2017 – годината на Петела


2017-52017 – годината на огнения Петел

Муси Дачева

Наближава второто новолуние след зимното слънцестоене, а с него и началото на новата година според източния зодиак.

На 28 януари 2017 г., събота, когато Слънцето и Луната се срещнат в 8 градуса Водолей, започва . След годината на огнената Маймуна, ни предстои да преминем през годината на огнения Петел. 2016 и 2017 година са две години подвластни на елемента -огън, огнената Маймуна, ян проявлението на огъня и огненият Петел – неговото ин проявление. Огънят, в неговото ян проявление е като слънчевата светлина – ярко, бляскаво и жизнерадостно. Ин проявлението на огъня е като светлината на свещта – дискретно, кротко, романтично и мистериозно.

Може да се срещне описание за 2017 – та като годината на пурпурния Феникс, което е едно и също като символика с огнения Петел. Но Феникса се възприема като по-висшата форма на проявление на Петела, по-духовна и личностно трансформираща.

Петелът е десетия знак в китайския зодиак, четвъртият от втората половина на цикъла на дванадесетте разклонения. Този цикъл е 12 годишен и започва с годината на Плъха, която за последно бе през 2008-ма.

В азиатските страни, както и навсякъде другаде по света, Петелът е ранобудник, оповестяващ изрева на Слънцето, който не оставя мързеливците на спокойствие. Той е подстрекател и инициатор, лидер даващ старт на новите идеи. Петелът умее добре да организира своята работа, но също така да разпределя задачите на другите. Той е отборен играч, но и соло изпълнител. Май второто би предпочел, ако можеше да избира. Пък и в кокошарника има място само за един петел.

Петелът притежава бърз ум и завидна интуиция. Умее да планира, мисли стратегически, прави си добре сметката, не прави излишни разходи, перфекционист в работата си, критичен към другите, но обичащ ласкателствата. Той винаги има свое мнение по всеки въпрос, и често обича да го налага на другите. Обича парите, материалните облаги и разкоша.

Годината на Петела подхранва егото на повечето хора. Затова борбата за отстояване на себе си и заемане на позиция добре огрявана от слънцето, за някои хора ще се окаже основна цел.

Много енергия може да бъде прахосана, много еуфория и крясъци може да има в някои периоди на годината, без да бъдат резултат на реални действия и практически резултати.

Петелът е един от най-честолюбивите знаци в източния зодиак. Затова 2017 година вероятно ще бъдем свидетели на възраждане на рицарството, на представата за мъжка чест достойнство, на мерене на мъжки сили както в световната политика, така и у нас, но също така и в близките взаимоотношения.

Ако фокусът на вниманието е в реалните, измерими резултати, годината на Петела е времето на големите постижения, на пестеливото изразходване на ресурсите и ефективната работа.

В годината на Петела успех ще носят качества като прагматизъм и усърдност в работата, пестеливост, придържане към ред и дисциплина, консерватизъм към новото и неизвестното, спазването на правилата и закона. Тя е добра година за хората на бизнеса, за трудолюбивите и пестеливите, за търпеливите и съзидателните.

В годината на Петела е важно да поддържаме добрите навици, и да изоставяме тези, които ни вредят, или пречат на работата ни.

Петелът съответства на зодиакалния знак Дева в западната астрология.

Децата родени през годината на огнения Петел ще бъдат ярки и забележителни, ще се открояват в средата на живот, и учене. Ще притежават силен интелект, остър ум и привлекателност, които ще им създават високо самочувствие и претенциозност, която ще им се налага да заплащат с много труд, постоянство и целеустременост. Децата – Петел ще имат нужда от голяма подкрепа от семейството, от много родителско внимание и обгриженост. Високото его и суетността понякога могат да ги поставят в изолация, да бъдат неразбрани и неприети. Но повечето от родените под знака на Петела израстват с богата палитра от умения и способност сами да се справят с живота си.

 

Годината на Петела за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За родените в годината на Плъха 2017-та, годината на Петела, отправя много предизвикателства. Между Плъха и Петела няма добра хармония, което може да постави някои хора в трудни ситуации. Ще са нужни много труд и всеотдайност, за да се задържат постигнатите досега позиции, особено тези от предходната година, тази на Маймуната. Старайте се да поддържате добри отношения с околните, избягвайте компромати и интриги, не критикувайте, ако нямате доказателства, и не се перчете много с талантите си. Последното е дразнещо за Петела, и неговото его. Радвайте се на дребните неща в живота и на близките си, с които е добре да прекарвате повече време. Семейната среда е тази, която ще ви подкрепя в нужния момент. Можете да разчитате на близки и приятели, родени в годината на Дракона, Маймуната, Кучето и Тигъра.

 

Годината на Петела за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2017-та, годината на Петела, може да се окаже много успешна. Между Бика и Петела съществува разбирателство и хармония. В годината на Петела вашето трудолюбие и постоянство намират добра среда за изява и ще бъдат оценени по достойнство. В някои период на годината, през пролетта и есента, особено през месеците май и септември, ще имате повече предизвикателства. Ще трябва да се настроите на по-бърз режим, да мислите и действате с по-голяма скорост и адекватност. Поставяйте си високи цели и ги следвайте с пословичното си постоянство. Това са периоди, в които ще имате и шансове за професионален растеж, които не бива да изпускате. В личния живот имате подкрепа да задълбочите вече създадени отношения, да създадете семейство, да имате деца.

 

Годината на Петела за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Родените в година на Тигъра през 2017-та, годината на Петела, ще срещат някои ограничения. Бунтарската природа на Тигъра намира подкрепа в годината на Петела, но само ако е канализирана в достижими цели и обслужва повече хора. Индивидуализмът и самохвалството, присъщи на Тигъра, ще срещат опозиция и неразбиране. Включвайте се в групови инициативи, бъдете лидер, но с доверени последователи, които споделят с вас отговорности и права. Склонността към пилеене на средства също няма да се толерира. Годината може да бъде много добра във финансово отношение, стига да се отнасяте разумно към собствените спестявания, да инвестирате в перспективни проекти и да не рушите с лека ръка вече съграденото. Обръщайте внимание на детайлите, понякога „малкото камъче обръща колата“. Успех в бизнеса ще имате, ако работите съвместно с хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.

 

Годината на Петела за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

За родените в година на Заека 2017-та, годината на Петела, може да се окаже неспокойна. На кроткия и разумен Заек ще му бъде трудно да посреща приготвените предизвикателства, неочакваните промени в бита, в работната среда и във връзките. Ще са ви нужни смелост и кураж да посрещате битките, да се справяте с трудностите, които съпътстват всяка промяна. През първата половина на годината ще се носите по течението и ще избягвате активност, която изисква повече усилия, но през лятото и есента ще ви се налага често да действате бързо, за да изпреварите критиките на околните, и на хората с които прекарвате повече време. Това е и подходящото време да подхванете свой бизнес, или да влезете в съдружие. Избирайте партньори измежду хора родени в годината на Овцата, Глигана, Змията и Бика.

 

Годината на Петела за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

За родените в година на Дракона 2017-та, годината на Петела ще бъде успешна. Драконът и Петела са в хармония. В годината на Петела можете ярко да заблестите. Вашите таланти ще получат много възможности за изява. Начинанията ви ще бъдат успешни стига да държите импулсите си под контрол, да проявявате повече разум и предвидливост. В желанието си да изпъкнете не изоставяйте хората, които са ви помагали по пътя на успеха. Ценете труда и усилията на другите, така ще имате много повече, отколкото да работите сами. Нови възможности и нови приятелства ви очакват през втората половина на годината. Избирайте партньори измежду хора родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.

 

Годината на Петела за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001,2013)

Родените в година на Змията през 2017-та, годината на Петела, ще плуват в свои води. Годината на Петела предлага богата гама от възможности да изразите своята креативна природа. Вашата интелигентност, отлична памет и усет за детайлите са в унисон с тенденциите на следващите месеци. Ще имате успех в бизнеса, ако заложите на вашата проницателност, нюх за добрата сделка, мъдрост и мотивираност. Но също така,за да успеете, ще ви се наложи да излезете извън своята „зона на комфорт“ и да приемете предизвикателствата като необходимост, и като опит. Надграждайте, учете нови неща, приспособявайте се към нови изисквания както в работната среда, така и в жилищната. Можете да осребрите добрите си идеи с хора родени в годината на Вола, Петела, Овцата и Заека.

 

Годината на Петела за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

За родените в година на Коня 2017-та, годината на Петела предлага както възможности, така и предизвикателства. Това в никакъв случай не ви плаши, напротив мотивира ви за отдаване на повече енергия в личните дела, но и още повече в обществените. Стремежът ви да бъдете полезни на хората, и на света като цяло, през тази година ще намерят много подкрепа и сътрудници няма да ви липсват. Вие сте искрени и директни, казвате и правите това, което ви е в ума и на сърцето. В някои периоди от годината ще ви се наложи да чуете и приемете критика, като от това ще зависят и последващи събития. Продължавайте в галоп напред, защото след всяко препятствие следва скоростна отсечка към успеха. Не прибързвайте при взимане на важни решения. Доверявайте се на интуицията и на пословичния си късмет. Избирайте партньори сред хората родени в годината на Тигъра или на Кучето, на Дракона и Маймуната.

 

Годината на Петела за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

За родените в година на Овцата 2017-та, годината на Петела, носи предизвикателства, но и добри шансове за постигане на целите. Вашата спокойна и предпазлива натура в определени периоди от годината ще има потребност да забави скоростта и да намали напрежението, ако иска да съхрани душевното си равновесие. В годината на Петела ще ви се налага да бъдете по-пестеливи и разумни със спестеното. Разчитайте добре бюджета си, за да не изпадате във финансови затруднения. Романтичната страна на вашата личност изцяло е в синхрон с тенденциите на годината. Ще получавате жестове на внимание и обожание, ще се радвате на любовта и привързаността на човека до себе си. Уменията ви да работите в група сега ще бъдат високо оценени, ще имате шанс да се издигнете в кариерата и да заемете полагащото ви се място. Всичко това, ако стъпвате твърдо на земята, а не се реете из облаците. Работете в екип с хора родени в годината на Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.

 

Годината на Петела за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

За родените в година на Маймуната 2017-та, годината на Петела, поставя някои ограничения. Вашата подвижна и спонтанна природа ще ви пречи да се настроите на вълните на разума и предварителното планиране, което изисква годината на Петела. Ще ви се налага да обръщате повече внимание на подробностите в ежедневието, на правилата и нормите в средата, в която живеете. За да постигате успех, ще ви се налага да работите повече, да бъдете по-стриктни и коректни с колегите си. Бъдете повече умни, и по-малко хитри. Така ще задържате приятели и бизнес партньори. С присъщите си качества като съобразителност и ловкост ще успявате да излизате от сложни ситуации, каквито предстоят през лятото и есента. Добра подкрепа ще намирате от хора родени в годините на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

 

Годината на Петела за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

За родените в година на Петела 2017-та, годината на Петела навършват възраст кратна на 12 – и са на 12, 24, 36, 48, 60, 72 или 84 и т.н. години за месеците от март до края на годината. Това е вашата година, в която попадате един път на 12 години! Сега можете да се разгърнете, да демонстрирате своите способности и успехи, да се радвате на приятелското възхищение и одобрение. Бурни страсти ще ви владеят през голяма част от годината. И няма как иначе. Вие сте социални, интересуват ви проблемите на общността и сте готови да изразите мнение, да заемете позиция, да разбуните големи маси от хора. Бунтарската ви нагласа ще среща ответна реакция, затова бъдете винаги добре аргументирани и с нужните доказателства, когато се изправите пред по-силни от вас. През 2017 -та ще се радвате на растеж в професионалната сфера. В личния живот, от вашата активност зависи развитието на отношенията. За да постигате целите си, съюзявайте се с хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.

 

Годината на Петела за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

За родените в година на Кучето 2017-та, годината на Петела може да бъде неспокойна, заради промените, които предлага. Вашата честност и лоялност ще бъдат подложени на изпитание. Ще ви се налага да сдържате своята импулсивна природа в случаи, когато не сте съгласни, не сте доволни, или е провокирано чувството ви за чест и достойнство. Прибързаните и недобре обмислени действия ще ви носят загуби, както и изпадането в крайности в оценките за хора и обстоятелства. Научете се да планирате и предвиждате развитието на ситуациите крачки напред. Така ще имате предимство в конфликти с намесени повече лица. Умеете да пазите тайна и това сега ще бъде вашият коз. Годината е добра за обучение, за повишаване на квалификацията, за предаване на знания на други хора. За да имате успех, обединете усилията си с хора, родени в годината на Коня, Кучето, Тигъра, на Плъха и Маймуната.

 

Годината на Петела за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

За родените в година на Глигана 2017-та, годината на Петела, носи много предизвикателства. Ще ви бъде трудно да поддържате спокойствие не само в близката среда, а още повече в професионалната. Разчитайте на старите заслуги, на покровителите си и на тези, с които ви свързва дългогодишно приятелство и съвместна работа. В материално отношение годината е добра за вас, стига добре да планирате приходите и разходите. Ще ви се налага да полагате повече усилия, за да поддържате комфорта в домашната среда. Но си струва, защото 2017-та е година на разгръщане на вашите творчески заложби, и тяхното практическо приложение. Ще има достатъчно обстоятелства, които ще ви мотивират да творите, да пътешествате – реално и виртуално, и да радвате близки и приятели с внимание и грижи. Свободните да търсят своята половинка сред тези, родени в годината на Заека, Овцата, Бика и Петела.

15 януари 2017 г.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. маринова каза,

    Писа на ноември 7, 2017 @ 8:49

    Родена съм на 12.01.1959г.Каква зодия съм според китайският зодиак-куче или глиган?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 8, 2017 @ 12:08

    маринова,
    Жълто Куче сте.
    Годината на жълтото Куче е от 18 февруари 1958 г до 7 февруари 1959 година.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии