Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Бисекстил Венера-Меркурий -Уран

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

9:41 06.07.2012

Учените от CERN откриха нова частица

03.07.2012 22.44

Учените от европейския център за ядрени изследвания CERN обявиха, че са открили нова частица при експериментите с големия адронен колайдер, съобщиха информационите агенции.
Свойствата на новооткритата частица като цяло съответстват на очакванията за търсения от физиците бозон на Хигс, но някои от характеристиките се различават.

Бозонът на Хигс е „липсващият" елемент в съвременната теория на елементарните частици – т. нар. Стандартен модел, обединяващ всички видове взаимодействие с изключение на гравитационното – силното взаимодействие (свързващо кварките в протони и неутрони), слабото (това е взаимодействието между електроните и частиците неутрино) и елекромагнитното.
Стандартният модел обяснява наличието на маса в елементарните частици със съществуването на Хигс бозона, известен още като „божествената частица". Досега обаче науката не разполага с експериментални данни, потвърждаващи, че тя е реална. За първи път предположението за тази частица е изказано през 1960 г. от британския физик Питър Хигс.

„Наблюдаваме нова частица и имам достатъчно силни доказателства, че става дума за откритие." – коментира Джо Инкандела, член на екипа, работещ с детектора CMS, улавящ „следите" от елементарните частици при провеждането на експериментите в CERN.

На учените е необходимо още време за допълнителен анализ на данните, за да се произнесат за новооткритата частица.

„По свойствата си тази частица много прилича на Хигс бозона, но п отношение на някои параметри не съответства съвсем точно на очакванията… Възможно е да е не точно Хигс бозонът от Стандартния модел, а подобна на него частица." – пояснява Джо Инкандела.

По думите му, ако това е така, откритието ще доведе до революция във физиката. Съществуването на такава частица ще докаже наличието на допълнителни пространствени измерения.

Според стандартния модел, при раждането на Вселената след Големия взрив, частиците са придобили маса под въздействието на полето на Хигс, което е съставено от Хигс бозони. Без това поле на било възможно образуването на атоми, тъй като частиците без маса щяха да се разпилеят в космическото пространство, без да могат да се свържат.
Според теорията, неуловимите Хигс бозони съществуват навсякъде във Вселената.

Първите сериозни опити да бъде „улoвен" бозонът на Хигс започнаха с построяването на адронния колайдер в CERN. /news.bg

Админ

Муси Дачева

мения291

9:42 06.07.2012

От група Астрология във Фейсбук

Муси Дачева При всички случаи информацията си идва съвсем коректно астрологично, на тригона Меркурий-Уран, и още повече като е включен бисекстила с участието на Венера, а даже и Юпитер и ЮВ в Близнаци. Естествено както при всяко научно откритие ще се включи поляритета добро-зло, така че това "трепетно очакване" е много еуфорично, точно по въздушен модел. Бъдещето ще покаже! 
Няма етикети.
 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2020
  2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2020
  3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2020
  4. gravatar Сиси за Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2020
  5. gravatar Р- Роси за Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2020