Хороскоп Риби 2016

Ri12Муси Дачева

В хороскопа на Сатурн е планетата, която през 2016 година ще оказва най-силно влияние. След едно кратко посещение през пролетта, от 18 септември 2015 година, Господарят на кармата навлезе окончателно в дома на кариерата в слънчевия хороскоп, и ще пребивава там до края на 2017 година. Сатурновото влияние в критичните периоди като настоящия не е еднозначно, то е многопластово и разнопосочно,предизвикващо дълбоки промени. Навлизате в период, в който ще ви се налага да правите важни житейски избори, ще трябва да се откажете от някои стереотипи, сигурност и удобства в досегашната си професионална среда. Сатурновите уроци се учат с лекота, когато имате нагласата да приемете новите обстоятелства, да се промените и настроите към по-големите изисквания отправени към вас.

Сатурн в зоната на кариерата ще изисква повече яснота на целите, повече мотивация и отдаденост, повече трудолюбие и търпение, поемане на по-голяма отговорност. На мнозина ще бъде даден шанс за кариерен растеж, за заемане на по-висока обществена позиция. Всичко това съпътствано с изкушенията на властта, които Сатурн използва като пробен камък за характера – сила, твърдост, почтеност.

Имайте готовност да посрещнете критични оценки, недоверие и интриганство по ваш адрес. Най-често неблагоприятните събития се струпват във времето на точните квадрати на Сатурн към вашето рождено Слънце. През 2016 година Сатурн ще измине 10 градуса по зодиака като се придвижи от 11-я до 21-я градус на Стрелец. По този начин ще окаже значимо влияние върху родените във втората декада на знака, между 2-ри и 12-ти декември, и относително по-слабо върху първа и трета декада. За родените във втората декада точните квадратури са три пъти през годината заради ретроградното движение на планетата.

Сатурновото влияние, както през 2015 година, така и през 2016-та, ще се съчетае с влиянието на Нептун -вашият планетен управител. На 1 януари 2016-та Нептун тръгва от 7-я градус на Риби, придвижва се напред до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Излиза на прав ход от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. Докато влиянието на Нептун върху вас е предимно благоприятно, то от момента, в който Сатурн тръгна в Стрелец, на повърхността излизат и негативните страни на неговото влияние. Квадратурите имат свойството да подчертават лошите страни в характера на хората. На събитийно ниво двойката Сатурн-Нептун ще ви преведе през някои обстоятелства, в които ще трябва да проявите своя здрав разум и мъдрост, да преминете и да продължите напред. Точните квадрати на двете планети са на 18 юни и на 10 септември, съответно в 12 -я и в 10-я градус на знаците Стрелец и Риби.

Юпитер, съуправител на вашия знак, продължава да се движи през Дева до 9 септември 2016 година. В началото на годината планетата на голямото щастие тръгва от 23-я градус на Дева, а по време на ретроградната си фаза, между 8 януари и 9 май, се връща до 13-я градус. В края на месец май и почти през целия юни Юпитер-Сатурн-Нептун ще бъдат в астрологичната конфигурация тао (двоен) квадрат, в средата на подвижните знаци, съответно Дева-Стрелец-Риби. В началото на месец юни към нея се добавят Слънцето, Венера и Луната, образувайки голям квадрат в подвижния кръст.

Така началото на месец юни може да е много вдъхновяващо, особено около новолунието и в дните на нарастваща Луна. Някои отново ще получат интересни предложения за смяна на работата, на други ще им се налага да правят важни избори и да намерят баланса между служебните ангажименти и семейните отговорности. Като в баснята за „орел, рак и щука“ обаче трите планети могат да отправят различни предизвикателства, на които да ви бъде трудно да отреагирате едновременно. Нептун ви подтиква към отдръпване, за повече лекота и спокойствие в живота, встрани от злободневните теми и тревогите на ежедневието. Сатурн обаче настоява за по-отговорно отношение към професията и задълженията, които имате на работното място, а Юпитер ви дърпа към по-активен светски живот, повече приятели и удоволствия в приятна компания.

Разсеяното влияние на двойната квадратура Юпитер-Сатурн-Нептун се простира върху няколко месеца, от дните на слънчевото затъмнение в Риби на 9 март до пълнолунието на 20 юни в Стрелец. С навлизането на Марс в Стрелец Сатурн получава подкрепа, сферата на работните взаимоотношения придобива по-голяма тежест, и може да се превърне в арена на жестоки битки за надмощие, себедоказване, и завоюване на позиции в служебната йерархия. От една страна влиянието на Марс е укрепващо амбициите и мотивацията за успех. Марс дава сила и кураж да се приемат и печелят битки. Планетата воин ще бъде в Стрелец от 6 март, като ще остане продължително време в знака, защото там е ретроградната му фаза. Тя започва на 17 април, когато планетата е в 8-я градус на Стрелец. На 27 май Марс се връща в Скорпион. На 30 юни става директен и на 2 август отново е в Стрелец, където остава до 27 септември, когато преминава в Козирог.

Пролетното слънчево затъмнение се случва във вашия знак. На 9 март Слънцето и Луната се срещат в 18 градуса Риби, в близост до южния лунен възел. Това е време на сериозно вглеждане в себе си и собствените способности, на критична оценка на живота си с много повече разумни аргументи, отколкото с емоционални такива. Някои кармични изчиствания могат да се случат в този период.

Ретроградната фаза на Марс попада изцяло като време в ретроградната фаза на Сатурн. Така времето от 17 април до 27 май, когато Марс се връща в Скорпион, е време за ретроспекции в кериерните условия, за преразглеждане на цели, условия и договори. Периодът е добър за преработка на близките лични планове, за рестартиране на някои идеи за нов бизнес, нови гъвкави рамки, в които да развиете намеренията си. Новите начинания не са уместни в този период, особено когато Меркурий е ретрограден от 28 април до 22 май.

Месец юли е благоприятен за вас. Освен Слънцето в сродния по стихия знак Рак, до средата на месеца там са Меркурий и Венера,което прави първата половина на юли подходящ за летен отпуск. Марс ще ви подтиква към далечни пътувания през целия месец юли, когато се движи през другия воден знак Скорпион.

От 13 август Сатурн е директен,навлизате в период на съдбоносни промени в работната среда. В края на месеца Марс и Сатурн правят съвпад и заедно са в квадрат към Нептун от вашия знак. Летният месец може да се окаже много по-горещ от обикновено. Дръжте под око фирмените си дела.

През август и септември общо има три затъмнения. На 1-ви септември е слънчевото затъмнение в 9 градуса Дева, срещуположния знак, на фона на ретрограден Меркурий в Дева, за период 30 август -22 септември. Партньорските взаимоотношения в този период изискват много повече такт и умение за излизане от конфузни ситуации. Критичен момент е пълнолунието,съчетано с лунно затъмнение на 16 септември, когато Луната е в 24 градуса Риби. Сега можете да събирате плодовете на вашия труд. Каквото сте посели, това ще пожънете. На фона на предизвикателната астрологична картина, малките успехи вероятно ще ви бъдат най-ценни. Радвайте се на малките жестове на внимание, не подценявайте подробностите във всички контакти и не бързайте да поемате ангажименти преди Меркурий да тръгне в права посока. Септември не е благоприятен за годеж и сключване на брак,поне до 22-ри.

С преминаването на Юпитер във въздушните Везни от 9 септември нататък, ще усетите повече лекота във финансовата сфера, подкрепа на някои намерения за нов бизнес и инвестиции. На 26 септември е ежегодният съвпад на Слънцето и Юпитер,вашият планетен съуправител. На 27 септември Марс напуска критичната зона на Стрелец и преминава в съседния знак Козирог. Това е началото на благоприятен период, който продължава до края на годината. До 18 октомври Венера ще ви радва от водния Скорпион помагайки ви в организацията на празниците в края на годината. От 20 ноември Нептун излиза от ретроградната си фаза. Планирайте обаче отдалеч новогодишните празници, правете ранни резервации, защото от 19 декември до края а годината Меркурий е ретрограден.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

5 коментара so far »

  1. мими каза,

    Писа на февруари 1, 2016 @ 21:53

    Здравей Муси,
    като в натала имам опозиция на сатурн и нептун, този мунданен квадрат тежко ли ще ми се отрази?

    По транзин сатурн преминава през 5ти дом,а нептун през 8ми.
    В натала сатурн е в 11ти ,а нептун в 5ти.

    И друг въпрос имам.
    На 22 градуса в стрелец имам вертекс в 5ти дом.Съвпада на сатурн с вертекс,ще доведе ли да нещо значимо или?
    Скара прогресивната луна ина през вертекс,но нищо особено не забелязах….

  2. мими каза,

    Писа на февруари 1, 2016 @ 22:01

    Имам и друг въпрос?
    Трябва ли да се страхувам от факта,че през новият ми солар,соларния АС е в 8ми натален дом?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 2, 2016 @ 13:12

    мими,
    доста въпроси,които изискват по-задълбочен анализ.
    Съжалявам,за пореден път го казвам, не правя такива анализи тук в сайта.
    За лични астроконсултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  4. Бюлент Ахмедов каза,

    Писа на ноември 20, 2016 @ 16:43

    Този годишен хороскоп е може би най-точния и пълноценен, който съм чел!
    Всичко ми се случи като написаното тук. Особено сега като се намирам в сатурнова криза всички събития са много отчетливо явни

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 25, 2016 @ 17:37

    Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии