Седмичен хороскоп 9-15 април 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната седмица от ретроградността на Меркурий. Тя попада изцяло и в последната седмица – четвъртата фаза на лунния цикъл, тъй като в понеделник, на 16 април очакваме новолуние. Имаме разнообразие от аспекти между планетите. До средата на седмицата ще се усеща влиянието на съвпада Марс-Сатурн, който активира агресивните импулси при немалко хора. Но Слънцето се откъсва от квадрата с участниците в него, за да се впусне в планетарна прегръдка с непредсказуемия Уран, който навлиза в последния месец от пребиваването си в Овен.

Точният съвпад Слънце-Уран не е през тази, а през следващата седмица, обаче много хора вече са под негово влияние. Слънцето и Уран се срещат всяка година, но сега това ще бъде за последно в Овен за дълъг период от време, по-подробно ще пиша в следващия . За тази седмица е важно активирането на урановите подтици у хората, а те се подчертават при хубаво време и от пролетната свежест и от усещането за промяна,което възбужда въображение и фантазии.

Във вторник Венера от 12 градуса Телец прави квадрат към лунните възли намиращи се в 12Лъв-Водолей. Квадратите на Венера към лунните възли се случват два пъти в годината, но в различни градуси и не винаги в едни и същи знаци. В средната точка между лунните възли на Венера се възлагат надежди да намери баланс между личните амбиции, личните интереси, възгледи, намерения и тези, касаещи групи хора, между личното и обществено значимото. Двойният квадрат е в неподвижните знаци и ще бъде усетен най-вече от хората с планети, или кардинални домове в 11-13 градус на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. При някои ще се отрази върху личните отношения с търсенето на начини за разчистване на натрупано недоверие и разочарование, а при други в материалната сфера. Лунните възли са кармични маркери и квадратът на Венера към тях често е свързан с изчистване по закона на причинно следствените връзки. Бъдете внимателни във вторник с материалните дела, с финансите, не поощрявайте измамници, не давайте това, което не ви е било поискано.

В сряда Слънцето прави точен квадрат с Плутон, но влиянието е върху цялата седмица. Аспектът се развива от предходната седмица, в съчетание с квадратите на дневното светило към Марс,Сатурн и Лилит. Така можем да ги обединим в серия от напрегнати аспекти в кардиналните знаци, които поддържат висок градус на напрежение в конфликтните точки и след великденските празници. Ще има аварии, инциденти, терористични актове, и много, много манипулация какво и къде става.

Също в сряда, 11 април, Венера прави тригон с Марс, който е част от другата серия аспекти, но с позитивен тон. Венера бе в тригон със Сатурн, сега ще премине през тригона с Марс, после с Лилит и накрая с Плутон през следващата седмица. Тригоните на Венера носят успокоение, там където има болка и напрежение, задават благоразположение и приемане, съгласуване, и подкрепа. Благоприятното влияние ще бъде най-вече за земните знаци Телец Козирог и Дева.

Най-важното до края на седмицата е обръщането на Меркурий. В неделя, на 15 април, планетата на комуникациите излиза от първата ретроградна фаза за годината, намирайки се в 4-я градус на Овен. Преди „да се обърне“ Меркурий е стационарен и това в съчетание с разпадаща се Луна в края на седмицата подтиква към разчистване, категорично освобождаване от „окови“, от нещо или някой, които ни задържа и пречи да вървим по пътя си. Най-тъмно е преди зазоряване. С началото на следващата нова седмица идва едно искрящо новолуние със стелиум в Овен.

Много слънце и пролетно настроение!

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат към СЛВ/ЮЛВ на 10.04.2018 /13:11

Слънце в квадрат с Плутон на 11.04.2018 / 7:54

Венера в тригон с Марс на 11.04.2018 / 9:03

На 15.04.2018/ 12:21/Меркурий става директен от 4°Овен

Луната през периода се движи между знаците Козирог и Овен, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.04.2018 / 5:40 – 9.04.2018 / 9:50

11.04.2018 /17:55 – 11.04.2018/ 21:40

13.04.2018 /14:27 – 14.04.2018 / 6:25

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

9 коментара so far »

  1. svetski каза,

    Писа на април 11, 2018 @ 10:38

    Здравейте Муси,

    Благодаря Ви от сърце за редовните и подробни хороскопи, които ни подготвят за предстоящите събития в началото на всяка седмица.

    Имам следния въпрос относно едно запознанство/партньорство. Аз съм Водолей/АС Скорпион (28`). Запознах се с Телец/АС Везни. Запознахме се на 08.04. тази неделя.

    Въпросите ми са следните:
    1. Понеже ‘първата’ ни среща се е случила по време на ретрограден Меркурий, значи ли това, че потенциалната връзка е без бъдеще? За да обобщя въпроса за по-голямата аудитория, значи ли това че всички запознанства по време на ретроградната фаза на Меркурий са без бъдеще?

    Това, което аз реших да направя (понеже съм чел във ваши предишни постинги – много благодаря за които! – че е необходимо първата среща да е след ретроградната фаза на Меркурий) е да насроча ‘първата’ ни среща за някъде края на другата/началото на по-другата седмица, приемайки запознанството просто като събитие за размяна на телефони.

    Има ли резон в това, което съм наумил, т.е. кое се брои за ‘първа среща’ – денят на запознанството или денят на насрочената първа среща? Значи ли това, че трябва да избягваме разговорите до ‘първата’ ни среща извън ретроградната фаза?

  2. svetski каза,

    Писа на април 11, 2018 @ 10:56

    2. Понеже идната седмица е новолуние в Овен (активиране на 7-ми сектор в партньорския рождествен хороскоп), но от друга страна това новолуние попада в Сатурновия период преди рождения ден (03.05.) и в 12-дом на слънчевия хороскоп – кое от двете събития е с по-голям приоритет, т. е. би ли имало смисъл да изчакаме рождения ден и да насрочим ‘първата’ среща след 03,05., така че тя да попадне в партньорския Слънчев период, от друга страна трябва да чакаме около три седмици..или е достатъчно да изчакаме навлизането на Слънцето в Телец (но не непременно рождения ден)? При определяне бъдещето на една връзка, кое е с по-голяма тежест – съобразяването с рождествения или със слънчевия хороскоп?

    3, Спомням си бегло, че съм чел някъде Ваш постинг относно:
    – навлизането на Слънцето в собствения знак
    – настъпването на Новолунието в собствения знак и
    – настъпването на Рождения ден в собствения знак.

    Ако можете да ме насочите отново към този постинг или ако имате възможност да обясните кратко каква е ролята на всяко от тези събития в зависимост от това къде попада спрямо другите две (т.е. възможните два варианта – Новолуние в собствения знак преди или след рождения ден).

    Станаха много въпроси, но темите ми са крайно интересни (надявам се и за други читатели), а не знам къде другаде мога да намеря отговорите.

    Благодаря Ви за инвестираното време и усилие!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на април 12, 2018 @ 21:54

    svetski,
    разбирам от въпроса ви, че се интересувате запознанство на ретрограден Меркурий дали би попречило да има някакво развитие на отношенията ви за в бъдеще. Не, доколкото размяната на телефони все още не е взаимен ангажимент.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на април 12, 2018 @ 22:08

    svetski,
    по т.2. С рождествения.
    В т. 3. Ако под собствен знак разбирате Телец, то Слънцето навлиза в Телец на 20 април 2018 година.
    Новолуние в Телец през тази година има на 15 май в 24 грТелец.
    А в случая казвате,че тя е родена на 3 май- рождения ден,което е в собствения знак Телец,макар че не бих се изразила по този начин. :)
    В конкретния пример Новолунието в Телец ще настъпи, след като РД е преминал,тоест в новата лична година. За раждане на 3 май това е лична година 1. Нова връзка е добре да се започва в слънчевия период на личната година, при нарастваща Луна, тоест в случая след 15 май. И това от гледна точка на рождените данни на момичето. А при вас нещата може да са различни.

  5. Uran каза,

    Писа на април 13, 2018 @ 13:23

    Здравейте,интереса ми да пиша беше провокиран от зададените въпроси и вашия отговор.Аз съм в същата ситуация.Как бихте отговорили на същите въпроси, когато жената е с ретрограден Меркурий по рождение?Той -зодия Овен, със стелиум Слънце, Марс и Венера, тя – Скорпион, със стелиум Венера, Сатурн и Юпитер във Везни.Много Благодаря!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на април 13, 2018 @ 23:07

    Uran,
    чии въпроси?
    Какъв е вашият въпрос?

  7. Uran каза,

    Писа на април 14, 2018 @ 8:37

    Имах предвид въпросите на svetski.В текущата астрологична картина,има ли шанс да се развие връзка в дългосрочна перспектива,стартирала сега -при ретрограден Меркурий и какво е различното,ако човека по рождение е с такава позиция на планетата на комуникацията?Благодаря

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на април 14, 2018 @ 12:33

    Uran,
    когато Меркурий е ретрограден, животът на Земята не замира.
    Хората се срещат,запознават,уговарят си срещи, нормални неща.
    Ретроградността на Меркурий влияе върху преценката, и не подкрепя взаимни дъгосрочни ангажименти,
    устни, а още по-малко писмени.
    Връзка започнала, зависи какво разбирате под това, на ретрограден Меркурий е възможно да бъде кратка, или с чести обрати от рода, иди ми дойди ми, но има и изключения.
    Рожден ретрограден Меркурий не предпазва по време на ретроградните транзити на планетата.
    Дори може да прави човек неспособен да се измъкне от даден модел на поведение, да повтаря едни и същи грешки с всяка следваща връзка.
    Конкретно за ситуацията при вас:”има ли шанс да се развие връзка в дългосрочна перспектива,стартирала сега -при ретрограден Меркурий”.
    Трайността на една връзка се обуславя от много фактори. Понякога началото може да не е добро, но ако на двамата е дадено да извървят общ дълъг път,това се случва.
    Новолунието в Овен, зависи къде попада в картите на двамата, може да бъде време за начало на една динамична връзка при вас.

  9. Uran каза,

    Писа на април 14, 2018 @ 14:05

    Безкрайно и сърдечно Благодаря!Вие току що ми извадихте нагледно всички постулати в мен!Сякаш искрящото новолуние вече е факт!Все пак ще си го чакам и него :) На базата на знанията и опитността едва ли мога да разпозная новото и различното,а ако досегашното не е било истинско и щастливо,за какво да се повтаря…Благодаряяя

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии