марс?

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 22:56

    Гергана,
    докато Сатурн не излезе от Стрелец не ви съветвам да теглите кредит.
    Вземете назаем от близък човек-приятел или роднина, до заплата,за да закърпите сега положението.
    И си търсете правата с партньора, тъй като задълженията трябва да бъдат споделени.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 23:14

    Деси,
    Марс във Везни е в изгнание, най-далече от знака на своята обител- Овен. Неаспектиран, е пуснат на воля и единствения обект, който му влияе, е Луната с аспектите към него,което значи емоциите и първичните реакции. Той е като звяр пуснат на свобода, не си знае силата, няма задръжки и е готов за нападение. Каква дипломация да очакваме от него? За кардиналните знаци от около 9-я градус, там където се сменят месеците, март/април, юни/юли и т.н., отпреди семцица и сега той е като “трън в петата. Опозицията на Венера и Уран е относително краткотрайно събитие, три дни преди и два след точния аспект, докато марсовото влияние към този период е по-продължително.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии