Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСъвпад на ретроградната Венера с Марс

Опозиция Слънце-Нептун

Тригон на Слънце-Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои относително спокойна астрологична седмица. Страстната прегръдка на Венера и Марс в Лъв е в своя апогей. Точният съвпад ще бъде във вторник, но цялата седмица минава под знака на силните чувства провокирани от срещата на движещата се назад планета на любовта и война Марс. Мъжката енергия доминира над женската. На лесно влюбчивите няма да им е лесно. Масло в огъня на емоциите налива опозицията на Слънцето и Нептун, която се случва почти по същото време, сутринта на 1 септември. Всяка година Слънцето застава срещу Нептун. Във вторник това ще се случи в 8-я градус по оста Дева-Риби. Най отчетливо ще забележат влиянието на този аспект хората,родени със Слънце, Асцендент, Луна, Венера в подвижните знаци Дева, Риби, Стрелец и Близнаци.

А какво е то? Слънцето е извор на живота, позитивизъм, експанзия на чувства, но също така е его, егоцентризъм, самовлюбеност и нарцисизъм. Нептун е планета на вдъхновението, интуицията, мечтите, благородните стремежи, но също така и на илюзиите, напразните очаквания и несбъднатите желания, на фината манипулация и измамите, нещо което Слънцето осветява и дори преекспонира в периодите на опозиция на двете космични тела.

Има вероятност за удавяне, в буквален и преносен смисъл. Почиващите край водни басейни добре да преценяват обстановката преди да се гмуркат в дълбокото. За повечето от подвижните знаци опозицията Слънце-Нептун ще се прояви на емоционално ниво с неудовлетворение, самообвинения и самосъжаления, със силно чувство,че са жертва на обстоятелствата . Измамите и кражбите през тази седмица може да бележат своеобразен връх. На хората с психични проблеми аспектът влияе неблагоприятно, като тук се включва и квадратът на Сатурн към оста на опозицията. Повече внимание към храната и напитките, има вероятност от натравяне.

За края на седмицата има добри новини. Загърбвайки мъглявите обещания на Нептун, Слънцето се отправя към тригон с Плутон в 13-я градус на земните Дева и Козирог. Тук всичко е по-определено и ясно. Някои тревоги ще отпаднат, ще стъпите на здрава почва, отнася се най-вече за земните знаци, но радост ще има и за водните. Доверете се на интуицията си, „следвайте знаците на съдбата“.

В неделя, 6 септември, Венера излиза от ретроградната си фаза, в която влезе на 25 август, като се върна до 14-тия градус на Лъва. Има кратък период за „поемане на въздух“ за всичко свързано с венерините дела- любов, годеж, брак. Той е до 17 септември, когато Меркурий става ретрограден.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои изпълнена с емоции седмица. Съвпадът на Венера и Марс ще ви прави много чувствителни към всичко свързано с любовта и личните взаимоотношения на различни нива. Вашата импулсивна страна на личността ви ще бъде подтиквана да говори и прави неща, с които искате да се харесате на определен човек. Или ще искате отговор на важни за вас въпроси, с което да си изясните кой къде е в пъзела на взаимоотношенията ви. Ретроградната Венера и Лилит от срещуположните Везни вероятно сгъстяват краските,затова намерете си отдушник в друга посока и разредете напрежението. В работната среда има много неясни моменти, които опозицията на Слънцето и Нептун допълнително ще размие и направи още по-неясни. Понеделник и вторник не са добри за важни преговори, за окончателни договаряния,нито за сключване на сделки. Добрата тенденция започва от сряда нататък.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. И как иначе, планетите на страстта обединяват енергиите си на ваша територия. Венера е ретроградна и това прави всичко още по-приповдигнато и емоционално. Някои ще се влюбят от пръв поглед, други ще намерят достатъчно стимули за да укрепят връзката си. Всичко сега работи в посока на силните страсти и ярката изява на чувствата. Не е така обаче в материалните дела. Вярно,че Юпитер е вече в дома на доходите ви и за година напред ще ви подава ръка да преминавате успешно през финансовите лабиринти. И Слънцето сега работи за вашите приходи, но нещо недогледано има и може част от средствата, с които разполагате, да изтичат в неизвестна посока. Някои непредвидени разходи, или пропуснати задължения, или обещана, но неполучена финансова помощ са в темата на опозицията Слънце-Нептун. През втората половина на седмицата астрологичната картина се променя и подкрепата пристига по неочакван начин.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. През първата половина влияят два важни аспекта с противоположни значения. Съвпадът на Венера и Марс в сродния по стихия огнен знак Лъв ще ви прави амбициозни и настойчиви по повод ваше намерение, план или поставена краткосрочна цел. Там ще влагате сили и средства, с най-благородни намерения, с много енергия и страст. Но паралелно със съвпада се развива и опозицията на Слънцето и Нептун. А тук нещата са много размити, неясни и нестабилни. Може да се чувствате принудени да правите неща, които не желаете, но трябва заради близък човек. Ролята на подчинен, зависим от обстоятелствата човек съвсем не приляга на огнената ви природа, и естествено ще породи дискомфорт, който може да се отрази на домашните взаимоотношения. Не губете почва под краката си, през втората половина на седмицата силата ви се възвръща и от вас зависи как ще я използвате.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, продължава добрата тенденция, заложена от съвпада на Юпитер и Слънцето в сродния по стихия знак Дева. Юпитер в Дева ще ви радва година напред. Но Слънцето през тази седмица изпраща противоречиви сигнали. Ако се смятате за неотразими и харесвани без много усилия, то някои хора могат да ви направят разочароващи оценки,подкопавайки самочувствието ви. В някои връзки от типа „любовен триъгълник“ могат да настъпят промени, Лилит навлезе в кардиналните Везни и ще ви кара да бъдете още по-ревниви и собственически настроени. В дома обаче ситуацията е твърде гореща, заради съвпада на Марс и прекрасната Венера, време за прошка и сдобряване. Приятелите, и някои взаимни ангажименти, ще станат повод за оценки, недомлъвки и подозрения в некоректност, които е добре да изчистите до края на седмицата. Управителката на знака ви – Венера е все още ретроградна, но в неделя тръгва в права посока,като ще повлияе в позитивна посока плановете за близкото бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда,четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои мистична седмица. Акцентът е опозицията на Нептун към Слънцето, което се движи през вашия знак, а в момента на точния аспект във вторник сутринта, ще бъде в 8 -я градус. Така родените в края на август и началото на септември я имат заложена в годишния хороскоп (солара). Ще има различно влияние в зависимост от това в кои домове на рождения хороскоп попада. Но общата тенденция е за малко или много разпиляване на вниманието от важните дела, губене на точната цел и ясната картина, за успеете да си направите коректните планове за деня, седмицата и годината. Юпитер и Слънцето във вашия знак по принцип са чудесна комбинация, но сега влияят твърде силно на самолюбието ви,затова някои обстоятелства могат да ви впечатлят повече от обикновено. Или някои оценки и критики на хора,които се опитват да ви влияят и насочват мнение и постъпки..

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои интересна седмица. Може да се натъкнете на процеси или събития, които са в странен синхрон. През първата половина на седмицата повечето от групата ще имат усещането, че се пилеят, че въпреки усилията резултатите не са според очакванията. Не е добър момента за сериозни разговори и преговори, за делови срещи от важно значение, защото голяма част от информацията просто ще се губи в пространството без да бъде възприета на съзнателно ниво. Втората половина на седмицата ще мине под знака на тригона на Плутон от вашия знак и Слънцето,движещо се през сродния по стихия земен знак Дева. Чудесно време „да се съберете“, да се съсредоточите в собствените си цели, да направите крачката към важно за вас начинание. Разбира се от следващата седмица, когато Венера ще е вече директна.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и, четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична първа половина на седмицата. Ако това е първата седмица след лятната отпуска, имайте готовност да чуете и разберете някои интересни новости. Близки до вас хора ще ви зареждат с новини и информация,част от която касае работата, кариерата, позицията, която заемате на работното място. Нептун внася нови нотки в тази сфера откакто е стъпил в Риби,но сега опозицията със Слънцето ще направи някои сенки да изглеждат по-плътни, и по този начин да скриват от очите ви действителната картина. Нужен ви е ясен фокус. Настройте сетивата си за важните неща. Може би трябва да се поогледате за нещо ново, да смените работата си, или да подновите договора с работодателя. Скоро Сатурн ще влезе в срещуположния знак и проблемите на работното място ще изкристализират.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. В понеделник Луната е в срещуположния знак Овен. А при вас съвсем скоро, на 25 август, дойде Лилит. Двете са в опозиция и то върху оста на лунните възли. Така в началото на седмицата може да се чувствате пренапрегнати, всеки по различен повод, но с достатъчно ярки емоции. Те се подсилват и от съвпада на страстните Венера-Марс в Лъв. За другите знаци този съвпад е много позитивно енергийно включване. При вас обаче той задейства аспекти като полуквадрат и квадрат и половина, които носят провокации от среда, в която вероятно има и ваши приятели. Опозицията Слънце-Нептун ще помогне да се размият конкретните обстоятелства и някой да се измъкне от отговорност, или да ви я прехвърли на вас. Имате нужда от помощ, търсете компетентни съветници. В личния живот имайте още малко търпение, в края на седмицата Венера, управителката на знака ви, излиза от ретроградност.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на добрите възможности. През първата половина може да не виждате ясно каквито и да са възможности зад нечие добро предложение. Интуицията ви ще може да се прояви в целия си блясък, за да ви покаже правилният път. Така ще елиминирате всякакви опити да ви насочат в нежелана посока и да ви подведат. Опозицията Нептун-Слънце се проявява при вас на материално ниво,под формата на непогасени задължения, невърнат дълг, с претенции на хора или институции. Имате шанс да предоговорите задълженията си, но ако преподписвате договор с банка,бъдете много внимателни към условията,които ви предлагат. В личния живот ще се намесят Венера и Марс, които са в страстна прегръдка в срещуположния ви знак Лъв. Добър момент да преразгледате някои обстоятелства във връзката ви, може би теми,които сте загърбили, сега имат нужда от освежаващ поглед и развитие.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. В понеделник Луната е в Риби и това допълва силното нептуново влияние,което ви прави в повече разсеяни и неориентирани за практичните неща на ежедневието. Нещо важно, което сте подхванали, ви ентусиазира и кара да пилеете с пълни шепи време и пари. Последното има компенсация, защото съвпадът на Венера и Марс в зоната на доходите,ще ви донесе достатъчно приходи, някои очаквани, други не. Опозицията на Нептун със Слънцето може да ви подведе към фантазии свързани с нови идеи и цели, към които имате очаквания да запълнят свободното ви време през следващите седмици и месеци. Добрата страна е, че засилва интуицията и прозорливостта, нещо което ще ви бъде много необходимо в следващите дни. В емоционалния ви живот се вмъкват с идеи Венера и Марс през първата половина на седмицата, а през втората – тригонът на Слънцето и Плутон доразвиват темата. Очакват ви нови и интересни запознанства.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои страстна седмица. Силни емоции предлага както работната среда, така и полето на личните взаимоотношения. А при някои те може да са смесени, в смисъл любов на работното място. Постарайте се през първата половина на седмицата да бъдете дискретни, макар това трудно да ви се удава заради опозицията Слънце-Нептун. Нещо доверено на приятел, може да стане обществено достояние. Не включвайте параноидните страни на личността си, и без това картинката не може да стане по-ясна. Повече шанс имате в края на седмицата. В неделя предстои тригон на Слънцето към вашия управител – Плутон, и то в зона, от която ще получите нужната ви информация и яснота. Получавате „две в едно“, защото в този ден и Венера се обръща. От понеделник нататък, на прав ход, тя ще ви помага да намерите яснота и отправна точка на професионалните си намерения.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Нептун,управителят на знака, застава срещу Слънцето. Ежегодната опозиция този път ще бъде в 8-я градус на вашия и срещуположния знак Дева. Така родените в края на февруари ще почувстват най-силно нейното влияние. Криза на идентичността, потъване в сенчестата страна на личността, самообвинения и самоунижения, възприемане като жертва на обстоятелствата и ред други ирационални състояния,разбира се не за всички, а за част от групата. Други може да изпитат силен прилив на творческа енергия. В края на седмицата картината става все по-добра и с повече възможности да приведете в изпълнение ваше намерение,стига да позволите на разума да надделее над чувствата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце опозиция с Нептун на 1.09.2015 / 6:38

Венера в съвпад с Марс на 1.09.2015 / 8:04

Слънце в тригон с Плутон на 6.09.2015 / 2:10

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Близнаци, през трета и четвърта  четвърт.

Луната е без курс на:

31.08.2015 / 9:53 – 31.08.2015 / 11:33

1.09.2015 / 19:37 – 2.09.2015 / 12:02

4.09.2015 / 13:20 – 4.09.2015 / 14:48

6.09.2015 / 2:04 – 6.09.2015 / 20:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Няма етикети.

4 коментара so far »

  1. Албена каза,

    Писа на август 31, 2015 @ 5:58

    Благодаря, Муси!

  2. Цветелина каза,

    Писа на август 31, 2015 @ 11:21

    Благодаря за прогнозата, звучи успокояващо за скорпионите

  3. Valya каза,

    Писа на август 31, 2015 @ 15:28

    Добре дошла муси!
    много ме зарадва твоя хороскоп!ако може един въпрос, родена съм на 14.09., а тази година нали има слънчево затъмнение на 13.09. ,каква година да очаквам?

  4. Стефка каза,

    Писа на септември 2, 2015 @ 10:44

    Привет Муси, През лятото ни липсваха твоите хороскопи, радвам се, че отново публикуваш своите прогнози.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии