Хороскоп 2019 за Везни

Ve12Хороскоп 2019 за Везни

Муси Дачева

За родените под знака на Везни началото на 2019 година е неспокойно. Активността в кардиналния знак Козирог в първите месеци ви включва в събития, които касаят най-близкия кръг от хора, домашната реда, условията на живот.

Съвпадите на Слънцето със Сатурн Плутон и ЮЛВ са акценти на общата слънчева активност и поставят началото на няколко планетни цикъла, които се развиват през годината. Движението на Сатурн е много важно за вашия знак, защото господарят на кармата прави квадратури с рождените слънца, в рамките на текущата сатурнова криза.

Сатурн тръгва на годишното пътешествие на 1 януари от 11-я градус на Козирог. На 30 април е вече в 20-я градус, когато се обръща. Ретроградната му фаза продължава до 18 септември. Тръгва в права посока от 13Козирог, за да стигне до края на годината 21-я градус. По този начин през 2019 година Сатурн транзитира втората декада на кардиналните знаци.

Влиянието на Плутон е не по-малко важно, наречено на свой ред – плутонова криза. Особеното е, че през 2019 и 2020 двете планети се движат много близо една до друга и обединяват влиянието си в зоната на семейството, рода, корените, житейската стабилност. Плутон, който също се движи през Козирог, тръгва от 20-я градус. Напредва бавно през годината, но до края изминава само 2 градуса. Плутон е силно енергетизираща планета. Прави хората под нейно влияние силно фокусирани в собствените си цели и стремежи. Въздействието му е още по-силно през 2019 година, заради предстоящия съвпад със Сатурн в Козирог. Премногото енергия понякога действа въодушевяващо, но друг път – разрушително, затова е важно да подхождате с разум и добри намерения във всичко, с което се захващате. Тогава ще имате успех и удовлетворение за себе си, и за околните.

Първото за годината затъмнение през януари се случва в кардиналния Козирог, на 6 януари, следват още две – лунното на 16 юли и последното за годината, на 26 декември.

Марс навлиза в другия кардинален знак Овен в първия ден на годината и се движи там до 14 февруари. Придвижването на Марс в зоната на партньорството е период на безпокойство, но също така ви прави активни в това да има развитие и изясняване в отношенията ви с другите, и служебните, и в личните. В това отношение на помощ идва Венера. До 4 февруари планетата на красотата и хармонията се движи през Стрелец, и в хармонична връзка е с Марс. Двете планети правят ежедневието много емоционално и разнообразно, активират общуването, търсенето и получаване на информация.

Юпитер почти през цялата година се движи през Стрелец. В зоната на комуникациите мощната планета ще ви прави активни участници в информационния поток. Венериното влияние се съчетава с това на Юпитер и ви дава възможност да увеличите близката приятелска среда, да намерите съмишленици, да сключите изгодни за вас договори, да успявате да съгласувате всички разминавания и противоречия. През 2019 година Венера два-три пъти прави продължителни аспекти на подкрепата с Марс за вашия знак. Освен през януари, това се случва през август,когато и двете планети са в другия мъжки знак Лъв, а също така и през ноември, когато Венера е в Стрелец, а Марс се движи през вашия знак.

Юпитер, когато се движи през собствения знак Стрелец, се очаква да е благоприятен, но сега има някои особености. През 2019 година предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от Риби. Аспектът провокира увереността в собствената непогрешимост. Усилва зависимостите от всяко естество – алкохол, медикаменти, храна, хазарт и други. Често разбърква плановете, води към самозаблуждения, особено по време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Квадратурата Юпитер-Нептун води до осъзнаване на собствените граници на възприемане на света, до необходимостта, те да бъдат втвърдени, или обратно.

Уран се движи в последните градуси на Овен до март, провокирайки отново, както през 2018-та, чувството за свобода, освобождаването от ангажименти, но също така яснота във връзката, в партньорските отношения. На 13 февруари Марс прави съвпад с него и това е критичен момент на проверка на лоялност, честност, почтеност.

На 6 март Уран преминава в Телец и започва дългото си пътешествие по него до 2025 година. В зоната на споделените преживявания и общите притежания., Уран е носител на дълбоки трансформации. Особено продуктивно ще бъде преминаването му през Телец за тези, които работят в сферата на науката, в IT индустрията, на финансите и недвижимите имоти.

Венера няма ретроградност през 2019 година, което я прави добър съветник по въпросите на любовта, модата, благоустрояването на дома, красотата в обкръжението и във взаимоотношенията между хората. Планетният управител винаги ще е готова да ви помогне когато с движи през въздушен знак, или когато ви е на гости. През март, когато е във Водолей ще ви помага да намалите неблагоприятния ефект на ретроградния Меркурий, за периода 5-28 март, но да се усили този на второто  пълнолуние във Везни, на 21 март. На 3 юни е новолуние в 12Близнаци, добър период за начало на отпуск. Между 9 юни и 3 юли планетата на любовта е в Близнаци, добър период за ранно лятна почивка.

Юли е месец на летните затъмнения, и двете са в кардинални знаци. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак, а на 16 юли е лунното в 24Козирог. Те правят много чувствителни зоната на домашната среда и тази на професионалната. Затъмненията в тях изострят отношения, преувеличават се проблемите, често се стига до конфликти и разминаване в оценките за случващото се.

Между двете затъмнения ще ви бъде твърде сложно да балансирате между домашните задължения и служебните ангажименти и заради ретроградността на Меркурий. Планетата на комуникациите се движи назад между 8 юли и 1 август. Някои неща ще ви се налага да правите по няколко пъти, да повтаряте стари грешки, да попадате на бивши колеги, или работодатели.

Август е благоприятен за летен отдих, на 11 август Юпитер става директен, а на 15-ти е пълнолунието във Водолей.

От 14 септември Венера е във Везни, до 8 октомври. На 18 септември Сатурн излиза от ретроградност, което повлиява добре взаимоотношенията в близката среда, плановете за ремонт и преустройство, търсенето на жилище или устройването в нов дом. Нови възможности се очертават с новолунието на 28 септември в 5Везни.

На подкрепящо марсово влияние можете да разчитате от 4 октомври до 19 ноември, когато планетата се движи през Везни, както и около пълнолунието в Овен на 14 октомври.

През ноември е последната ретроградност на Меркурий, до 20 ноември. Ретрограден Меркурий в Скорпион влияе върху личните доходи и притежания. На 22 ноември е вторият съвпад на Венера и Юпитер в Стрелец. Периодът изглежда добър за работа по документи и договаряне на стоки и услуги, но ретроградният Меркурий предупреждава за повече внимание при изготвяне на сметки, отчети, работа с таблици и база данни, както и при боравене с пари.

На 2 декември Юпитер навлиза в Козирог, а това прави последният месец на годината пълен с позитивизъм и надежди. Планетата благодетел ще носи много материални и нематериални блага в близката среда една година напред. През декември, до 20-ти, и Венера е в Козирог, за да подготвя заедно с Юпитер коледните ви подаръци. Новолунието, съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в земния знак, което обещава чудесен финал на годината.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Милена каза,

    Писа на януари 12, 2019 @ 23:59

    Здравейте Муси!
    Следя с интерес прогнозите Ви! Благодаря много за изчерпателния анализ който правите абсолютно безвъзмездно и на добра воля!
    Желая на Вас и любимите Ви хора една по-здрава, добра и успешна година и едно ново начало за проектите и съкровенните Ви мечти!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 14, 2019 @ 15:31

    Благодаря, Милена!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии