Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

3-то сатурново възврърщане

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

18:21 10.04.2013

Публикацията е редактирана 18:23 – 10.04.2013 от Муси Дачева


Малко са хората, които достигат до тази възраст да преминат през 3-тото сатурново възвръщане, което се случва около 90 та година.

Но повод за тази тема станаха две ярки личности, които си тръгнаха тези дни. Маргарет Тачър- желязната лейди, родена на 13 10 1925 година и Робърт Едуардс -бащата на "бебето в епруветка" роден на 27 09 1925 г.

И при двамата Сатурн е в Скорпион.

"В началото на 50-те години на 20-и век Едуардс осъзнава, че оплождането ин витро може да бъде от полза за лечението на безплодието. Той работи систематично, за да осъществи целта си, откривайки важни принципи за човешкото оплождане и успява да извърши оплождане на човешки яйцеклетки в епруветки.

Усилията му се увенчават с успех на 25 юли 1978 г., когато се ражда

първото в света "бебе в епруветка".

През следващите години Робърт Едуардс и сътрудниците му усъвършенстват технологията за оплождане ин витро и я споделят с колегите си по света. Приносът му представлява значимо събитие в развитието на съвременната медицина.

Робърт Едуардс започва работа през 1955. До 1968 г. той успява да разработи метод за оплождане на човешка яйцеклетка в лабораторни условия и започва да работи с Патрик Стептоу, припомня Ройтерс.

Проф. Едуардс е пионер в област, засягаща милиони хора, защото от безплодие страда над 3,5 процента от световното население.

Той и колегата му Патрик Стептоу, починал през 1988 г., проправят път срещу огромно несъгласие от страна на църквата и на медиите, под силния скептицизъм на научната общност. В резултат на усилията им са родени над 4 милиона бебета от родители, които иначе биха останали без свои деца.

Робърт Джефри Едуардс е роден през септември 1925 г. След като завършва гимназия в Манчестър, той учи в университетския колеж на Западен Уелс в Бангор, но скоро осъзнава, че го интересуват не толкова растенията, колкото възпроизвеждането на животните.

 Затова се прехвърля в катедрата по зоология. През 1951 г. получава бакалавърска степен. През 1962 г. колежът го прави доктор на науките.

След като работи една година в Калифорнийския технологичен институт, той е назначен за пет години в Националния институт за медицински изследвания в Лондон. След това учи в Института по генетика на животните към Единбургския университет и през 1955
г. защитава доктората си.

През 1963 г. постъпва в университета на Кембридж.

През 1968 г. Едуардс слуша лекция на гинеколога Патрик Стептоу в Лондон. Той описва лапароскопията – хирургически метод, с който може да се стигне до яйчниците и да се вземат яйцеклетки, които да бъдат оплодени ин витро.

Тяхното сътрудничество започва през 1968 г. и 10 години по-късно се ражда Луиз Браун – първото "бебе в епруветка".

Проф. Едуардс разработва метода в продължение на три десетилетия, като едновременно с работата в лабораториите се изправя и срещу критиките на църквата, скептицизма на колегите си и липсата на пари за изследвания.

Упоритостта му е ознаменувана с успех."



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии