Хороскоп 2018 за Водолей

Vo12 2018 за Водолей

Муси Дачева

За родените под знака на Водолей 2018 година предлага разнообразие от възможности. Носител на тях е Юпитер, който през месец октомври на предходната година, влезе в знака Скорпион. Транзитът на Юпитер през най-високата зона на слънчевия хороскоп се случва веднъж на 12 години и по тази причина е ценно.

Преминавайки през Скорпион Юпитер ще помогне на мнозина да разширят възможностите си в професионалната сфера като разгърнат качествата си на професионалисти. Отношението с авторитетни фигури, както и разширяването на социалните контакти ще бъдат от голямо значение в следващите месеци. Ако сте положили достатъчно усилия, сега е времето да получите полагащото ви се признание. Транзитът на Юпитер, особено в периодите, когато е подкрепен от други планети, придвижващи се във водните знаци, ще създава благоприятни условия да разширите бизнеса си, да намерите нови посоки, нови източници, нови клиенти, нови полета на изразяване на творческите ви намерения.

На фона на юпитеровото влияние в първия месец на годината имате подкрепата и на Марс. Планетата на волята и амбицията се движи през зоната на кариерата, на слънчевия хороскоп, до 26 януари, като междувременно прави съвпад с Юпитер. Точният аспект на планетите е на 7 януари, когато те се срещат в 18-я градус на водния знак. Правилно насочена енергията на аспекта може да ви донесе много позитиви.

Както през всяка календарна година, така и през 2018 година имаме две групи затъмнения. И двете групи затъмнения ви касаят, защото се разполагат по оста Лъв- Водолей.

На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв. На 15 февруари е първото слънчево затъмнение. Съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Коридорът на затъмненията е около един месец, между 25 януари и 24 февруари. Слънчевото затъмнение във вашия знак е в хармоничен аспект с планетния управител от Овен, което подкрепя импулса за нови лични начинания и планове ориентирани към близкото бъдеще,особено такива насочени към образование и подобряване на квалификацията.

На 15 май 2018 година Уран преминава в земния знак Телец. Близо 8 години, от 28 май 2010 година, планетният управител се движеше през огнения знак Овен, правейки ви по-свободолюбиви и готови за отхвърляне на всяко ограничение и зависимост. За близо 8 години напред Уран ще оказва влияние върху семейните отношения, върху чувството ви за принадлежност към рода и корените,към традициите и миналото. Някои особености, неясноти и противоречия могат да изпълнят с емоции част от този период, особено годините, в които Сатурн, а след него и Плутон преминат във вашия знак. През 2018 година, от май до август, Уран ще се движи през първите два градуса на Телец, като ще направи квадрати към родените в тази част на зодия Водолей, провокирайки чувството за свобода и промяна, разваляне на договори и отдръпване от задължения. Окончателно ще излезе от Телец на 26 април 2026 година.

На 16 май Марс преминава на ваша територия. В тези дни планетата войн е в квадрат към планетния управител. На 15 май е новолунието в Телец. Така три астрологични събития се събират в средата на месеца, задавайки немалка доза напрежение и необходимост от активно включване в събития касаещи дома.

Докато Юпитер се движи през Скорпион, а това ще бъде до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в служебните и лични дела. Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли, с която в отделни отрязъци от време са ретроградните фази и на други планети. В този период попада изцяло първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, както и част от марсовата ретроградност, започваща на 26 юни. Ретроградната фаза на Юпитер не е препоръчителна за важни лични начинания, за водене на дела, за сключване на брак.

Марс има едно от най-дългите преминавания през вашия знак през 2018 година. Планетата има ретроградна фаза веднъж на две години и два месеца, а през 2018-та се движи назад между 23 юни и 27 август. В марсовата ретро фаза се вписва втората ретроградност на Меркурий от 26 юли до 19 август, на фона на ретрограден Сатурн. Марс се движи през вашия знак от 16 май до 13 август, когато ретрограден преминава в Козирог. Отново е при вас на 11 септември. Излиза от знака ви едновременно с изправянето на Венера на 16 ноември.

В първата десетдневка на месец юли се развива важна астрологична конфигурация между Слънцето в Рак, Нептун в Риби и Юпитер в Скорпион, и при съучастие на Плутон от Козирог. Периодът е много добър за реализация на замисъл, за получаване на резултати от вложени усилия, за разплащане на труд и получаване на заслужени материални или нематериални награди.

В зоната, на ретроградните Марс и Сатурн, попада втората група затъмнения за годината, първото е на 13 юли (петък), слънчево затъмнение в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог.

Коридорът на затъмненията през лятото е по-дълъг от обикновено, заради три, вместо обичайните две, затъмнения.

Следващите две затъмнения попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв. Неблагоприятен период за лични инициативи и партньорски такива, както и за взаимоотношенията с колеги и работодатели.

За личния живот ще допринася много Венера. Планетата на любовта е във вашия знак между 18 януари и 11 февруари, в Близнаци е от 24 април до 19 май, а във Везни от 7 август до 9 септември. Подобно на Марс, Венера също има ретроградност през 2018 година. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември, като очертава неблагоприятен период за сключване на брак.

На 9 септември, на новолуние в Дева, планетата на любовта преминава в Скорпион. Още с прекрачването на водния знак, тя прави опозиция с Уран от срещуположния знак Телец. Влиянието, най-силно между 10 и 20 септември, като съвместява и Марс, който навлиза в знака ви на 11 септември. Тази напрегната конфигурация изисква много внимание и себеконтрол в личните и служебни дела, тъй като някои домашни проблеми могат да ескалират в този период на годината, и да се задълбочат в последващата ретроградна фаза на Венера.

На 7 ноември, е новолунието в Скорпион, а ден по-късно Юпитер преминава в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам за една година напред той ви помага да разширите контактите си в социалните мрежи, да намерите много приятели и сродни души, да сбъднете свои желания.

На 13 декември Меркурий,вече директен, се приближава към Юпитер, за да направи краят на годината по-приятен, забавен и успешен.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Ели каза,

    Писа на март 6, 2018 @ 23:57

    Препрочитам годишния хороскоп/ за който ви благодаря/ многократно.Моля да ми поясните,ако ви е възможно, относно този абзац
    “За близо 8 години напред Уран ще оказва влияние върху семейните отношения, върху чувството ви за принадлежност към рода и корените,към традициите и миналото.”-така е според трети дом за Водолей.
    В Наталната ми карта ,направена в интернет сайтове ,Асцендентът ми е Риби съответно в първи дом, но и Овен попада в първи дом,а Телец е втори.
    Да очаквам ли влиянието на Уран в Телец да е за втори дом?
    Благодаря предварително
    и ви желая здраве!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 7, 2018 @ 11:21

    Ели,
    Това е общото влияние на планетата за зодията за периода,в който тя преминава през Телец.
    Конкретно това влияние се разполага и върху дома, домовете, които транзитира планетата.
    При вас ще премине през втори и вероятно през трети дом – пари, доходи, притежания, ценностна система, личен морален кодекс, приятели от детинство,близки роднини, интерес към учене и обогатяване на знания и мн. други неща. Също така влияние ще има и върху зоната,в която се намира знака Водолей, в който е и слънцето ви, като това може да е 11 или 12 дом. Най-силно ще се усети влиянието, когато Уран застане в квадрат/и към рожденото Слънце, продължава около година.

  3. Ели каза,

    Писа на март 12, 2018 @ 17:09

    Уран ще застане в квадрат към рожденото ми Слънце в 12ти дом-надявам се да не причини пакости. Благодаря ви,Муси,бъдете здрава!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии