Седмичен хороскоп 8-14 октомври 2018

НЛ 9 10 2018Новолуние във Везни

Меркурий в Скорпион

Венера в квадрат с Марс

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на месец октомври се очертава да бъде свръх емоционална. Диапазонът на емоциите е много голям и те ще се движат спорадично между най-ниските и най-високите честоти.

Работната седмица започва с Луна във Везни, което прави атмосферата ведра, въздушно позитивна и подкрепяща добрите намерения. Слънцето и Меркурий от Везни допълват картината на хармоничност и движение по повърхността. С лекота разпадащата се Луна ни прави едновременно много романтични, но също така ни подтиква да се освободим от прекомерните очаквания към някого, и така да си спестим разочарованието.

Във вторник е новолунието във Везни. Срещата са Слънцето и Луната е рано сутринта, преди изгрева, в 15-я градус на Везни.

Това кардинално новолуние е съпътствано от няколко напрегнати аспекта, които допълват картината с категоричност и решителност за промяна. В средата сме на астрологичната година, започваща от Овен, и в средата на знака на справедливостта и баланса. До тук има натрупване, предстои изразяване сега и в следващите месеци. Как ще стане, зависи от всеки конкретен случай.

В сряда Меркурий преминава в Скорпион,където ще се движи до края на месеца. Меркурий във водната стихия, в знака на Марс и Плутон, проявява своите лоши черти- подтиква хората към предизвикателност в изказ и поведение, към спорове и последващи ги конфликти, които на фона на ретроградна Венера в Скорпион, и Юпитер там, имат тенденция към задълбочаване и разгръщане. Да се направи „от мухата -слон“ сега ще бъде много по-лесно и добре употребено. Още със стъпването си в знака Скорпион Меркурий прави опозиция с Уран, която засилва арогантността,преминаването на границите и пренебрежението към мнението на околните.

В междуличностните отношения на всяко ниво ще текат явни или скрити проверки на лоялност. Резултати ще се появят в средата на седмицата. Предстоят два важни точни аспекта. В четвъртък Венера прави точен квадрат с Марс, а в петък Слънцето и Плутон. Колкото и кално да е, става още по-кално.

Квадратурите водят до сблъсъци и катарзисни ситуации, които ако преминем успешно, ставаме по-зрели, по силни, по-завършени. Желязото,за да се закали, трябва да премине през огън.

Най-тежки сблъсъци предстоят на кардиналните знаци, особено тези с рождени слънца във втората декада. Също така,когато там,в средата на Овен, Рак, Везни или Козирог имате рождена планета, АС или МС. Препоръката е да се придържат към разума, има аспекти, които подкрепят разумните доводи и премислените стъпки, като например секстила на Меркурий и Сатурн в петък. Не взимайте прибързани решения под влияние на емоциите! Отделяйте важното от маловажното, грижете се за себе си и за близките си!

Астрологичната буря се успокоява в края на седмицата. Луната в Стрелец, покровителя на туристите, в почивните дни е водач за всички, които обичат природата и умеят да получават зареждаща енергия от нея.

Безоблачно небе и много слънце в душите!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак – Везни. Там се движат Слънцето и Меркурий, което прави началото на седмицата силно свързано с нуждите и потребностите на някого. Новолунието в романтичните Везни дава обещание за благоприятно развитие на личните отношения,а също така и на бизнеса ви. Това, което започнете сега при нарастваща Луна, ще даде плодове съвсем скоро. Ако сте на път да се обвържете официално, изчакайте Венера, а след това и Меркурий да тръгнат в права посока, което предполага времето след 6 декември. В сряда Меркурий и Луната са вече в Скорпион и ангажиментите ви с близък на сърцето ви човек ще заемат голяма част от времето. Като кардинален знак сте в зоната на сатурновите изпитания, затова бъдете точни, коректни и истинни. Квадратът на Венера и Марс е тест за честността в личните отношения, но и за двете страни. Сдържайте импулсивната си природа, не взимайте прибързани решения. Пазете се от претоварване и травми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Новолунието във Везни активира най-комуникативната зона в слънчевия . Предстоят ви много нови срещи, запознанства с интересни хора, попадане в необичайни ситуации, когато вашият чар и находчивост ще бъдат привлекателни за околните. В сряда Меркурий преминава в Скорпион, и Луната също, но за по-кратко време. В домашната среда процесите стават много динамични, някои странни обстоятелства ви карат да взимате нестандартни решения, да правите от нищо нещо, да се справяте с много неща наведнъж. Някои обстоятелства могат да ви изтикат в среда с активна социална насоченост, да ви поставят в условия на защита интересите на определена прослойка хора или на даден човек. Не е изключено попадането в твърде конфликтна ситуация, сред разтревожени и гневни хора. В средата на седмицата астрологичната картина е напрегната и засяга много хора. Ситуациите сами по себе си търпят усложнения, затова направете възможното за намаляване на напрежението и на риска от задълбочаване. Търсете диалога, договарянето, намирането на решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. Новолунието във Везни, във вторник, отваря широко вратите на вашето добро сърце за нови познанства и приятелства. Не пускайте всеки през прага. Запазете си правото на избор, имате такова. В сряда планетата на комуникациите се скрива в дълбоките води на Скорпион, така много от това, което се прави във ваша подкрепа, или във ваш ущърб, ще остава скрито поне до края на месеца. Някои индикации още отсега дава ретроградната Венера, провокирана от квадрата с Марс от зоната на близкия роднински кръг. Ще ви помага добрата интуиция и активното сънуване, за да се ориентирате какво се случва и какво предстои да се случи. В почивните дни Луната е във вашия знак, бъдете инициатор и обединител на хората около вас за нещо, което си струва усилията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. Новолунието попада в зоната на активна работа и комуникация с хората от бранша. Навлизате в добър период за промени в ежедневния график,макар това да не ви е по сърце. Но точно на ретроградна Венера и при нарастваща Луна можете да намерите най-удачната формула, за да се чувствате комфортно както у дома, така и на работното място. Оптимизирането на хранителният режим е също на дневен ред, така че да получавате повече енергия и удоволствие от храненето. В сряда Меркурий с влизането си в срещуположния знак Скорпион ще ви провокира с опозиция към Уран,движещ се през вашия знак. Бързо мислене и бързо действие ще ви поставят в по-добра позиция. В партньорската среда назрява конфликтна ситуация в средата на седмицата. Управителката на знака не само е ретроградна, но и прави точен квадрат с Марс. Венера обича интригите и това може да ви засегне по различни начини. Бъдете сдържани и тактични, не давайте воля на гнева си, избягвайте насилието, намерете безопасни начини за разтоварване на натрупаната отрицателна енергия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Но в понеделник сутринта тя преминава в следващия знак, за да срещне там Слънцето. Новолунието във Везни активира зоната на финансите. Решаването на финансови въпроси, приходи-разходи, кредити, задължения и разпореждането с личната собственост са въпроси, които ще са в центъра на вниманието през тази седмица и в следващите, докато не намерят най-доброто за вас развитие. В сряда планетният управител сменя знака. От 10 октомври до края на месеца Меркурий ще се движи в Скорпион, заставайки в опозиция на Уран. Периодът не е добър за закупуване на дребна техника, телефони, офис оборудване и други електроники. Заедно с Венера, Прозерпина и Юпитер, Меркурий ще раздвижи приятелската среда и тази, в която можете да научите нови неща, да придобиете нови умения. Ще правите проекти, ще четете такива, правени от други, ще търсите съдействие и ще се договаряте със съседи. Последното не през тази седмица, а през последната за месец октомври.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна и успешна седмица. Новолунието във Везни активира зоната на кариерата, на професионалната изява. Всяка година имате по едно новолуние в тази зона. Но сега е малко по-различно. Съвпадът на светилата е съпътстван от квадрат с Плутон от вашия знак. Предизвикателството е силно и най-смелите ще му отговорят подобаващо. Гледайте напред, планирайте, търсете сътрудници и обезпечавайте материално проектите си. От сряда Меркурий в Скорпион ще ви помага да разширите приятелския кръг, ако изобщо това е възможно, или да привлечете съмишленици към своите намерения. Ще имате повече успех, ако не давате ухо на сплетните и клюките, на интригите, които се въртят около вас. Краят на седмицата носи някои развръзки, както и успокояващата мъдрост на секстила на Сатурн и Меркурий.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак – Везни. Там нощното светило среща дневното. Новолунието във Везни е във вторник и в най-бляскавата зона на слънчевия хороскоп. За самотните сърца то е обещание за любов, за нова връзка и много забавления. За обвързаните има също позитивни очаквания, но с някои допълнителни екстри. Много нови неща ви предстоят и често ще бъдете под светлината на прожекторите. Славата има различни лица, някои не са особено приятни,още повече сега при ретроградна Венера. Работата ви ще бъде огледана от всички страни и подложена на критика, и нищо няма да ви бъде спестено, защото „шефката“ на баланса и хармонията е провокирана от планетата воин-Марс. По този начин средата на седмицата е изпълнена с противоречия и преминаване през не един „подводен камък“. Към конфликтната зона се придвижва и вашият планетен управител. В сряда Меркурий навлиза в страстния Скорпиони като веднага попада в обсега на влияние на анархиста Уран. Препоръката е да внимавате какво говорите, не давайте обещания, които нямате намерение да изпълните и обръщайте внимание на „знаците на съдбата“, ще ги срещате често, учете се да ги разчитате.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Новолуние знака се случва един път в годината. Сега това ще стане във вторник, когато Слънцето и Луната ще се срещнат в средата на вашия знак. Нарастването на Луната започва от вашия знак и това ви дава предимство в много посоки. Обърнете се с лице към новите начинания, към плановете, които правите от известно време, към промените, които да обновят някои сфери от живота ви. Ще имате предизвикателства, с които трябва да се справите. Като кардинален знак притежавате решителност, но и голяма доза дипломатичност, за да преминете през конфликтните зони,белязани от напрегнатите аспекти към настоящия момент. Планетният управител не е готов за подкрепа точно сега, заради квадрата си с Марс, но имайте търпение, в следващите седмици вятърът „ще надуе и вашите платна“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вдъхновяваща седмица. Новолунието в другия въздушен знак Везни бележи важен момент от личната година, в юпитеровия период на която сте. Тръгвайте на път, в буквален и в преносен смисъл. Стягайте багажа от идеи и нови планове, намерете спътници, и ясна дестинация. Сега е времето на новите неща, на промяна в курса, на избиране на нова цел, ако вече е достигната предишната, или е достатъчно остаряла, за да я изоставите. Може да ви спре само собствената неувереност, или зависимостта от други хора. Ретроградната Венера ще ви помогне да направите ревизия на отношенията си, а квадратът и с Марс гарантира, че това няма да стане леко, със замитане на проблемите „под чергата“. В сряда, още с навлизането в страстния Скорпион, когато прави опозиция с управителя на знака ви, Меркурий е приготвил сюрпризи и нестандартни решения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, още една забележителна седмица. Новолунието в кардиналните Везни влива нови енергии в домашната среда. Предстои ви период на по-активна комуникация и ангажираност с най-близките. Най-важните неща ще се случват в дома ви, ще изискват вашето внимание и грижи. В сезона сме на есенно разчистване на дома, двора и градината, на приготвяне на зимнина и пълнене на килера със запаси за зимата. В сряда, когато Меркурий напусне уюта на дома ви и премине в страстния Скорпион, емоциите са тези, които ще владеят ума. По-добре да е обратното,защото астрологичната картина е заредена с конфликти, които стоят в засада и очакват подходящия момент да избухнат. Активността във водните знаци ви прави привлекателни и включени в ставащото около вас, но също така и предизвикателни, и привличащи ответни реакции. Втората половина на седмицата е по-спокойна, а в почивните дни имате шанс да се радвате на златната есен сред природата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Новолунието във вторник, в предходния знак, ви прави чувствителни към всичко неясно и скрито. Склонността ви да се задълбочавате и да търсите корена на нещата ще ви вкара в поредица от главоблъсканици. Освободете съзнанието си от предразсъдъци, за да имате ясен поглед и бистра мисъл. Това ще изискват ситуациите провокирани от напрегнатите аспекти на планетите, движещи се през знака ви. Венера прави точен квадрат с Марс, а ретроградността и засилва ефекта на драматизъм и разчистване на сметки. В сряда получавате подкрепление от Меркурий, но той подтиква към конфликтност с напрегнатите аспекти с Уран и лунните възли през тази седмица, и с Марс през следващата. В условия на труден избор сте, затова мислете добре преди да кажете или да предприемете нещо важно.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои страстна седмица. Новолунието във Везни, задейства чувствената ви природа, привличайки вниманието на партньора. Активността във водните знаци се засилва с навлизането на Меркурий в Скорпион,което ускорява емоционалната динамика във взаимоотношенията. Напрегнатият аспект между планетите на страстта Венера и Марс допринася за това и най-малкото недоразумение да се разрасне лавинообразно, разваляйки отношения, които в края на седмицата да бъдат по същия страстен начин възобновявани. Финансови въпроси, особено такива за неизрядни задължения, ще бъдат в центъра на вниманието за мнозина. Търсете съвет от специалист по темата в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 9.10.2018/ 6:46/ Новолуние в 15°Везни

На 10.10.2018/3:40/Меркурий навлиза в Скорпион

Венера в квадрат с Марс на 11.10.2018/5:292

Слънце в квадрат с Плутон на 12.10.2018/ 7:11

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Козирог, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

9.10.2018/ 11:50 – 10.10.2018 / 7:09

12.10.2018 / 2:12 – 12.10.2018/ 12:53

14.10.2018/ 3:58 – 14.10.2018 /22:17

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Здравко каза,

    Писа на октомври 8, 2018 @ 7:56

    Здравейте, г- жо Дачева. Пиша Ви с нужното уважение към това, което представяте чрез силата на Вселената. Това е едно изкуство, една дарба, която не се дава на всеки. Напоследък се интересувам от астрология, като познанията са ми доста семпли, но поне малко започвам да разбирам тази наука на живота. С това мое писмо бих искал да Ви благодаря, че отдавате своите познания, за да може и ние, незнаещите това движение на планетите, да имаме нагласата да приемем истината , да осъзнаем съдържанието на думите, да имаме допир със самите себе си. Благодаря Ви отново!
    С уважение,
    Здравко

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 9, 2018 @ 20:46

    Благодаря!
    Пожелавам ви едно вдъхновено пътуване в света на Астрологията!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии