2016 според китайския зодиак

monk 16Муси Дачева

Китайската Нова година винаги започва на второто новолуние след зимното слънцестоене. На 8 февруари 2016 г., понеделник, е началото на годината на Маймуната. След годината на дървената Овца,навлизаме в годината на огнената, или червената Маймуна. Маймуната е деветият знак в китайския зодиак, третият от втората половина на цикъла на дванадесетте разклонения, който е 12 годишен и започва с годината на Плъха. Последната година на Плъха бе 2008-ма.

В азиатските страни маймуната е едно от най-обичаните животни. Тя е умна, бърза, изобретателна, безстрашна и мистична, забавна, понякога самонадеяна и арогантна, но много упорита и винаги постигаща своето. Такива са повечето хора, родени в годината на Маймуната. Те имат лидерски потенциал и бързо печелят доверието на околните. Лесно учат и много бързо напредват в новите технологии. Не им липсва и романтика, в личните взаимоотношения са също толкова отдадени и смели, колкото и в работата си. Лесно се отегчават обаче и не винаги са верни на партньорите си. Имат твърде поляризирано мислене и способност да избират само най-доброто за себе си. Себичността е негативната страна на характера им.

Родените в годината на Маймуната пречупват всичко през личния си мироглед и ценностна система. Те имат твърди рамки на личния си морален кодекс, към който се придържат стриктно. Затова да бъдеш приятел с такъв човек е голямо изпитание, но и привилегия до която стигат малцина.

Годината на Маймуната е време за смели действия, за проява на качества като находчивост, бързина на мислене и реакции, въодушевление в начинанията и пълно отдаване до постигане на желания ефект. Подходящо време за разширяване на социалните контакти, за търсене и намиране на повече партньори в бизнеса, за създаване на съюзи и дружения с участие на повече хора, за бързо внедряване в производство на вече разработени идеи и проекти.

Годината на Маймуната дава подкрепа на всички, които искат да знаят повече, да придобият нови умения, да предадат своите знания и умения на други хора. Периодът е добър за започване на образование в по-висока степен, за преквалификация и придобиване на странични умения, които могат да бъдат полезни в пряката заетост.

Годината на Маймуната е отлична за хората на изкуството, за творците в театъра и киното,за сценаристите и драматурзите, но също така за актьори, певци и музиканти, за художници и поети.

Децата родени през годината на огнената Маймуна ще притежават уникални качества като страст, смелост и проницателност в съчетание с висока интелигентност. Ще бъдат „родени с късмет“, решителни, целенасочени, уверени в себе си, новатори, позитивисти, които виждат възможности, там където другите се отказват. Ще бъдат готови са да поемат рискове и отговорности, защото интуитивно следват успеха си.

Годината на Маймуната за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За родените в годината на Плъха 2016-та, годината на Маймуната, може да бъде много успешна. Между Плъха и Маймуната съществува хармония,която дава подкрепа във всички начинания. Особено, ако те са предприети с вдъхновение и ентусиазъм. Личните планове и намерения имат най-голям шанс да успеят, при условие,че не отделяте твърде много време за обмисляне, а сте готови да рискувате и да се хвърлите „с главата напред“. Не отлагайте, вършете всичко точно навреме и дори предсрочно. Бъдете съсредоточени в това, което правите и не позволявайте емоциите да ви разсейват. Освен в любовните дела, където имате шанса да постигнете желаното. Годината е много добра за брак. Не обръщайте внимание на суеверията за високосната година. Тя дава дълъг и щастлив семеен живот. Работете съвместно с хора родени в годината на Дракона,Маймуната, Кучето и Тигъра.

Годината на Маймуната за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2016-та, годината на Маймуната, предстои нелека година. Вашата спокойна и уравновесена природа,от време на време ще бъде сюрпризирана от неочаквани възможности,на които ще трябва да отговаряте по бърз и адекватен начин. Имайте готовност за промени както в работната среда, така и в личния живот. Вашата пословична упоритост и търпението, което можете да вложите, ще обезпечат подкрепата на тези, на които разчитате. Ще трябва да проявявате повече гъвкавост и готовност за компромиси по въпроси, които не отговарят на разбиранията ви. Годината е добра за „свиване на гнездо“ и за придобиване на собствено жилище. Разбиране и подкрепа ще намирате сред хора родени в годината на Змията, Петела, Глигана и Заека.

Годината на Маймуната за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Родените в година на Тигъра през 2016-та, годината на Маймуната, ще срещнат много препятствия. Намирате се в средата на дванадесет годишния цикъл, време за равносметка и преформулиране на плановете. Вашите амбиции за лидерство и доминиране над другите ще срещат голяма съпротива. Дори,когато намеренията ви са искрени и добри, не ще бъдете разбирани така както очаквате. Търсете начини да се настроите на вълната на другите, да проявявате повече разбиране към нуждите на хората, с които съдбата ви е свързала. Втората половина на годината ще бъде по-успешна, ако не предприемате твърде рискови начинания. Имайте готовност да се справите със силна конкуренция както на работното място, така и в личния живот. Годината за вас не е от най-добрите за сключване на брак. Обмисляйте добре какви обещания давате и дали имате сериозното намерение да ги изпълните. Подкрепа можете да намерите сред хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.

Годината на Маймуната за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

За родените в година на Заека 2016-та, годината на Маймуната обещава повече спокойствие и подкрепа от съдбата. Изминалата година на Овцете вероятно е предизвикала у мнозина усещане за умора и желание за промени. Някои ще се стремят към рутината,която дарява сигурност и удобство. За тях годината дава такива възможности най-вече през месеците до лятото. От есента нататък обаче ще трябва отново да „натиснете педала на газта“. Имайте куража да посрещнете предизвикателствата, да направите ако трябва коренна промяна в начина си на живот. Грижата за другите е на първо място, както за здравето на някой близък, така и за битовия комфорт на домашната среда. Необвързаните имат добри шансове да намерят сродната си душа точно през тази високосна година на Маймуната. Успешни партньорства ви очакват с Овцата, Глигана, Змията и Бика.

Годината на Маймуната за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

За родените в година на Дракона 2016-та, годината на Маймуната може да бъде много успешна. Дракона и Маймуната са отлични приятели, затова през тази година Дракона ще „плува в свои води“. Динамиката на случващото се около вас няма да ви тревожи, напротив ще ви вдъхновява и мотивира за постигане на по-високи цели. Бъдете внимателни с финансовите дела, не предприемайте твърде рисковани крачки, особено ако нямате нужната увереност в партньора. За семейните дела годината е подкрепяща, добра за годеж и брак, за зачеване и раждане на дете. Имайте нагласата да тръгнете на пътешествие, дори да не е влизало в предварителните планове. Много радостни събития ви очакват в първите месеци на годината и през есента. Споделяйте делниците и празниците с хора родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.

Годината на Маймуната за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

За родените в година на Змията 2016-та, годината на Маймуната предлага множество предизвикателства. Те могат да бъдат както в домашната среда, така и на работното място. До средата на годината можете да разчитате на това, което сте постигнали досега, да се греете на „старите лаври“, но от лятото нататък, и през есента, ще ви се наложи да проявите повече смелост и предприемчивост. Подсигурявайте си гърба, уверете се,че хората с които работите заслужават вашето доверие. Не разчитайте на големи финансови приходи, пестете това, което имате, задържайте разходите доколкото ви е възможно. Така в края на годината ще се радвате на добре свършена работа и на удовлетворителни резултати, следствие на вашата ефективност и пестеливост. Привличайте за съвместен бизнес хора родени в годината на Вола, Петела, Овца и Заек.

Годината на Маймуната за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

За родените в година на Коня 2016-та, годината на Маймуната предлага множество изживявания от позитивната гама. Конят и Маймуната могат да бъдат приятели при известни условия. Реагирайте адекватно на интелектуалните и емоционални преживявания, които ви поднася годината на Маймуната. Вашата подвижност и готовност за промени сега ще получи шанс за разгръщане. Очакват ви много предизвикателства, които ще ви изкарат на върха на социалната йерархия, ако се придържате към своите възгледи, а не играете „по свирката“ на някой друг. Бъдете себе си, заявявайте смело мислите и предпочитанията си, постъпвайте по своя си начин, ако сте убедени в правотата си. Търсете съмишленици сред хора родени в годината на Тигъра или на Кучето.

Годината на Маймуната за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

За родените в година на Овцата 2016-та, годината на Маймуната може да бъде много спокойна и да даде усещане за справяне с живота. Стига да не се поддавате на манипулативната природа на влиянието на маймуната, да бъдете себе си и да отстоявате позициите си, ще имате успехи във всяко свое начинание. Предизвикателствата, на които ще бъдете подложени, целят да ви изведат от равновесие и да направите погрешна крачка встрани. Затова имайте доверие на собствената си интуиция, тя няма да ви подведе дори в най-критичните моменти. Когато сте притиснати от обстоятелствата, дайте си време да помислите, преди да предприемете важната крачка. Добри партньорства можете да имате с хора родени в годината на Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.

Годината на Маймуната за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Родените в година на Маймуната през 2016-та, годината на Маймуната, навършват възраст кратна на 12 – 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 и т.н. за месеците от март до края на годината. (Родените през януари и първата десетдневка на февруари е възможно да не са от тази група.) Това е вашата година! Сега можете да изразите най-добрите страни на вашата личност. Очакват ви предизвикателства към най-ярките черти на характера ви. Трябва да бъдете умели и гъвкави, да учите бързо и да реагирате бързо. Бъдете креативни и иновативни. Очакват ви признание и успехи. Преекспонирането на емоциите обаче може да ви вкара в поредица от конфликтни ситуации и напрегнати взаимоотношения с околните. Също така бягството от отговорност и способността ви винаги да се „измъквате сухи от водата“ през тази година могат да ви бъдат повече във вреда отколкото от полза. Привличайте към начинанията си хора родени в годината на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

Годината на Маймуната за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

За родените в година на Петела 2016-та, годината на Маймуната предлага много възможности. Голямата част от тях са във финансовата сфера. Ако бъдете достатъчно настойчиви и прагматични, ще успеете да постигнете онова материално състояние, към което се стремите. Вашият остър ум, бързи реакции и способност да предвиждате ще ви дадат всички необходими предимства пред конкуренти и съперници. Бъдете внимателни обаче, ако трябва да взимате кредити. Планирайте добре и следвайте точно графика си, не губете време в излишни неща, а си поставяйте точни цели, които да следвате. Така в края на годината ще можете да се радвате на високи постижения и пълен портфейл. Ще намирате подкрепа сред хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.

Годината на Маймуната за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

За родените в година на Кучето 2016-та, годината на Маймуната обещава богата гама от преживявания. И повечето от тях са с най-близките. Радостни преживявания в семейството ще ангажират време и внимание през първата половина на годината. Близък човек ще има нужда от вашата подкрепа, а приятели от съдействие в труден за тях момент. Вашата отзивчивост ще бъде подложена на изпитание, когато ще трябва да избирате между повече от една възможности, както в сферата на работни,така и в полето на личните взаимоотношения. Предизвикателство към вашето разбиране за чест и морал може да бъде отправено в средата на годината,когато ще трябва да решите в каква посока да поемете, и на кого да се доверите. Търсете за съдействие хора родени в годината на Коня, Кучето и Тигъра, на Плъха и Маймуната.

Годината на Маймуната за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

За родените в година на Глигана 2016-та, годината на Маймуната може да бъде твърде напрегната. Вашата спокойна натура периодично ще бъде провокирана да взима отношение по злободневни въпроси и да действа. Бъдете внимателни във финансовите дела. Годината не е добра за необмислени инвестиции или харчене без мярка. Планирайте разходите си и си създайте приоритети. В емоционално отношение годината на Маймуната може да поднесе приятни изненади. Свободните да намерят подходящия за тях партньор. Семейните да се радват на много домашни придобивки и на нов член на фамилията. На успешно партньорство можете да разчитате, ако се обвържете с човек роден в годината на Заека, Овцата, Бика или Петела.

5 февруари 2016 г.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Ina Ivanova каза,

    Писа на февруари 9, 2016 @ 13:51

    Маймуната на коя зодия отговаря? Примерно овцата знам, че отговаряше на рак.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2016 @ 20:43

    Маймуната отговаря на Лъв.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии