Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Новата твоя година

Изпрати
Новобранец

kalinka

мения68

13:03 01.10.2013

Всяка година ние го отбелязваме с празничен ритуал. Казват, че както посрещнеш рождения си ден (както и Нова година), такава ще бъде и годината за теб. Ще кажа нещо повече: както живееш първите 12 дни, започвайки с рождения си ден, такъв ще бъде и съответният месец на годината и така ще се формира определен пласт от живота ти. Защо е така? Защото всеки ден след раждането символизира месец от годината, вашата лична година. Ако имате 12 щастливи, честни, добри дни, цялата година ще бъде за вас щастлива. Но и това не е всичко.

1 Според традициите в астрологията всеки от 12-те месеци на годината е свързан със съответния знак на Зодиака. Тъй като Зодиакът започва винаги с Овен, рожденият ден винаги се свързва с Овена – вие сте в центъра на вниманието, всички се стараят да ви угодят и направят за вас нещо приятно, а вие се държите според характера си. Тази годишна "самопрезентация" не е една и съща за различните възрасти и при различни житейски обстоятелства. Ние се вслушваме в себе си, в своето състояние и своите желания и празнуваме рождения си ден ту нашироко и бурно, ту скромно и тихо. Такива ще ни виждат и околните през цялата година и особено през първия месец след рождения ни ден.

А това как ще изживеем следващите 11 дни, какво ще правим, мислим и чувстваме, ще определи фона на съответните месеци от годината и съответните области от живота ни. Кои са тези области ще говорим малко по-късно. А засега да си помислим защо пък да не се възползваме от тази битова "магия", за да подобрим малко своя живот, без ни най-малко да навредим някому, но подобрявайки значително отношенията си с околните? Как да го направим? Ако рожденият ви ден е на 22 май, този ден залага "вектора" на вашето самочувствие, здраве и ценност като личност за околните. Сега наричат това "самопрезентация". Как ще отпразнувате рождения си ден ще формира идеята на близкото ви обкръжение през годината и това как ще ви възприемат съвсем странични и непознати хора. Нима не е важно да се покажем от най-добрата си страна в този ден? И през първия месец след рождения си ден да подтвърдим тази нагласа. Съответствието не е сложно. Не е необходимо да правим нищо особено, само трябва малко по-внимателно да следим собственото си поведение, събитията и настроението. Трудно ли е през тези 12 дни да живеем без да се сърдим, без скандали и обиди, без да грешим. Кому как. Опитайте, проверете.

2 И така, вторият ден след рождения ден дава импулс на втория месец от вашата лична година и на това какво ще бъде имотното ви състояние през цялата година. Изживейте го по съответния начин – купете си ценна вещ или изкарайте някой лев. Разбира се, че не всичко е толкова просто и еднозначно, но магическа връзка все пак има. Тъй като вторият ден е свързан с втория месец, то стъпката, направена в този ден, следва да подкрепите през втория месец, когато със сигурност ще откриете необходимия ви източник на доход, който да удовлетворява вашите потребности или правилно ще разпределите своите доходи.

3 По същия сценарий на третия ден следва да контролираме своите контакти с най-близкото ни обкръжение, да ги направим интересни, необходими и комфортни. Ако се запознаете с нови хора в този ден, не по-късно от третия месец ще откриете, че този човек е влязъл в близкия ви кръг от хора, с които общувате всекидневно или често. Забележете, че това не се отнася към чувствените привързаности.

4 Четвъртият ден и четвъртият месец влияят върху семейството, отношенията с предците ни, върху началото и края на нещата. През четвъртия месец след рождения ден започват и завършват важни ангажименти, траещи година или повече. Особено ако това е свързано със семейството. Например може да създадете семейство, да направите нещо за възрастните си родители, да се преместите. Онова, което сте планирали, може да се осъществи след 4 месеца. В най-лошия случай – в края на годината.

5 Петият ден и петият месец подчертават темата за децата, развлеченията, увлеченията и съблазните. Починете си на воля, прекарайте времето си с онези, които обичате, доставете радост на себе си и на близките си, намерете време за хобито си.

6 Шестият ден и шестият месец задават тон за благополучие или неблагополучие в работата, във всекидневните ангажименти, здравето. Половин година след рождения си ден може да се разболеете от преумора или да се "оттеглите" в болнични от трудностите на живота. На шестия ден си струва да се погрижите за своето здравословно състояние, да се прегледате при доктор или да се консултирате в спортната зала, да спазвате диета или да се ограничите във вредните си навици, ако искате през цялата година да водите здравословен начин на живот.

Не всички са готови да контролират себе си и обстоятелствата и да се въздържат 12 дни подред. Но онези, които искат да променят себе си и живота си към по-добро, едва ли това занимание ще им се стори прекалено трудно.

7 Седмият ден и месец показват положението на нещата в брака, партньорството и това как ни възприемат отстрани. Стават явни и откритите врагове, конкуренти, ако има такива, намират се или се губят делови партньори. На седмия месец се изострят скритите конфликти или се появяват широки възможности именно в тази област. Постарайте се на седмия ден от рождения ви ден да поставите основата на "добросъседски" отношения с конкурентите и взаимноизгодни – с партньорите.

8 Осмият ден и месец засилват психологическата криза от натрупаните за половин година проблеми. Ние създаваме и разкриваме малки и по-големи тайни. В същото време ни стават ясни онези, които ни манипулират. Проблеми със здравето възникват по психологически причини. В същото време може да се случи криза и в онази сфера, която се е изчерпала и скоро трябва да се промени. Във връзка с това ни е особено трудно, некомфортно. Затова се постарайте да прекарате осмия ден в душевно спокойствие и готовност да приемете бъдещите тежести, тъй като промените са за добро. Символично този ден е ден за пречистване, няма лошо да се вземе вана, да се изхвърлят вехтории и стари неща от дома.

9 Деветият ден и месец засилват или спират социалния и професионален напредък. Тук влизат образованието, повишаването на културното ниво одобряването или порицанието на нашата дейност от обществото (награди и провали). На девети яден е полезно да се планира бъдещето и да се възлагат надежди.

10 Десетият ден и месец моделират и констатират положението на нещата като длъжностен статус, изясняват се отоншенията с висшестоящите. Събитията ни намекват къде е таванът на нашите социални възможности, включват желанието ни за брак, раждане на дете или смяна на фамилия при женитба. Едва ли трябва да се подсказва каквое нужно да се прави в този ден.

11 Единадесетият ден и месец акцентират върху нашите отношения с приятелите ни, с колектива, където ни разбират и ценят (или недооценяват). Изпълняват се или не се изпълняват желанията "на годината". Прекарайте този ден с най-добрия си приятел или с онези, които ви обичат, намислете си заветно желание и към края на личната ви година то задължително ще се изпълни.

12 Завършващият, дванадесети месец от личната ви година винаги носи умора, спад на силите, особено силно усещат това хората, които вече не са млади. В същото това време ние "връщаме дълговете си", живеем според обстоятелствата, независещи от нас, които нямаме сили да управляваме, трябва само да търпим и да се нагаждаме. Вредят ни и тайни врагове (дори това да са черти от нашия характер), можем да се почувстваме много самотни. Как да изгладим възможните неприятности? На дванадесетия ден след рождения ни ден останете насаме със себе си, направете благотворителен жест, подайте милостиня, безкористно помогнете някому.



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии