Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Ретрограден Меркурий и кратки бракове

Изпрати
Новобранец

kalinka

мения68

10:43 10.08.2010

Направи ми впечътление едно запитване към явно много привлекателната статия на Муси за сключване на брак през 2010 година. :)   Беше в смисъл ама ако не обръщаме внимание на ретроградния Меркурий дали еди си коя дата е добра. Всеки който малко поне се е зачитал в астрологична лтература е наясно че ретрограден Меркурий не е за пренебрегване и може да показва нетрайност на връзката. Това го доказват някои от последните горещи новини по жълтеникавите вестници.

Атдрей и Даниела се развеждали … сключиха брак миналата година   на 27 09 2009 г когато меркурий е бил ретрограден.

Бареков и той се развеждал след 4 годишен брак и една пищна церемония, а се ожени  на 10 11 2006 г- Меркурий е бил ретрограден тогава…

Сигурно има още много такива ако ви е интересна темата включете се :)

Новобранец

piperoni

мения7

15:57 01.09.2010

Темата за браковете е интересна и искам да дам един пример.

Брак сключен на 24 август 2008г., който се разтрогна доста бързо – действащите лица са обществените личности Виктория Петрова и Добромир Иванов (бтв) . Въпреки че тогава Меркурий и Венера не са ретроградни, астрологичната обстановка не е много благоприятна – това може да се види даже и от непрофесионалист като мен: Луната, наранена от Сатурн, а Венера и Меркурий, наранени от Уран. Не знам дали съм права, но може би не само тези две планети са основата за дълъг брак. 

Ако имате наблюдения – споделете ги :)

Админ

Муси Дачева

мения291

13:42 02.09.2010

Първото и най-важно условие за трайността на една връзка е хармонията между партньорите на физическо и на духовно ниво. Ако две души са приели обвързаност в този си живот, те ще намерят подходящият момент да я облекат в законова форма.

Датата на брак играе второстепенна,но също така важна роля. Имаме ред астрологични правила и всеки,който работи в тази област си ги обогатява съобразно професионалния си опит.

При избор на дата за брак е много важна Луната, нейната позиция по знак, фазата и аспектите. Ретроградностите на Меркурий и Венера, а бих добавила и Юпитер, също е важно да бъдат избягвани. Цялостното звучене на картата трябва да подкрепя брака и родителството.

На 27 09 2009 г , сватбата на Андрей – освен ретрограден Меркурий имаме ранени светила.

На 10 11 2006 г,сватбата на Бареков- ретрограден Меркурий плюс ранено Слънце, плюс липса на земна енергия в датата.

На 24 август 2008г,сватбата на Виктория Петрова-към коментара на piperoni бих добавила и Луна в Близнаци, в квадрат със Слънцето.

Новобранец

smile

мения36

10:42 28.01.2011

Днес случайно попаднах на едно предаване и там Аленката обасняваше  че ретрограден Меркурий не било лошо за брака и даваше пример със себе си че са сключили брак на ретрограден Меркурий.То е спорно колко е щаслив брака и ама нали така тя казва но ми стене чудно как хем няма проблем а пък като е ретрограден Меркурий това ставало онова ставало мъжа и купил повреден телефон договори да не се подписват катастрофи имало повече. Нещо улавям противоречие в приказките на тая жена то на нея и плащат да говори щото сигурно е на щат ама все пак зрителите не сме толкова глупави и малко поне поназнаяваме неща от астрологията.

Новобранец

kalinka

мения68

11:28 28.01.2011

Не съм гледала предаването щото съм на работа но ми става смешно като чета че някой, който се прави на професионален астролог  твърди, че ретроградния Меркурий не влияе зле на брака. Освен госпожата да се прави на интересна друга причина не намирам, защото примери около нас колкото щеш.

Имам една близка която е сключила брак на 5 септември 1997 г. С съпруга и са много хармонични като двойка според астрологията,но бракът им сега след 13 години е пред разпад. Най-трудно им беше в първите пет години, когато прогресивния Меркурий беше все още ретрограден. Но дори и след това между тях се появиха толкова различия че ако не бе детето им досега да са се развели. Указание за щастлив брак е и броят на децата. Според мен ако двама души се обичат и бракът им е щастлив те искат да имат повече деца.

Админ

Муси Дачева

мения291

13:25 28.01.2011

Ако си разбира от работата и не е воден от други съображения, никой астролог не би избрал за себе си, за свой близък или за свой клиент дата за брак на ретрограден Меркурий.

Как влияе ретроградността на Меркурий в картата на брака, колко продължително, по какъв начин се проявява, това зависи от конкретния случай и тук са възможни безброй варианти.

Разбира се на първо място пак ще посоча хармонията между мъжът и жената, а също така и тяхната кармична обвързаност. Има хора, на които е дадено да изживеят дълъг и нещастен брак. В картата на брака може Меркурий да е ретрограден, а може да не е, но да има други неблагоприятни позиции.

Ретрограден Меркурий в картата на брака може да даде връзка,основана повече на разума отколкото на чувствата. Единият или двамата партньори, дори да не са щастливи заедно, намират смисъл във връзката си в друго поле на изразяване, общ бизнес, материални интереси, единият е социално по-изявен и другият търпи, за да ползва облаги, или за да не бъде сам.

Новобранец

piperoni_

мения3

15:48 29.01.2011

Здравейте! Искам и аз да споделя мнението си за изказването на Алена и ретроградния Меркурий, което силно ме озадачи. Алена беше в сутрешно предаване по бтв и обясняваше за лошото влияние на планетата върху сключването на договори, даване на обещания, катастрофи и т.н. и че Меркурий не влияел върху брака. Даже каза за себе си, че се е омъжила на ретрогр. Меркурий. Но не това ме впечатли, а друго, което за първи път чувам. Цитирам по памет: "Когато Мерк. е ретрограден (визираше Мерк. в Овен, когато ще навлезе в ретроградната си фаза и влиянието му в/у Овните) трябва да се държим добре с близките си, брачните партньори , защото за всеки ден лошо отношение, опърничавост и неотстъпчивост, толкова години ще страдаме от същото отношение, но обърнато към нас." Това твърдение ме втрещи! Има ли такова нещо?

Админ

Муси Дачева

мения291

16:38 29.01.2011

Гледах съвсем малко от предаването и точно това изказване не съм го хванала :) Незнам каква е основата на такова съждение: "за всеки ден лошо отношение, опърничавост и неотстъпчивост, толкова години ще страдаме от същото отношение, но обърнато към нас" Май пак сме размахвали заплашително пръст. :)

Връзка ден-година има в прогресирането на картата по принцип. Да кажем, че имаме ретрограден Меркурий в картата на брака, то колкото дни след датата на брака продължи ретроградността,в реално време,толкова години е неблагоприятното влияние на планетата впоследствие. Не съм убедена, че има такава пряка релация,но според мен брак сключен на ретрограден Меркурий придобива особено оцветяване.

Ако има компенсаторни влияния да кажем от доброто разположение на Луната, Венера и Юпитер,и особено ако подложката е добра, т.е. партньорите са взаимнохармонични, то бракът макар и със сложни взаимоотношения, може да се развие в добра посока. Тя самата сочи себе си като пример за щастлив брак, сключен на ретрограден Меркурий. Незнам дали сама си е избирала датата? :)

Новобранец

doreto

мения54

17:28 29.01.2011

Не съм гледала въпросното предаване но преди време четох хороскопа за България на Алена и се замислих дали тая жена внимава какво пише и какво говори. Значи в раздела

Най-сетне ще ни се отворят очите за това, което сме пропуснали да постигнем


Освен Уран, който повлиява родените във Водолей и хората, имащи асцедент или Луна в този знак, през годината Меркурий е на своя трон в Дева от 2 юли до 8 август и активира родените в Дева и в Близнаци. Дарява ги с умелост в рутинните им занимания и им помага да създадат ред в хаоса, който са сътворили околните.

От 2 юли до 28 юли Меркурий е в Лъв, не е на трон и няма как да активира толкова родените в Дева и в Близнаци, а каква е връзката с родените във Водолей, които са повлияни от Уран, който тогава е в Овен, изобщо не ми става ясно.

И по-надолу пак:

Марс е на своя трон в Овен от 30 април до 11 май. В този период родените в Овен, Лъв и Стрелец не бива да проявяват агресия и арогантност към по-малко знаещите или към хората, които ги критикуват.

Ама Марс е в Овен не от 30 април, а от 2 април до 11 май.

Това са единствените дати споменати в целия хороскоп за България, и както се вижда те са погрешни.

Така че не се учудвам да си ги е говорила просто така разни измислени неща за Меркурий, то явно си има проблем с него жената.

Запитвам се не би ли трябвало един популярен астролог да е по прецизен в писанията си и по този начин най-малкото да показва уважение към аудиторията си .

Новобранец

Pipi

мения45

21:01 30.01.2011

Za brakovete na Alena namerih tazi informacia ot Eva. bg, MOJEBI retrogradniat merkuri se otnasia za parviat i brak – "Андрей – моята кармична половинка Преди да започна работа към митницата, една година бях асистент по икономика в Минно-геоложкия институт. Тогава срещнах Андрей. Той беше първокурсник, зайче. Запознахме се случайно, взе ми кафе и сандвич и нали знаеш как става. То пламва. Обаче успяха да ни разделят 18 дни преди датата, определена за сватба.

Тогава за първи път разбрах, че има магия. Заминах за три дни в Гърция и като се върнах, всичко беше приключило. Изживяхме и двамата по един несполучлив краткотраен брак. Татко ме помоли да се омъжа буквално за първия човек, който беше до мен.

Тези бракове и при мен, и при Андрей просъществуваха толкова кратко, че чак е комично. Не ми се говори, това са неща, които искам да забравя. Около нас има хора с гузна съвест. Нека не се чувстват наранени. Простили сме им.
Не сме поддържали връзка, докато бяхме женени.

Срещнахме се, вече разведени, в деня, в който ни разделиха – 6 март, велика дата за нас. Това е нещо невероятно. Все едно, че периодът на раздялата го е нямало. Погледнахме се, разплакахме се, после отидохме вкъщи и ето вече толкова години сме заедно."

Новобранец

Pipi

мения45

10:05 31.01.2011

Doreto, spored men, posochenite dati sa prosto dosadsni pechatni greshki, zashtoto kam parviat sluchay za Merkurii "2 july" e izpusnata "9"- tochnata data e 29 July. Pri vtoria sluchay za Mars kam datata "30 april" e dobavena "0" i tochnata data e 3 April. Vyarno che materialite tryabva da se precisirat, no nikoy ne e zastrahovan ot greshki. :-)

Новобранец

doreto

мения54

11:30 31.01.2011

Pipi не съм съгласна с вас защото Меркурий влиза в Дева не на 29 а на 28 юли в 21 часа, а за Марс пък изобщо не можете да ме убедите че е просто техническа грешка.

Марс влиза в овен не на 3 април а на 2 април в 7 ч и 51 мин, така че няма как да е добавена нулата случайно.

После аз бих приела тове че нещо незначително ако в текста да са посочени влизания излизания на много планети от знаци,ама тука става дума само за две посочени планети и това което е казано не е вярно.А това е Хороскоп на България!

Иа ко тук става дума за техническа неточност какво разбирате от този текст защото аз не виждам смисъл в него?

Освен Уран, който повлиява родените във Водолей и хората, имащи асцедент или Луна в този знак, през годината Меркурий е на своя трон в Дева от 2 юли до 8 август и активира родените в Дева и в Близнаци.

Не съм дребнава и заядлива но нали това дето се пише е за хората да го четат. А астрологията е точна наука все пак не може просто ей така да си ръсиш думите.

Повода беше ретроградния Меркурий и че Алена е казала че е сключила брак на ретрограден Меркурий.

Сега дали пърият или вторият не е ясно и не ме интересуват личните и неща ако не сочи като пример да докаже нещо което така и не е моглада докаже защото е изпаднала в противоречие.

Затова дадох този пример защото не ми харесва да се говори без да се водиш от истината.Така предизвикваш недоверие към себе си а си човек който се рекламира като много знаещ нали?

Новобранец

Pipi

мения45

11:42 31.01.2011

Doreto, ne iskam izobshto da vi ubejdavam v nishto. Obarnete vnimanie, che sam pisala dumichkite "spored men" i "mojebi". Vseki ima pravo na mnenie i tova beshe moeto, prosto ne badete tolkova kritichni.

Админ

Муси Дачева

мения291

13:01 31.01.2011

По принцип doreto е права, че като астролози,трябва да уважаваме хората, които ни гледат, слушат и четат. Думите са ценни и не бива да ги пускаме в обръщение без да съзнаваме отговорността, която носим. Още повече, ако те оказват влияние върху другите. Но, все пак астролозите сме хора като всички останали и допускаме грешки. Когато си много натоварен и трябва да пишеш и да говориш много и често,когато си поел повече ангажименти, бушоните на концентрацията ти изпушват, и съответно стават гафове :) Но някои неща са поправими. Ако не можеш да си върнеш думите назад,казани в едно предаване, то един публикуван текст, с установени грешки, може да бъде коригиран впоследствие.

От телевизионния екран ежедневно ни се казват толкова неверни неща, че един коментар от рода на … това не е вярно, защото при мен не се е проявило, е капка в морето,затова нека да бъдем по-снизходителни :)

Темата тук е "Ретрограден Меркурий и кратки бракове". Разбира се,че има и дълги бракове, сключени на ретрограден Меркурий. В някои случаи паралелно с ретроградният Меркурий има чудесни благоприятни аспекти, които намаляват влиянието му.

Нека отчетем и такъв момент: в кой ден от ретроградната фаза е слючен бракът? Ретроградността на Меркурий е около три седмици- 21-23 дни. Имате ли наблюдения дали влиянието е различно, ако бракът е сключен в началото, в средата или в края на ретроградната фаза?

Новобранец

doreto

мения54

17:04 31.01.2011

Pipi вие си казахте мнението, аз си казах мнението, вкрая на краищата нали всеки си излага аргументите и в спора се ражда истината.

Виждам че се засегнахте и ви се извинявам за което но не съм имала за цел да ви обидя в никакъв случай.

Това което исках да кажа е че хората които говорят на други хора от екрана трябва да бъдат по точни. Писна ми от глупости и простотии и неверни неща. Малко уважение към нас зрителите и особено за неща които остават и се четат по много пъти.

Значи в астрологията се работи с програма която смята точно всичко до секундата. Числото на годината го смята и баба ми на пръсти – 2011 е 4ка ама движението на планетите и още повече влиянието върху определена група хора е нещо сериозно.

Не приемам това че трябва да не сме критични както Пипи казва или да бъдем снизходителни както Муси казва.

Напротив според мен трябва да сме взискателни към всички дето се борят за нашето внимание независимо дали е по телевизията, по интернета или по вестниците.

Новобранец

Pipi

мения45

17:51 31.01.2011

Nyamam nabludenia varhu razlichnite retrogradni fazi na Merkurii, kak vliyayat na braka, no sam se zamislyala varhu vlianieto mu, ako e zapochnata vrazka(ne godej)  na retrograden Merkurii, dori i da e skluchen brak sled tova pri pravoto mu dvijenie, moje da okaje negativno vlianie na braka. No pak ima i drugi faktori, koito okazvat vlianie, kato naprimer tao kvadrat na Merkurii s Luna, Venera.

Новобранец

smile

мения36

19:42 22.02.2011

Колко време Меркурий е ретрограден?

Админ

Муси Дачева

мения291

11:01 23.02.2011

Меркурий е ретрограден 21-23 дни,което при прогресиране на картата на брака представлява приблизително толкова години влияние.

Ето една дата на брак 29 10 1994 г.,сключен в следобедните часове.Освен Меркурий ретрограден  и Венера е ретроградна, Луната е в Лъв,ранена от Плутон, но също така и без курс между 13 и 18 часа.

Меркурий е ретрограден между 9 и 30 октомври 1994 г.,бракът е сключен в края на ретрофазата.

Бракът е много кратък, не издържа и една година. Сключен е не по любов, а поради други,външни причини. За времето, през което са заедно, присъстват ревност и много  насилие,упражнявани от мъжа към жената.



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии