Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Девет знака, че сте си избрали лоша компания

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

17:34 17.09.2014

Девет предупредителни знака, че сте си избрали лоша компания

 
По-добре е да сте сами, отколкото в лоша компания.
Голяма част от това, което сте в живота, се предопределя от хората, с които сте избрали да се обградите. Понякога е въпрос на късмет кой ще влезе в живота ви, но все пак вие решавате кой да остане, кой да последвате и на кой да позволите да си тръгне.
В крайна сметка е препоръчително да се обградите с хора, които ви правят по-добър човек, и да спрете да контактувате с тези, които не ви правят такива. Ето няколко предупредителни знака, че се намирате в присъствието на вторите:
1. Намират време за вас само, когато на тях им е удобно.
Пределно ясно е, че които и да е взаимоотношения, без редовни срещи и общуване, ще бъдат съпътствани от проблеми, особено пък когато липсва отдаденост.
Не губете времето си с някой, който иска да е с вас само когато на него му е удобно. Не трябва да насилвате който и да е да ви вмества в програмата си, защото ако наистина му пука за вас, ще прави това с удоволствие.
Да сте във взаимоотношения с човек, който ви пренебрегва, е не само нечестно, но и глупаво.  Никога не молете за внимание. Бъдете наясно със собствената си значимост и си тръгнете, ако е необходимо.
2. Искат да ви задържат в миналото.
Някои хора отказват да приемат, че вече не сте този, който сте бил – направили сте грешки в миналото, поучили сте се от тях и сега сте друг. Възможно е да не могат да приемат факта, че израствате и се развивате в живота и затова се опитват да ви припомнят миналото и да ви накарат да се върнете към него. Не се занимавайте да им посочвате, че това е лоша постъпка спрямо вас. Просто продължете напред.
Връщането към непроменимото минало е губене на енергия и не ви помага в намерението ви да направите живота си по-добър. Ако някой непрестанно ви съди за миналото ви и ви занимава с него, погрижете се за бъдещето си и прекратете контактите си с този човек.
3. Чувствате се пристиснат.
В добрите взаимоотношения вратите и прозорците са широко отворени. Има достатъчно въздух и никой не се чувства притиснат. Само в такава неограничаваща среда приятелствата разцъфтяват. Можете да отидете и да си тръгнете когато поискате, но избирате да останете, защото сте точно там, където искате да бъдете.
Ако желаете да сте в живота на някого, всичките отворени врати и прозорци на света няма да ви  накарат да си тръгнете. Ако някой ги е затворил в опита си да ви накара да сте част от нещо, а вие не искате да сте, е време да намерите сили да разбиете вратата.
4. Съмняват се в мечтите и в способностите ви.
Ако позволявате на другите да определят какви да са мечите ви и да казват какви способности имате,  това означава, че им позволявате да ви спъват. Не е работа на никой друг да решава какво сте способни да постигнете. Това зависи само от вас – какво сте  избрали да направите с времето и енергията си.
Хората ще ви затрупват с какви ли не предположения за това какво е възможно  и какво не е. Не им обръщайте внимание и си представете  най-доброто, което искате за вашия живот. Животът е пътешествие с отворен край и това, което постигате, зависи от това, което очаквате да постигнете, както и от труда, който сте положили, за да го постигнете.
Така че не трябва да се притеснявате от мненията на другите. Следвайте своята истина. Хората, които ще ви се ядосат заради това, са онези, които искат да живеете в лъжа.
5. Лъгали са ви повече от един път.
Любовта е глагол, а не съществително. Тя е действие и това се отнася за всички видове взаимоотношения. Тя не е просто страст и романтика между двама човека. Ако някой ви лъже, той не уважава вас и връзката ви.
Когато в живота ви продължава да присъства човек, който ви е лъгал многократно, а вие му давате и давате нови шансове, вие не сте по-различен от него – и двамата лъжете, и двамата не се обичате.
Тези, които премълчават истината и ви говорят само неща, които очаквате да чуете, го правят за собствена изгода, а не заради вас. Не се занимавайте с такива хора.
6. Негативността им ви се отразява.
Негативните хора в живота ви не се държат неприятно специално с вас, а с  всеки, с който влязат в досег. Това, което говорят и което правят, е проекция на собствената им реалност – на вътрешните им проблеми. Дори, ако ви кажат нещо, което изглежда лично, нещо, което директно ви обижда, то няма абсолютно нищо общо с вас.
Важно е да запомните това и да не взимате присърце нещата, които негативните хора казват и правят. Въпреки че нямате контрол върху думите и действията им, имате контрол върху това дали ги казват и правят на вас. Можете да прекратите отровното им влияние като овладеете сърцето и ума си. Ако чувствате, че се докопват до вас, дайте си почивка и пространство, за да дишате спокойно.
Хубавите неща се случват, когато се дистанцирате от негативни хора. Дистанцирането от тях не означава, че ги мразите, а че обичате себе си.
7. Завиждат ви силно за всичко, което имате.
Малкото завист е приемлива, но когато някой твърде много ви завижда за това, което имате, има голяма вероятност да вземе от вас липсващото му.
Голямата завист не означава, че някой ви се възхищава, а че мрази себе си. Помогнете им да преодолеят това, ако можете, но внимавайте да не ви навредят. Понякога никаква любов или обещания, или доказателства няма да ги накарат да се заобичат. Защото те сами трябва да се погрижат за раните, които носят в себе си. В крайна сметка, щастието е справяне с обстановката в самите нас.
8. Провокират ви да осъждате или да мразите.
Истината е, че никой не превъзхожда другите. Нито една вяра, раса, размер или форма са по-малоценни от другите. Всяко осъждане е грешно. Ако пренебрегнете факта, че повечето хора не се обличат и не живеят по вашия начин, ще чуете или ще срещнете такива с изумителни качества. Хората, които ви провокират да осъждате и да мразите, са лоша компания. Избягвайте ги на всяка цена.
9. Искат да бъдете някой друг.
Прекарвайте времето си с хора, които ви виждат такива, каквито сте, а не с такива, които искат да определят за какъв да се смятате. Прекарвайте още повече време с онези, които наистина ви познават и които ви обичат и уважават въпреки всичко.
Отдръпнете се от хората, които очакват да бъдете какъвто не сте. По-добре е да загубите приятелство заради това, което сте, отколкото да го запазите като се държите нетипично за вас. По-лесно е да лекувате главоболието си и да срещнете нов човек, отколкото после да събирате парчетата на разбитата ви самоличност. По-добре е да запълните празното пространство в живота ви, където е бил някой друг, отколкото да запълните празното пространство вътре във вас, където сте били вие.

 

 Превод: Весела Иванова
Източник: http://www.marcandangel.com

http://lastloveblog.blogspot.com/



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии