Седмичен хороскоп 5-11 октомври 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера в Дева от четвъртък

Меркурий директен от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

За разлика от предходната седмица, през тази астрологичната картина е разнообразна и неспокойна. Главният акцент е приключването на ретроградната фаза на Меркурий. Това става в петък, когато планетата на комуникациите „се обръща“ и бавно поема напред от 1-я градус на Везни.

Настъпва благоприятен период за договаряне и сключване на сделки, още повече, че Венера стъпва в меркурианския знак Дева ден преди това – в четвъртък. На сцената излизат доброто планиране, прецизните разчети, стриктното спазване на графика и всичко да бъде в рамките на нормалното и общоприетото.

Венера в Дева подкрепя изчистените форми, нищо натруфено, нищо излишно, топлите пастелни цветове и плавните контури. Меркурий и Венера са в така наречената взаимна рецепция. Всяка от планетите се движи в знака, управляван от другата. По този начин се получава космичен синхрон, от който на земята се раждат прекрасни произведения, майсторски изпълнения, творчески подем в различни области на изкуството и приложните занаяти.

Венера в Дева и Меркурий във Везни влияят благоприятно на връзките. Моментът е добър за обмисляне и организиране на семейни тържества, годеж, сватби, кръщенки и всичко с радостен повод.

През тази седмица Слънцето,движещо се през Везни, навлиза в зона, от която прави напрегнати аспекти с двойката Уран-Плутон. Квадратът между двете планети все още е действащ. Уран е ретрограден, ще се движи назад почти до края на годината,в критичната пет градусова орбиса. Във вторник Слънцето прави точен квадрат с Плутон, а в следващия понеделник -12 октомври е точната опозиция с Уран. По този начин цялата седмица минава под знака на формиралата се напрегната астрологична конфигурация- тао квадрат, или двоен квадрат. В понеделник с участието на Луната от Рак тя става Голям планетен квадрат в кардиналния кръст. Отново кардиналните знаци са в центъра на събитията. Родените във втората декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а това приблизително значи в първата десетдневка на януари, април, юли и октомври, ще бъдат провокирани да говорят и действат по определен и категоричен начин, да взимат страна и да поемат отговорност.

В подвижния зодиакален кръст също е неспокойно. Приятно раздвижване идва от Венера, която преминава в Дева в четвъртък и добавя позитивни нотки към симфонията на Юпитер намиращ се в 11-я градус на знака. За земните знаци Дева,Телец и Козирог, идват приятни емоции и материални придобивки. Но нищо няма да става по лесния начин, защото Марс от Дева отива към опозиция с Нептун в Риби, а Сатурн от Стрелец ще бъде притеснен от квадратурата си с Венера в края на седмицата. Затова на хората от подвижния кръст – Дева, Близнаци, Риби и Стрелец ще се налага да бъдат внимателни, дори предпазливи, когато трябва да правят важна крачка или да пристъпят към нещо ново и непознато.

Юпитер запазва добрите си отношения с Плутон през тази седмица,което в съчетание с добре поставения Сатурн, обещава ползотворна седмица за Стрелец и Козирог, родени в първата декада на знаците. За всички знаци двете социални планети ще поддържат хармонията в обществените отношения в разумните рамки, противопоставяйки се на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст. Всичко, което е основано на хуманизма и разбирателството между хората, ще има подкрепа в следващите дни.

Успешна октомврийска седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. Слънцето се движи през противоположния ви знак Везни и осветява, позволява да се видят все по-ясно причините за дисхармонията с партньора, или партньорите в професионален аспект. Предстоят ви дни на мислене, но и действия, нещо което е по-характерно за вашия знак. Понеделник, когато Луната е също в кардинален знак- Рак и задейства Голям кардинален квадрат, определено не е ден за изясняване на отношения. Направете го във вторник, сряда или четвъртък,когато управителят Марс е подминал опозицията си с Нептун. Иначе се пригответе да чуете някои неща, които не биха ви харесали или да узнаете тайна, със същия ефект. Предстои промяна в условията на работа, в договорните отношения или в състава на хората, с които работите. Обръщайте внимание на здравето си, правете есенна профилактика, която да заздрави имунната ви система.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Управителят на знака ви – Слънцето навлиза в зона на напрежение с малфакторите Уран и Плутон. Тя ще продължи да средата на месеца, време през което ще ви се налага да взимате важни решения, или отговорни такива по важни за вас житейски теми. Бъдете внимателни при пътувания през тази и през следващата седмица. Венера се движи през вашия знак до четвъртък, а това ви дава свобода на изявата, в повече желание за изпъкване, но също така подсилване на присъщия ви чар и привлекателност. От петък нататък в продължение на един месец Венера ще се движи в зоната на доходите, където заедно с Марс и Юпитер ще ви помага да ги увеличите, доколкото това е възможно в конкретната ситуация. В петък ви предстои битка за приходи, които не сте получили, или сериозни разговори, кореспонденция с чиновници, или хора, които ви държат в неведение. В петък Меркурий тръгва в права посока, а през следващата седмица предстои новолуние във Везни. Наближава добър период за смяна на личното или семейно МПС.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои делова седмица. В понеделник някои финансови въпроси очакват изясняване. Ще ви се наложи да заемете категорична позиция, за да не загубите доверие, и/или значима сума. Ретроградният Меркурий ще впише в сметката си поредното разминаване на данни или губене на счетоводни документи. Във вторник и сряда не губете време в приказки, а действайте. Имате шанса да постигнете нещо желано и очаквано от дълго време. В четвъртък Венера преминава в земната Дева и това внася допълнителна енергия в работната среда, нови хора, нови възможности и перспективи. В личния живот на необвързаните настъпва приятно раздвижване. Учене или работа може да ви сближи с подходящ човек и да изпълни със страстни емоции следващите четири седмици. В петък Меркурий се обръща. Тръгвайки напред планетата на комуникациите ще ви помогне да възстановите контактите си с някои хора и дори да разширите приятелския кръг като създадете нови приятелства. Ще отпаднат някои съмнения и възникнали недоразумения за времето,когато той се движеше назад. Почивните дни предлагат изобилие от емоции, свързани с децата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Управителката на знака ви Венера в четвъртък се премества в благоприятната за вас земна Дева. По този начин зоната на любовта, забавленията и децата от слънчевия , е активирана от присъствието на общо три планети, включая Марс и Юпитер. Така в емоционалния живот на мнозина от групата настъпват значими промени, животът става по-цветен и забавен. До петък, когато Меркурий е все още ретрограден, стари взаимоотношения могат да ви занимават и да ви подтикват към поредния опит за сдобряване и връщане на предишното статукво. Но с обръщането на планетата на комуникациите в знака на взаимоотношенията Везни в петък навлизате в период на промени личния живот. Един любовен пламък може да се разгори от вятър на промяната след новолунието във Везни и в края на месец октомври.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. Особено втората половина, когато има две важни за вашия знак астрологични събития. През цялата седмица, но най-забележимо в понеделник, ще обръщате повече внимание на финансовите си дела. Вероятно мнозина имат план, който включва по-голям разход на средства, затова приходната част на личния бюджет ще бъде от съществено значение. Ретроградният Меркурий има свой принос в объркване на документи, в закъсняване на плащания на заплата, хонорари и на приходите като цяло. Добрата новина я знаете, в петък след обяд той се обръща и от следващата седмица зоната на доходите ще бъде под неговото добронамерено влияние. Другото астрологично събитие, което ви касае, е смяната на знака на Венера. Планетата на любовта ви идва на гости в четвъртък. В продължение на месец, до 8 ноември ще се движи през знака ви и ще прави компания на Марс и Юпитер. Това е чудесен период от годината, когато ще ви бъде дадена подкрепа от три планети, всяка със своите характеристики, така че да изразите пълноценно личните си качества, и най-доброто от себе си. През тази седмица обаче в събота и неделя бъдете внимателни в отношенията си с възрастни хора, както и за всичко свързано с пари, наследства, права и задължения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои романтична седмица. Акцент на седмицата са партньорските взаимоотношения, общите планове, общите сметки и съвместните начинания. Отново служебните ангажименти и домашните задължения ще се борят за вашето внимание. В четвъртък Венера преминава в сродния по стихия знак Дева като допълва с нови цветове активираната от Марс и Юпитер земна територия на зодиака. Много красота и стил в това, което е повече хоби отколкото професия. Някои нови сфери на знанието могат да се окажат твърде интересни и да ви привлекат в орбитата си. Музата ще кацне на рамото на тези, които са готови да се вслушат в съветите и. В следващите четири седмици с повече лекота ще намирате време за развлечения, за пътуване и срещи с приятели. От петък вечер нататък Меркурий е директен и това ще помогне да се разсеят някои неясноти и ограничения в професионалната сфера, да се видят по-ясно възможностите и перспективите са развитие. В петък и в почивните дни бъдете в движение, и избягвайте конфликти с хората от най-близкото обкръжение.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Това е така, защото приключва третата, последна за годината, ретроградна фаза на управителя на вашия знак – Меркурий. Ще се случи в петък, затова не са изключени обърквания „като за последно“ в следващите дни. Рискова зона е финансовата сфера, и то ако решите да печелите лесно и бързо в понеделник, вторник или сряда. Разполагайте се „според чергата си“. Това ще ви нашепва Венера, която в четвъртък преминава в зоната на вашите най-близки семейни отношения. Хората, с които споделяте един покрив, родителите, родната стряха, корените, ще бъдат на челно място в приоритетите ви през следващите четири седмици докато тя се движи през Дева. Периодът е подходящ за ремонти в дома, за разширения и преустройства, за пренареждане на мебели и техника, но също така за обработване на продукция и правене на зимнина. Събиране с роднини и приятели от детинството ще ви зарежда с нови емоции и творчески идеи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. В зоната на кардиналния кръст,част от който е вашия знак, има сложна астрологична обстановка. През тази и следващата седмица Слънцето от вашия знак прави най-напред квадрат с Плутон, а няколко дни по-късно опозиция с Уран от срещуположния знак Овен. Повечето емоционална енергия ще изразходите в понеделник, когато Луната в Рак може да ви поднесе изненади на работното място. В четвъртък вашият планетен управител Венера сменя знака и преминава в земната Дева. В компанията на Марс и Юпитер, от тази зона на слънчевия хороскоп, ще получавате много духовна подкрепа, някои хора отдалеч ще подхранват любопитството и надеждите ви. Рискът да изпаднете в заблуда и напразни очаквания е значителен, поне докато Меркурий е все още ретрограден. Движейки се назад във вашия знак, той допълнително подсилва ситуациите на неразбиране, недоразумения и подвеждане. От петък след обяд обаче планетата на комуникациите тръгва в права посока. Това в голяма степен ще ви помага в следващите дни и седмици да се ориентирате много по-добре в сложни ситуации. Препъни камък има в събота и неделя, когато Венера прави квадрат със Сатурн, а Слънцето е в опозиция с Уран в Овен. Избягвайте съседски клюки и разправии, преминете през някои разочарования с усмивка, избягвайте скандали с партньора си.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на предизвикателствата. До сряда семейни и служебни ангажименти изискват от вас дисциплина и стриктно спазване на разписание или график. Някои от групата имат препоръчани процедури, които да подобрят здравето, и това е в точния момент за есенна профилактика. В четвъртък планетата на любовта преминава в най-тайнствената зона на слънчевия хороскоп. Венера ще внесе повече емоции в интимния ви живот поне за месец напред. В съчетание с енергиите на Марс и Юпитер това може да бъде също така време за финансова подкрепа и правене на сериозни инвестиции в общ проект. От петък Меркурий е директен,което ще даде „зелена светлина“ за постигане на някои цели, свързани с образование, повишаване на квалификацията, устройване на ново място, пътешествия и обогатяване на знанията за света по различни начини. В края на седмицата, и в началото на следващата, предстои опозицията на Слънцето с планетният ви управител Уран. Избягвайте рискови планински преходи, екстремни спортове и спречкване с неуравновесени хора.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои предизвикателна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви прави център на внимание за околните. Но също така и на техните изисквания, и претенции. Ще ви искат от много страни и ще им бъде трудно „да ви разделят“. Възможни са посегателства към личната ви свобода и право на мнение, нещо на което вашата кардинална природа трябва, и ще даде отпор. До четвъртък Венера ще продължава да ви помага да увеличите приходите си. След това енергията и се прехвърля в зоната на комуникацията и обучението. Имайте добри очаквания, защото тук се намират Марс и Юпитер. Тройката планети ще подхранва стремежите ви за повече знания, за подобряването на уменията в дадена област, за придобиване на правоспособност или диплома за завършено образование. Хора от детството и младостта, училищни приятели, съседи, племенници и братовчеди, ще напомнят за себе си, ще ви търсят,като общуването с тях може да бъде колкото емоционално, толкова и полезно за вас. До петък ретроградният все още Меркурий ще провокира умението ви да се справяте с домашни неуредици, ремонти, объркани взаимоотношения. От събота нататък обещанието е за повече ред и хармония в семейната среда.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. В понеделник Луната от сродния по стихия знак Рак ще ви мотивира за повече активност в дейности, които ви помагат да се чувствате добре и пълноценни. Някои ще получат интересни новини от далеч. Бъдете внимателни, ако ви предстои дълъг път. Във вторник и сряда можете да получите своя шанс в кариерата, не го пропускайте. В четвъртък Венера прави смяна на знака,като преминава в Дева за период от един месец. Това е време през което можете да укрепите връзките с приятел(и), да разширите интернет контактите си, да намерите своя кръг по интереси. Едно приятелство за този период може да премине по много естествен начин в сериозна интимна връзка. В петък Меркурий излиза от ретроградната си фаза. За тези, които имат проблеми със здравето, и търсят най-доброто лечение за болежките си, директният Меркурий в следващите дни ще предложи подходящата информация. Периодът е добър за профилактика на здравето, за приемане на природни продукти, с цел укрепване на имунната система преди зимата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционално приповдигната седмица. В понеделник Луната е в сродния по стихия знак Рак, но в напрегнати аспекти със Слънцето, Уран и Плутон. Някои ще бъдат сюрпризирани от неочаквани обрати в отношенията с близки хора. Други ще получат „неприлично предложение“, което ще провокира разбирането им за етика и морал. Във вторник и сряда ще мислите по-рационално, затова отлагайте за тогава ответната си реакция. В четвъртък Венера преминава в срещуположния ви знак Дева. Точно един месец, до 8 ноември, трае преходът и през тази зона. Достатъчен период за внасяне на хармония в партньорските взаимоотношения,нарушена от опозицията на Марс от Дева и планетният ви управител Нептун от вашия знак. Някои пречки и затруднения от емоционален, но и от материален характер, ще отпаднат с обръщането на Меркурий в петък. Новолунието във Везни през следващата седмица ще ви помогне за стартиране някои общи начинания.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в квадрат с Плутон на 6.10.2015 г, в 17:15 часа.

Марс в опозиция с Нептун на 7.10.2015 г, в 5:53 часа.

На 8.10.2015 г/в 20:29 часа Венера преминава в Дева

На 9.10.2015 г/в 17:57 часа Меркурий излиза от ретроградната си фаза от 0°53’Везни

Венера в квадрат със Сатурн на 11.10.2015 г, в 3:31 часа.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

 

Луната е без курс на:

5.10.2015 /14:04 – 6.10.2015 / 11:31

8.10.2015 / 0:10 – 8.10.2015 / 22:50

10.10.2015 / 1:12 – 11.10.2015 / 11:45

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Ivan каза,

    Писа на октомври 8, 2015 @ 12:04

    Предстои промяна в условията на работа, в договорните отношения или в състава на хората, с които работите. Аха, чакам го Меркурий да се врътне и потеглям към нова работа. С тоя шеф вече не се трае, то бива подмолност и двуличие, ама той е майстор бе. Ще напускам тая работа.

  2. diva djanka каза,

    Писа на октомври 8, 2015 @ 16:46

    от ретро Меркурия ли ми е толкова гадно, то и времето е ужасно

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии