Хороскоп 2018 за Везни

Ve12 2018 за Везни

Муси Дачева

За родените под знака на Везни астрологичната картина през 2018 година e разнообразна. Тя е първата от трите години, в които Сатурн ще премине през зоната на квадрат към рожденото ви Слънце. Сатурн навлезе в Козирог на 20 декември 2017 година и ще излезе от него на 17 декември 2020 година. За последно Сатурн е бил в Козирог преди близо 30 години, между 14 февруари 1988 и 6 февруари 1991 година.

Периодът на точните квадрати към рожденото Слънце са индивидуални за всеки. През цялата 2018 година планетата – господар на кармата, ще се придвижва през първата декада на Козирог, заставайки в квадрат към слънцата на родените в първата декада на Везни, но също така ще оказва по-силно влияние на всички родени в първата половина на знака.

Сатурновото влияние е ограничаващо, задържащо и особено силно ще влияе върху вашия въздушен темперамент. Ще трябва да се учите на постоянство и търпение, на поемане на отговорност за думите и делата си. Ще ви се налага да правите неща, които изискват повече време, които се задвижват бавно, с много усилия и нерви, да ги довеждате до финал без да имате възможности да се отказвате.

Сатурн се движи през зоната на стабилността в слънчевия хороскоп. Влиянието му ще бъде основно върху отношенията с най-близките, с родителите, баби и дядовци по майчина и бащина линия, с корените и традициите, с хората, с които споделяте общо жизнено пространство. Някои обстоятелства около наследство могат да се окажат възел на проблем, който изисква много търпение и дипломация от ваша страна. Възможно е да преминете през периоди, в които се чувствате изоставени и неподкрепени, да ви се налага да доказвате очевидни истини и да се борите за правата си в абсурдни ситуации. Един от важните сатурнови уроци по времето на този транзит, е да си върнете силата, или да се сдобиете с по-голяма такава, да вярвате в себе си и в това, че можете да се справите с живота си, и да продължите напред.

Позитивната страна на сатурновото влияние върху домашната сфера може да се изрази в добри промени в местоживеенето, в установяване на ново място и устройването за дълъг период от време, да създадете семейство и да стабилизирате връзката си, да имате собствен дом, да укрепите отношенията си с родната среда, да изпълните родителски или синовен дълг.

През 2018 година за дълъг период от време Марс ще се движи през Козирог, добавящ своята мъжка енергия към тази на Сатурн. Марс, Сатурн и Плутон в Козирог са взривоопасна комбинация в зоната на семейството. Съвместното им влияние може да ви създаде много неспокойни дни и нощи. Марс се движи през Козирог от 17 март до 16 май, и по-късно ретрограден и директен между 13 август и 11 септември.

Един от критичните периоди е в последната десетдневка на март и първата седмица на април. Тогава Меркурий е ретрограден в другия кардинален знак Овен, а Марс отива към съвпад със Сатурн. Слънцето и Венера, за определен период, са в Овен, а Юпитер от Скорпион е ретрограден. Натрупаното напрежение е вероятно да се изрази, включвайки ви активно в събитията, в дните около пълнолунието във вашия знак на 31 март.

Сатурн е ретрограден всяка година за около 5 месеца. През 2018-та, ретроградната му фаза е между 18 април и 6 септември. Ретроградният Сатурн може да доведе до някои задръжки в плановете за ремонт и обновяване в домашната среда,както и обтягане на отношенията вътре в семейството. Първата част на ретро фазата е по-спокойна, тя е от 18 април до 23 юни. Когато и Марс стане ретрограден, от 23 юни до 6 септември обаче се струпват няколко астрологични събития. Между 26 юни и 27 август е ретрограден Марс, от 26 юли до 19 август е ретрограден Меркурий, а в периода 13 юли-11 август има три затъмнения, две слънчеви и едно лунно. Бъдете внимателни за плановете си за летните месеци- юли и август, относно деца, пътешествия, групови ангажименти, уязвима е финансовата сфера.

Докато Юпитер се движи през Скорпион, до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в сферата на доходите и притежанията. Юпитер е добронамерен в по-голямата част на транзита си през тази година, съюзявайки се с Нептун от Риби, за да имате добра работа и гарантирани постъпления. Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. В този период попада изцяло и първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, както и част от марсовата ретроградност, започваща на 23 юни. Ретроградната фаза на Юпитер може да се свърже с някои трудности в паричните дела, или с потребност от повече средства за някои ваши проекти, не е препоръчително в този период да се за сключва брак.

Уран излиза от противоположния знак през месец май, на 15 май 2018-та. Близо 8 години, от 28 май 2010 година, планетата на свободата и реформаторството се движеше през зоната на партньорството. За някои това бе време на нестабилност във връзките, а за други период, в който успяха да отхвърлят зависимостта си от някого, да се освободят от прекомерен товар или от нехармонични взаимоотношения, особено във времето, когато Уран беше в квадрат с Плутон, от другия кардинален знак Козирог.

Уран ще се движи през Телец близо 8 години напред, до 26 април 2026 година. Транзитирайки зоната на материалната подкрепа, съвместните инвестиции, общите сметки и интимни преживявания, Уран ще внесе значими промени там. Нестандартни решения, повече рационалност и изобретателност, повече свобода и финансова самостоятелност, опиране на нови технологии и съвременно мислене ще изисква от вас Уран. През 2018-та ретроградната фаза на планетата започва на 7 август и продължава до края на годината.

Вашият планетен управител също има ретроградност през 2018 година. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември. Планетата на любовта ще ви подкрепя в личните дела почти през цялата година, но най-вече през февруари-март, когато се движи през Водолей и Риби, между 11 февруари и 7 март, също така през май-юни, синхронизирайки се с Марс от Водолей и преди той да тръгне назад. В края на май и началото на юни Венера прави голям воден тригон с Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби, между 27 май и 2 юни,което благоприятства взаимоотношенията в професионалната сфера, способността ви да постигате своето с помощта на дипломация и компромиси. Подобен добър венерин период имате през есента, когато на 9 септември, на новолуние в Дева, тя преминава в Скорпион и прави хармонична връзка с Нептун.

На 8 ноември, един ден след новолунието в Скорпион, Юпитер напуска водния знак и зоната притежанията, за да премине в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам за една година напред ще влияе подкрепящо отношенията с близките роднини, с приятелите от детството, ще ви кара да искате да знаете и можете повече, да учите и преподавате, да се движите повече, да общувате повече.

От 2 декември до края на годината планетният управител е отново в Скорпион, партнирайки си успешно с Марс и Нептун от Риби. По този начин последният месец на годината, след като Меркурий стане директен на 6 декември, ще се радвате на добри резултати и много придобивки.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Anna каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 13:55

    Докато Юпитер се движи през Скорпион, до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в сферата на доходите и притежанията. Юпитер е добронамерен в по-голямата част на транзита си през тази година, съюзявайки се с Нептун от Риби, за да имате добра работа и гарантирани постъпления. Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. В този период попада изцяло и първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, както и част от марсовата ретроградност, започваща на 23 юни. Ретроградната фаза на Юпитер може да се свърже с някои трудности в паричните дела, или с потребност от повече средства за някои ваши проекти, не е препоръчително в този период да се за сключва брак.

    Zdraveite Gospojo Dacheva,

    tova oznachava li, che samo na suvpada na retrograden Merkurii s retrograden Upiter ne e preporuchitelno skluchvane na brak ili za zeliq period na Upiterova retrogradnost do 10.07?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 22:16

    Anna,
    “Ретроградната фаза на Юпитер… не е препоръчително в този период да се за сключва брак.”
    На ретрограден Юритер,на ретроградна Венера и на ретрограден Меркурий не е препоръчително да се сключва граждански брак.

  3. Емилия каза,

    Писа на август 24, 2018 @ 2:20

    Здравейте г-жо Дачева,

    Чета годишния хороскоп за 2018 г. и си правя равносметка за изминалите месеци и твърдя, че има доста точни попадения. Тъй като съм родена трета декада на Везни, означава ли, че през 2020 г. ще усетя “ударите” на Сатурн най-вече? И как ще се отрази навлизането на Юпитер в Стрелец след ноември тази година, след като моят Юпитер е в Стрелец? Благодаря предварително и очаквам седмичните Ви хороскопи с нетърпение!

  4. Борислав каза,

    Писа на август 30, 2018 @ 9:02

    Здравейте,аз съм 13 октомври 1985. Нещо повече за хороскоп ми. Може ли да се свържем и дали е възможно да ми направите личен хороскоп.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии