Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

3-то сатурново възврърщане

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

18:21 10.04.2013

Публикацията е редактирана 18:23 – 10.04.2013 от Муси Дачева


Малко са хората, които достигат до тази възраст да преминат през 3-тото сатурново възвръщане, което се случва около 90 та година.

Но повод за тази тема станаха две ярки личности, които си тръгнаха тези дни. Маргарет Тачър- желязната лейди, родена на 13 10 1925 година и Робърт Едуардс -бащата на "бебето в епруветка" роден на 27 09 1925 г.

И при двамата Сатурн е в Скорпион.

"В началото на 50-те години на 20-и век Едуардс осъзнава, че оплождането ин витро може да бъде от полза за лечението на безплодието. Той работи систематично, за да осъществи целта си, откривайки важни принципи за човешкото оплождане и успява да извърши оплождане на човешки яйцеклетки в епруветки.

Усилията му се увенчават с успех на 25 юли 1978 г., когато се ражда

първото в света "бебе в епруветка".

През следващите години Робърт Едуардс и сътрудниците му усъвършенстват технологията за оплождане ин витро и я споделят с колегите си по света. Приносът му представлява значимо събитие в развитието на съвременната медицина.

Робърт Едуардс започва работа през 1955. До 1968 г. той успява да разработи метод за оплождане на човешка яйцеклетка в лабораторни условия и започва да работи с Патрик Стептоу, припомня Ройтерс.

Проф. Едуардс е пионер в област, засягаща милиони хора, защото от безплодие страда над 3,5 процента от световното население.

Той и колегата му Патрик Стептоу, починал през 1988 г., проправят път срещу огромно несъгласие от страна на църквата и на медиите, под силния скептицизъм на научната общност. В резултат на усилията им са родени над 4 милиона бебета от родители, които иначе биха останали без свои деца.

Робърт Джефри Едуардс е роден през септември 1925 г. След като завършва гимназия в Манчестър, той учи в университетския колеж на Западен Уелс в Бангор, но скоро осъзнава, че го интересуват не толкова растенията, колкото възпроизвеждането на животните.

 Затова се прехвърля в катедрата по зоология. През 1951 г. получава бакалавърска степен. През 1962 г. колежът го прави доктор на науките.

След като работи една година в Калифорнийския технологичен институт, той е назначен за пет години в Националния институт за медицински изследвания в Лондон. След това учи в Института по генетика на животните към Единбургския университет и през 1955
г. защитава доктората си.

През 1963 г. постъпва в университета на Кембридж.

През 1968 г. Едуардс слуша лекция на гинеколога Патрик Стептоу в Лондон. Той описва лапароскопията – хирургически метод, с който може да се стигне до яйчниците и да се вземат яйцеклетки, които да бъдат оплодени ин витро.

Тяхното сътрудничество започва през 1968 г. и 10 години по-късно се ражда Луиз Браун – първото "бебе в епруветка".

Проф. Едуардс разработва метода в продължение на три десетилетия, като едновременно с работата в лабораториите се изправя и срещу критиките на църквата, скептицизма на колегите си и липсата на пари за изследвания.

Упоритостта му е ознаменувана с успех." 
Няма етикети.
 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни