Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Луната и здравето

Изпрати
Новобранец

kalinka

мения68

12:49 01.10.2013

стта. Нейният цикъл от 29,5 дни съвпада с менструалния при жената. Често поверията я свързват с плодовитостта и ражданията. Много акушерки твърдят, че при пълнолуние често се случва изтичане на околоплодните води, с което започва раждането на бебето. Направените от немски учени изследвания обаче показват, че няма никаква подобна зависимост от лунния цикъл. Те базират извода си на 6-годишни статистики, обхващащи 6725 раждания.

Привържениците на лунното влияние не се предават. Те смятат, че след като луната е способна да „премести" океанските води и да предизвика приливи и отливи, още по-лесно може да го направи с няколкото литра околоплодни води. Скептиците пък не допускат небесното тяло да притежава такава сила, че да доведе до раждане.

Дали пък не става дума за влиянието на мислите ни върху нашето тяло? Една жена, която очаква всеки момент бебето й да се появи на бял свят и вярва във влиянието на луната, може несъзнателно да „нареди" на мозъка си производството на хормоните, необходими за започване на раждането.
Що се отнася до по-лесното зачеване след пълнолуние, то би могло да се обясни с връзката между менструалния цикъл и светлината: възможно е най-тъмният период, който настъпва след пълната луна, да благоприятства овулацията.

Неспокоен сън
Нормално, нали е пълнолуние… Това често обяснение за временното нарушаване на добрия сън не учудва никого. Смята се, че притегателната сила на луната превъзбужда електроните, съдържащи се в нашите клетки, и това води до изнервяне и лош сън. Тази идея възниква през 1992-ра година, когато физиците установяват, че енергийните колебания на електроните са в унисон с приливите и отливите, тоест с лунния цикъл. Но може ли това влияние да се пренесе върху целия човешки организъм? Едва ли. Луната наистина влияе на поведението на електроните, но не и на тяхната същностна енергия. Швейцарски изследователи наблюдавали 30 доброволци и установили, че те чувстват силна сутрешна умора след нощ с пълнолуние. Обяснението било потърсено в производството на мелатонин, хормон на съня. Силната светлина при пълнолуние намалява количеството мелатонин, произведен от мозъка, което довежда до нарушаване на качеството на съня. Но това си остава предположение. За всеки случай сложете плътни пердета в спалнята си – те ще възпрепятстват луната да смути сънищата ви.

Лошо настроение
Многобройни изследвания доказват, че стресът не е по-силен при пълнолуние. Английски учени проучили работата в една лондонска болница и броя на консултациите, свързани със стреса и безпокойството. Никаква директна връзка между лунния цикъл и тези психични състояния не била открита. Друго твърдят обаче личните лекари. Според тях в период на пълнолуние жените имат повече оплаквания от тъга и лошо настроение. Обяснението може би се крие във връзката между менструалния цикъл и лунната активност.

По-здрава коса?
Много фризьорски салони по света са отворени в пълнолунните нощи и предлагат на заинтересованите клиенти подстригване с цел заздравяване на косата. Изхожда се от логиката, че луната влияе на течностите в организма, включително на кръвта. Смята се, че при пълнолуние кръвоносните съдове на главата се активират и доставят по-големи количества аминокиселини и витамини на косата. Но при разстояние от 380 400 км едва ли гравитацията на луната може да повлияе на нашите косми. Би било добре да се проведе експеримент, при който косата се подстригва няколко пъти в различни лунни фази, без самият човек да знае кога точно е пълнолунието, така че да не може подсъзнателно да повлияе на ефекта от фризьорската услуга. Най-вероятно резултатът би показал, че небесното светило изобщо не влияе на здравината на косата.

Новобранец

kalinka

мения68

12:49 01.10.2013

Лунни дни

Лунен ден е периодът, за който Луната прави една пълна обиколка около Слънцето, и това е и периодът, в който Луната прави една пълна обиколка около Земята, т.е. времето, което преминава от изгрев до изгрев на Луната. Лунните денонощия са различни по продължителността си – от няколко минути до над 24 часа.
Всеки лунен ден започва с изгрева на луната. Изключение правят първите лунни денонощия, които започват в часа на новолунието, а този час не съвпада с часа на изгрева, и завършват след новолунието, в момента най-близък до изгрева на Луната. Затова първите лунни денонощия могат да бъдат много кратки.
Всеки месец, лунните дни са различни по брой – 29 или 30. Тридесетото лунно денонощие също може да бъде кратко, тъй като то не завършва с най-близкия изгрев на Луната, а в момента на новолунието, което може да се случи във времето между два лунни изгрева. Продължителността на всички останали лунни денонощия е приблизително еднаква.

 
1-ви ден – Ден за творческо мислене, за самоанализ, за поставяне на собствени цели и планове, които ще зададат посоката на следващия лунен цикъл. Всяка идея или мисъл през този ден има потенциала да стане реалност.

2-ри ден – Ден, за проява на щедрост към другите и себе си. Избягвайте злобата, проверете до колко можете да разчитате на приятелите си. Благоприятен период за началото на нов учебен процес, както и за началото на диета и режим за спортуване.

3-ти ден – Първият ден, когато започваме да реализираме плановете си от новолунието; изобилие от енергия и устременост. Ден за отстояване на интересите ни. Ден за работа с биополе. 

4-ти ден – Ден за вглъбяване и размисъл. Ден, в който може да се наложи да направим избор. Препоръчително е добре да обмислим решението си, и да го вземем в спокойна среда. Да не се работи с колектив.

5-ти ден – Ден на нарастваща енергия, благоприятен за постигането на целите ни, както и за лесното и цялостно усвояване на всичко, което поемаме. Концентрирайте се и бъдете делови.
 
6-ти ден – Ден за гадаене. Свържете се с вашите оракули. Ден на състраданието и любовта. Щастлив ден, в който нещата се случват безпрепятствено, може би защото интуицията ни е по-изострена от друг път.

7-ми ден – Ден на вербалната магия. Провокативен ден, в който произнесената дума има особена сила и всичко, което кажем или пожелаем, може да стане реалност, за добро или зло… Ден за четене на мантри.

8-ми ден – Ден за прошка и трансформация. Ден на вътрешния огън, който прочиства и ни показва простите, но важни неща от живота.

9-ти ден – Ден на илюзии и измами. Напрегнат ден, в който има опасност да бъдем излъгани. Това от части се дължи и на склонността ни днес да виждаме нещата в „розово".

10-ти ден – Ден за медитация над кармичните закономерности. Ден за почивка и релаксация, за връзка със семейството, с корените, и с Извора.

11-ти ден – Най-силният – от енергийна гледна точка – лунен ден в целия Лунен цикъл. Препоръчително е внимателно да обмислим за какво ще използваме силите си. Избягвайте пренатоварването и агресивни и силови действия.

12-ти ден – Ден за ритуали с мълчана вода. Одухотворен ден, в който сме по-добри и отдадени на всеобщото благо. Това, което сега дадем от себе си, ще ни се върне многократно. Ден, в който молитвите се чуват.

13-ти ден – Ден на раздвижване, в който новото идва, за да заеме мястото на старото. Ден за обновяване, възстановяване, за събиране и обменяне на информация, за срещи и контакти. Сега е времето да обърнем внимание на нещата, които продължават да се завръщат от миналото ни. Добре е да се пече хляб.

14-ти ден – Ден за началото на важни дела. Всичко, което стартираме днес, ще има успех. Ден за гадене и ясновидство.

15-ти ден – Ден на земните изкушения. Препоръчително е да упражним самообладание и контрол върху мислите и действията си, да бъдем предпазливи и благоразумни. Ден за въздържание. Сънищата на този ден се сбъдват.

16-ти ден – Ден на хармонията, баланса, спокойствието и мира. Ден за умереност и пости. Подходящо е за физически упражнения, които релаксират от стреса.

17-ти ден – Ден на вътрешната свобода, радостта от това, което сме и празнуването на живота. Ден за танцуване, пеене, веселие, любов и връзки.

18-ти ден – Ден, в който външната среда отразява нашия вътрешен аз – емоциите, мислите, настроенията ни – и ни дава яснота за взаимодействията ни с околните, както и за това как изглеждаме в техните очи. Ден без суетност и егоизъм.

19-ти ден – Благоприятен ден за прочистване на тялото и духа. Денят е свързан и с потенциала и творчеството, които притежаваме. Ден за анализ и покаяние. Добре е да се пали огън или свещи.

20-ти ден – Ден за прозрение и духовна трансформация, за медитиране върху личните ни цели и смисъл на съществуване. Добре е да останем фокусирани върху най-важната си задача, да вземем важно решение и да действаме.

21-ви ден – Динамичен, творчески ден, подходящ за поставянето на ново начало, поемане на риск и постигане на триумф; изострена интуиция, духовни прозрения и подобряване на взаимоотношенията. Ден за групова дейност и сътрудничество. За започване на нова работа или за начало на пътешествие.

22-ри ден – Ден на познанието и мъдростта. Подходящ за обмяна на информация, четене, изследване на стари свещени книги. Проблемите сега могат да се разрешат с помощта на интелекта. Ден за медитация, астрологична работа, преподаване на знание.

23-ти ден – Напрегнат ден, в който е възможно да бъдем поставени пред изпитание. Важно е да запазим самообладание и да се въздържаме от крайности. Ден за пост и въздържание. Подходящо е домът да се окади и пречисти.

24-ти ден – Ден на Мъжкото начало, подходящ за поставянето на основите на нов проект. Също и за строеж на нова къща.

25-ти ден – Ден за оттегляне, пасивност, почивка и фокус върху вътрешното ни аз. Сега можем да приключим нещо, започнато отпреди. Препоръчително е да забавим темпото и да се вслушаме във вътрешния си глас. Ден за лечебно гладуване.

26-ти ден – Опасен, критичен ден, в който е най-добре да се оттеглим от светската суета, да пестим думите си и да се погрижим за най-належащите си рутинни задачи. Да не се бърза в нищо.

27-ми ден – Ден за молитва, медитация, изследване на въпроси и търсене на отговори. Може да получим неочаквани прозрения.

28-ми ден – Ден за съзерцание, ясновидство и гадаене, а също и за работа с чакрите. Ден, в който имаме по-ясен поглед върху целите на живота си. Прозренията могат да пристигнат в съня ни, или в медитативно състояние. Подходящ ден за омиротворяване и прочистване. Може да се направи плодова диета.

29-ти ден – Ден на спад и загуба на енергия. Не се препоръчва да се захващаме с важни неща или с такива, които изискват усилия. Да не се планира нищо. Подходящ ден за приключване и сбогуване с неща и хора. Запалете свещи, окадете.

30-ти ден – Ден за завършване и равносметка на месеца. Цикълът се затваря. Периодът е подходящ за почистване на дома, тялото и душата, да се отдадем на позитивни мисли и емоции, да помедитираме върху любовта и хубавите неща от живота. Внесете талисман в дома си.

Новобранец

kalinka

мения68

12:50 01.10.2013

Ритуал при пълнолуние


Нека ви обясня нещо за ритуалите. За тези, които не вярват  „на такива неща” ще обясня действието им от гледна точка на психологията, а не на езотериката.
Вече неведнъж съм обръщала внимание на силата на думите, мислите, емоциите. Това, което мислим, чувстваме, изричаме – това в живота си привличаме.
Подсъзнанието обича ритуалите. Даже смело мога да твърдя, че именно чрез ритуала, с неговата тържественост, дори театралност, подсилен със силата на ритуалното действие и на словото, се въздейства много по-силно на подсъзнанието.

Естествено, че колкото повече вярвате в силата на това, което правите, толкова по-успешен ще е ритуалът. Простото, механично изпълнение няма да ви донесе нищо. Или, както се казва в Евангелието от Матея: „Да бъде според вярата ви.”

Ето и самия Ритуал при Пълнолуние:

В нощта при Пълнолуние излезте на балкона и се обърнете с лице към Луната. Ако е облачно и тя не се вижда – с лице на юг.

  • Гледайки към Луната (или където трябва да се намира), представете си как нейната светлина прониква в главата ви. Почувствайте как и тя започва да свети с лунна светлина.
  • А сега „върнете” обратно светлината на Луната – представете си, че вашата глава е една миниатюрна Луна и започнете и вие, от своя страна, да светите към голямата Луна.
  • След това си представете как лунната светлина изпълва сърдечната ви област. Подръжте тази енергия в сърцето си.
  • Изпратете обратно светлината към Луната.
  • Този цикъл (главата-Луна и сърцето-Луна) повторете общо три пъти.
  • Вземете „сребърна” монета (10, 20, 50 ст. или 1 лев) и произнесете следното наричане:

„Сребърна монето и сребърна Луна,

Донесете ми богатство, донесете го сега.

Щастлива монето и щастлива Луна,

Донесете ми сполука, донесете я сега.

Това искам и действително е така! Амин!”

  • Повторете наричането също три пъти.
  • Накрая целунете монетата и благодарете на Луната за подкрепата: „Благодаря ти, Луна, за изобилието, което ми даваш!“
  • Приберете „щастливата” монета в портмонето си на специално място – нека служи като магнит за изобилието. Естествено, че не бива да я харчите.

Желая ви успех! А като започне да се излива изобилието върху вас, не забравяйте да ми благодарите и на мен (не само на монетата, Луната и Вселената).



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии