Транзитен Сатурн в Стрелец в домовете на натала III

TemSatrSrlТранзитен Сатурн в Стрелец в домовете на натала част III

Муси Дачева

прави една обиколка на зодиака за около 29,5 години. Същият период на завъртане планетата прави и през рождената карта на всеки човек. На всеки 2-3 години сменя знака. За периода от  23 декември 2014 до 20 декември 2017 година той се придвижва през Стрелец.

Вижте в коя част на вашия рождествен хороскоп е разположен огнения знак Стрелец,  и в кой дом от него. Докато зодиакалните знаци заемат точно 30 градуса от зодиака, то домовете са различно скроени, освен ако не се работи с равнодомна система.

Един дом на натала може да обхваща по-малко от един зодиакален знак, или да е разположен от края на един знак, следван от цял знак и началото на трети. Така един дом може да се простира върху три зодиакални знака. може да започне своя път в един дом и да го завърши в следващия. Затова е важно да знаете къде точно през вашата натална карта се движи той за периода от  23 декември 2014 до 20 декември 2017 година.

Когато се придвижва през Стрелец, Сатурн прави аспекти към вашето рождено Слънце. Те могат да са най-разнообразни. Ако са от напрегнатия спектър – съвпад, квадрат или опозиция, то вие сте в . Това са знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ако са тригони, то вие сте в сатурнов подем. Отнася се за знаците Овен и Лъв.

В един и същи натален дом за различните зодиакални знаци Сатурн прави различни аспекти Ако те са напрегнати – съвпад, квадрат, опозиция негативното проявление на преминаването се усеща по-силно. Обратно, при сатурнов подем, се проявяват позитивните страни на транзитирането на тази част от рождения хороскоп.

Ретроградностите на Сатурн също оказват влияние при преминаването през даден дом. Обикновено ретроградната фаза е период,в който сферите, управлявани от Сатурн търпят повече задръжки и изискват допълнителна трансформация. За периода си на преминаване през Стрелец Сатурн е ретрограден между 14.03.2015 и 15.06.2015 година, между 25.03.2016 и 13.08.2016 година, и между 6.04.2017 и 25.08.2017 година.

Поради големият обем на статията, тя е разделена на три части по четири дома.

Продължение от Част II.

 

***

Сатурн в Стрелец преминава през Девети дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Риби, Овен или Телец. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира девети дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Девети дом обхваща много полета на изразяване, като образование и самообразоване, пътешествия и опознаване на чужди култури, свободно време и хобита, комуникация с държавни институции, съдебна система, бюрокрация и държавна администрация и др.

Преминаването на Сатурн през тази зона води до затруднения и ограничения. Ще ви бъде трудно да постигате справедливост, да доказвате своята истина и правота, затова воденето на съдебни дела, освен участие на доказани специалисти, изисква много добра лична правна подготовка. Плановете за по-висока степен на образование ще търпят промени и корекции, докато се стигне до специалността или учебното заведение, които отговарят на изискванията ви. Професионалните амбиции също имат нужда от корекция и по-голямо съсредоточаване на енергията в дадена посока, без излишно разпиляване.

Сатурн в Стрелец ще ви подтикне да учите законите, да станете грамотни, ако не и специалисти в област, която ви помага да преодолеете тези затруднения. И да не се отказвате пред трудностите. Воденето на дела в този период изисква познаване на законите, много търпение, осъзнаване на причините довели до конкретните обстоятелства и взаимоотношенията с хората, включени в тях. Изпитанията за характера в този период са големи, особено ако Сатурн прави напрегнати аспекти с рожденото Слънце- съвпад, квадрат или опозиция.

Добрата организация, дисциплината и постоянството могат да помогнат при ученето на сатурновите уроци за тази част от живота ви, за постигане на по-ясна ценностна система, по-определени представи за света и мястото ви в него.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Десети дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Водолей, Риби или Овен. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира десети дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Десети дом е полето на кариерата и социалната интеграция. Преминаването на Сатурн в Стрелец през тази зона ще ви постави в условия на избор и пренастройка. Десети дом е един от четирите кардинални дома. Затова преминаването на Сатурн през него е време на големи житейски трансформации. Вашето професионално честолюбие може да бъде засегнато многократно в този период, да ви предизвикват отново и отново да се доказвате, да работите много повече отколкото преди, ако искате да запазите позицията си, или да напреднете. Понякога ще ви се струва, че сте попаднали в „мъртво вълнение“ и колкото и усилия да полагате – не ще виждате реален резултат. В даден момент твърде обезкуражаващо може да бъде оценката на шефове, липсата на повишение и безперспективността на заеманата позиция.

Преминаването на Сатурн през върха на хороскопа ви не е еднозначно негативно. Когато се разрушат старите модели и нагласи, когато научите текущия сатурнов урок, получавате компенсация, награда, възможност за растеж. Ако Сатурн в Стрелец прави благоприятни аспекти към рожденото Слънце или управителя на десети дом, периодът на неговото преминаване може да бъде най-успешният в кариерата, възможност която се дава веднъж в живота. При всички случаи цената ще е голяма, свързана с много труд, много търпение, много всеотдайност на избраната цел.

Сатурн в Стрелец преминава през Единадесети дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Козирог, Водолей или Риби. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира единадесети дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Единадесети дом е свързан със стремежите, желанията и тяхното изпълнение, с приятелствата – били те реални или виртуални, с моралната подкрепа, която получаваме от околните, както и с уменията ни да работим в група, и в името на общозначима кауза.

Преминаването на Сатурн през тази зона на рождествения хороскоп поставя на изпитание приятелските взаимоотношения. Ще станете по-критични, взискателни, дори мнителни към приятелската среда. Възможно е да имате разочарования и да се разделите с някой от приятелите си. Не винаги ще получавате подкрепата, на която разчитате. Някои свои желания ще трябва да преформулирате. Особено такива, свързани с групи хора. Работата в екип ще изисква от вас повече внимание и отговорност.

В резултат на този транзит ще останат около вас хора, на които наистина можете да разчитате. Някои ще намерят своя покровител, меценат, човек от когото да получат морална подкрепа и социална протекция. Ще създадете своят надежден екип, или ще се включите в такъв, в който да се чувствате добре приети и високо оценени.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Дванадесети дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Стрелец, Козирог или Водолей. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира дванадесети дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Дванадесети дом на хороскопа ви е свързан с тайните, с подсъзнателните стремежи, със скритите неща и процесите, които се развиват скрито от очите, с миналото, кармата, отдръпването от света, бягството и изолацията.

Преминавайки през тази зона на рождения хороскоп, Сатурн ни преподава едни от най-трудните, но и най-ценни, уроци. За мнозина това е период на осъзната изолация. Нежеланието за активно общуване със света може да има конкретна причина – загуба на близък, оставане без работа, дълбоки емоционални разочарования, болест, но може и да няма такава. Това е период, в който човек по-често изпитва потребност да остава насаме със себе си, да размишлява, да чете, да медитира. Добър момент за изучаване на духовна литература, за обучаване в школи или индивидуално при знаещ и можещ човек.

Обръщането навътре към себе си, търсенето на смисъла на живота, стигането по собствен път до дълбоки прозрения е прекрасният дар,който получаваме в края на сатурновото преминаване през дванадесети дом.

 26 септември 2015 година

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , ,

2 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на януари 6, 2018 @ 19:57

    Кога ще пуснете информация за Сатурн транзит в Козирог през домовете?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 7, 2018 @ 0:15

    Didi,
    когато я подготвя за публикуване.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии