Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Болни ли сме или ни внушават,че сме болни

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

15:46 27.02.2011

В последните години непрекъснато слушаме мнения на лекари и на управляващи, че хората са с все по-лошо здраве и че направо сме болна нация.

И като,че ли всички се впрегнаха да ни лекуват, само че всеки по своя си начин. По телевизията освен,че ни информират ежеминутно за криминогенната обстановка у нас и по света, масово ни атакуват с реклами за лекарства. Във всяка втора реклама ти обясняват подробно кой орган те боли, колко силно и как е страшно важно да вземеш точно това лекарство, което ти предлагат.

Най-ужасно ми звучат рекламите насочени към толкова чувствителната аудитория на младите майки. Отгледала съм три деца и знам колко е ужасно да си мислиш, че нещо лошо ще се случи нва детето ти. Това е толкова дълбок и обсебващ страх, който може да те разбалансира психически и направо да те разболее.

А може би точно това е идеята… да ти се внуши страх. Защото страхуващият се човек е потребител на лекарствата, и на лекарските услуги. Хипохондриците в днешно време са златна мина за болната ни здравна ситема.

Обърнете внимание, че във всяко сутрешно токшоу, и по трите най-гледани телевизии- БНТ, БТВ и Нова, много често, почти ежедневно, се канят лекари, които надълго и нашироко нищят симптоми и методи за лечение. А по вестници и списания още повече … реклами,статии, с лопата да ги ринеш.

И никой не се замисля, че това са послания, които разболяват. Когато мислиш за себе си като за болен човек, ти си болен. Все отнякъде ще ти дойде, все нещо ще бъде причина да се разболееш. Дали настинка, дали вирус,прихванат отнякъде, дали прекаляване с това-онова, причина има и тя ще си свърши работата, защото човекът е готов да се разболее.

Човешката психика е толкова крехка и податлива на внушения,че ако съзнателно не се настройваме на позитивна вълна,няма да излезем от омагьосания кръг.

Затова препоръчвам ви:

Не гледайте реклами и предавания, които ви влияят зле.

Задържайте позитивни мисловни форми в ума си, и ще бъдете здрави.

:)  :)  :)



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии