Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Съвпадът Юпитер – Южен възел

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

9:33 06.07.2012

Този съвпад бе точен на 2 юли 2012г,но влиянието му е по-широко, от началото на юни, 5-6, до средата на месец юли.

Съвпадът се случва в 4 градус на Близнаци и повлиява по-силно тези, които имат планета, асцендент или МС в 4 градус на Близнаци, Лъв, Стрелец и Овен,заради позицията му в полупункт на Уран и Прозерпина.

Съвпадът е в близост до позицията на Венера, в 8 градус на Близнаци, която прави бисекстил с Меркурий и Уран. Една чудесна конфигурация подтикваща интелекта към прозрения и оригинални решения.

Админ

Муси Дачева

мения291

9:34 06.07.2012

Един интересен въпрос от viva,

Здравейте,госпожо Дачева,може ли да кажете какво е влиянието при съвпада на Юпитер със Южен Лунен възел в 11 дом по наталната карта?

Админ

Муси Дачева

мения291

9:35 06.07.2012

viva,
съвпадът на Юпитер и Южния възел е противоречив, заради противоположните тенденции, обединени в него. Юпитер е експанзия, разгръщане,разширение, а Южния (низходящ)възел е задръжки и предубеждения. Всичко това в сферата на идеите, каквато е територията на Близнаци. В 11 натален дом, ако е чисто проявлението,би повлияло отношенията с приятелите, с колективите,партиите, общностите,където човек намира съмишленици. А също така и децата на другите. Този съвпад изисква добро балансиране между искания и етични норми, между претенции и спазване на правилата.

Админ

Муси Дачева

мения291

9:45 06.07.2012

Европейски съюз
Размер на шрифта :

  Снимка: АФП

Европейският парламент отхвърли ACTA с 478 гласа „против”

04 юли 2012 | 14:40 | Агенция "Фокус"
Начало / Европейски съюз

Страсбург. Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA) бе отхвърлено от Европейския парламент и следователно не може да се превърне в закон за Европейския съюз. Това е първият път, когато Парламентът упражнява правото си по Лисабонския договор за отхвърляне на международно търговско споразумение. 478 депутати гласуваха срещу ACTA, 39 в полза и 165 се въздържаха, съобщиха от пресслужбата на ЕП.
„Удовлетворен съм, от това че Парламентът последва препоръката ми за отхвърляне на ACTA“, заяви докладчикът Дейвид Мартин (С&Д, Обединено кралство), повтаряйки мнението си, че споразумението е твърде неясно формулирано и създава възможности за неправилно тълкуване, което да застраши свободата на гражданите. От друга страна той обърна внимание и на нуждата от намиране на алтернативни начини за защита на интелектуалната собственост, като един от „градивните елементи на икономиката на ЕС“.
Основният защитник на ACTA от страна на ЕНП — Кристофър Фелнер (ЕНП, Швеция), заяви в дебата преди гласуването, че Парламентът трябва да отложи окончателното гласуване до произнасянето на Съда на ЕС по съвместимостта на ACTA с договорите на ЕС. След като предложението бе отхвърлено с мнозинство, значително малцинство от депутати се въздържаха от гласуване по съгласието на Парламента относно споразумението.
По време на дискусиите за ACTA Парламентът преживя безпрецедентно пряко лобиране от хиляди граждани на ЕС, които призоваваха за отхвърляне на споразумението, в улични демонстрации, в съобщения до електронните пощи на членовете на Европейския парламент и обаждания до офисите им. Парламентът получи и петиция, подписана от 2,8 милиона граждани от цял свят, призоваваща към отхвърляне на споразумението.
Споразумението, договорено от ЕС, САЩ, Австралия, Канада, Япония, Мексико, Мароко, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Швейцария, трябваше да засили спазването на правата върху интелектуалната собственост и борбата с онлайн пиратството и вноса на фалшифицирани стоки. Гласуването от сряда означава, че нито ЕС като цяло, нито отделни държави членки ще могат да се присъединят към ACTA.

Админ

Муси Дачева

мения291

9:45 06.07.2012

Публикацията е редактирана 10:07 – 06.07.2012 от Муси Дачева


Муси ДачеваТанцът на квадратурата Уран-Плутон, започнал от 2009-та, навлезе в най драматичната си част. това е времето от 24 юни 2012-та до 16 март 2015-та,когато двете планети застават точно на 90 градуса една от друга общо седем пъти. Живот и здраве имаме да ги обсъждаме дълго време. Но, към този момент, е рано да очакваме разреждане на напрежението. Плутон в Козирог все още не е показал всичко, на което е способен,когато е провокиран от Уран в Овен. Най-тежкото поражение според мен ще бъде върху психиката на хората. Козирогът на личностно ниво, и Сатурн, е сигнификатор на основните опори на личността, и тук ще наблюдаваме сериозни трансформации. Страх, фобии, предразсъдъци,расизъм от ново поколение,всичко това предстои да се развие в следващите години. В световен мащаб. У нас, за радост, има позитивни течения,които набират скорост. Да се надяваме, че ще се окажем, като нация, под знака на Козирога,жилава и устояваща на бурята.

2 юли в 18:42 · Харесва ми · 13
Админ

Муси Дачева

мения291

9:47 06.07.2012

Отхвърлянето на АКТА от европейския парламент бе обявено при тази комплексна конфигурация, Юпитер-Южен възел в съвпад+ бисекстила Венера -Меркурий-Уран,на фона на квадратурата Уран-Плутон.



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии