Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Отсяване на зърното от плявата

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

12:36 11.12.2011

Темата 2012

 

Темата 2012 по мои наблюдения преминава в масова истерия. Промяната за която толкова много се говори, дискутира и пише, и която впрочем вече е в пълен ход, в същността си произлиза от  характера и силата на енергийните потоци, идващи от Централното слънце на нашата галактика. Но това в общи линии се случва на всеки 25 000 години – в рамките на една прецесионна година /срока за една обиколка на Слънчевата система около централното слънце/. Този път обаче енергията, изливаща се над Земята, е много по-интензивна и всички го усещат, макар че не всички го съзнават.

Известно е, че на определени времеви интервали от централното Слънце се излъчва мощен енерго-информационен поток – то е един вид компактна мисловна пратка, изпратена до всички слънца. Нашето Слънце /в частност/ трансформира тази енергия/информация на по-ниска честота и я излъчва към планетите от системата ни. За характера и интензитета на тези енерго-информационни импулси можем да съдим косвено по мощността и честотата на слънчевите изригвания, последвани от магнитни бури на Земята. Искам да поясня, че аз гледам на всяка звезда и планета като на разумно същество, принадлежащо към друга еволюционна вълна. И ако направим аналогия – на същия принцип всяко човешко същество възприема и трансформира тази енергия – слънчева и земна, на по ниска честота, за да може тя да се ползва от другите живи същества тук – животните, растенията, минералите.

Имам усещането, че под влиянието на тази енергия, както и поради огромните потоци информация по тази и други езотерични теми, в съзнанието на мнозинството изплува онзи древен подсъзнателен импулс да се кланяме на „боговете“. Само се огледайте що кланяне пада – както и голямото „предлагане на богове на пазара“ – то не са гурута, то не са канализатори на послания, то не са теории за конспирации и за нашествия на извънземни….Търсила съм отговор на въпроса – защо около такива „идоли“ се струпват маса хора, много от които са образовани и интелигентни. Дали идва от дълбоко вкорененото в колективното съзнание чувство за вина и малоценност – плод на хилядолетни манипулации над човешкия род? Поради което без да съзнаваме, поставяме на пиедестал човек, който в същността си с нищо не ни превъзхожда. Дали е плод на мързела ни да извървим пътя, да се потрудим за самите себе си? И поради този мързел ни е по-лесно някой да ни приготви  духовната храна…а пък ако може и да я сдъвче и смели вместо нас е направо…супер. Дали заради онази част от нас, която все се състезава с другите с тайното или явно желание да ги надмине, да ги превъзхожда. А в много от курсовете и семинарите напоследък се предлага набързо и по късата процедура курсистите да развият парапсихични способности и умения. Каква по-добра инвестиция от тази – срещу скромна сума в рамките на 3-4 дни Иван да се научи как да манипулира Драган например. Или да стане контактьор – ооо, тогава ще има кого да пита за какво ли не, без да се налага да звъни на импулсни телефони на гадатели и ясновидци. А това, че има съвсем реална опасност да се „свърже“ с низша астрална същност, от която, за да се отърве впоследствие, пак ще опре до импулсните телефони…..

Знам, че ви е направило впечатление изобилието от публикувани „ченелинги“, послания, откровения. Общото в тези текстове е определения обем информация, касаеща случващото се в момента и „пророчества“ за това, което „предстои да се случи“. И според мен тук е и отговорът за все по-растящия интерес към този вид „информация“, за която всеки „канал“ е готов да се закълне, че идва от първа ръка. Моят отговор е, че преобладаващата част от читателите им са хора, не умеещи да живеят в настоящето, изпитващи страх, неувереност, тревожност. И поради тези и още много други причини им е нужна някаква форма на успокоение по отношение на бъдещето. Нека обаче отчетем факта, че бъдещето е променлива, постоянно изменяща се величина, което се формира от действията на всеки от нас именно в настоящия момент.

За мен потребността да четем тези понякога доста обширни по обем послания  е потребност на Ума да трупа информация. Но нека се вземе предвид факта, че всяка информация/знание в същността си е енергия. И претоварвайки се с нея, ние се претоварваме енергийно до степен енергийната ни система да не издържи и да ни гръмнат бушоните. Всяка приета информация не би ни ползвала въобще, ако не сме я осмислили, осъзнали и след това приложили на практика в ежедневието си. В противен случай тази фалшива ерудираност – от какъвто и да било характер, не само на духовни и езотерични теми, не ни ползва, даже напротив – вреди ни.  Както беше казал Николай Хайтов навремето: „Едно е да знаеш, второ е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш“

Както моя приятелка отбеляза – тече тиха война – за душите ни, за енергията ни. И според мен от избора ни зависи бъдещето, които ние ще изградим за себе си. Замислям се дали тази „война“ не е до голяма степен инсценирана, защото е надежден начин всеки да се определи и да го демонстрира с думите, мислите и делата си на чий Господ се кланя. За мен това е може би финалното отсяване на зърното от плявата и каквото сега си сторим, никой друг не би могъл да стори на и/или заради нас.

Едно не мога да отрека обаче – в интересно време живеем – не се е случвало преди. И аз лично съм благодарна, че с един от аспектите си съм Тук и Сега.

 

Ценка Стойчева

Източник: http://www.ezoterika.bg/?p=911 

http://www.spiralata.net/kratk…..38;pg=1376



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии