Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Отсяване на зърното от плявата

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

12:36 11.12.2011

Темата 2012

 

Темата 2012 по мои наблюдения преминава в масова истерия. Промяната за която толкова много се говори, дискутира и пише, и която впрочем вече е в пълен ход, в същността си произлиза от  характера и силата на енергийните потоци, идващи от Централното слънце на нашата галактика. Но това в общи линии се случва на всеки 25 000 години – в рамките на една прецесионна година /срока за една обиколка на Слънчевата система около централното слънце/. Този път обаче енергията, изливаща се над Земята, е много по-интензивна и всички го усещат, макар че не всички го съзнават.

Известно е, че на определени времеви интервали от централното Слънце се излъчва мощен енерго-информационен поток – то е един вид компактна мисловна пратка, изпратена до всички слънца. Нашето Слънце /в частност/ трансформира тази енергия/информация на по-ниска честота и я излъчва към планетите от системата ни. За характера и интензитета на тези енерго-информационни импулси можем да съдим косвено по мощността и честотата на слънчевите изригвания, последвани от магнитни бури на Земята. Искам да поясня, че аз гледам на всяка звезда и планета като на разумно същество, принадлежащо към друга еволюционна вълна. И ако направим аналогия – на същия принцип всяко човешко същество възприема и трансформира тази енергия – слънчева и земна, на по ниска честота, за да може тя да се ползва от другите живи същества тук – животните, растенията, минералите.

Имам усещането, че под влиянието на тази енергия, както и поради огромните потоци информация по тази и други езотерични теми, в съзнанието на мнозинството изплува онзи древен подсъзнателен импулс да се кланяме на „боговете“. Само се огледайте що кланяне пада – както и голямото „предлагане на богове на пазара“ – то не са гурута, то не са канализатори на послания, то не са теории за конспирации и за нашествия на извънземни….Търсила съм отговор на въпроса – защо около такива „идоли“ се струпват маса хора, много от които са образовани и интелигентни. Дали идва от дълбоко вкорененото в колективното съзнание чувство за вина и малоценност – плод на хилядолетни манипулации над човешкия род? Поради което без да съзнаваме, поставяме на пиедестал човек, който в същността си с нищо не ни превъзхожда. Дали е плод на мързела ни да извървим пътя, да се потрудим за самите себе си? И поради този мързел ни е по-лесно някой да ни приготви  духовната храна…а пък ако може и да я сдъвче и смели вместо нас е направо…супер. Дали заради онази част от нас, която все се състезава с другите с тайното или явно желание да ги надмине, да ги превъзхожда. А в много от курсовете и семинарите напоследък се предлага набързо и по късата процедура курсистите да развият парапсихични способности и умения. Каква по-добра инвестиция от тази – срещу скромна сума в рамките на 3-4 дни Иван да се научи как да манипулира Драган например. Или да стане контактьор – ооо, тогава ще има кого да пита за какво ли не, без да се налага да звъни на импулсни телефони на гадатели и ясновидци. А това, че има съвсем реална опасност да се „свърже“ с низша астрална същност, от която, за да се отърве впоследствие, пак ще опре до импулсните телефони…..

Знам, че ви е направило впечатление изобилието от публикувани „ченелинги“, послания, откровения. Общото в тези текстове е определения обем информация, касаеща случващото се в момента и „пророчества“ за това, което „предстои да се случи“. И според мен тук е и отговорът за все по-растящия интерес към този вид „информация“, за която всеки „канал“ е готов да се закълне, че идва от първа ръка. Моят отговор е, че преобладаващата част от читателите им са хора, не умеещи да живеят в настоящето, изпитващи страх, неувереност, тревожност. И поради тези и още много други причини им е нужна някаква форма на успокоение по отношение на бъдещето. Нека обаче отчетем факта, че бъдещето е променлива, постоянно изменяща се величина, което се формира от действията на всеки от нас именно в настоящия момент.

За мен потребността да четем тези понякога доста обширни по обем послания  е потребност на Ума да трупа информация. Но нека се вземе предвид факта, че всяка информация/знание в същността си е енергия. И претоварвайки се с нея, ние се претоварваме енергийно до степен енергийната ни система да не издържи и да ни гръмнат бушоните. Всяка приета информация не би ни ползвала въобще, ако не сме я осмислили, осъзнали и след това приложили на практика в ежедневието си. В противен случай тази фалшива ерудираност – от какъвто и да било характер, не само на духовни и езотерични теми, не ни ползва, даже напротив – вреди ни.  Както беше казал Николай Хайтов навремето: „Едно е да знаеш, второ е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш“

Както моя приятелка отбеляза – тече тиха война – за душите ни, за енергията ни. И според мен от избора ни зависи бъдещето, които ние ще изградим за себе си. Замислям се дали тази „война“ не е до голяма степен инсценирана, защото е надежден начин всеки да се определи и да го демонстрира с думите, мислите и делата си на чий Господ се кланя. За мен това е може би финалното отсяване на зърното от плявата и каквото сега си сторим, никой друг не би могъл да стори на и/или заради нас.

Едно не мога да отрека обаче – в интересно време живеем – не се е случвало преди. И аз лично съм благодарна, че с един от аспектите си съм Тук и Сега.

 

Ценка Стойчева

Източник: http://www.ezoterika.bg/?p=911 

http://www.spiralata.net/kratk…..38;pg=1376 
Няма етикети.
 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Водолей
  2. gravatar Таня за Хороскоп 2019 за Водолей
  3. gravatar svetski за Хороскоп 2019 за Водолей
  4. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Везни
  5. gravatar Милена за Хороскоп 2019 за Везни