Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Хирон и харизмата

Изпрати
Новобранец

svetlana1

мения14

16:47 06.10.2009

Много ме заинтригува една статия на колега на нашия ментор, в която се казва,че има връзка между положението на планетата Хирон в 7-ми дом на наталната карта и харизмата.Надявам се темата да ви е интересна най вече в един неин аспект-влиянието на харизмата върху интимните отношения.Споделяте ли мнението ,че една обаятелна личност,която с лекота повежда след себе си десетки ,дори хиляди последователи страда в личен план от прекалената си привлекателност.И дали отношението към и оползотворяването на такъв капитал, какъвто е неустоимия личен чар и обаяние пак зависи от наталната карта и е различно за всеки от нас.

Админ

Муси Дачева

мения291

19:18 06.10.2009

svetlana1,

ще се радвам ако и други колеги се включат в тази интересна тема :)

Въпросът ти обаче има два аспекта.

Първо астрлогичен.Дали и как влияе Хирон,намерен в 7 натален дом, върху харизмата или онова психологическо,физическо и емоционално въздействие върху околните,което  прави човек позитивно привлекателен обект.

Второ психологичен. Простира ли се харизмата върху цялостния живот на човек,върху всички негови проявления или създавайки сила в една посока не предизвиква голяма липса в друга.

Новобранец

svetlana1

мения14

16:40 07.10.2009

Съгласна съм с вас. Интересното в случая за мен е дали тази липса,която от личен опит знам че съществува, на сила е предварително заложена в характера и съдбата на човека или е следствие по- скоро на това , че човека не рчзвива правилно потенциала си.Вие бихте ли споделили с нас случаи от вашата лична практика и вашето мнение по въпроса.Моят личен опит ми казва за сега, че харизматичното влияние изисква да бъде насочено в една посока-или в обществено значими дейности,пък били те съвсем на междуличностно ниво,или в интимните отношения в рамките на семейството. Но дали второто е възможно. Може ли човек да удържи такава силна енергия в рамките само на едно интимно общуване.И най вече трябва ли да го прави.Според вас има ли връзка това с наталната карта и кои знаци и планети помагат за правилното разгръщане на този ценен потенциал и в двете посоки, което не знам дали е възможно, но според мен е най -правилното.

Админ

Муси Дачева

мения291

19:17 07.10.2009

svetlana1,
бих казала, че много трудно човек би определил пътя си предварително, имам предвид на физическо ниво.В един момент се случва нещо и приоритетите се променят. Спомнете си историята на Грейс Кели. Една изключително привлекателна и талантлива актриса. Родена в богато семейство, прави неверотна артистична кариера и целия свят е в краката и. И среща принца на Монако. Приема да стане съпруга, да изостави кариерата си, т.е. пренасочва харизмата си в ролята на съпруга на владетел, една също така значима социална роля колкото и малко да е Монако.Ражда три деца,значи реализира се  и като майка, но очевидно нещо не достига в живота и. Неудовлетворена тръгва да търси други предизвикателства и се насочва към окултизма. Знаете че обстоятелствата около смъртта и още не са изяснени.
Подобна е съдбата и на принцеса Даяна, която всички обожаваха, но съпругът и не я обичаше.
Новобранец

svetlana1

мения14

16:52 08.10.2009

След тези удачни примери идва и въпроса дали двете дами са типичен пример на отражението на харизмата върху личния живот или те са от хората,които не са успели да овладеят силата на този потенциал и той е заработил срещу тях. Принципно можем ли по наталната карта да се ориентираме дали човек има заложби да овладее тази сила или тя да завладее него. Какво разположение на планетите , на зодиите дава знак, че човека по- лесно би се справил с това предизвикателство , има ли вьобще такава връзка.Не става въпрос за предричане на бьдещето или за гадаене,а за това дали за един човек,анализирайки картата му може да се предположи че би могъл, че е има ресурси да овладее последствията върху личния си живот на едно толкова силна енергия, каквато е способността да очароваш другите и да ги повеждаш след себе си.Интересно би било да разберем дали между наталните карти на двете дами има нещо общо……..

Админ

Муси Дачева

мения291

23:45 08.10.2009

Публикацията е редактирана 20:53 – 08.10.2009 от Муси Дачева


Темата за харизмата е многопластова и можем много да говорим по нея. Не мисля обаче,че Грейс Кели и Лейди Даяна „не са успели да я овладеят силата на този потенциал и той е заработил срещу тях“,дори напротив и житейският им път го доказва. Моята теза беше дали това води до вътрешно удовлетворение…

Наталната карта можем да наречем първоначална рождена предпоставка, която личността трябва да изпълни посредством проявлението на личната си воля. В този смисъл няма схема на разположението на планетите и другите елементи, който твърдо да обещае, че личността е с големи възможности и те автоматично ще се реализират.

Програмата, с която всеки от нас идва в настоящия живот, включва различни обстоятелства и зададености, но всичко зависи от нас, от нашата воля,от изборите които правим във всеки момент от настоящето.

Има отделни елементи обаче, които могат да покажат,че роденит ще бъде привлекателен. Например Венера на асцендента дава външна привлекателност и чар. Такава Венера в Рак има например Бен Афлек.

Венера в първи дом в Рак има и Арнолд Шварценегер :) ,който не можем да отречем че има привлекателност и сила на характера,което го направи от неизвестен културист- губернатор на щат.Пол Нюмън-един много привлекателен и талантлив актьор също има Венера на асцендента, но в Козирог.

А Мерилин Монро има Венера в съвпад с Хирон,но не в първи, а в девети дом. Елизабет Тейлър има Венера в съвпад с Уран в Овен, Джина Лолобриджида една неверотно красива актриса има съвпад на Венера и Нептун в Лъв,Опра Уинфри- красива и умна водеща на токшоу от много години има Венера в съвпад със Слънцето във Водолей…:) списъкът може да продължи …

Така че можем да кажем,че съвпадите на Венера са важни за привлекателността, както и разполагането й в първи дом и още по-добре близо до асцендента. В никой от изброените примери обаче Хирон не е намерен в 7 дом.

 

Новобранец

svetlana1

мения14

17:39 09.10.2009

Определено мисля, че при двете споменати дами общественото признание е довело до вътрешно удовлетворение, но е повлияло с отрицателен знак върху интимния живот. Сещам се за вчерашно ТВ предаване на тема"Щастливи ли са красивите жени".Аз бих казала едни са способни да бъдат, дурги не, в зависимост от това как гледат на красотата си. И тъй като физическата красота сама по себе си е вид харизма,въпросът е не дали може да се предвиди дали едно малко момиче ше стане красавица или не, а ако стане красавица,как би го понесла,защото иска или не, няма да остане незабелязана.Това ми е интересно, как различните хора понасят успеха и има ли астрологията метод ,по който да предположи последствията върху личния живот на обществената известност.Може ли да се каже например, че представители на определени зодии, или хора с определени аспекти са по склонни от другите да приемат успеха като капитал,други като случайност,трети като наказание и т.н.,как влияят на усещането за сила и власт над другите стихиите и всички аспекти на картата.По ваши наблюдения.
И дали въобще според вас има такава тясна и съдбовна връзка между планетата Хирон и позицията и в 7-ми дом що се отнася до харизмата,от къде би могла да дойде тази зависимост.
Започвам да се чувствам неудобно ,затова ви моля или да ни дадете някои отговори,или да ми препоръчате текстове, написани то вас, които да ме ориентират, за да не е разговора ни толкова очебийно неравностоен. Бъдете здрава,Муси.

Админ

Муси Дачева

мения291

1:11 10.10.2009

Публикацията е редактирана 7:22 – 13.10.2009 от Муси Дачева


svetlana1,

нека изясним, че между физическата красота и харизмата не винаги има знак за равенство. Това, че едно момиче е красиво му отваря някои врати, но не всички :)

Мисля, че ще се съгласите, че под харизма разбираме цялостното излъчване, което е съчетание на физически дадености и характер. Също така харизмата не е привилегия само на жените, защото в голяма степен за успеха и на един мъж в социалното пространство е важно как изглежда и как се държи.

Красноречив пример е премиера :)

Затова ви посочих успели харизматични личности както жени така и мъже. И ви повтарям,че в нито една от техните натални карти Хирон не е в седми дом. Архетипът на Хирон има друга тоналност :)

Дали в една натална карта могат да се намерят съчетания, които със сигурност да покажат,че човек ще притежава привлекателност и същевременно с достатъчно силен характер, за да се възползва от нея по един или друг начин?

Да, такива могат да бъдат, както вече посочих, позицията на Венера в първи дом, близо до асцендента и наличието на съвпади с другите планети. Наличието на Тау квадрати,особено в кардиналния кръст, дават сила на характера. Също така добре поставен Марс,който е сигнификатор на волята и амбицията за успех, добре поставена Луна като сигнификатор на популярността, добре поставени Сатурн и Юпитер като сигнификатори на социалния успех, активирани кардинални домове, кардинален кръст на осите на хороскопа, високо издигнати Слънце, Юпитер, Луна, Нептун и др. и др.

Нямам намерение да коментирам мои клиенти при положение, че имаме на разположение наталните карти на известни на всички личности от световен мащаб.

Ето тук има качени наталните карти на известни харизматични, според общото мнение, личности.София Лорен ,Мадонна ,Мел Гибсън ,Опра Уинфри ,Бен Афлек ,Хулио Иглесиас

Новобранец

svetlana1

мения14

16:56 10.10.2009

Багодаря за отговора на част от моите въпроси и за чудесните примери.Не съм си и помисляла да искам от вас да коментирате поименно своите клиенти, по скоро ме интересуваха зависимости и закономерности, установени от вас с времето и натрупания опит.Бихте ли казали нещо повече за Хирон и тоналноста на неговия архетип,какво по точно означава това.Или да посочите текст в сайта, в който става въпрос за това. Благодаря ви.Да вметна, че определено улавям разликата между красотата и харизмата.Не може да се отрече обаче ,че физическата красота засилва обаятелноста и е много силен аргумент, когато една личност, независимо от пола трябва да се доказва по някакъв начин,особено в наше време. Не познавам човек ,който да не приема красотата за ценност и да не се стреми към нея.Освен лицемерното отвращение на лисиците, на които гроздето им е кисело, понеже оградата е висока.Вие как мислите.В първите секунди вашата привлекателна външност определено буди доверие, макар и на чисто първосигнално ниво.Това е ваш голям плюс. Аз лично никога не бих отишла при някоя от онези дебели, разпърпани лелки, които се ракламират своите дарби от всевъзможни издания и предавания. Физическата красота сама по себе си дава доста голям кредит на доверие.Извинете за лиричното отклонение, надявам се да науча повече за Хирон с ваша помощ.Бъдете здрава, Муси.

Новобранец

kalinka

мения68

12:32 13.10.2009

Тази тема ми стана интересна и се зарових в моята база дани като и аз не намерих Хирон в седми дом при известни и красиви хора. Но пък по принцип  темата за Хирон винаги ми е била интересна защото няма много писано за него и  затова ще я пусна като отделна.

Админ

Муси Дачева

мения291

19:48 13.10.2009

Публикацията е редактирана 17:10 – 13.10.2009 от Муси Дачева


svetlana1,

темата се оказва по-интересна и обширна и аз не съм се наела със задачата да дам всички отговори :)

Поставихте си въпроса така: как „различните хора понасят успеха и има ли астрологията метод ,по който да предположи последствията върху личния живот на обществената известност“ като по този начин насочихте вниманието върху известни личности. Но не това бе причината да ви посоча тези примери, а защото наталните карти на познати на всички личности са по-силни аргументи, и проверяеми…

Мисля, че правилно поставихте въпроса така формулиран, защото харизмата е начина,по който околните ни възприемат, а не начина, по който ние възприемаме самите себе си. А дали тежи да бъдеш привлекателен и как човек би понесъл вниманието на околните по скоро показва първи дом на  хороскопа. Силният първи дом дава добра себеоценка, която не се повлиява много от мнението на околните.

А за архетипа на Хирон и темите,в които той е силен,ще напиша някой ред в другата тема за него,тази на калинка.

Новобранец

svetlana1

мения14

20:32 13.10.2009

Драга Муси,
Благодаря ви ,че откликнахте и се влючихте с коментари, мисля че е нормално всеки , който се вълнува от смисъла и причината за случването на нещата от живота да иска да научи колкото може повече от човек като вас,затова и все имаме нови и нови въпроси.Това , което казвате за първи дом отговаря на много от въпросите ми. А що се отнася до известността,тя е относително понятие.Ако се замислим за мястото на което живеем, или професията в която се изявяваме,това са полета, в които човек може да получи достатъчна известност, макар тя да не е отразена от националните медии например.Това имах предвид под обществена известност.Наистина темата е доста обширна,и разговора се получи много интересен.Излиза, че отношението към харизмата на самата харизматична личност се пречупва през заложеното в наталната карта, както и всичко останало в живота.Въпрос на характер, както се казва.ОСТАВА ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС, а той е харизмата какво е по принцип-награда за добре свършена работа в предишни животи или наказание за несвършена работа.Да увличаш околните е голяма отговорност и те задължава да даваш добър пример,така ,искаш не искаш, се учиш сам на някои добродетели.Това наказание след редовните часове ли е, или възможност да направиш света по- добър.Аз мисля, че е второто, но с цената на личното щастие.



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии