Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

За модата

Изпрати
Новобранец

kalinka

мения68

13:07 01.10.2013

Овен

Шопинг стил: Когато влезете в някой магазин вие сте истинска фурия! Имате набито око и откривате най-изгодните намаления преди всеки друг. Не се притеснявате да разпитвате или дори да се пазарите, за да ви направят по-голяма отстъпка, когато излизате с пълни ръце от магазина. Също така сте нетърпеливи и държите, когато влезете някъде, веднага да ви се обърне внимание, защото не обичате да чакате.

Мода: Почеркът на вашия гардероб е остър, силен и до известна степен мъжествен. В него преобладават джинсите и панталоните. Предпочитате ниски, изчистени и удобни (понякога дори спортни) обувки, пред тези с високи токчета и панделки. Приятелките ви се изненадват от това, че умеете да изпреварвате модата в момента и да вървите винаги един сезон напред.Трябва да носите дрехи, които ви открояват от останалите. Цветовете да са ярки, а десените – геометрични.


Аромати: И мъжете, и жените Овен сте борбени и изявени личности. Подвластни сте на своите емоции, а страстите ви варират от нежност до грубост. Имате нужда от аромати, които да допълват вашата енергия и да добавят доза пикантност към излъчването ви. Отиват ви уханията на магнолия, ирис, мускус. Чувствените миризми ви разбуждат за живот изпълнен с предизвикателства.

 

Грим: Известно е, че Марс е повелител на войните и е агресивно божество. Затова се счита, че на представителките на този знак подхожда ярко-червено червило, извити с тъмна спирала мигли и тонални средства според тена на кожата. В този случай макиажа означава демонстрация на сила, енергия, готовност да се следват целите и желанията. Той е удачен за всички случаи – както и на вечерни излизания, така и на делови срещи.
Има и още един вариант на макиажа, когато цвета на лицето е много лек, устните са оставени без червило, а сенките са в меки пастелни тонове. Този вид подчертава, че сте уверени в себе си, спокойни и търпеливи. Във всеки случай имате намерение да получите това, което сте планирали и заради това няма да се сражавате – победата сама ще дойде.

Телец

 

 

Шопинг стил: Жените родени под зодия телец често изпадат в крайности. От една страна могат да са доста пестеливи и понякога стиснати-  за дребни неща чакат най-големите намаления. А от друга страна са способни да дават огромни суми, за да задоволят капризите или влечението си към колекционерство-например на скъпи бижута или маркови обувки.

Мода: Можете да изглеждате както като обикновено, семпло и незаинтересовано от модата момиче, така и като богата, разточителна и пищна дама. В един момент никой не може да разбере всъщност бедна или богата сте.

Трябва да носите дрехи в пастелни цветове. За жените е добре да избират кройки, които следват линията на тялото.

Аромати: По принцип сте умерени и спокойни, но почувствате ли се предизвикани, избухвате като динамит. Характерно за вас е, че обичате лукса и скъпите удоволствия. Предпочитате умерените аромати- не е нужно да е натруфено, по- важното е да бъде скъпо. Подхождат ви парфюми с екстракти на сандалово, кедрово дърво, жасмин и роза.

 

Грим: Телците са подвластни на Венера. Дамите от зодията придават повече значение на красотата, скъпите луксозни неща, ефектните украшения. Ярките нюанси им се струват малко вулгарни и затова ги избягват, стараят се винаги да изглеждат естествени. Такива жени подбират меките, семпли оттенъци на: сиво, розово, бежово, бяло, сребристо. Избират повече студени, отколкото топли, тъй като втората планета на Телците е Луната.
Земните нюанси също подхождат на Телците цветовете на живота природа – зелено, кафяво, пясъчно жълто. Независимо от това, не бива да пропускат от време на време възможността да се спират на ярки и предизвикателни цветове, защото иначе рискуват да станат твърде "приземени" и да не съумеят да привлекат достатъчно романтика в живота си.

Близнаци

 

Шопинг стил: От целия зодиак вие сте най-добре информирани относно модните тенденции и стилове. Прекарвате голяма част от времето си в сърфиране из интернет или в четене не само на родни, но и на световни модни списания. Дори познавате в детайли историята на модата- интересно е за вас да научавате за живота и творчеството на любимите си дизайнери. Харесва ви да прекарвате времето си в обмисляне на нови, интереси комбинации- смесвате модерното излъчване с ретро елементи.

Мода: Без значение на каква възраст е, жената-близнак умее да се облича интересно и да прави впечатление със стила си. Вие обожавате технолигиите и най-вече мобилния си телефон. Той трябва да е модерен, изискан, по-различен, за да бъде неделима и отличителна част на вашия стил. Характерно за жената-близнак: често изграждате два напълно различни стила, всеки от който да отговаря на разбиранията, лутащи се в две противоположности.
Недостатъкът ви е, че сте твърде суетни, което понякога ви изиграва лоша шега. Добре е да носите пъстроцветни дрехи, още повече, че умеете да комбинирате добре багрите.

Аромати: Ръководите се главно от своето любопитство и двойнствена същност. Това ви кара да експериментирате и често да сменяте вкусовете и предпочитанията си. Ароматите, които ви подхождат са леки и свежи- отразяващи вашата ведра и независима същност. Тежките парфюми не са за вас, защото биха ви подтиснали. Най-добре ще се почувствате с ухание на нарцис, маточина, хибискус и жасмин. Като хора с променлив темперамент и нрав, биха ви прилягали всякакви комбинации на тези аромати.

 

Грим: Близнаците се отличават с двойнственост и нееднозначност в характера, в резултат, на което често се доверяват на чужди съвети и могат да купят това или онова, без въобще да им подхожда. Перлената козметика или пайетките не са за тях. Близнаците предпочитат матовите нюанси и контрастният грим.
Например, те могат да изберат сенки с бял цвят, като подвижната част на клепача допълнят със сиво, да сложат линия във виолетово, а спиралата да е черна или графитно сива. Червило може да не се използва въобще, а само блясък за устни, който оставя естествения им цвят. Всички те обаче са от една гама, но създават контраст един с друг.

Рак

 

Шопинг стил:  Когато излизате на пазар винаги взимате с вас приятелка, член на семейството или любимия човек. Казвате, че не обичате да се разхождате сами, но всъщност причината е, че имате нужда от съвета на близък и неговото одобрение за всяка покупка. Предпочитате да се доверите на него, а не на асистентките в магазина.
По отношение на начина на обличане вие сте аблослютни традиционалисти. Веднъж изградили своя вкус, той трудно се променя и почти не се влияе от модните тенденции. В гардероба си пазите старите, любими дрехи- за вас те крият скъпи спомени.

Мода: В повечето случаи жените-рак имат хубави гърди и интуитивно се обличат така, че да подчертаят своите прелести. Едновременно с това предпочитат да се обличат с удобни дрехи, а не със свръхмодерни, но непрактични облекла. Не ви притеснява например да извадите от гардероба си някое старо яке и да го комбинирате с чифт нови дънки. Сантиментални сте и обичате дрехите си- затова ви е трудно  да се разделите с тези, които ви носят приятни спомени и емоции.
Когато се обличате,  трябва да спазвате в известна степен тази строгост, която по принцип излъчвате. Добре е да носите стилни костюми от качествени материи в сиво-черната гама.

Аромати: Обичате романтиката и излъчвате чувственост. Вие сте грижовни натури, като понякога сте невероятно нежни, а друг път- съблазнителни и страстни. Ароматите, които ви подхождат са на лавандула, пачули, иланг-иланг, ванилия, канела. На пръв поглед тези тежки ухания изглеждат малко неподходящи за вашата спокойна природа, но истината е, че ги използвате, за да привлечете партньор, по-силен и властен от вас.

 

Грим: Раците обичат да експериментират и да опитват нещо ново. Блестящи, опалови оттенъци ги правят съблазнителни и им помагат за успехи във всяко начинание.
Такъв макиаж придава на кожата прилика с уникално природно творение – морската раковина, а очите напомнят огромни естествени перли.

Лъв

Шопинг стил: Вие сте истинска лъвица в модните среди! Имате набито око и следите най-новите тенденции дори в отдалечени краища на света. Следите за колекциите както на големи имена в модата, идващи от Париж, Лондон или Ню Йорк така и на нови, токущо проходили в бранша дизайнери. Харесват ви скъпите бутици и марковите дрехи. Не обичате да бъдете  част от тълпата и не бихте понесли да видите същата блуза, която имате на гърба на друга жена. Обожавате доброто обслужване, харесва ви да се държите като собственик и сте най-щастливи, когато предизвикате възхищение (или пък завист) в хората.

Мода: В гардероба си не можете да откриете нещо обикновено или семпло. Всяка дреха в него носи вашия почерк- искряща, жизнена, целяща не само да привлече, но и за задържи вниманието. Често робувате на скъпи марки- просто не можете да устоите на изкушението да бъдете уникални. Вашият знак се свързва с благородството и синята кръв. Може би за това голяма част от вас обичат на носят шапки- от изискани капели за официални поводи, до шикозни барети за ежедневието.

Много подходящи за вас са дрехите с аксесоари в ярки цветове, които да отвлекат вниманието от дефектите на фигурата, ако имат такива. Отиват ви също бижутата, независимо от стойността им.

Аромати: Като типичен представител на този знак, излъчвате благородство и власт. Обичате слънцето и светлината, звездите и техния блясък. Искате да направите околните подвластни на своя чар и обаяние. За тази цел, трябва да използвате аромати с тайнствено и силно привличане като амбра, карамфил, пачули и различни тропически аромати. Със това сладостно ухание можете да привлечете всеки и да покажете своята величествена същност.

 

Грим: Какво подхожда на Лъвиците? Често са привлечени от най-скъпите и модни неща, а украшенията им трябва да са от злато. Затова и в козметиката златистия цвят означава за тях желание да властват и да бъдат успешни. Може да използват златисти сенки, а ружът и червилото да ги допълват с ярко червено или пурпурно – този цвят на истинските властващи им носи успех. Бронзово червило с блясък също добре подчертава плюсовете на лъвската натура.

Дева

Шопинг стил:  Когато излизате на пазар, винаги тръгвате подготвени- имате списък с най-необходимите неща, изготвен бюджет и дори маршрут на магазините и бутиците, през които искате да минете. Наблюдателни сте и се фокусирате върху детайлите- вглеждате се внимателно и задълбочено във всеки елемент. А ако някой ви придружава, това може безкрайно да го изнерви. Но вие не бързате- може да обикаляте с часове, но ще откриете това, което търсите- било то модерна екстравагантна дреха или дребен аксесоар.

Мода: Жените с зодия Дева обичат да преправят и доукрасяват дрехите си. На една обикновена бяла тениска например, бихте направили ефектни цветни кръпки или щампи- интересно, но не натрачиво или натруфено. Не носите грим и винаги се стараете да изглеждате естествено. Малко хора предполагат колко много време и усилия отделяте, за да постигнете и поддържате този непринуден външен вид. Стараете се да изглежда здрава и жизнена- за вас стегната кожа и свежият поглед са най-добрите модни аксесоари.

Дрехите ви трябва да излъчват спокойствие, да са с хармонично подбрани цветове и най-вече да са удобни, практични и вечни.

Аромати: Същественото за вас е, че живеете в реалността- не си измисляте собствени, несъществуващи светове, а следите всичко ставащо около вас и го анализирате. Не действате импулсивно- правите планове, осмисляте всичко и тогава действате. На вашата практична природа подхождат чисти ухания на момина сълза, липов цвят, розово дърво, лимон.

 

Грим: Девата притежава вроден стил и чувство за мярка, те са внимателни и пестеливи, а по характер – обидчиви и чувствителни. Сенки и руж с атлазен блясък, меки и нежни сияния помагат на Девата да достигне целите си и да превърне мечтите си в действителност. Цветовите нюанси за Дева са синьо, нежни синьо, тюркоазено и изумрудено.

Везни

 

Шопинг стил: Обожавате модата! За вас е истинска почивка и се чувствате щастливи, когато прекарате целия си уикенд в обиколки по магазините. Любовта и флирта са вашият основен мотив, когато тръгнете на пазар. За вас нова среща означава нова рокля! Но дори когато имате дълга връзка, вашият начин да я разнообразите е като поглезите себе си с нов тоалет, а партньора си предизвикате със своя еротичен външен вид. Склонни сте да се обличате по начин, който на него му харесва, за да му доставите удоволствие. А дрехите, които той не одобрява отиват в дъното на огромния ви гардероб.

Мода: Стилът на обличане на жената, зодия везни, е типично женствен- секси поли, розови или флорални мотиви. Избягвате да носите екстремни, прекалено спортни облекла. Целта ви е чрез облеклото си да флиртувате и създавате нови приятелства, а не да притискате хората. Обожавате да носите закачливо, цветно бельо. А обувките, които харесвате са винаги на висок ток- понякога елегантни и изчистени, е друг път- на точки или с панделки. Всеки елемент на вашето облекло-дори най-дребният детайл, излъчва самоувереност и подсказва „Аз съм истинска жена!”.
При избора на облеклото е добре да заложите на по-меки цветове и фини материи. Много добре ви стоят платовете с флорален десен. Можете да си позволите и ярки цветове, стига да са умело комбинирани.

Аромати: Вашият стремеж към уравновесеност е постоянен. Но въпреки това, се накланяте ту в една посока, ту в друга. Това, което не се променя при вас е нуждата от нови запознанства и постоянната връзка със заобикалящия ви свят. Обожавате да флиртувате, затова ви подхождат закачливи аромати на зюмбюл, виолетки, вербена, момина сълза.

 

Грим: Везните също са подвластни на Венера, въпреки, че те търсят толкова разкоша, както са Телците, а по-скоро екстравагантността. Везните предпочитат да изглеждат предизвикателно, даже ако това налага използването на несъчетаеми нюанси.
Контрастът и оригиналността подпомагат успеха и развитието на дамите Везни във всички сфери на живота. Везните обичат тюркоазено и жълто, а червилото им може да е в светлата гама с перлен блясък, даже бяло (естествено, по желание).

Скорпион

 

Шопинг стил: Пазите модните си тайни както никой друг зодиакален знак. Ако откиете голяма разпродажба на маркови стоки или страхотен нов дизайнер, то не бихте споделили с никой. Контролирате гардероба си така, както контролирате всичко останало в живота си- не правите спонтанни покупки, а обмисляте- бързо, но точно, за да има смисъл и да ви харесва това, с което ще се сдобиете. Имате отлична представа за себе си- познавате тялото си и знаете какви  са неговите предимства и недостатъци. Затова често пазараувате в интернет и винаги улучвате подходящия размер и модел.

Мода: Обожавате да носите еротично бельо, което да отговаря на силно изразената ви сексуалност и чувство за самоувереност. Под скучния бизнес костюм винаги слагате най-сексапилното бельо. А новото ви гадже остава с отворена уста, когато свалите костюма- тогава разбира с каква жена си има работа!
Трябва да носите изискани дрехи от скъпи платове, на които отдалеч да личи, че са на прочут дизайнер. Ако не можете да си позволите подобно разточителство, е добре да заложите на стилните аксесоари и добре ушити облекла.

Аромати: Движещата сила на Скорпиона е магнетичността- само с поглед успявате да наложите волята си. Абсолютно неподвластни на чуждо влияние, но има нещо на което винаги робувате- на собствените си страсти. Сексуалността ви е прекалено силна- когато пожелаете някого използвате всички средства, за да го притежавате. Ароматите, които ще изберете биха ви помогнали да покажете индивидуалността и намеренията си. Пачули, мускус, мацис, сандалово дърво- загадъчни ухания, които допълват вашата страст и помагат за постигането на главната цел – съблазняването.

 

Грим: Представителите на тази зодия винаги знаят, какво искат, а с възрастта тази способност саво се усилва. Затова дамите Скорпиони в по-зряла възраст изглеждат все по-добре, като умело използват обаянието и чара си. Изкуството на макиажа те владеят до съвършенство, прилагайки го да постигането на успех и власт, а също така да постигнат и желаното в любовната и сексуалната сфера. На тези дами им подхождат ясните линии и контурите, очната линия, очертание на клепачите и подчертаването на скулите, а устните с червило в дълбоки и наситени цветове, понякога дори златисто.

Стрелец

 

Шопинг стил: Вие сте авантюристи и показвате най-добрите черти от характера си, когато сте на път. Затова и обожавате да пазарувате от непознати места. И дори да сте на другия край на света, винаги намирате неща, които като че ли са направени точно за вас. Когато нямате възможност да пътувате, сърфирате из интернет- защото нещата, които се случват по света наистина ви вдъхновяват. Впечатлявате се силно от културите на различните държави. И ако днес се водите по утъпканата пътека на модата от Париж и Италия, то утре вероятно ще сте увлечени по екзотиката на Китай или пищността на Ориента.

Мода: Бързо се отегчавате от дрехите, които имате и често сменяте стила си. Най- много се съобразявате с формите и размера на тялото си. Можете да прекарате много време докато изберете какво да облечете- сменяте една след друга дрехите си, докато се спрете на най-подходящата. А когато опаковате багажа си за път ви трябва ужасно много време. Всъщност няма смисъл да се чудите, защото в момента, в който разопаковате багажа си вече нищо няма да ви харесва. Тогава идва моментът за нова обиколка из непознатите и толкова привлекателни чуждестранни магазинчета. 
Хубаво би било да се обличате изискано и да носите дрехи от истински материи. Най-подходящи за вас са топлите цветове.

Аромати: Свободомислещи и независими, вие търсите начин да покажете себе си. Оптимисти по душа, излъчвате позитивизъм с всяко свое движение и заразявате останалите. Разкрепостеното ви мислене дава отражение и на вашите вкусове и предпочитания. Трудно ви е да се поберете в някакви рамки и в повечето случаи експериментирате- сменяте парфюмите си постоянно. Но ароматите, които ви подхождат, са диви и авантюристични- кедър, мастикс, нарда, зелена ябълка.

 

Грим: Стрелците се стремят да привличат любов и успех, като използват меки, сияещи нюанси, проблясващи от дълбините. Например, златисто–розовата гама, придаваща енергия, много подхожда на представителките на този знак. Въпреки това оранжево червило от време на време ще помогне да красотата на Стрелците да стане още по-изразителна.

Козирог

 

Шопинг стил: Когато разполагате със средства, обичате да спестявате време и проблеми като наемате личен стилист, които да дава съвети отностно визията ви. Хааресва ви да ви помагат да изберете  стил, които ви прави красиви и отговаря на характера, който носите. За вас кариерата е на първо място, а след това идва модата. Но когато харесате нещо, вие сте способни да чакате дълго време. Ако се налага да ви го доставят- проявявате завидно търпение, характерна черта на вашия зодиакален знак.

Мода: Обичате да подбирате дрехи за работните си дни- там вие се чувствате в свои води-стилна и елегантна, но и променяща се като хамелеон. Ако сте актриса, то впечатлявате с екстравагантни цветове и комбинации. Ако сте сериозна бизнес-дама, предпочитате деловото излъчване, което да подчертае персоналните ви качества. За гардероба ви през уикендите и ваканциите избирате небрежно и удобно облекло, което да ви предразположи към пълен релакс.
Имате много красиви устни и идеални черти на лицето, затова е добре да го показвате и да подчертавате красотата си. Да не слагате прекалено много грим. Да носите стилни и изчистени модели, защото ще се чувствате добре в тях и няма да изневерите на традиционното в тях.

Аромати: Вие сте праволинейни и строги- живеете по определени правила. Въпреки, че обичате парите, не прекалявате с показността, не сте екстравагантни и не прахосвате излишно. Понякога изпитвате нужда да внесете доза разнообразие и свежест във външния си вид, но трудно се поддавате на драстични промени и експерименти. Подхождат ви класически аромати на кипарис, роза, сандалово дърво, палмароза.

 

Грим: Козирозите се отличават с упорство и вътрешна сила. Всички свои жизнени цели те постигат сами, независимо от необходимата енергия и здраве. Бежово-кафявите тонове помагат на жените Козирози за съхранят търпението и устойчивостта си в трудни ситуации. Тъмно кафяво червило много подхожда на този знак.

Водолей

 

Шопинг стил: Обичате да пазарувате в нетипично време- избирате частите на деня, в които няма голямо оживление по магазините, за да избегнете тълпите. Често експериментирате, като се доверявате на абсолютно неизвестни дизайнери и марки. Ексцентрици по сърце, вие се наслаждавате, когато шокирате околните с облеклото си. Нямате нужда от чуждото одобрение, а следването на утвърдени модни стилове е табу за вас.

Мода: Рядко можете да видите друга жена, която да носи същата рокля, блуза или аксесоар като вашите. Различният подход към собствения ви външен вид ви прави уникални и безкрайно интересни. Не се интереснувате особено от чуждото мнение, затова продължавате сигурно да следате своя собствен стил. Никога не бихте си позволили да подражавате на някого- по скоро вас биха ви имитирали.
Сред най-красивите части на тялото ви са ръцете, така че е добре да ги подчертавате с подходящи аксесоари и бижута. Да носите ефектни дрехи, които правят впечатление.

Аромати: Като типични представители на този зодиакален знак, вие сте независими и самостоятелни. Не обичате да бъдете притискани и направлявани. Не изпадате в емоционални крайности, излъчвате елегантност и изтънченост. За да подсилите своето присъствие, можете да използвате плодови аромати на мандарина, праскова, грейпфрут- едновременно със силно усещане и нежно ухание.

 

Грим: Бурен и непредсказуем знак може да се нарече Водолеят. Дамите от него винаги правят много планове, провеждат много срещи и са много емоционални. Така, че за внимателен и обмислен грим при Водолея няма време. За новостите в областта на козметиката не знаят много, пък не им е и особено необходимо. Жените от този знак стават по-привлекателни и по-ярки, дори да купят едно единствено козметично средство с моден цвят или повърхност. На Водолеите може много да подхожда блестящо червило с меден оттенък. 

Риби

 

Шопинг стил: Вие сте духовни и чувствителни личности. Вашата интуиция ви води и подсказва дори какви обувки или рокля да изберете. Дори да не осъзнавате, голяма част от вашите решения се основават на силната чувствителност и сетивност, а не на здравия разум. Управлявани сте от своето въображение и имате вдъхновен поглед- пресъздавате в собствената си визия всички идеи, които ви хрумнат. Понякога се впечатлявате силно от филми, музика и от природата, която ви заобикаля.

Мода: Непрактични и екстравагантни обувки, ярки и шантави цветове..изобщо всичко, което изглежда като излязло от арт-галерия през 50-те. Трудно ви е да се обличате семпло, дори когато ходите на работа. Харесвате ефирни материи- шифон, тафта…всякакви романтични елементи, които абсолютно отговарят на нежната ви природа.
Добре е дрехите им да са фини и одухотворени. Подходящи са пастелните цветове, елегантните кройки, хубавите материи. Много добре отварят лицето на жените нежните шалове с флорални десени или морски пейзажи.

Аромати: Най-често живеете в свой собствен, измислен свят. Случва се да поставяте преграда между себе си и останалите, можете да бъдете затворени и вглъбени в това, с което се занимавате. Подхождат ви нежни аромати, които отговарят на вашата ранима душевност- лавандула, перуника, магнолия, теменужки.

 

Грим: Рибите – те са мистика и загадъчност. Те постоянно трябва да се осланят на вътрешната си енергия, за да добият сила и нови впечатления. Макиажът им трябва да бъде подбран така, че да подчертава очите.
На Рибите им подхождат студени тонове, например виолетово и опушено синьо.

Оригиналните ледено-розови сенки също им придават енергия, особено ако на горния клепач се добавят няколко ярки линии. Червило с блясък, светло-бежов нюанс, помага да покажат своята добра страна, с вродената им сантименталност и чувствителност.



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии